Jump to content

b3rnd

Members
  • Content Count

    63
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About b3rnd

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ik ga dit jaar voor het eerst chilipepers kweken, nadat mijn interesse vorig jaar iets te laat gewekt is. Ik houd onwijs veel van heet eten, en kweken vind ik ook geweldig, dus de keuze was snel gemaakt! De soortjes die ik besteld heb: Bird Eye Demon Royal Black Inca Red Drop Satan's Kiss Numex Suave Orange Orange Sun (paprika) En ik kreeg er een zakje Purple Serrano gratis bij! Ik kijk er erg naar uit om te beginnen, aankomende week ga ik een propagator halen voor het ontkiemen. Zijn er nog geweldige tips die jullie een beginnend peperkweker mee kunnen geven?
  2. Goedenavond mensen! Nadat vorig jaar dit forum een beetje bij mij in vergetelheid is geraakt heb ik geen updates meer geplaatst, maar nu de seizoensvoorbereidingen weer beginnen ben ik hier toch weer beland. Ik wou toch nog even melden dat mijn plantje dik 100 gram heeft opgeleverd. Ze had een milde citrus-achtige smaak die een lekker body stoned effect had. De andere twee plantjes waren van een vriend dus die die heb ik teruggegeven toen ze eenmaal uitgebloeid waren. Met vriendelijke groet, b3rnd
  3. Goedemiddag! Mijn grootste plant is nu al een redelijke tijd aan het bloeien (vanaf eind juli), en daarbij hebben zich ook enkele zaadjes ontwikkeld. Niet extreem veel maar toch een paar, hier heb ik al eens eerder een vraag over gesteld. De toppen zijn al lekker dik aan het worden, maar nu beginnen de zaadjes zich al los te laten van de plant. Ze breken ook niet meer als ik er zachtjes in knijp. Zegt dit iets over waar in de bloeiperiode de plant zich bevindt? Ik ben namelijk uitgegaan van een bloeiperiode van ca. 10 weken, omdat ik niet precies weet wat voor soortje het is, maar dit zou ook zomaar 7/8 weken kunnen zijn toch? Alvast bedankt, b3rnd Edit: Oh en de fanleaves beginnen ook al geel te worden. Ik geef wel goed voeding bij dus dat zou volgens mij niet aan een tekort kunnen liggen. Of wel?
  4. Goedemiddag mensen! Vanmiddag was ik een beetje op internet aan het speuren over aparte soortjes en mutaties, toen ik dit vond: Australian Bastard Cannabis Ziet er interessant uit. Helaas is het weinig potent, en is het THC-gehalte aanzienlijk lager dan het CBD- en CBN-gehalte. (Update vorig artikel) Toch, leuk om te zien. Wat vinden jullie hier van? Met vriendelijke groet, b3rnd
  5. Ik heb hetzelfde kwam ik eergisteren achter. Planten aan het inspecteren, overal jeuk. Geen bultjes though.
  6. b3rnd

    Zaden in plant

    Dat is zeker waar! Thanks!
  7. b3rnd

    Zaden in plant

    Ja dat is zo, maar ik dacht misschien gaat er dan weer meer energie naar de bloemen die nog wel over zijn, en minder naar het maken van de zaden. Ik heb echter te weinig verstand van biologie om dat te onderbouwen. Vind het heel erg jammer, had gehoopt op een probleemloze kweek. Heb geen nare insecten, geen bladproblemen en geen omgeknakte stammen door de wind. Nog helemaal geen problemen, en dan dit. Maar goed, het zij zo. Volgend jaar beter.
  8. b3rnd

    Zaden in plant

    Heb het al vaker gelezen hier inderdaad, maar ik heb geen gefeminiseerd zaad
  9. b3rnd

    Zaden in plant

    Ik heb maar drie plantjes, en check elke dag grondig op ballen. Heb net even met een ladder alle toppen bekeken en het zijn toch meer zaden dan ik aanvankelijk dacht.. Zijn volgens mij veel meer zaden dan logisch is met die ene bal die ik twee weken geleden heb gevonden. Ik kan wel janken haha. Helpt het als ik de beginnende zaden weghaal?
  10. Goedenavond allen! Toen ik vandaag mijn planten inspecteerde (doe ik elke dag, soms meerdere keren), ontdekte ik dat ze zaden aan het maken zijn. Ik heb enkel vrouwtjes, maar heb één keertje een enkel mannelijk iets ontdekt. Die was nog niet open gegaan en ik heb het direct verwijderd. Daarna heb ik elke dag grondig geïnspecteerd of het daarbij bleef, en dat was zo. Hoe kan dit nu? Het zijn niet veel zaden, maar toch wel wat. De toppen groeien verder ook nog door. Is het heel desastreus? Met vriendelijke groet, b3rnd
  11. @Thijsplantje12: De grootste zal 2.40 zijn denk ik. In ieder geval te groot voor mijn meetlint @Grownoob: Mijn eigen plantje staat ook op cocos De andere twee staan wel in de volle grond, maar de voedingswaardes van terra en coco verschillen niet bijzonder veel als ik het goed heb.
  12. b3rnd

    Landrassen

    @elmanito: Omdat ik het zelf belangrijk vind dat echte, originele landrassen bewaard worden gebleven. Nu ik me wat meer in rassen en zaden ben gaan verdiepen heb ik al vaker gelezen dat die steeds meer naar de achtergrond verdwijnen. Dat ze 'vervuild' worden met ruderalis genen, of dat er lokaal gekozen wordt voor soorten met een hogere opbrengst etc. Dat vind ik persoonlijk erg zonde. @K3 4 eva: Thanks! Ik ben zeker geïnteresseerd om zelf eens eentje neer te zetten. Zal er eens naar kijken Zou men niet door selectie tot een mooi en stabiel soortje kunnen komen, in plaats van haar te kruisen met andere soorten? Dan behoud je die puurheid van het landras toch?
  13. b3rnd

    Landrassen

    Goedenavond mensen, Nu ik hier op het forum al een tijdje aan het rondneuzen ben en zo nu en dan wat post, komen er een aantal vragen in mij op. Hoe veel animo is er voor landrassen? Zijn deze gewild of zijn er slechts een aantal liefhebbers die hier interesse in hebben? Met vriendelijke groet, b3rnd
  14. Ja, die kans is er inderdaad. Maar ze komen uit zaad wat ik gevonden heb tussen wiet uit de shop, dus het had ook zo wat anders kunnen zijn. Als de moederplant bevrucht is met een ander soortje is het afwachten wat het precies wordt.
  15. Even een kleine update van mij. Al een tijdje geen foto's meer gepost, ik was op vakantie! Heb een close-up en een sfeerfoto voor jullie deze keer. Volledige planten komen later nog. Ze lijkt wel een beetje paars te worden! Zou leuk zijn, een paarse feno.
×
×
  • Create New...