Jump to content

Mariska

Members
  • Content Count

    162
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Mariska

  • Rank
    Kind aan huis lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Zo..de planten zijn op dag 56 geoogst en de toppen zijn gedroogd. Geen rot en weinig fluffy toppen. Het oogsten duurde in mijn eentje iets meer dan 3 uur. Gewicht: 1097 gram. 1097: 20= 54.85 gram per plant Wat ging goed deze ronde: - smartpots bevallen mij beter dan verwacht - groei en bloei zonder bijzonderheden - gemakkelijke kweek Wat minder goed ging: - ik vind de 1000 water niet zo geschikt in deze tent: voorkeur voor 2x600W - de planten houden wat langer mogen zijn; dat heeft mij gewicht gekost denk ik. Vooraf was mijn doel stiekem >1200 gram... Ik denk niet dat ik hierna nog een verslag zal bijhouden..het is teveel werk, zeker in periodes dat ik druk ben zoals momenteel. Ik vond het niet echt plezierig om te doen. Ik wens jullie allemaal een boel kweekplezier en gemakkelijke kweekjes toe! Groet Mariska
  2. Hee...ik denk zelf ook dat het meer is dan 600-700 gram. Dat zou neerkomen op gemiddeld 30-35 gram per plant. Door het gewas heen tel ik minstens 33 toppen die er bovenuit steken. Daaronder nog tal van kleine bolletjes. Ik heb dit soortje weleens eerder geoogst en toen viel het gewicht mij ook reuze mee. Ze zijn enorm compact. Maar het gaat voor mij ook een volledige verrassing worden, heb geen enkel idee wat de opbrengst zal worden. Ik heb besloten om ze iig niet deze week om te halen. Ze zullen dus minstens 56 dagen gaan bloeien. deze foto was van dag 44 12/12
  3. Foto update dag 44 12/12 Einde van de week zullen ze nog niet klaar zijn. De topjes onderin zijn al mooi afgebloeid, maar bovenin zijn de toppen echt nog niet klaar. Alle toppen zijn overigens keihard en een enkeling begint om te vallen. Vanaf nu dus nog 12 dagen... Kweken is gemakkelijk op deze manier; de afgelopen paar keer hebben ze water gekregen, rechtstreeks uit de kraan. Die smartpots bevallen mij trouwens beter dan ik in het begin dacht. Ik vind een grote aardebak nog steeds gemakkelijker met water geven (je kiept er een paar gieters in en klaar ben je...) maar ik heb het idee dat de waterhuishouding toch wat beter geregeld wordt in zo'n smartpot in vergelijking met een aardebak. Maar 1 ronde vind ik te kort om echt te kunnen vergelijken. Jullie kunnen langzaam gaan raden...ik doe er niet aan mee want ik ben er altijd zo slecht in..
  4. Hoi PH! Ik zie het verband niet wat je hier probeert uit te leggen..? Ik weet niet of deze stekken van een zaadplant moer zijn...maar wat heeft dat met de bloeitijd te maken? Over die internodes: stel nou dat je +/-10 dagen voordat de stek gesneden wordt de moederplant topt...dan zullen de internodes aan het einde kort op elkaar komen te zitten.
  5. Tja...maar wie heeft gezegd dat het hier om die stek gaat? ...ikke nie...ik heb deze stek nog niet echt eerder afgebloeid. Alleen maar een aantal.. Ik zal het eens proberen! Thnx voor de tip.
  6. Klopt..op dit moment zijn ze nog niet klaar. Maar in het tempo waarin ze nu afbloeien zou het mij niet verbazen dat ze over 8 dagen (=49 dagen bloei) klaar zijn.
  7. Zo..daar is weer een update. Het systeem lijkt in balans. Ik heb daarnet alleen water gegeven en aan de vordering van de bloei te zien zal ik waarschijnlijk geen voeding meer meegeven. Het gaat namelijk erg rap. Ik denk zelf dat het stekken zijn van een moederplant die na 7 weken klaar is! Kijk zelf maar eens hoe snel dat de afbloei gaat in vergelijking met vorige week.. De foto's zijn van dag 41 12/12 Hier zijn de toppen echt nog wel onrijp.. Bijna allemaal dit soort werk.. Heel misschien volgende week de schaar erin dus...alleen zijn mijn stekken nog niet klaar! Ik had op 8 weken gerekend.. Gr. Mariska
  8. Thnx voor de tip! Ik kijk idd uit voor tevee voeding. Ze zitten echt op het randje nu, daarom max 1 keer p/w wat voeding nu. Ik zal eens een loep aanschaffen....
  9. Ik zag daarnet een verrassing.....het zou mij namelijk niet verbazen als deze plant na 7 weken klaar is....ik zie al redelijk wat bruine haartjes verschijnen die telkens meer worden. We gaan het zien...2 weken lijkt mij eigenlijk nog iets te krap maar wie weet. Eerst zien hoe de komende 2-3 weken de toppen zwellen en hard worden want daar is nu echt nog geen sprake van. Vandaag wel weer eens voeding toegevoegd. Ik hou het voorlopig op 1 keer per week. Gr. Mariska Ps die plant waar ik het 2 weken geleden over had met een verdampingsprobleem? Dat is verklaart: ze staat in de wind vd passieve inlaat...niets aan te doen dus.
  10. Grote, dikke, zware toppen die omvallen onder hun gewicht...dat is het streven!
  11. Soooo...dat heeft even geduurd. Ik heb enorm veel uren op mijn werk gemaakt en als ik dan 's avonds heel laat thuis kom ontbreekt de tijd en zin om een update te plaatsen. Ondertussen gaan de plantjes gewoon door met topjes maken gelukkig. Ik vind de toppen nog niet heel erg groot, vooral niet heel lang. Maar dat heeft uiteraard ook met de plantlengte te maken. Ze zullen over 20 dagen geoogst gaan worden, dus er kan nog veel veranderen in die tijd...juist in de laatste 2 weken zwellen de toppen en worden ze hard. Ik heb tot nu toe alleen nog maar water gegeven, als ze straks water nodig hebben die ik er weer wat voeding bij. Per keer krijgen ze 40 liter water voor 20 plantjes en daar doen ze 2-3 dagen mee. Ze hebben nu 3 x een voedingsbeurt met alleen water gekregen: in totaal 120 liter. Foto's zijn van dag 36 12/12..nog 20 te gaan. [/url Kijk...dit gaat de komende 3 weken nog mooi zwellen en afharden..
  12. @Parva nee hoor. Het zijn trips, gelukkig geen spint. Ik ga er waarschijnlijk wel iets aan doen,maar het heeft geen haast voor me. Eerst even goed de opties overwegen..
  13. Ja klopt! Dat gevoel heb ik met plantjes al langer..ze doen het eigenlijk het beste met matigheid. Maar dan gaat het heel lang goed en dan wil je toch wat meer pushen. Er is nog niets aan de hand, maar ze vertonen wel verschijnselen van overvoeding. Maar toch Doc..er vanuit gaande dat er een ruime hoeveelheid voeding in de grond is opgelost lijkt het mij niet verkeerd om enkel kraantjes water te geven. Geleidelijk zullen dan de voedingsstoffen worden opgebruikt is mijn gedachte..
  14. @ prettig ik zal dit weekend mijn logger weer eens in de tent hangen. Ik vermoed namelijk ook dat de temperatuur wat hoog is. Opzich wel verontrustend want het zal buiten nog veel warmer gaan worden en heel veel reservemogelikheden heb ik eigenlijk niet, alleen de variac kan wat hoger. Ik denk wel dat ik een split unit airco laat monteren door een vriend...
  15. Hè bedankt mensen! Dit weekend volgen weer foto's. Groet Mariska
×
×
  • Create New...