Jump to content

petje

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About petje

  • Rank
    zomaar een lid
  1. Aangezien er vele soorten buitenwiet is. Vraag ik dus wat het gemiddelde is wat je van een buitenplant af kan halen, gedroogd en wel. De planten zijn begin Mei gepland (stekkie) en zijn nu ongeveer 1 meter 20 hoog. Dit alles is natuurlijk groot geworden zonder extra voedings middelen en de planten zijn ook niet getopt. De planten staan in een speciekuip van ongeveer 30 liter. Dus hoeveel kan er vanaf gehaald worden..gemiddeld gezien.
  2. Helaas gebeurt het weleens dat buiten-wiet, wordt gestolen, of van balkons wordt gehaald. Zelf heb ik gelukkig een goede bewaking rondlopen. Deze buiten-wiet-planten worden 24 uur per dag bewaakt, door mijn 2 BOUVIERS. Gelukkig eten ze de planten niet op ! Dus WIE DURFT ZE NU NOG WEG TE HALEN ANDERS GEBEURT HET VOLGENDE: Iedereen een mooie zomer en een lekkere oogst toegewenst. Groetjes Patrick...
  3. petje

    buitenkweek

    Na jarenlange ervaring met binnenkweek, heb ik besloten om buiten ook wat plantjes te zetten. Wat mij het meest opvalt is dat de stekkie's...een lange tijd ( eerste 2 weken) niet groeien, bij het planten in grote potten. Bij binnenkweek, beginnen de planten na 5 dagen te groeien. Het duurt dus allemaal wat langer buiten.....omgerekend dus 3 keer zo langzaam gaat het groeien en dus ook het aanmaken van de wortels. Gaat het bij jullie ook zo langzaam...de eerst weken van de stek.....of hebben jullie een soort die buiten meteen als een spurt begint te groeien. ps....stekkie's zien er goed uit buiten......maar alleen de groei is voor mijn doen iets te langzaam.
  4. Ik heb binnen elk jaar 3 a 4 oogsten, die perfect verlopen. Nu wil ik ook wat experimenteren met buiten wiet.... Zo heb ik begin mei een 4 tal stekkie's buiten in potten staan. Maar omdat ik geen ervaring heb met buitenkweek, kan iemand mij vertellen, wat de aandachtpuntjes zijn om buiten wiet te kweken... Ik kan de stekkie's nog 5 dagen onder de 18 uur zetten, en dan alsnog naar buiten. maar waar moet ik rekening mee houden...om gezonde plantjes buiten op te laten groeien. Enne hoe zit het met de totale verduistering die binnen noodzakelijk is, maar buiten niet helemaal verduisterd worden ivm het maanlicht.
×
×
  • Create New...