Jump to content

miker

Members
  • Content Count

    92
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About miker

  • Rank
    Hang hier wat rond lid
  1. niet aan beginnen met 120 blumats. blumats is leuk t/m 30 ofzo, met 120 kan er zo veel fout gaan, afstellen is een ramp, als er 1 vastloopt in midden van je kweek ben je zwaar de lul, je kunt er namelijk niet meer bij en ziet dus niet waar t probleem ligt. spreek uit ervaring
  2. maar de gevolgen zullen dan wel meevallen dan?
  3. shit, kom ik er net toevallig achter dat sinds ik de dames in de bloei heb gezet, zo'n 4 weken geleden ik het volgende schema gebruikte: 12 uur licht, 6 uur donker, 15 min weer licht, en weer 6 uur donker. bleek dat 1 pinnetje(= 1 kwartier) van de tijdsklok was blijven staan tijdens het overzetten van groei naar bloei. dus tijdens de donkere periode hadden ze dus elke dag 1 kwartier vol licht. zou dit grote negatieve gevolgen hebben? of kan het nog meevallen?
  4. in de shop zeggen dat een filter ze 3-4 oogsten meekan, ik heb het vermoeden dat zon filter veel langer meekan. iemand tips hierover?
  5. miker

    Meteropname?

    hahaha, nee afdekken gaat echt niet. overduidelijk opstakel incl. slangen/ buizen, afvoer enz enz. afbreken dus of zelf doorgeven. las net op internet na wat googlen dat ze eens in 3 jaar moeten langskomen, volgens de rechter, dus zijn ze het gewoon verplicht. maar als je niet thuis bent lijkt het me dat je het gewoon ook zelf wel mag doorgeven of ze maken een schatting. eigenlijk ook wel terecht, je moet gewoon een vrije dag nemen om die gast binnen te laten..vermoed dat genoeg mensen daar geen zin in hebben.
  6. miker

    Meteropname?

    bedankt voor de tips neville, relax zou ik zeggen ja ik heb 10 planten in de meterkast , je moet toch iets he,haha, geintje. nee, maar mijn meterkast heeft direct zicht op me hokje/box, vandaar. die zou ik dus helemaal moeten afbreken, verplaatsen kan niet, bedekken enz ook niet. en das dan ook weer zoiets. vraag me alleen af of ik gewoon zelf meterstanden mag doorgeven ook al komt die opnemer langs.
  7. miker

    Meteropname?

    krijg binnenkort zon meteropnemer langs de deur. aangezien ik zelden thuis ben zal er wel verzocht worden middels een kaartje om een afspraak te maken. als ik deze afspraak nu eens gewoon niet maak en zelf mijn meterstanden doorgeef. zou dat lukken? of moeten ze perse zelf de meterstanden komen bekijken? heb namelijk geen zin in pottekijkers in me huis iemand ervaring hiermee? alvast bedankt. ps wist niet in welk forum-gedeelte ik dit topic moest plaatsen dus probeer ik het hier maar.
  8. komt er helemaal niets meer aan dan? waar het nu dus op lijkt.. of zouden ze nog kans hebben op iets..
  9. heb in me hokkie enorm last van de hitte (40 graden dikwijls, kan er niets aan doen) gelukkig gaat het afkoelen. planten zijn 1.5 meter geworden door de warmte, ze bleven maar groeien. ik weet dat als t erg warm word er achterstand kan optreden. echter ik heb al 7 weken bloei nu (PPtjes) en de topjes zijn superklein, je kan het geen wiet noemen. ik zie nog nergens een top die op een top lijkt zeg maar. ook zie ik al hier en daar bruine draadjes op de topjes. kan dit nu nog goedkomen? het lijkt namelijk alsof ze in week 3-4 zitten, maar zitten al bijna in week 8 dus, en ik zie al bruine haartjes. heeft iemand ervaring hiermee? alvast bedankt. gewoon doorgaan, en ze 12 weken ofzo geven? of afkappen?
  10. bedankt voor de tips. hebben jullie ook een indicatie wat een goede dimmer kost dan? en hebben ze die niet bij een bouwmarkt? doorgaans veel goedkoper dan in de shop is mijn ervaring voor dezelfde kwaliteit..
  11. Beste, ik gebruik een 400-watter. ik heb voor het hokje ook een afzuiger. deze gehad via via. echter nu blijkt de afzuiger veel te zwaar te zijn. hij zuigt te hard. nu heb ik zo'n "huis-tuin-en keuken" dimmer aangeschaft. Zoals je die ook voor lampen hebt. Dan kan ik het toerental van de afzuiger regelen. Afzuiger is 125 watt geloof ik, (1000 kub? geloof ik). Echter wil ik juiste temperatuur hebben komt de afzuiger op slechts 30% dmv de dimmer. De dimmer remt dus de afzuiger af. Nu wordt die dimmer echter wel vrij heet gewoon. Kan dat kwaad? Draait al wel even zo, en ik heb een overbespanningsstekkerdoos ertussen gezet, maar toch. toevallig iemand die verstand van electra heeft? zijn er ook dimmers die niet zo warm worden?
  12. ik wil een "pootlamp" installeren. dat is zo'n lamp waar gewoon een stekker aan zit. (de duurste lampen die er zijn) kan ik nu de stekker gewoon zonder tussenkomst van relais of weet ik veel wat in het stopcontact zetten? uiteraard wel met een tijdschakelaar ertussen. het is een 600 watter en het gaat om 1 in totaal. maw wordt de stekkerdoos dan niet te heet als er continue 600 watt doorheen gaat? moet ik daar nog iets van beveiliging tussen zetten of kan dat dus wel?
  13. als ik ze verplaats doe ik dat uiteraard met zoveel mogelijk aarde eromheen. Zouden ze in de tuinbouw daar niet een of ander apaaraat voor hebben? dat zou mooi zijn. rede zo laag is me onduidelijk. op 10-12 cm in bloei gezet maar ze gingen daarna zo extreem langzaam.... misschien ligt het aan het soort, zijn santa marias.
  14. heb me planten nu al 2 weken in bloei staan maar ze zijn nog maar zon 15-20 centimer. heel veel open ruimtes en dus veel lichtverlies en ik verwacht niet dat ze nog heel veel groeien. meestal is de groei er toch uit na 3 weken bloei? nu is mijn vraag, als ik nu eens die kleine planten gewoon bij elkaar zet in die ene bak (heb totaal 2 bakken)? dan zet in ik in die andere bak nieuwe planten en die groei ik dan langer voor. heb 2 lampen dus ik kan ze verplaatsen. ik vermoed dat ze niet vol doorgeworteld zijn dus wellicht is verplaatsen mogelijk? dan is tenminste alle ruimte in de ene bak benut. ik gebruik dan al het licht, en ook al zijn ze maar 20-30 cm dan kan dat nog een acceptabele oogst worden denk ik? (iemand ervaring?) echter mij vraag is, kan ik de planten dus met wortel en al uit de ene bak "trekken" en in de andere plaatsen? overleven ze dat?
  15. me toppen hangen enorm slap. had mijn ondersteunings-netje gezet op 20 cm maar ze zijn allemaal doorgeschoten. nu worden toppen iets zwaarden en ze hangen allemaal. is het raadzaam alsnog te ondersteunen? en zou dat veel voor het resultaat uitmaken? ze hoeven nog maar een dag of 10 denk ik.
×
×
  • Create New...