Jump to content

Flupje

Members
 • Content Count

  166
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Flupje

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Heb je hem al even opengeschroefd en binnen gekeken ? Niets verbrand op de printplaat ?
 2. blij dat ik een soort van por heb kunnen geven om iets moois op te starten. prima dat men dit in een ander topic verder opzet ! Ik zal even kijken hoe snel ik mij powerplant bevindingen even kan kopieren naar dat andere topic....
 3. Bedoel je dat je pvc buizen (die grijze) als luchtafvoer hebt gebruikt ? Ik neem aan dat je daar het gebrom toch niet mee voorkomt, maar minder geruis hebt van de afvoer. Of heb je hierdoor minder weerstand en draait de fan dan wat lichter ?
 4. Dan kan ik zelf wel even alvast een duit in het zakje doen : Powerplant geplant ergens 1e week juni vanuit stekken via de stekkenboer. een stekje war ik eerder wel eens binnen onder de kunstmatige zon heb gezet en mij nooit tegenviel. Half oktober pas kunnen oogsten, en dit terwijl de bloemen nog te groen waren maar de toprot te veel werd. op 20 stekjes 1,5 kg nat gehaald en dat werd uiteindelijk 235 gram droog (ongeveer, weet het niet precies meer !) En dit geeft volgens mij aan dat de opbrengst droog wel heel slecht tegenover de grammen nat stond.. de planten werden ongeveer 180 cm hoog en waren ook nog getopt. enkel met wat kunstmest gevoed, nooit water gegeven of afgedekt met folie tegen de regen. de toppen waren zeer fluffy.....als ik ze voor de verkoop zou doen dan raakte ik ze niet kwijt denk ik ! De geur was eigenlijk net als de ''normale'' PP kweek, geen bijzonderheden (met de ogen dicht geen verschil) smaak en uitwerking was een beetje limoenachtig in de verte en licht ''high'' effect.... als je het in de koffieshop zou bestelklen dan zou je het waarschijnlijk niet weer gaan kopen. Kortom : een soortje die volgens mij niet geschikt is voor buitenkweek !
 5. En dat heb ik even in vogelvlucht gedaan Wat mij opvalt van de diverse soorten is de goldrush. Een soortje waar je zelf ook wel over te spreken bent en over het algemeen de toppen niet te compact zijn zodat rot redelijk te voorkomen is. Verder moet ik even de komende dagen jouw topics nog even verder doorspitten.....genoeg te lezen/leren !! vertel eens wat meer ? Zelf gezet ? Hoe ?(kuip/losse grond) Wat was de opbrengst ? (niet direct over grammen, maar meer over compactheid, rot, etc) Ik wil graag meer weten dan een losse term (terwijl ik je inbreng absoluut waardeer )
 6. dank je Johnny... Ik bedoelde ook meer een samenvatting van bewezen soorten... Wat hun eigenschappen zijn, wie er ervaring mee heeft, etc... uiteraard zijn er veel veel topics over diverse soorten. De Gold Rush en de Herbei ga ik verder onderzoeken. (volgens mij heb ik de herbei outdoor al eens bij sannie gezien, maar was niet op voorraad)
 7. Vorig jaar een flink aantal powerplant stekjes buiten gezet. Alleen wat bemet met korrels, verder eiegenlijk geheel niets. Planten werden aardig groot, maar opbrengst was nihil.... Toppen zeer fluffy en veel rot. Dit jaar maar weer eens proberen, maar wil het nu wel wat beter aanpakken. Ik ga binnenkort de grond wat bewerken (met wat weet ik nog niet precies, kijk wel even op dit foirum) , maar wil wel planten zetten die beter tegen ons klimaat kunnen. Deense soorten, of dutch passio, durban poisson....oid.... Ik weet nog niet welke kant met de zaden ik op wil. Eigenlijk is het voor mij beter dat ik direct voor fem. zaden ga, omdat het kan zijn dat ik een paar weken er niet kom. Als de bloei dan zijn intrede doet en ik ben te laat dan heb ik enkel maar zaden..... Wie weet een goed lijstje met outdoorzaden ? Ik kom die vraag op dit forum vaak tegen, maar eigenlijk is er nooit een echt duidelijk antwoord.... Indien mogelijk ook tips over bij welke shop het dan best te bestellen is...
 8. zijn er nog meer mensen met ervaring met dit product ? gaat niet lang meer duren dat hij het moet inzetten en er zijn nog wat onduidelijkheden.... wat is de dosering per 100 liter water ? dit in verband met de hoeveelheid die hij van het product moet inslaan. nog negatieve ervaringen ????
 9. Als ik de dagen uitreken kom in op 49 dagen bloei, dat zijn inderdaad precies 7 weken. Ze zijn ook direct destijds op 12/12 gezet, zijn dus eigenlijk niets te groot... Hij wist dat hij de ruimte leeg moest hebben, maar wilde toch nog even oogsten. Volgens mij kweekt hij op Gout (maar weet ik nu niet zeker, kan ik navragen uiteraard). Het maakt volgens mij niet uit welke voeding hij gebruikt toch..? Op 5,5 week beginnen met GHE Ripen toevoegen (en niets anders neem ik aan ?) met eerst kwart dosering op dag 1, dag 3 halve dosering en dag 5 3/4 dosering.....nooit op de volle dosering dus ? Na die week (dus niet 10 dagen wat ik hier en daar lees) stoppen met GHE Ripen en slechts puur water geven tot de laatste dag. Het gaat nat weg, dus tot en met de laatste dag lekker laten drinken... Heb ik je zo goed begrepen ?
 10. Hallo, Maatje van mij heeft wat pp-tjes gezet, maar komt nu in de problemen met de afbloeitijd... Tijdens de 7e week bloei (vanaf 12/12) moet hij het kamertje leeg hebben. Nu lees ik mij in over GHE Ripen. Ik begrijp echter niet helemaal hoe je het moet inzetten. De kweek is op coccosslabs en water handmatig..... Moet je Ripen 10 dagen voor je wilt knippen toevoegen ? Moet je spoelen als je later de slabs weer wilt gebruiken ? (of kun je ze weggooien ?) Geef je ook nog andere voeding tijdens het GHE ripen toevoegen ? Wat is uiteindelijk het effect van dit middel ? Krijg je toch nog mooie topvorming (en ook hard) of ontploffen je toppen gewoon en kun je gewicht wel vergeten....? Ik kan mij voorstellen dat je wel wat gewicht en topvorming verliest ten op zichte van normaal bloeien, maar is het verschil groot ? En als laatste, is het verstandig om tijdens het geven van ripen ook nog de lampen op 13/11 te zetten ? (13 uur licht dus...)
 11. Is dat nano vloeistof dan niets ? Als je naar de filmpjes kijkt op YT dan lijkt het me de oplossing... Niet voor de schimmel op de muren, maar wel voor de condens op de ramen. Kan het zelf niet testen daar ik niet (meer) kweek, maar er zijn vast wat mensen die er hun autoruit of brommerthelm hebben ingesmeerd !
 12. pepers zijn vast wel te koop bij groenrijk. waarschijnlijk alleen de spaanse peper, maar om te beginnen ook leuk.... zelf ben ik begonnen met die rode pepers, nu zijn het er 12 verschillnde soorten. waarschijnlijk volgend jaar nog meer !! heb je trouwens ook een beetje budget om wat leuks te doen ?? of moet het voor 10 euro klaar zijn ? beide kan hoor, geen probleem !! Je kan zelfs al pot een plastic zak gebruiken die je moeder in de kast heeft liggen. flink wat grond er in en daar de plantjes in !
 13. ik kan je zeker kweken met pepers aanraden. Erg leuk om te doen... Veel soorten en kleuren en groeiwijzen. Daarnaast is een aantal groentesoorten heel erg goed te doen. o.a. aardbeien, radijsjes, wortel, sla etc... gewoon in de volle grond of in bakken. Kruiden zijn ook erg makkelijk, zoals bieslook, peterselie, koriander, basilicum etc... Och , och, och, wat zal je moeder blij met je zijn !! tomaten , komkommers en paprika zijn ook erg leuk, maar hebben beschutting nodig van de regen. Dus in een tuinkas of elke plant in een aparte grote zak die over de hele plant kan. Een simpele tomatenkas is nu in de aanbieding bij de Aldi voor 24, 95 en is minimaal goed genoeg voor 1 seizoen. Trouwens de zaadjes zijn nu ook in de aanbieding, slechts 50 cent per pakje !!!! En daarna kan je altijd nog zien of je deze hobby echt leuk gaat vinden en kan er altijd nog een kas komen. Waarschijnlijk als je ouders dit zien worden ze zelf ook wel enthousiast ! Ik zou geen groente doen die veel oppervlakte nodig heeft. Ik denk dan aan meloenen, pompoenen etc..... (of je moet grond genoeg hebben natuurlijk) daarnaast ben ik van mening dat deze grondbedekkers de tuin er wat ruig uit laten zien Gewoon een hoekje van de tuin gebruiken die ook genoeg zonlicht krijgt en gaan met die banaan. Je zal er echt geen spijt van krijgen !!
 14. Dat zijn ook de lampen die ik er nu (toevallig ?) in heb zitten....... Op een website van een bekende shop uit alkmaar staat er een 600 watt lucalox voor slechts 19,75 euro. De Phillips greenpower kost daar 49,01 euro..... Al met al toch een behoorlijk verschil. Op zich geen probleem, maar het gaat mij er om of ik het verschil terug kan zien in kwaliteit. (er van uitgaande dat mijn kwekerskwaliteit onder beide lampen gelijk is...) Meer Lumen zal in ieder geval een groot voordeel zijn !
 15. Heb even in mijn openingstopic nu vermeld dat het gaat om de combinatie met een VSA ! Daarnaast moet ik eerlijk bekennen dat ik niet eens wist dat Gavita meerdere soorten had. Ik zal mij daar eens in gaan verdiepen !
×
×
 • Create New...