Jump to content

WorldWideWeed

Banned
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About WorldWideWeed

 • Rank
  Groentje

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. WorldWideWeed

  Tips?

  Hoi allemaal! Sinds drie maanden zijn wij bezig met een onderzoek naar wietteelt in Nederland. Nu komt onderzoek nog vaak uit de koker van politie en justitie, wij willen het onderzoeken vanuit het perspectief van de kweker. Maar we merken dat er veel scepsis en wantrouwen is tegenover het onderzoek. Wij begrijpen heel goed dat jullie in deze tijden heel voorzichtig zijn en juist je best doen om geen aandacht te trekken. Toch zouden we graag meer te weten willen komen over wietteelt, onder andere om er een meer realistisch beeld van te krijgen. Dit is geen reclame voor het onderzoek en ook geen oproep voor de vragenlijst. Wel zijn we benieuwd of jullie suggesties hebben waar en op welke manier we nog wietkwekers zouden kunnen bereiken die wel mee zouden willen doen. Of op welke voorwaarden? We zijn al bij diverse grow- en coffeeshops langs geweest en waren aanwezig bij verschillende happenings. We hebben namelijk al een heleboel ingevulde vragenlijsten binnen, maar we hebben het idee dat nog niet alle groepen telers bereikt zijn. Alvast bedankt voor de moeite ! Groet! WWW
 2. Dank voor je feedback. Er zaten inderdaad nog wat slordigheden in. Die zijn er nu als het goed is uit.
 3. Beste agent orange, De publieke opinie speelt zeker een rol. Denk ook aan de buitenlandse politieke druk op Nederland om de wietteelt aan te pakken. Er heerst een beeld dat andere Europese landen overspoeld worden met Nederwiet, maar of dat werkelijk zo is, is nog maar de vraag. Een andere belangrijke reden dat het cannabisklimaat zo negatief is geworden is de aanname dat een groot deel van de teelt in handen is van georganiseerde misdaad. Ook dit is nog maar de vraag. Als grote kwekerijen worden gepakt komen ze groot in het nieuws zoals vanochtend. Kleine kwekers niet. Dit zou het beeld kunnen vertekenen, met alle beleidsmatige gevolgen van dien. Des te belangrijker om telers de mogelijkheid te geven om te laten zien hoe zij het doen.
 4. Beste Pirus, Je hebt gelijk. Het klimaat in Nederland is de laatste jaren onvriendelijker geworden voor de blower en teler. En telers worden inderdaad over een kam geschoren. Daarom willen wij ook meerdere kanten van het verhaal laten zien. Juist ook gebruik om medicinale redenen of zuiverheid van het product (zoals de biologische kweker in de docu) vinden wij interessant. Met dit onderzoek hopen we dan ook bij te dragen aan een meer genuanceerd beeld over de kweker. De documentaire over nederwiet is inderdaad erg sterk. Groet, WWW
 5. Beste Weetje, Dank voor je reactie. Natuurlijk proberen wij een zo compleet mogelijk beeld te geven, maar wij richten ons met dit onderzoek voornamelijk op de kleinschalige teler. Juist omdat tegenwoordig het beeld bestaat dat er alleen maar grote criminele organisaties achter zitten met puur winstbejag, zijn wij benieuwd naar andere kanten van het verhaal. Het is bij dit onderzoek geen optie om het door enqueteurs te laten afnemen om de anonimiteit te waarborgen. Dat maakt het niet meer of minder wetenschappelijk. Groet, WWW
 6. Bedankt voor je feedback. Er valt wat voor te zeggen om meer vragen open te laten zodat de kweker meer zijn unieke verhaal kwijt kan. Het probleem is - zoals je zelf al aangeeft - dat hier zoveel vragenlijsten worden verzameld dat het analyseren van meer open antwoorden in dit onderzoek niet haalbaar is. We horen de afgelopen dagen meer forumleden met die vraag. Het blijkt dat voorheen studenten hier actief waren die niet altijd even netjes te werk gingen. Misschien zijn hun topics om deze reden verwijderd. Wij proberen ons vanzelfsprekend zo goed mogelijk aan de forumregels te houden.
 7. Hier trouwens nog een van onze Australische collega's. Best een lekker muziekje eronder!
 8. Beste Weetje, Excuses, ik zag je vraag over het hoofd. De doelstelling van het onderzoek is om het perspectief van de kweker in beeld te brengen. Er is in Nederland nog niet zo veel onderzoek gedaan naar wiettelers. En wat er wel is gedaan, komt vaak uit de koker van politie en justitie. Wij willen de teelt juist onderzoeken vanuit het perspectief van de kweker. Niet alleen “wat levert een oogst nou op?” Maar ook het plezier dat je eraan kunt hebben om je eigen planten te oogsten. Doe je het binnen of buiten? Wat voor grond gebruik je? Heb je het maar één keer gedaan of vaker? Waarom ben je er mee gestopt of juist mee doorgegaan? En ga zo maar door. Is dit een antwoord op je vraag?
 9. Beste WWW, ik vraag me een paar dingen af: 1.) Hebben jullie deze actie met de admins afgestemd? Ik ben welliswaar geen admin, maar de moderatoren weten hiervan iig niets van. 2.) Blijven jullie ook in de toekomst bij deze overdrijvingen of onjuistheden? Of is de rekenmaschine stuk? @ Torsti Bedankt voor je reactie. 1: Ja. Wij hebben de administrators van wietforum.nl herhaaldelijk gemaild, waarin we uitleg gaven over het onderzoek en wat onze intenties waren. 2: Over het promotie-onderzoek van dr. Wouters kunnen we op dit moment geen uitspraken doen omdat zij op vakantie is.
 10. Dankjewel agent orange. In dat artikel waren we liever ook gescheiden geweest van het coke-onderzoek en de kop was ook niet ons idee. Maar de media doen (gelukkig) wat ze zelf willen en zijn onafhankelijk. Daar hebben wij geen invloed op. Dergelijke mediaberichten helpen ons wel het onderzoek onder de aandacht te brengen. Wij kijken dan ook uit naar het eerstvolgende HighLife nummer, waarin een interview met een van ons zal staan.
 11. We hebben er inderdaad al een heleboel maar niet genoeg. We mikken op duizend ingevulde vragenlijsten om de 'steekproef' zo representatief mogelijk te laten zijn.
 12. Bedankt voor het invullen en je feedback Tw!tchy! We gaan kijken of we dit aan kunnen passen. Omdat de vragenlijst grotendeels gestandaardiseerd is voor alle landen die meedoen kunnen we niet zomaar veranderingen aanbrengen. Maar we houden er in elk geval rekening mee bij de analyse. Scherp . Voor Nederland.
 13. Het is begrijpelijk maar ook jammer dat er hier zoveel wantrouwen heerst. Op andere fora was dit inderdaad een stuk minder. Wij hebben goede bedoelingen: wanneer jullie kijken naar voorgaande onderzoeken van ons instituut wat betreft cannabis zouden jullie toch kunnen zien dat we niet tegen jullie zijn. Om een voorbeeld te geven: http://www.nu.nl/binnenland/2402959/wietpa...06-dealers.html
 14. Nope, dat is uitgeschakeld. @ Sensi life: 'de belgen zijn al closed'. Klopt, onze Belgische collega's zijn afgelopen zomer al begonnen en hebben al genoeg vragenlijsten binnen.
 15. @ Zap: Als je je er ongemakkelijk bij voelt dan moet je het zeker niet doen. Echter, IP-adressen worden nadrukkelijk niet geregistreerd. Het is volledig anoniem. Maar nogmaals, mensen moeten zelf weten of ze mee willen doen. We snappen best dat het een stap is om een online vragenlijst in te vullen over je kweek-activiteiten. Veel andere wiettelers (via andere forums, krant, facebook, etc.) hebben hem wel al ingevuld. Het kan ook voor jullie interessant zijn om na afloop de resultaten te bekijken van dit onderzoek waar je zelf aan hebt meegedaan.
×
×
 • Create New...