Jump to content

Varg

Members
  • Content Count

    38
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Varg

  1. Mijn vriendin weet veel van de procedures bij de SVB en herkent deze aanpak. ZIet ernaar uit dat er al een onderzoek naar je is gestart. Je kan je termijnbedrag z.s.m. verlagen en de eerstvolgende nota met het nieuwe bedrag indienen en duimen. Mijn vriendin zegt echter dat je beter de boel kan opruimen want ze zijn echt niet dom en weten al veel meer dan je denkt. Op korte termijn komen ze langs en wordt alles gecontroleerd, je woning tot en met je kelderbox of kruipruimte, je inboedel, je spullen, ALLES. En ja, bij een hoge energienota gaan ze verder kijken, ook al hebben ze nog geen bewijs. Er wordt gekeken naar de omvang van het huishouden en de woning, en als er veel elektra wordt verbruikt zoeken ze echt verder tot er een verklaring is. Zonnebanken en jaccuzi's zijn bekende smoesjes die juist alarmbellen doen rinkelen, daar hebben ze echt wel ervaring mee. Sorry dat ik het slechte nieuws moet brengen. Maar beter breek je de boel nu nog af, of neem je het risico dat je over een paar weken niet alleen werkloos maar ook dakloos bent, met een hele dikke naheffing op zak. Luister hier ajb niet naar, dat gaat de ellende echt alleen maar groter maken. Alsof de sociale verzekeringsbank geen inzage kan krijgen.. Het aanpassen van bewijzen heeft ook de echte opstelten de kop gekost, dus denk nou niet dat jou dat wel gaat lukken.. Beter voorkomen dan genezen! Hoe zuur het ook is...
  2. Ik moet regelmatig panden betreden, en dat in eerste instantie in overleg met huurders inplannen, Vaak komt een eerste voorstel voor huurders niet goed uit om bepaalde redenen. Dat is heel normaal. Zodra de redenen vaag worden, of er iedere keer op het laatste moment iets tussen komt, is er altijd meer aan de hand. Ervaring leert dat in die situaties meestal sprake is van hennepteelt, en dat valt tussen alle "gewone" huurders meer op dan je denkt. Daar kan je op verschillende manieren mee omgaan. Ik doe dat met de belangen van de huurder/teler in mijn achterhoofd. Mijn collega's pakken dat anders aan. Die bellen gewoon het op kantoor bekende nummer en binnen 1-2 weken staan ze binnen en lopen ook de instanties in en uit. In jouw situatie ligt dat misschien net wat anders. Maar als de rayonmanager/monteur/planner van de exploitant van de ketel een slechte dag heeft en geen zin heeft om zich te laten misleiden ben je al snel de Sjaak. Of Jack in jouw geval. Je gedrag valt sneller op dan je denkt, en voor veel mensen is het geen enkele moeite of jou te verraden om hun eigen werk net iets makkelijker te maken. Voor jou lijkt het misschien vergezocht, maar je wil de risico's beheersen toch? Mensen die echt in die situatie zitten hebben een werkgever of kennis die deze zaken voor ze oplost en die verschaffen gewoon toegang aan leveranciers etc. of kunnen duidelijk aangeven wanneer zij wel beschikbaar zijn. Ontwijkend/afwijkend gedrag valt echt op. Nergens voor, je gedrag valt echt niet op. Gewoon vergeten waarom je hier je vraag hebt gesteld en doen waar je jezelf prettig bij voelt. Komt vast goed en zo hou je prima de controle over risico's. Zonder gekeid, je hebt veel adviezen gekregen in dit topic, doe er je voordeel mee en maak het jezelf niet moeilijk..
  3. Varg

    Stop Ermee

    Ik denk dat je een onuitwisbare indruk op die agent hebt achtergelaten. Je zeggen in plaats van u, daar hebben ze niet van terug en daarmee laat je een sterk karakter zien. Ik denk dat de ouders van Milly Boele je opmerking zullen waarderen. Nee echt, dat meen ik... Sorry Whazzup, helemaal off-topic maar dit moest gezegd worden. *reikt slotje aan* On-topic. Naar man, sterkte en ik hoop voor je gemoedsrust dat je erachter komt hoe je hobby "aan het licht" is gekomen.
  4. Varg

    Stemmen

    Ik zou willen toevoegen: -Lees je in en verdiep je in Europese politiek, het heeft heel veel invloed op dan gang van alledag in Nederland. -Stem niet uitsluitend op basis van je standpunt over (legalisatie van) cannabis, het leven bestaat uit meer dan dat. -Ga stemmen ookal lijkt het kansloos, niet stemmen = shhh en niet piepen dan. -Accepteer dat er geen partij is waar je 100% achter staat. -Kies die partij die het beste aansluit op je idealen. -Laat je niet beinvloeden door wat anderen van de partij van je keuze vinden. -Je gaat de wereld (haha, ik bedoel europa/NL) niet verbeteren door te stemmen. -Hou de discussie over politieke voorkeur oppervlakkig op internetfora, alle partijen zijn er vertegenwoordigd en eens ga je het echt niet worden met elkaar. -Ga op 22 mei na 21:00 uur luisteren naar de uitslag op het stembureau bij jou in de buurt en deel die via social media.
  5. Hallo, In verband met persoonlijke omstandigheden ben ik tot (vul periode in waarin je de monteur kan ontvangen, bijvoorbeeld "eind juli") niet in de gelegenheid om u te ontvangen voor het onderhoud aan de cv-ketel. Ik maak daarom graag een afspraak voor week (vul weeknummer in). Ik ben telefonisch beperkt bereikbaar en hoor daarom graag per mail van u, sjaakdewit@mail.nl. M.v.g. Jaques Blanc Ze denken nu dat je ziek bent en in het ziekenhuis ligt, op wereldreis bent, een familielid verzorgt, kluizenaar bent, of wiet kweekt. Doen ze verder niets mee. Ze willen je ketel schoonmaken en meer niet.
  6. Zet gewoon ultranoobs. De zaden kan je in gamma tuinaarde zaaien en na 2-3 weken pak je zo een kilo per plant. Kan gewoon in de schaduw. Oogsten bij volle maan, pak je een paar ons extra. Succes Tijsjeuh, heeeuuuu gappie jeuh! Holladijeuh
  7. Ik sta niet (meer) achter de visie van Doede. Ik zal eerlijk vertellen waarom. Ik heb geen enkel belang bij legalisering. Legalisering kost mij veel meer dan het oplevert. Dat is voor veel rokers niet zo tof om te horen, en klinkt vast erg egoistisch. Kan ik helemaal inkomen. Ik was (lang geleden) ook een roker. Toen keek ik heel anders naar wiet en legalisering. Maar... Ik denk dat Doede wel de man is om "naar voren te schuiven". Hij weet zijn standpunt duidelijk over te brengen. Hij komt over als een aardige kerel. Hij heeft een zeker charisma. Helemaal vergeleken met veel andere "voorvechters" die toch wat hippie en zweverig overkomen. Ik ken Doede vooral van de documentaire "Nederwiet". Die man heeft passie voor de plant. En voor legalisatie van de teelt daarvan. En dat pakt ie toch goed aan. Beter dan wie dan ook. Tot nu toe schrijf je niet echt veel.....;-) laat het achterste van je tong eens wat meer zien....
  8. Je topic titel wekt de indruk dat dit een Extrema kweek betreft. Mja, succes ermee.
  9. Halverwege week 5 bloei en gemiddeld bevat een vierkante centimeter topvolume minimaal 5 piepjonge zaden. nog 3-4 weken te gaan, prachtige planten, mooie plakkerige en dikke toppen, maar een vrachtlading jong zaad. Als ik zelf nog had gerookt was ik doorgegaan, maar dit kan ik hier niet kwijt. De bloemenveiling toont geen interesse en haakt nu al af. Duurste bananen ooit. Fek.
  10. Hi NoNonSense, Ik zie dat je de Extrema's eruit hebt gehaald. Beste besluit dat je in 2014 neemt! Eén keer ademhalen in de buurt van die Extrema's en ze krijgen ballen. Ik dacht ook "het gebeurt mij niet".. jij bent verstandiger
  11. Amnees, er staan in totaal 18 planten.onder 2 x 600W. Zelf roken is er niet echt bij, daarom twijfel ik of doorgaan zinvol is.. Nog 3-4 weken te gaan is niet lang, maar zonde van de kosten als het niets rookbaars oplevert.
  12. Thanks allemaal voor jullie input. Ik kijk het nog even aan om te zien hoe het verder ontwikkelt.
  13. Nee appel dat heeft het niet. En als het wel zo is vertelt de buurman dat zelf wel aan TS. *zucht* appelsnapthetniet
  14. Ik zou de Extrema achterwege te laten. Je wil echt niet halvewege je kweek erachter komen dat er een paar halve kerels de boel staat te bevruchten.
  15. Denk je? Ik heb pas twee keer een halve dosis gevoed en de planten staan er nog gezond en donkergroen bij, topzetting prima en de toppen beginnen redelijk op te zetten. Als ik nu stop met voeden dan voed ik eigenlijk de hele ronde nauwelijks/niet. Drie dagen donker snap ik niet zo goed, wat levert dat op? Ik heb 18 planten onder 2x600W. De Extrema's (7 stuks) hebben de hele tent bevrucht. Ik vraag me af of doorgaan het waard is. Door de bevruchting zal de harsproductie toch beperkt zijn of heb ik het mis? Het kost met al met al nog zeker 200 euro elektra om de ronde af te maken. Dan nog de verwarming (stadsverwarming) en ik moet nog zeven kopen. Ik ben zo 400 euro verder voor wat hash, als het mij al lukt om dat eruit te krijgen (geen ervaring mee en ook weinig vertrouwen in mijn vaardigheden daarin..). Een lekker rokertje is fijn, maar is het ook rendabel vraag ik mij af. Damn, dit is echt kl*te, letterlijk.
  16. Zucht, gek he. Je weet het donders goed maar zoekt toch bevestiging. Als het op kweken aankomt ben ik echt een vrouw. Extrema Fem... D: Morgen maar snoeien en een paar keer naar de kliko op en neer. *($@^#*%^*)(@()&*# Dit is echt zuur. Planten staan er prachtig bij, al de hele ronde. Aantal bananen gezien en verwijderd en een stel ballen, maar het is dus echt keihard raak. Echt alle toppen zijn zo. Bananadrama. Dit heeft geen enkele zin meer om af te ronden neem ik aan? Zelfs hash ervan draaien gaat niet opwegen tegen de kosten?
  17. Je buurman houdt van papier maché. Hij is gewoon creatief. Geen reden tot paniek. Dit heeft niets met kweken te maken.
  18. Ik weet het eigenlijk wel, maar vurig hoop ik dat ik een noob fout maak...dit is een foto van begin week 5 bloei. Als ik de toppen openmaak en de losse hulsjes (calix?) open zie ik per huls .........(vul in wat jij denkt dat het is) PS Ik zit nu op mijn kweeklocatie en kan even geen foto uploaden via het album, zal ik maandag alsnog in een edit doen als ik weer thuis ben. Sorry.
  19. Mooi verslag Donnie, ondanks je tegenslagen toch nog een mooi resultaat. Ik heb 7 Extrema fem staan allemaal met hermatrekken. Nog 5 weken iedere dag controleren op bananen, en castraties uitvoeren
  20. Nou, ik ben er inmiddels uit. Thanks voor de pm. @groenefingers Tja, wie weet.. @Foolonthehill Vaak wel maar lang niet altijd. Veel insecten kennen poppen en verpopping boven de grond. Zo ook enkele tripssoorten. Wat mij betreft
  21. Yoho beste mensen, Ik ben bijna klaar met de voorbereidingen van een nieuwe ronde. Ik ben nu de mapito aan het spoelen om de pH en voedingswaarde op orde te krijgen. So far so good en geen bijzonderheden. Totdat ik zojuist mijn water van de deense bodems weg wilde pompen en ik clusters van larven/poppen vond. larven/poppen van trips om precies te zijn. En ja, ze leven. De planten staan nog niet in de mapito, dus ik heb alleen potten met mapito, en helaas trips erin. Kan ook goed kloppen omdat ik vorige ronde een beetje trips had op mijn planten. Die vond ik vroeg, week 2, en heb ik succesvol bestreden met twee behandelingen met spruzit. Daarna geen trips meer op mijn planten gezien. Mijn vraag is nu: hoe kan ik de larven/poppen in mijn mapito bestrijden? Spruzit is een contactmiddel. Maar ik weet niet of ik zomaar kan spoelen met een spruzit oplossing en daarna mijn planten erin kan zetten. Ik heb wel al preventief gespoeld met soil attack, maar dat heeft tegen de larven/poppen dus niet geholpen. Iemand tips 'n tricks? Ik hoor het heeeel erg graag, thanks! Groetn', Varg
×
×
  • Create New...