Jump to content

mistermb27

Members
 • Content Count

  64
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About mistermb27

 • Rank
  Hang hier wat rond lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Het lag niet aan de aansluiting van de koelslangen, inmiddels ben ik er met de mensen van air supplies uit. Door de behoorlijke kou van de afgelopen weken en de weerstand tussen binnen en buitenunit kunnen errors 12 en 13 ontstaan. Dit valt op te lossen door een drukgestuurde fancontroller in de binnenunit te monteren. Daarmee gaat de fan van de buitenunit harder of zachter afhankelijk van de druk ipv de temperatuur. Om te testen of de compressor het wel gewoon doet kan je handmatig relais KM1 indrukken (wannneer error 12 op komt direct loslaten!) na deze test kwam ik erachter dat er met het apparaat niks mis is, de opti draait nu weer op volle toeren. Echter als de unit in nachtmodus heeft gestaan en de compressor een tijdje niet heeft gedraaid, krijg ik eigenlijk direct een error 12 zodra de dagmodus aan gaat en de compressor weer aanspringt. Dat probleem is over een paar dagen als het goed is verholpen! Er is echt bijzonder weinig informatie over de split unit versie te vinden, kunnen toch wel wat problemen zijn die zonder de hulp van air supplies echt niet zijn op te lossen!
 2. Ik heb niet precies dezelfde koppeling, hier op de foto's zijn de koppelingen die ik heb:
 3. slaNgen zijn nergens geknikt. enige waar ik moeite mee heb is bepalen hoe die aansluitingen werken. In onderstaand filmpje zie je precies dezelfde slangen die ik heb, ik heb dit als voorbeeld genomen voor het aansluiten van de slangen. In de handleiding bij de opticlimate split zeggen ze alleen dat ik de koppelingen handvast moet draaien en daarna met twee sleutels moet aandraaien.
 4. na een eerste tegenvallende ronde met de opti loop ik continue tegen errors aan. Het apparaat is geweldig als ie het doet, maar sommige errors zijn echt tergend irritant. Helaas verloopt het contact via air supplies redelijk stroef waardoor ik nog niet weet wat ik nu fout doet en hoop ik dat hier iemand mijn probleem herkent. Wie is bekend met een opticlimate split unit en kan mij vertellen waarom het apparaat zodra de compressor aanslaat al na 1 seconde een error 12 (hoge druk protectie) laat zien? Volgens de gebruikershandleiding kunnen er 3 redenen zijn: 1) fan werkt niet 2) buitenlucht te warm 3) koelslangen niet goed aangesloten Buiten is het eerder koud dan +40 dus daar ligt het niet aan. De fan draait ook. Dus ligt het denk ik aan de koelslangen. Ik heb de koelslangen afgekoppeld gehad en weer opnieuw aangekoppeld. Gaat het hier fout? Kan ik afgevulde koelslangen slechts 1 keer aankoppelen en daarna niet meer of blijven de slangen ook na afkoppelen nog vacuüm? Als dat laatste het geval is zou dit probleem niet moeten ontstaan. Voordat ik de koelslangen had afgekoppeld had ik regelmatig een error 13 (lage druk protectie). Misschien zijn de slangen de eerste ronde nooit goed aangesloten geweest en zit ik nu met de gebakken errors. Hopelijk heeft iemand hier een antwoord?
 5. helemaal waar, ik heb me iets te blind gestaard op een schema en de laatste week zie ik pas goed de gevolgen. Ik ga nu 1x afgezuurd kraanwater geven en dan kijk ik wat mijn drain is, zo bepaal ik hoeveel ec ik de volgende waterbeurt weer geef. Hier ga ik nu echter wel een beetje aan twijfelen want tot nu toe kreeg ik niet meer ec terug als dat ik gaf. Beter naar de bladeren kijken en op tijd bijstellen. Met het omlaag bijstellen van de ec moet ik ook het co2 gehalte iets omlaag zetten. Het is pas de eerste keer en ik lees al veel ellende verhalen over fluffy toppen door teveel co2 en ec te geven. zit nu op dag 40 dus hoop dat ik niet teveel schade heb aangebracht om enigszins te herstellen. Verder baal ik dat ik de afzuiger in de tent heb gehangen, ik kan met mn lampen geen kant meer op. Het liefst zou ik ze iets hoger hangen, afstand nu is hooguit zo'n 40cm. Weer genoeg leermomenten voor de volgende keer...
 6. foto update dag 36 12-09-2016 Inmiddels zit ik op de volgende waarden: gift ec 2.2 drain ec 2.2 gift ph 5.8 drain ph 5.9/6.0 CO2 1000 ppm temp dag: 32/33gr temp nacht: 24gr Ik volg overigens onderstaand schema mbt ec en co2, naar een post van schenkie
 7. probleem co2 is waarschijnlijk opgelost, tot nu toe ben ik voor niets al 3 weken panisch bezig hopen dat de planten niet teveel co2 krijgen. Wat wil... ik denk dat ze alleen bij het aan gaan van de lampen werken. De maxi controller is het probleem. Ik heb mijn oude maxi dual processor 3.5 er eens aangehangen en wat blijkt... in dit afgelopen uur blijven de waarden heel erg constant en doseert de dimlux netjes iedere keer wanneer de waarde onder de aangegeven hoeveelheid komt bij. Dit proces gaat nu een paar keer op en neer. Maar..... hoe kan het nu dat dezelfde sensor bij twee maxi controllers verkeerde waarden doorgeeft??? ik had dit nooit verwacht, morgen ga ik contact opnemen met mijn leverancier. Wel balen dat ik hier nu pas achter kom, want ik heb tot nu toe dus denk ik nog nauwelijks co2 toegevoegd.
 8. Inmiddels heb ik ook al vaker code 1 gehad, en ik begrijp niet waarom ik de start en stop dosing time kan kiezen want hij begint altijd direct met doseren, soms zolang dat ik wel begrijp waarom die waarden omhoog schieten. Wat anders Ik laat de inrichting deze ronde voor wat die is, maar ik heb al geleerd dat ik de LVS op een betere manier moet verwerken. Sowieso omdat ik continue error E:10 krijg (anti vries beveiliging, OC kan de kou niet kwij waardoor hij deze uitschakelt omdat anders het koelblok bevriest). Dus meer LVS plaatsen, daarnaast ga ik een frame maken waaraan zowel de lampen als de LVS aan hangt die ik met katrollen daarna met 1 simpele beweging kan verhogen/verlagen. Daarnaast naar het idee van twiet ga ik de g-tools kweektafel op wielen zetten zodat ik wanneer het moet een looppad kan creeeren maar daarna mooi weer tegen elkaar aan kan zetten. Hieronder de plannen zichtbaar mede dankzij sketchup, heerlijk programma voor dit soort dingen:
 9. Bijna boefje Dat klinkt goed, prettig om een reactie van te krijgen van iemand met vergelijkbare ervaring. Schiet hij bij jou dan ook op die code 2? Ik heb het idee dat zodra hij daarop springt ik eerst weer de boel moet resetten voordat er een nieuwe injectie CO2 gegeven kan worden.
 10. hmmm nou ik hou het denk ik gewoon op 6x600 :-) de kenners die een co2 sensor van dimlux gebruiken, wat moet ik toch in godsnaam met de waarden hieronder, ze schieten op en neer en ik heb volgens de sensor eigenlijk continue veeeeel te hoge ppm. Dit is niet aan de plantjes af te zien. Maar op deze manier zou ik nooit een co2 installatie nodig hebben omdat ik toch al genoeg co2 in huis heb. Door deze waarden schiet het apparaat steeds in code 2, toxic monoxide alarm. Dit kan niet de realiteit zijn......?? Ik heb de co2 sensor al tig keer gekalibreerd, in de buitenlucht geeft hij heel netjes een waarde aan tussen de 375 - 425. Bovenstaande waarden zijn tijdens dag, onderstaande waarde tijdens nacht (ook redelijk hoog?)
 11. waarom geen 8 lampen? de zomer uitgezonderd kun je 6x600 met groot gemak zonder opti draaien. 8 lampen zouden precies passen maar ik betwijfel of een OC 3500 dit in de winter uberhaupt trekt... Iemand enig idee? Als ik er 8 ga ophangen dan moet ik de LVS wel allemaal helemaal bovenin hangen maar dan bedekken de lampenkappen ongeveer de complete oppervlakte en dan heb ik zo mijn twijfels of de koude licht zich nog wel goed kan vermengen met de warme lucht onder de kappen. @ kapiteinkoek wat fatamorgana zegt dat is je uitgangspunt, zolang je drain gelijk of lager is aan je gift zit je goed. Maar uiteindelijk is de basis iedere dag je plantjes goed lezen. De ec waarde, gift/drain is niet waar je blind op moet staren. Ga je maar blind staren op hoe je plantjes eruit zien, dat is uiteindelijk je echte meetinstrument. Ik heb hier voor de liefhebber nog een filmpje van hoe ik mijn inrichting in de eerste plaats heb ontworpen, dit is de basis geweest van hoe mijn ruimte er nu uitziet: http://www.veoh.com/watch/v110599452QbP8BX4N
 12. voor de liefhebbers eb & vloed: gift ph: 5.8 gift ec: 2.1 drain ph: 6.0 drain ec: 2.0 temp: 25º
 13. Ik heb ze 16 dagen voorgegroeid. De tafels op wielen zetten is een heel goed idee! Ga ik volgende ronde uitwerken! ik kan de kou niet goed kwijt met mijn huidige opstelling, dus één lvs is echt te weinig. Drie lvs over de lengte heb ik echt minimaal nodig om de kou van de OC kwijt te kunnen. qua condens komt er iedere dag wel zo'n 30 tot 50 liter bij, water geven is ook iedere dag zo'n 50 liter. Ik gooi er dan wel weer nieuw water bij om de verhouding leidingwater/condenswater redelijk te houden. Ik ben erg te spreken over rfx omdat ik er tot nu toe hele prettige ervaring mee heb, het is lekker luchtig is en je hoeft niet enorm te spoelen zoals bij bijv mapito. Ik heb naast rfx nog nooit gewerkt met steenwol slabs en blokken dus ik kan niet zeggen of het beter/slechter is. Is ook een persoonlijke smaak natuurlijk. Maar omdat ik met potten wil blijven werken en zometeen overstap op autopot blijf ik bij rfx. Ik heb met autopots gewerkt en zou het niemand aanraden in een grotere setting, simpelweg omdat je veel te veel slangen hebt en als er een verstopt weet je nooit welke. Ik heb tot nu toe alleen maar enorm goede verhalen over de autopots gehoord. Verstopt raken zou vooral met biologische voeding het geval zijn. Dat is wat ik ook overal heb gelezen en waarom ik het condenswater hergebruik. Ik ben benieuwd wat jullie van de huidige stand vinden. Heb moeite met het lezen van de planten, het is te warm geweest afgelopen week (34-35gr). Je zou denken dat dat moet kunnen met toevoegen van co2 maar ook daar loop ik tegenaan. De co2 sensor blijft enorme uitschieters vastleggen, waardoor ik code 2 iedere keer zie knipperen op de maxi controller. Wie kan me op dit gebied goede tips geven?? Heb verder enorm veel last van spint, probeer het met apollo envidor vertimec nissorun en floramite een beetje rustig te houden. Bloei dag 28, 01-09-2016
×
×
 • Create New...