Jump to content

Jiffy

Full member
 • Content Count

  344
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jiffy

 1. Eventjes ter informatie, er hoeft geen "source in de link" te staan om te zien waar de bezoeker vandaan komt, er wordt namelijk metadata meegestuurd die aangeeft vanaf welke site jij komt gebrowsed. Daar mag je je browser ook zeker voor danken ;-). Dus inderdaad met Google Analytics kun je zien dat ze vanaf wietforum.nl komen gebrowsed, super, denk niet dat er veel naar wordt gekeken en of over nagedacht wordt. Netjes netjes verkopen, dat is wat ze doen
 2. Zelf maak ik al even gebruik van deze "quantum board" stijl LED lampen, ik vind het heerlijk qua gebruik want het zit tussen de HPS en de strip LED lampen in. Levert net zoals met HPS wel een hotspot op, maar hoger hangen en een grotere spread verkrijgen bij hoge lichtdruk. Overigens, vroeger werkten we heel erg veel met reflectie omdat een HPS lamp 360 graden licht uitstraalt, vergis je er niet in dat een LED alleen direct vanuit het fosfor oppervlakte uitstraalt. Dus inderdaad niet breed; of te wel; er worden wel eens lenzen gebruikt of grotere armaturen die dicht op het gewas hangen óf armaturen met meer W power die hoger hangen om alsnog de juiste dekking te krijgen. Bij LED lampen pushen we plant zo ontzettend dat het meten is weten principe veel meer van belang is. Zoals Photone gebruiken op een iPhone om een idee te hebben hoeveel umol licht/DLI er daadwerkelijk op de planten valt.
 3. Woo bedoelde dat niet aanvallend hoor, maar merci voor de duw terug. Mijn oude Garland tray is tegenwoordig een olieopvangbak, vind het meer een lekbak gezien hij geen drainage gootjes heeft. Dat hebben Staalplast, Nutriculture en GrowTOOL wél.
 4. Alleen is die net zo slap als die jij nu hebt
 5. https://www.growmart.eu/Tools/growTOOL.html Deze verkoopt en verzend ze naar Nederland.
 6. Ik had er ook naar gekeken maar had wel verwacht dat het stevig zou zijn... Alternatief had ik dit merk op het oog, uiteindelijk nog niks gehaald (ook duur spul): http://www.growtool.net/start/
 7. Moederplanten kunnen behoorlijk oud worden, ik behandel ze soms best wel matig, maar voor ik nieuwe stekken ga snijden komt er een lekkeer grote pot om heen, myco, goed voeden gezond laten worden uitgroeien stekken nemen en voila nieuwe moeder die in mijn ogen weer net zo sterk is als de generatie die daarvoor stond. Om echt wat nuttigs over het afnemen van de sterkte te zeggen, zou je een laboratoriumopstelling moeten maken zodat alle waardes PRECIES het zelfde zijn alleen verander je het element van hoe oud de genetica is (elke cut weer een generatie verder). En dan de uitkomst, opbrengst etc. meten of er iets te zien is, ik gok van niet ergens. We stekken al jaar en dag met alle soorten planten om ze te versterken, veredelen of whatever dan ook. Het is de natuur, de wilskracht om te overleven keer op keer.
 8. Jiffy

  F-max

  Dag 27 "Onbekende voeding" genaamd LED-MAX. Maak eigenlijk alleen gebruik van de A en de B, en een chitine booster van hen genaamd "Canopy Booster". Tijdens de groei wordt er wekelijks Si5ALA, Fulvic en Alg-a-Mic als foliars gegeven. Qua voedingsmerken heb ik nog steeds Terra Acquatica (FloraNova/FloraMax) erg hoog staan, maar in mijn ogen is het allemaal één pot nat en gaat het gewoon om voeding naar de planten te brengen. LED-MAX is zoals velen gewoon Yara met een eigen draai er aan. (P.S. en eens met lostchild, gezien het verboden is om kweekadvies te geven in de GS wordt er verkoopadvies gegeven, dus meeste marge is het beste product lekker waterig en kom je vaak terug om die marge te blijven spekken. Kies gewoon een voedingsmerk uit wat je fijn vind qua hoeveelheid flessen en toevoegingen wat jij gebruiksvriendelijk vind )
 9. De Hy Pro Amnesia cut is juist een hybride en te knippen met 63 dagen op 12/12.
 10. Leuk! Actief topic op WF! Oh laat maar... Heeft weer een oud lid zijn weg terug gevonden, plaatst meteen een ontzettend gaaf verslag die we hier niet zo vaak meer zien en dan krijgen we dit... Zou wat opbouwende kritiek prima vinden, maar dit is gewoon een moddergooi gevecht geworden onderling. Vecht dit met elkaar uit, gebruik de PM functie of laat het voor wat het is. @kwkr heeft aan dit commentaar gewoon geen advies of een gezellig topic.
 11. Dan lijkt het er toch echt op dat ze iets veranderd hebben of aan de formule, of ik schud blijkbaar echt niet lang genoeg
 12. Hmmm inderdaad een hele andere kleur, mijn bloeivoeding 2 maanden geleden gekocht en was nog echt donkerder van kleur en ondertussen al weer klaar mee en zoals altijd wat klontjes in de fles. Ook mijn fles ligt liggend. Zou mooi zijn als ze iets veranderd hebben wat beneficiair is tegen het klonteren. Of het is de GHE/TA change wat dit gedaan heeft, sommige mixes zijn wel degelijk anders tov. GHE.
 13. Daarom zijn wij overgeschakeld op Discord met een aantal, maar als jij een forum wilt gaan moderaten en onderhouden be my guest maar je bent dan één van zoveel die het weer proberen en krijg je een scheiding van wie wel en niet. Dat hoort er nou eenmaal bij, zie ook weedforum bijvoorbeeld en jointjedraaien. Kosten met Discord heb je overigens niet. En je kunt er ook veilig op inloggen met een VPN of met een telefoon met 2,3,4,5G. Het is alleen een wat andere stijl, zie het meer als IRC. En er zijn altijd wel mensen aanwezig en je kunt direct vragen vuren dat maakt het leuk.
 14. https://www.growell.co.uk/fans-filters-environment/diffuseair-systems.html Vind dit zelf ook een goede oplossing ipv een zwenkventilator.
 15. Overigens is de "dH-waarde" hier 12, en dus bitterzout als mooi tegengewicht. @Wiekspiet Alleen de bevochtiger? Het filterdoek & filter naar de getver en een dikke witte laag over je reflector. Haha
 16. Hier had ik altijd last van een Calcium overschot, zodoende Google'nd op Epsom salts gekomen. In het Nederlands gewoon bitterzout en te krijgen bij o.a. de Kruidvat/Jacob Hooy. Al een paar jaar gebruik ik dus met succes (in een kleine setup) 1 of 2 x over de hele groei één emmer van 10 liter met een theelepel opgelost bitterzout hierin. Je ziet de planten meteen er op reageren, en het "roest vlekken" probleem heb ik zo opgelost. Mijn water een jaar terug laten analyseren bij een voedingsmerk en daar concludeerden zij ook al dat de verhouding van Ca nogal hoog ligt, hard water met een lage EC. Volgens de voedingsexpert was het ook al een goeie zet het bitterzout, let echter wel op met een zwavelvergiftiging (Sulphur) want dat is ook in overvloed aanwezig in bitterzout. (Oh, en dit komt zo lekker terug op het luchtbevochtigers probleem. Als je enorm veel kalkafzet hebt weet je hoe laat het is en dien je osmosewater te gebruiken.) Gezien LED toch meer Ca/Mg nodig heeft (de twee elementen staan immers in verbinding met elkaar) toch besloten ook GHE Cal/Mag toe te dienen in een lage dosis, maar ik denk dat ik met een ratio van 20:1 in mijn kraanwater wel weg kom met alleen bitterzout
 17. Ik heb ook QB's hangen en ik ben van mening dat de lichtverdeling met strips vele malen beter is, en je dus een diepere penetratie van het licht krijgt ten op zichte van een QB die hoger moet hangen om zo zijn hoge "kracht" effectief op de canopy te laten landen.
 18. Toevallig een 3D printer in huis? ;-) Dan heb je zo er eentje geprint! Bijvoorbeeld. Had al wat andere leden gezien met 3D printers hier en ik moet zeggen, behoorlijk handige dingen mee kunnen maken voor de grow.
 19. Mja, en maar CalMag blijven toevoegen terwijl er genoeg in zit lijkt het wel
 20. Dat je filter volledig verstopt raakt met fijne kalkdeeltjes. Moet je maar eens de voorfilter uitkloppen als je een paar uur je luchtbevochtiger aan hebt gehad zonder osmose water
 21. Ik ben zelf geen breeder en ook geen verstand van dit soort zaadpraktijken. Dus hoe zit het dan met de genen die het fem zaad 'regelen', dat zit dan natuurlijk ook wel in de clone, wat ik dus bedoelde met die zin. Dat zit gewoon in de clone van een zaadstek, de genetica, het vrouw willen worden want dat is ze. Omdat het gefeminiseerd zaad is wilt het niet zeggen op het moment dat een clone er van gesneden wordt deze ineens als een freak gedraagt. Het is immers de zelfde plant als uit het zaad?!?... Het clonen modificeert de genen juist niet.
 22. Ik ben het met je eens @FoolOnTheHill. Ook wel eens één jaar de Amnesia buiten gehad, wat een gigantische bos was het toen geworden zeg maar de stekken waren geweldig ja . (Overigens zouden we nu met LED/CMH door een beter spectrum de planten ook binnen beter af kunnen harden!). Maar, ik had toen der tijd twee verschillende genetica's onder de zelfde voorwaarden gekweekt echter de zelf gesneden uit fem zaad ging dus in de bloei. Ik ben ook niet tegen het feit dat mensen dit doen want ik ben inderdaad van mening dat genetica/breeding meer doet in het compleetplaatje. Het was overigens een RQS zaadstek; en ben niet zo heel erg tevreden met dit "zaadbedrijf". Ik heb nu weer een stek gemaakt van gefeminiseerd zaad en we gaan zien hoe deze het uit gaat houden. Eerst even kijken of het resultaat lekker rookt anders hebben ze een kort leven voor zich .
×
×
 • Create New...