Jump to content

Op de Berg

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Op de Berg

 • Rank
  Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Hi, ik heb een kast met een 600hps. Voorheen een slak van 250m3 en onlangs overgegaan naar een 500m3 slak. (klimaat werd te warm) Met de 250m3 had ik een passieve luchtinlaat van 2 ronde gaten van 125mm doorsnede. Met de 500m3 heb in teveel onderdruk en de slak moet harder draaien (lawaaieriger) en we zitten pas in de groei. Ik wil dus gaten bijmaken, maar wat is de minimum luchtinlaat bij een 500m3 slak zodat de slak relaxed kan draaien? Bedankt!
 2. Update dag 0 tot dag 13; Zaadjes ontkiemt tussen keukenpapier. Op dag 5 in kleine potjes gezet met stekgrond op 18/6 regime de kast in onder 600 lamp gedimd tot 250 watt. 8 vd 14 zaailingen strekten erg en zijn op dag 10 omgevallen. Op dag 12 (gisteren) allemaal in de grote potten gezet en de evsa op 400 watt gedraaid. Vraag: waar en hoe meet ik de temperatuur? Ik heb de voeler van de fancontroller in het midden van de ruimte op potrandhoogte. Als die in de het licht hangt, zuigt die goed weg omdat de temperatuur kan oplopen tot 29 graden. Hang ik er een papiertje boven (dus in de schaduw), dan zuigt hij matig tot weinig en is de temperatuur 22/23 graden (fancontroller is ingesteld op 25 graden) De blaadjes hangen soms wat en zien er niet heel gezond uit naar mijn mening. Hieronder enkele foto's. Alle input en suggesties zijn meer dan welkom! Bedankt!
 3. Ik begrijp de bezorgdheid omtrent het mdf. Even voor de duidelijkheid; de bodemplaat is niet uit mdf, maar uit een houtsoort waar een polyester fineerlaag op zit, er kan water op blijven staan. Desalnietemin ga ik er een zwart zeiltje inleggen dat een 10 cm tegen de zijkanten zal worden opgezet om het mdf (ad zijkant) te beschermen. Luchtinlaat; Ik ga dan alvast - voor ik de panten erin zet - een extra gat zagen voor meer luchtinlaat, want dat is zeker ondermaats nu. Luchtuitlaat; ik hoop idd dat die 250 m2 het gaat redden, we zullen zien tijdens de rit. @djbroertje; Ik ga dat 600w kacheltje idd in het hok zetten omdat de omgeving opwarmen geen optie is wegens de te grote kelderruimte. Ook zet ik er een ventilator in om de lucht goed rond te laten gaan. @bosrand; Onmiddellijk in grote potten lijkt mij de ideale situatie aangezien ik niet graag verpot. Steek jij ze dadelijk in rijke gevoede grond? Ik las her en der dat die pas ontkiemde zaden beter in 'armere' stekkengrond komen te staan, vandaar mijn vraag. Ook dit; Is die Sylvania SHP-TS Grolux (bloeilamp) ook te gebruiken als groeilamp? Iemand ervaring hiermee? Bedankt voor de reacties, ik apprecieer erg!
 4. Hallo, De kast is klaar en ik begin asap met ontkiemen. Ik wil graag een kweekverslag maken en hoop dat de ervaringsdeskundigen me hier op het forum met raad en daad kunnen bijstaan om dit eerste rondje tot een acceptabel einde te brengen. De kast + inhoud; Ik heb getracht het netjes en degelijk te doen en heb geïnvesteerd in goed beginnersmateriaal en hoop dat het zijn vruchten zal afwerpen. Kast uit constructiehout en mdf. Binnenafmetingen zijn 120x105x195 (bxdxh). Naden zijn afgekit en de binnenkant is bekleed met zwart/wit folie. - Adjust-a-wing reflector met 600 hps lamp (Sylvania SHP-TS Grolux). - Softbox 250 m2 + can 300m2 filter - Lucilu Evsa dimbaar (250 tot 660 watt) - Keramische ventilatorkachel (kast staat in kelder van 13 graden) - 12 x 11 liter potten met plagron royalmix Ik ga ontkiemen tussen keukenpapier, daarna steek ik ze in kleine potjes van 7x7 cm met zaai- en stekgrond. (om ze later dan in de 11 liter potten met plagron over te potten) Enkele vragen; - kies ik voor de groeifase best voor de 600 hps (is een bloeilamp, maar je kan er ook onder groeien (? klopt dit?) of gebruik ik beter de Mammoth neon 2x75w tl kap met groeilampen (die ik nog heb liggen) + op welke afstand van de plantjes moet de lamp hangen in beide gevallen? - zet ik vanaf dat het licht op 18/6 gaat ook al de afzuiger op of kan dat later? - temperatuur met licht 26 graden en in donker 21 graden. Volstaat dat? Extra vraagje over de luchtinlaat; Achter de aluminium roosters zijn er 7 gaten van 5,5cm diameter (=111 cm2). Ik vermoed dat dit te weinig gaat zijn. Ik heb nog een 125cm2 rooster liggen. Zaag ik dat gat alvast om meer lucht te trekken of wacht ik tot tijdens de eerste kweek om te kijken of het daadwerkelijk nodig is? Alle suggesties, informatie en vragen zijn meer dan welkom. Alvast hartelijk dank voor de input!
 5. Ik heb de plannen van het huis opgevraagd en volgens die plannen zou de schouw van de kelder tot de schoorsteen in 1 stuk doorlopen, dus dat betekent dat de houtkachel op een ander kanaal zit. Ik ga dit wel ff checken met de ladder, maar het is wel hoopvol. Bijvraagje; ik heb een Rhino Pro filter van 60 cm met 20cm diameter uitgang. Kan ik die gebruiken en op het schouwkanaal aansluiten (schoorsteen is 20cm x 20cm) en 10m hoog) zonder fan? Dus gewoon de natuurlijke trek van de schouw de geuren laten aftrekken door de filter. Of ben ik dan te opportunistisch ;-) en is een fan absoluut een noodzaak om de lucht af te voeren het hele jaar door? @ Thorismus. Jij gebruikt geen filter. Heb je ook geen last van geuren als het windstil is en er veel luchtdruk is, dus als de lucht naar beneden wordt 'gedrukt'?
 6. Ik woon in een oud huis en het betreft een gemetste schouw, dus geen pijp, maar een vierkant gat tot boven van 20cm x 20cm. Ruim voldoende lijkt me dus. In de woonkamer zijn er twee kachelgaten waarvan 1 gat gebruikt wordt voor de houtkachel. De drie kachelgaten (dus 2 vd woonkamer en dat ene gat in de kelder) komen samen in 1 groot gat vanaf de bovenverdieping. Het gaat dus gebeuren dat uit de schoorsteen tegelijkertijd rook van de kachel komt alsmede lucht uit de kweektent. Zou dat een probleem kunnen geven of kan dat geen kwaad?
 7. Voor ik overhaast een complete kweekset wil aanschaffen heb ik een technische vraag. Kan ik via de schoorsteen de lucht naar buiten laten gaan? Er is enerzijds de geforceerde uitlaat van de buisventilator en anderzijds de natuurlijke trek vd (10 meter hoge) schoorsteen. Wordt de buisventilator dan niet overbelast? En wat met dagen wanneer er teveel druk is buiten. De kachel gaat dan stinken naar roet. Zijn er dan ook consequenties voor de buisventilator?
 8. Omdat de box minder herrie maakt? Of een andere reden? Neem ik voor een hps600 beter een tent van 100x100 of 120x120?
 9. Hallo allemaal, Ik ga beginnen met binnenkweek en zoek een complete set om te starten. Onderstaande tent bevalt me en ligt binnen het budget. Ik apprecieer het mochten de materiaalkenners hun licht eens werpen en aangeven of dit een interessant setup is. Of vervang ik best bij voorbaat bepaalde onderdelen? Ook tips of links naar andere interessante complete tenten worden geapprecieerd Bedankt voor de input! http://www.degrowshop.eu/complete-kweektenten/homebox-compleet/silverline-l-600w-compleet/
 10. Hoi, Ik heb 2 planten staan in een serre van 6 vierkante meter. Ik heb sinds een 2tal weken meeldauw op de bladeren. Welke van de drie opties is het meest aangewezen; 1. Nog een 3 a 4tal weken inspuiten met 10%melk/90%water oplossing en hopen dat de schade beperkt blijft. 2. De grote fanleaves en kleine bladeren met plekken aftrekken en de rest inspuiten met de melk/water-oplossing. 3. Nu oogsten en drogen. Ik ben voorstander van optie 2 omdat ik dan alle zieke bladeren weg haal en de ventilator beter bij alle bloemen kan om zo een optimale luchtcirculatie te hebben. Langs de andere kant vraag ik me af of dit slim is mbt de bladersappen die dan niet meer naar de bloemen kunnen. Graag input. Bedankt!!!!
 11. Ik raasde vorig jaar na de zomer al een keer voorbij met een urgente vraag over cake en werd goed geholpen. Nu wil ik beginnen met binnenkweek en ben me wat ah inlezen alvorens vragen te stellen die waarschijnlijk al 100 keer zijn gepasseerd. Ik geniet al een dikke 20 jaar van de oerplant en heb al wat buiten gekweekt. Ik ben iets ouder dan 35, woon in Limburg, getrouwd en heb twee kids. Brave burger en nette heer jawel. Ik ben hier om te leren en hopelijk - op termijn - dingen te kunnen delen waar anderen ook iets aan hebben! Bedankt alvast voor de input!
 12. Ik ben 35, woon in het midden vd provincie Limburg (België). Ik ben grote van cannabis en haar helende eigenschappen. Liefst eet ik het of doe het in een vaporiser. Ik ben hier om te leren, bedankt alvast!
 13. Ik zette de heteluchtoven 20 min op 180 graden
 14. Update--- ---Recept; Woensdagavond heb ik wietkoekjes gemaakt, type zandkoekjes. Ingrediënten; 150 gr meel, 1 ei, snuifje zout, 80 gr suiker (normaal 50, maar ik wilde een zoete smaak), 50 gram wietboter en 10 gram roomboter. Hiervan heb ik 22 ronde koekjes gemaakt van een halve cm dik en 3 a 4 cm diameter en versierd met wat cupcakeversiering. ---Test; Gisteren om 18:30u 1 koekje gegeten dat ik reeds na een kwartier (normaal duurt dat bij mij minstens een uur) voelde. Ik was alleen thuis en de kinderen lagen in bed dus ik heb me in stilte bezig gehouden. Het ging hard, heel hard! Maar lekker hard, niet fout. Rond 11:30u voelde ik dat ik was ah bijkomen en ik heb daarna geslapen als een roosje tot 9:30u deze morgen. Ben nog niet 100% nuchter op dit moment, maar heel erg lekker laidback. Ben toch een 4 uur lekker gegaan, was heel enthousiast en het gevoel is vergelijkbaar met een sessie hard doortrekken van de vaporiser waarna je heel high wordt. Of 2 dikke joints op een zaterdagavond met vrienden. Conclusie; met nat knipafval kun je dus ook heel potente koekjes maken en als ik even reken kan ik met mijn 150 gram nat knipafval ongeveer 110 koekjes maken. Zaterdag heb ik 5 vrienden op bezoek, dan beginnen we met het desert ;-) hahaha. Bedankt voor de input allemaal!
×
×
 • Create New...