Jump to content

arandomuser

Members
  • Content Count

    184
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by arandomuser

  1. Hallo, Mijn davin tijdsschakelaar werkt niet meer zo goed; deze gaat soms niet meer aan, hapert. Ook al 5j in gebruik dus zal vervangen worden Ik vroeg me af of het mogelijk was om dit door een digitale versie te vervangen, iets zoals volgende foto.. Hij zou dienen voor maximaal 400W (+10%) EVSA HPS lamp en 357W led verlichting. Als ik vergelijk, lijkt er mij geen probleem te zijn. Maar graag hoor ik jullie mening ! Deze leek me specifiek interessant aangezien hij een bepaalde zonopgangen ondergangsinstellingen heeft. Kan dit goed werken met mijn lampen of blijf ik beter bij een DAVIN ? ( The DV-600W is a timed relay box which you can use to switch up to 1 luminaire up to 600 watt on and off. Max. output: 4 Amperé.) En de elektronische van de foto specs Contactbelastbaarheid (bij 230 V) 2000W gloeilampen, TL-gecompenseerd 750 W, energiebesparende lampen / LED's 200 W, halogeenlampen 2000 W Schakelstroom 16 A Aanloopstroom (5 ms 120 A) max. 30 A link:http://www.conrad.be...t=detview1&rb=1 greetz!
  2. Hey Hoe gaat het met de oogst? Ik heb uiteindelijk maar 140 gram van 3x sannie's jack gehaald. Maar planten waren niet op en top gezond en veel problemen. Ook super druk gehad maar ja.. De smoke is wel goed. greetz!
  3. Update: Misschien in ander topic gezien maar ik heb het ongelofelijk druk gehad. Ook is m'n laptop 2-3 weken weg geweest maar ondertussen helemaal hersteld. Hierdoor spijtig genoeg geen updates gedaan. Spijtig genoeg is de jack niet zo erg goed gelukt. Ik heb er een aantal foto's van maar ik moet alles nog wat sorteren. Ondertussen al geoogst en het eindproduct zit momenteel in glazen potten. Ik heb er zo'n 130 gram aan over gehouden. Enige positieve nieuws is dat de wiet super plakkerig is, en effect ben ik ook tevreden over. Het half mislukken van deze ronde is wel mijn eigen schuld. Amper tijd kunnen steken in planten, onregelmatige watergevingen, etc. Ook waren de planten te groot geworden om onbeheerd achter te latenu ( met knakken en buigen wel mogelijk). 2 van de 5 planten zijn doodgegaan, deze hadden vanaf het begin al beetje achterstand. Ik dacht dat ze het hadden ingehaald maar blijkbaar niet. Op een bepaald moment heb ik een keer s'avonds water gegeven, en dan de volgende ochtend terug. Dit konden ze allemaal blijkbaar moeilijk aan, waardoor ze 2tal weken achterstand opgelopen hebben. De andere 2 planten zijn dus doodgegaan. Ik gok dat ik zonder dat moment wel degelijk aan 300 - 400 gr zou komen maar geen idee of het een nieuwe poging waard is. Wat stats: 130 gram kwam van 3 planten op 0,4 m² op 400 W dus. Gr/W = 0,32 gr/W Gr/m² = 325 gr / m² Gemiddeld : 44 gr / plant Opmerkingen over eindproduct: Buiten het totaal gewicht, kan ik niet klagen. De toppen van SJ zijn bij mij belachelijk plakkerig. Soms hele witte plekken met dan de bruine haartjes in contrast. Erg mooi. Ik kan niet wachten om de finale smaak/geur te hebben zodra het gecured is. Maar zelfs zonder te curen is deze al oke (in tegenstelling tot autoflowers van RQS) Conclusie: Na 1 lange ronde (eerst autoflowers) en dan jack's , kom ik tot de conclusie dat autoflowers een stuk gemakkelijker zijn om te laten growen en bij mij toch, veel meer opbrengst hebben als fem seeds met dezelfde zorg. Ik ben dan ook aan het twijfelen tussen autoflowers en fem seeds voor de volgende ronde. Mogelijk ga ik op zoek naar gautomatiseerd watergeef systeem, dat zou een stuk moeten helpen.
  4. Spijtig genoeg geen foto's want laptop is kapot en is op herstelling. Wel kan ik eindgewicht van NL meedelen: nl. 112 gram. Zodra ik laptop terugkrijg, kan ik gemakkelijk met foto's uploaden... dat is voor later. Blueberry automatic : 40 gram Creamatic : 110 gram Northern light auto: 112 gram. Totaal : 262 gram. Hoewel tijdslijn totaal niet klopt en tent maar half gevuld was met autoflowers, heb ik voor de fun toch wat dingen uitgerekend. 262 gram / 400 W = 0.655 gr/W 262 gram per 0.45x0.9 m (0.4m²) = 655 gram per m² Opmerkingen: Waarschijnlijk heb ik de blueberry iets te vroeg geoogst maar het effect van alle 3 soorten is uitermate goed. Zo is de NL vooral body stoned en creamatic eerder mind high. Wel spijtig dat alle wietjes er zo hetzelfde uitzien. Geen glinsterende witte of paarse toppen. Wel zijn alle wietjes super plakkerig en hebben ze een super goed effect. Dit is vooral door andere mensen beoordeeld, die niet eens wisten dat het zelfkweek was. =) Ik ben dus redelik tevreden.
  5. met de blumats kamerplant had ik eht ook. enig verschil is als je 1 kuip hebt ook maar een keer voeding afmeten enzo, anders per fles. telkens eruit halen ent erug.
  6. Hey, Mijn eerste kweek en aanhangsel (zie signature) zijn bijna afgelopen. De grootste fout die ik heb gemaakt is een keer toen ik was vergeten water te geven dit pas heel laat s'avonds gedaan. En de volgende dag opnieuw s'middags. Hierdoor is op een of andere manier een bak volledig verzopen en zijn deze planten gestorven. Ik heb het ook erg druk dus eigenlijk ook niet de juiste actie toegepast (maw. die planten had ik nog wel kunnen redden). Anyway, long story short: Ik moet nog werken aan automatisch watergeef systeem. Ik heb een klein tentje van 90x90 en -geen- waterleiding in de buurt van de tent. Ook kan ik geen tuinslang omleggen ofzo. Idealiter heb ik dus een waterbak bij mijn tent. (hoeveel liter voor 90x90 ?) Het kost allemaal zeer weinig of je nu 100,200 of 300 neemt. Hierin zou ik dan een klein verwarmingspompje moeten steken (100W?) en dompelpomp voor voeding te mengen? Dan zou ik het reservoir af en toe eens vullen door paar keer heen en weer te kopen met emmertje water. Ten laatste een zeer belangrijk ding. Er mag absoluut geen enkel gevaar zijn voor overstroming of malfunction met deze installatie. Het enige wat ik ken zijn blumats, maar werken deze ook effectief goed ? Ik had toevallig zo'n blumat kamerplant getest tijdens huidige ronde maar met wisselend succes, soms deed hij het, soms niet. Ook valt het niet echt te vergelijken, denk ik, met het echte systeem. Ohja, ik ben een absolute leek in deze dingen dus daarmee deze vraag. Het belangrijkste is dat ik door druk bezig te zijn geen domme dingen meer kan doen, en ook eventueel een weekje ergens anders kan verblijven zonder andere mensen erbij te moeten betrekken voor water te komen geven. alvast bedankt voor antwoorden, ze zijn sowieso nuttig greetz,
  7. Hey, erg goed om te horen dat wietolie hierbij helpt , waar dat traditionele geneeskunde tekort schiet. Hoewel ik geen ernstige ziekte heb en cannabisgebruik voor mij eerder anti-stress werkend en pure ontspanning is, heb ik relatief gevoelige maag en darmen. Regelmatig heb ik wel eens een week 'buikgriep' of dergelijke symptomen. Ik had ook al heel wat opgezocht over olie omdat dit beter zou zijn. Maak je het zelf of koop je t ergens? Aangezien ik er nog geen ervaring mee heb, wou ik eventueel ergens een mini hoeveelheid vastkrijgen om te zien of het past voor mij. De manieren van olie maken zijn zo uiteenlopend en soms relatief gevaarlijk. Zowel in het maak process als juiste dosering. Je mag me altijd Pm'en of hier zeggen hoe jij het maakt/krijgt ? groeten.
  8. Update; Spijtig genoeg -zonder foto's- maar deze komen morgenavond. Het gaat eigenlijk niet zo goed met de jack's, maar ik hoop dat alles alsnog goed komt en dat ze er gewoon nog 2-3 weken langer over doen. De planten groeiden eigenlijk veel te snel, waardoor mijn tentje heel snel te klein werd. Ook is het allemaal een stuk moeizamer gegaan in vergelijking met mn autoflowers. Een van de bakken zat veel te veel water in, blijkbaar namen de planten niets meer op. Groot deel van de aarde vervangen, hopelijk helpt dat wat. De andere bak doet het prima, ondanks dat er 3 planten in staan. Ze krijgen genoeg voeding. Tot kort stond de lamp heel erg dicht op de planten maar toch een manier gevonden om de lamp een stuk verder te kunnen ophangen (nog eens 10 cm gewonnen). @ ganja stickie: jouw jack's zien er zeker veel beter uit. Ik heb ook eerder een volledige scrog , aparte planten zijn niet te onderscheiden. @djp : in het vervolg zijn de potten gevuld tot de rand! @ weed rebel: ja, ik moet nog eens nadenken over soorten en hoogte en aantal planten. Autoflowers zijn wat te klein , normale soorten (of deze toch) zijn eigenlijk een stuk te groot, zelfs met dat vastbinden en zo. Foto's volgen morgenavond!
  9. Update: ik wacht nog op de northern light! (foto's morgenavond) maar voorlopig : blueberry : +- 40 gram (ik had al een cake gebakken voor helemaal droog te zijn) creamatic : +- 110 gram Ik gok dat de northern light ook boven de 100 gram zal zitten. De hoeveelheid ben ik meer dan tevreden mee (alles is eigen gebruik) maar het effect zit zeker goed. Ik ben momenteel in luchtdichte potten aan het curen, en dat werkt prima. Enkel geuren ze minder goed in grote hoeveelheid dan in aparte zakjes (de typische geur dan). Ik heb geen idee waarom maar maakt niet uit. Effect is ook prima van beiden rookwaren, kan niet wachten om te zien of de NL anders is. Foto's van NL volgen dus alsook verdere info over gewicht.
  10. nog steeds niets van gehoord, ik beschouw het als verloren ... ze antwoorden niet op mails of telefoons dus ja ... enkel de site draait nog, denk ik
  11. Update: 27 feb Het is al een hele tijd geleden. Ik heb geen tijd om alles op te zoeken maar ik denk dat de planten ondertussen in week 4-5 van de bloei zitten. Aangezien er zichtbare bloei is, ben ik begonnen met BAC bloeivoeding. Nu ik 2x autoflowers heb geoogst, is er plaats voor de jack's om uitgespreid te worden over de (bijna) gehele oppervlakte. Ik had ze in het verleden al heel wat geknakt en gebogen maar de krengen blijven maar groeien! Hopelijk stopt dat nu wat Momenteel: 1 L per plant, met minimale voeding. Om de paar weken ook nog bacto erbij. Temp: 28-30°C / 15 - 18 °C LV: 30% Foto's: Met de northern light auto aan de rechterkant. veldje jack's greetz
  12. Het effect is voorlopig erg goed (wel nog maar enkel met vaporiser getest). De blueberry was wel iets te vroeg maar ik heb amper tijd over. Deze (creamatic) was een heel stuk verder en redelijk klaar, denk ik. Maar ik zal de NL nog een week of twee extra laten bloeien, vanaf het moment dat ik denk dat ze klaar is. greetz
  13. Nee nee, nog maar 2 planten geoogst. De northern light is gigantisch groot en moet nog 2-3 weken bloeien gok ik, dus dat moet er nog bij. Mijn uitleg was niet zo volledig duidelijk. Tot nu toe namen de autoflowers de helft in van de tent van oppervlakte. Maar met het oogsten heb ik de sannie's jacks oppervlakte nu kunnen vergroten (mooi scrog net vol, ongeveer 3/4e van de hele oppervlakte). Beetje slechte timing en gedoe met verschillende soorten en bloeitijden maar komt allemaal in orde. Ik gok dat de northern light ook zo'n 100+ gram droog zal zijn. Sannie's jacks geen idee maar dat is in principe niet dezelfde kweek meer... Oke, curen dus over een weekje, dan zal het wel niet meer beschimmelen.
  14. Update: 27 feb Na zo'n 10 weken heb ik nu ook de creamatic omgehakt, welke iets minder dan 1/4e van de oppervlakte in beslag nam. Zoals ik had gedacht, had deze ongelofelijke dikke harde compacte toppen en erg veel ook. Nat was het gewicht zo'n 550 gram. (Theoretisch toch zo'n 110 gr droog) Verder is de blueberry gedroogd en dit komt tot zo'n 35 gr droog. De derde is de northern light, die nu volop bezig is en nu ongeveer 1/4 van het oppervlakte van de tent inneemt. De overige 3/4e zijn de sannie's jacks momenteel. Theoretisch zou er dus zo'n 145 gr droog moeten zijn, afkomstig van ruwweg 1/4e oppervlakte (90X90 hele tent) 145 gr per 0.2 m² = 725 gr / m² 72.5 gr gemiddeld per plant Beetje nutteloos om stats te geven, aangezien de NL nog paar weken moeten bloeien. En de jacks (zie ander topic) er net aan begonnen zijn, en dus nog zo'n 8-9 weken moeten bloeien. Maar dit lijkt me toch een prima resultaat, zeker omdat het allemaal voor mezelf is bedoeld! (en ik het sowieso al niet op krijg ) Vraag: Hoe bekom je die goede smaak ? nog langer laten drogen en daarna curen? hoe lang? Momenteel is de blueberry helemaal droog (takjes breken netjes); effect is ook prima en smaak oke. enkel de geur is ja... niet zo zoet. Momenteel heeft hij een dikke week opgehangen en ik dacht ze binnekort in glazen potten te steken. Te vroeg ? Tips? greetz! een blije kweker
  15. @shiningsilverhaze Wel... de bovenkant was redelijk klaar, onderkant zeker te vroeg om te oogsten maar het grote probleem is dat hij eigenlijk geen licht meer kreeg. Daarbij was het de kleinste en nu krijgen de andere planten wel goed licht overal. Hij was ook al erg vroeg beginnen te bloeien. Hierbij moet je ook rekenen dat er eigenlijk maar 4-5 grote takken waren bovenaan die aan het licht konden. Al de rest zat er ergens onder bijna volledig in het duister. Plaatsgebrek komt mede door 5x sannie's jack die ik erbij heb gestoken. Deze groeien eigenlijk veel sneller als ik had gedacht. In mijn planning had ik al minstens 2 autoflowers geoogst voordat ze alle plek zouden innemen, ondertussen hebben ze( jack's) de autoflowers natuurlijk al voorbijgestoken... Maar klopt inderdaad dat het wel erg snel komt, ik heb alvast een cake gebakken van het bladafval, straks eens zien wat dat geeft. Alvast een les voor toekomst: netjes juiste hoeveelheid planten uitzoeken voor de tent zodat het mooi vol zit, maar niet té vol natuurlijk zoals nu. Het is tenslotte een eerste binnenkweek en dat leer je vooral door te doen. Ik had nu tijd en haartjes zagen bijna allemaal bruin bovenaan. Spijtig genoeg geen microscoop om te kijken naar amber enzo maar leek me wel oke. Ik dacht ergens over 7-10 dagen de creamatic om te hakken en nu enkel nog water te geven. Tegen dan zou ik ook het resultaat van de bluematic moeten hebben die dan gedroogd is. Dat kan ik dan weer ook uitproberen of mijn huidig drooghok goed genoeg is. Verder heb ik dan ook een testrun voor het curen in glazen potten van de wiet. verder: Dit bracht onze Royal Bluematic voort. Dankzij de autoflowering genetica is deze plant nu eenvoudiger te kweken en kun je 8 tot 9 weken na het planten van deze zaden al oogsten. Royal Bluematic bereikt voor een autoflowering variëteit een gemiddelde tot hoge lengte, met een gemiddelde lengte van rond de 60-75 cm. Deze info klopt wel redelijk met de plant, iddem voor de northern light (die op 10-11 weken wordt geplaatst) en die moet ook nog zeker even. Tips zijn welkom
  16. Hey ! Ik heb al een eerste plant geoogst. De voornaamste reden hiervoor was dat hij helemaal geen licht meer kreeg door de andere reusachtige planten. De bovenkant was zo goed als klaar om te oogsten, onderkant niet helemaal. Nuja; een beetje te vroeg geoogst dus maar zonder licht was het ook niet veel verbeterd. Ook heb ik een drukke agenda en kwam het gisteren goed uit. Midden onderaan ziet u het plantje welke eraan is gegaan. Deze is het kleinste en nam eigenlijk ja ... amper 15 op 15 cm in beslag van licht. Het goede nieuws .... Geeft ongeveer 220 gram nat. (van de bluematic) Als ik dit vergelijk met de oppervlakte en grootte van de plant (de plant links ervan is zeker 5x zo groot in toppen en volume), dan komt het helemaal goed met de autoflowers. De takken hangen nu ondersteboven op in het drooghok ( constante afzuiging, 15-19 °C, 30-40% LV ) Een van de volgende dagen hak ik de andere om (creamatic). Wel heb ik al geleerd dat het in vervolg geen autoflowers meer binnen in het tentje komen, opbrengst blijft relatief beperkt maar wel snel. Namelijk zo'n 9 weken vanaf ontkiemen voor de bluematic. Enkel de northern light heeft nog minstens 2-3 weken te gaan. Als ik tijd heb, meer foto's van de planten.... greetz!
  17. Jep, ik heb een apart drooghokje gemaakt. Komt inorde op dat vlak. LV is ongeveer 30% en constant. De verbrande bladpunten zijn er vanaf in het begin en zijn eigenlijk niet meer weggegaan, ik ben wel sterk geminderd met de voeding (en zelfs 4/5 dagen gestopt) op dat moment, maar ze zijn niet meer groen geworden dus ja... geen idee of er momenteel nog teveel voeding is of dat het een achterblijfsel is van dat moment eerder. Het is mn eerste binnenkweek dus ik ben al vrij vanaf 50 of 100 gr, heb totaal geen enkele verwachting dus zal sowieso leuk zijn om voor het eerst een eigengekweekt wietje te kunnen roken. Ik zal het bladerendek laten leven Greetz!
  18. UPDATE Net enkele foto's getrokken met GSM, maar was bijna plat dus was snel snel. Planten zijn ongeveer 7 weken oud, waarvan 5 op 18/6 en 2 op 12/12. Ze drinken ongeveer 1.5 L per dag. Temp: 30°C overdag 18° s'nachts. onderaan: northern light die eindelijk aan het bloeien is geslagen. Deze heeft 2 weken achterstand op de andere 2 bloeiers, maar mag samen uitbloeien met de jack's (zie ander topic). De jacks gaan de autoflowers binnekort trouwens super hard inhalen, waarschijnlijk zowel in grootte als opbrengst. We zullen echter zien of kiem-tot-oogsttijd overeenkomt met de opbrengst en dergelijke. De andere 2 planten nu zo'n 2 weken en half aan het bloeien. Ik vroeg me af of ik niet moet snoeien in de bladeren? Zoals je kan zien op de foto's heb ik de grootte van de tent een beetje overschat. Zeker met de jack's erbij is er eigenlijk gewoon veel te weinig plaats. Als er iemand wat advies kan geven, zou ik dat zeer apprecieren... Ik heb al de hele onderkant getrimd zodat meer energie naar de toppen gaat, maar is het dus nuttig om nog verder naar omhoog te trimmen zodat de bladeren die nu weinig licht krijgen (denk ik) er ook aan gaan ipv afsterven uiteindelijk ? (hoewel ze momenteel nog mooi groen zijn allemaal ) Andere tips zijn ook zeer welkom. Ik heb al ongelofelijk veel gelezen maar meestal stopt het verslag tegen het einde en zie je enkel nog het eindgewicht, ik heb geen idee hoe je het nu goed aanpakt.. Ik heb al gehoord: plantjes volledige dag verduisteren voor het oogsten. Alleszins laatste week(en) enkel water geven. Plantje dag laten droogtrekken zodat hij alle suikers meetrekt voor extra toppenboost. Als je nog tips hebt, hoe goed of stom ze ook zijn, please post 'em. Voor de stille genieters: nog meer goede budshots morgen dus, als mn camera is opgeladen. Greetz!
  19. Hey Wel grappig, ze groeien ongeveer even snel (ongelofelijk snel). Bij mij komen ze al bijna tot aan het netje (op 55 cm van de grond) ik vrees echter dat ze nog even gaan verdergroeien. Ik heb de ruimte echter beetje overschat, ze hebben plaatstekort. (5x in 90x90 maar staan ook nog 3 autoflowers bij, gelukkig over een week of twee te oogsten dus dan kan ik er twee scheeftrekken, hebben ze wat meer plaats.) Moet echter helemaal inorde komen bij u! Greetz
  20. Hey volledige mapito leek hier maar ik ga het zeker volgen. Je mag gerust een uitgebreid verslag maken (aangezien er hier duidelijk nog geinteresseerden zijn) , als je dat wil en het gaat, uiteraard. veel succes alvast! greetz
  21. Leuk om te horen, laat zeker iets weten als gavita enhanced's helpen! Zoals ik eerder al zei: misschien nuttig om ergens in de growguide een topic'je over EVSA's te plaatsen. Ik kan zelf nog niet edit'en dus misschien iemand die gemachtigd is, zou er een nuttig woordje in kunnen zetten ? greetz!
  22. Achja, ik beschouw het als verloren. Het is ongeveer 3 uur heen en terug rijden en je moet op afspraak gaan. Al helemaal geen zin om als een ander persoon een afspraak te regelen om dan iets te eisen. Misschien over enkele maanden nog... of helemaal niet. Ik snap het echter nog steeds niet. De andere twee growshops ben ik al ongeveer 1000 € met plezier aan kwijt, wat hun veel meer winst oplevert lijkt me dan niet leveren of er erg lang mee wachten. Enige waar ik me aan optrek is dat ik de items niet echt nodig heb, en het een klein bedrag was en dat m'n planten super goed bloeien Verder nu dus de duidelijke waarschuwing voor iedereen die nog bij growpalace wil bestellen: DOE HET NIET. greetz!
  23. @ zap: probeer zeker de gavita enhanced of een andere die speciaal gemaakt is voor EVSA's. Ik heb hem nu zelfs heel de tijd op 110% draaien zonder probleem nog steeds. @ khalibunga: Zo van die wisselmatige startproblemen liggen zeker niet aan interne kabels. Het feit dat je handmatig de lamp kan opstarten, sluit dat eigenlijk al beetje uit. Na heel wat leeswerk en ook tips van o.a. Doc, was ik al bijna zeker dat het aan de lamp lag. Er zijn echter veel lampen: van gavita enhanced (20€) tot speciale tuinbouw lampen van 70/80 €. Kijk maar naar die gavita pro' lampen van rond de 100 € . Ik moet wel zeggen dat ik raar vind dat de philips greenpower overal gepromoot wordt ivm EVSA's, terwijl die bij mij heel erg duidelijk er niet tegen kon. De stalen draad kwam ver tegen het glas na amper een week en lijkt me raar dat growshops hier geen enkel besef zouden van hebben. Achja, opgelost bij mij. En hopelijk vinden andere mensen met problemen dit topic met de zoekfunctie ;D greetz!
  24. nou, ondanks die belachelijk lage temperaturen toch een redelijk resultaat. Ik kan niet wachten wat mn sannie's jacks gaan opleveren... Hoe smaken ze , trouwens? Het lijkt me bijna onnodig om te zeggen maar regel een goede isolatie, temperatuur tussen 18 & 32 °C en ik denk dat je ver boven de 600 gr uitkomt. greetz
×
×
  • Create New...