Jump to content

Jan de Ripper

Full member
  • Content Count

    2,224
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jan de Ripper

  1. De stek links is veel beter ontwikkeld, dus een echt eerlijke vergelijking wordt het niet. Dat je het probeert kan ik alleen maar toejuichen. Er wordt veel te veel (na-)geblaat op dit forum zonder meningen te onderbouwen met feiten of eigen ervaringen.
  2. Ben ik het niet mee eens. In gruis zit alle hars die van de toppen valt en bevat vaak meer thc dan de toppen zelf. Zeker als je de verkoper lief aankijkt en vraagt of je het fijne spul dat onderin ligt kan krijgen.
  3. Thanks voor de reacties! Ik denk dat het filter inderdaad te groot is waardoor de lucht niet door de koolstofkorrels wordt getrokken, maar er langs gaat. De boel ligt nu in het kastje te drogen en dan denk je dat ze minder geur gaan afgeven, maar ze stonken nog even hard. Toen ik de afzuiger vol aanzette was het verdwenen..... Het volgende filter wordt dus kleiner (en goedkoper!) Hier heb ik een paar soortjes gevonden die minder zouden moeten stinken: http://www.growweedeasy.com/smell
  4. Ik heb de kamerplantblumats een keer gebruikt toen ik op vakantie was en niemand had om m'n kamerplanten water te geven. Die stonden er na 3 weken nog prima bij.
  5. Zojuist heb ik een rondje big bud iets te vroeg geoogst omdat de geur door het filter heen kwam. Rondom ons huis was een vage wietlucht te ruiken. Nou heb ik een vrij goede neus en ruikt iemand die er niet op is gespitst waarschijnlijk helemaal niks, maar ik durfde het niet aan om ze nog een week te laten staan. Dit is echt een extreem stinkend soortje, erger dan skunk die een van de voorouders is. Twee dagen na het knippen roken m'n vingertoppen er nog naar. Dus mijn vraag is: welke soortjes geven relatief weinig geur af?
  6. Isopropyl kan je prima gebruiken, mits je ervoor zorgt dat het volledig is uitgedampt. Wees gerust, er blijft geen spoortje van over als je het op een laag vuurtje in een pannetje verwarmt totdat het niet meer borrelt.
  7. Als het niet meer bubbelt is het laatste restant water ('zuivere' alcohol bevat nog altijd zo'n 5% water) verdampt. Dit heeft geen directe relatie met de omzetting in THC.
  8. Een minuscule verontreiniging van je pH meter zorgt ervoor dat demiwater geen pH 7 meer is, dus daar zou ik niet van uitgaan.
  9. Ja, maar z'n aarde heeft een pH van 7,5 tot 8. Lijkt me eerder dat de pH te hoog is. Het probleem met het geven van kraanwater is dat de hierin opgeloste bicarbonaten zich ophopen in de aarde waardoor de pH oploopt.
  10. Ze staan in een medium zonder voeding en je geeft ze ook nog eens extreem weinig voeding? Here's your answer! Plantje heeft meteen voeding nodig, in het zaadje zit praktisch niks. Da's net genoeg om te ontkiemen.
  11. Je kan dit voorkomen door ze voor het zaaien 8 uur in 1% waterstofperoxide te laten weken. Het schilletje wordt dan zacht en komt er veel makkelijker vanaf.
  12. Jan de Ripper

    Katten

    Misschien is hun gehoor wat minder geworden? Onze kat van 18 die bijna doof is was vroeger volledig in paniek, maar keek nu alleen een beetje verstoord op als er een bom afging. Aan de hond hadden we ook geen kind. Die heeft de hele avond lekker liggen spacen op een druppeltje wietolie.
  13. Voor hetzelfde geld is de pH bij koud water 7,24 = 7,2 en bij lauw water 7,35 = 7,4. ATC bij een pH meter is echt onzin voor ons doel.
  14. Als het in huis is zal het niet snel onder de 15 graden komen en dat is geen enkel probleem zolang de worteltemperatuur maar boven de 18 graden blijft. Als je 's zomers buiten kweekt komt de temperatuur 's nachts ook regelmatig onder de 10 graden en dat is toch ook geen probleem?
  15. Da's toch juist de bedoeling van brownies, dat die een beetje compact zijn? Voor de rest ben ik het met je eens. Heb dit topic vaak langs zien komen, maar nooit echt gelezen. Zijn alle 93 pagina's dezelde zelfpijperij met fluffy toppen? Heb het 2 pagina's volgehouden maar na 20 keer 'genieten' was ik er wel klaar mee.
  16. Wetenschap, my ass... Zolang de VVD of CDA het MvJ bestieren kan je onafhankelijk onderzoek vergeten. Vind je het vreemd dat het 'onafhankelijke' Trimbos instituut hier met enige scepsis wordt benaderd? Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.... https://www.nu.nl/po...g-politiek.html
  17. Bij een TL kweek is het beter dat ze zo min mogelijk strekken omdat anders alleen de bovenste toppen genoeg licht krijgen. En het is ook wel prettig als je niet continu moet buigen en knakken om ze kort te houden. Om ze kort te houden kan je 865K TL's gebruiken, ook in de eerste 3 à 4 weken van de bloei. Als de groei er helemaal uit is kan je omschakelen, bijvoorbeeld naar 827K.
  18. Het is inderdaad logischer om in de winter van onderaf af te zuigen. Je trekt dan warme lucht langs je potten ipv koude lucht. Koude lucht is ook zwaarder waardoor die door de warme lucht heenvalt en goed mengt. Hierdoor heb je veel minder temperatuurverschillen boven en onderin je hok of tent. Als je een dubbele bodem maakt kan je daarin ook een filter maken door er koolstofkorrels in te storten.
  19. Ooit heeft een forumlid deze onzin bedacht en er zijn nog steeds mensen die erin geloven.
  20. Maak je niet druk. Je kamerplanten gaan toch ook niet dood?
  21. Oeps, 1tje vergeten. Je oppervlakte is 0,2 x 0,36 = 0,072 m2. 120 watt / 0,072 m2 = 1.666 watt/m2.
  22. Met 120 watt kom je uit op 666 watt/m2. Is vrij hoog, maar je kan het proberen. Kan je niet dimmen?
  23. Welcome back Ries! Heel af en toe ben ik hier ook weer te vinden, maar heb nog bitter weinig nieuwe dingen gezien. En van het continue op de man spelen door een select groepje imbecielen word je ook niet vrolijk.
  24. Dat doe ik al jaren, werkt perfect. Luchttemperatuur in de donkere periode zegt niks, als de aarde maar boven de 18 graden blijft.
  25. Hier vind je 'goedkope' pure alcohol: http://www.drank.nl/winkel/pure-alcohol/ Het is nog wel goedkoper te krijgen in 5 liter cans, maar dat linkje ben ik kwijt. Vergeet niet te decarboxyleren voor het juiste effect.
×
×
  • Create New...