Jump to content

joyforgardening

Members
  • Content Count

    139
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by joyforgardening

  1. wat ook kan werken is je planten minimaal 24 uur in het donker te zetten en dan gelijk we op 12 uur. Hiermee kan je de plant "resetten" en zal die stoppen met groeien. Is btw ook een manier om je bloeitijd te verkorten of om je planten van bloei weer naar groei te brengen.
  2. Een vraag waarmee ik al een tijd mee zit krijg ik maar niet beantwoord ondanks uitzoekwerk. Mijn vraag is namelijk hoe je nu echt een lekkere en sterke smaak kunt creƫren met je eindproduct. Ik merk dat als je organisch kweekt op potgrond ( met RHP keurmerk) dat het eindproduct vaak vrij mild is. Bijvoorbeeld amnesia op potgrond met daarin bodemverbeteraars en voeding (beide organisch) met als vloeibare toevoeging CA/MG boost en een plantversteker/ accelorator. Vanaf week 6 op 12 uur dan komt er PK 13/14 van Canna. Er wordt niet afgezuurd, gewoon kraanwater met toevoegingen. De manier hoe het regulier gaat is dat er oogsten worden gehaald van gemiddeld 1gr/watt met 600W hps ouderwetse magneten. Echter is het eindproduct een beetje mild. Het ruikt niet super sterk en als je het rookt lijkt het alsof je de smaak en het effect wat meer moet "zoeken" dan waar je goede hebt uit een coffeeshop die erg plakt en die je rookt en het meteen proeft en voelt. Het drogen wordt gedaan aan de tak in een donkere ruimte met een temperatuur tussen de 15 en 20 graden. Meestel is het rond 10 dagen / 14 dagen droog genoeg om te roken (de takjes knakken dan). Er is andere potgrond gebruikt maar dat geeft niet het verschil, dit had ik ergens gelezen op een forum en uitgeprobeerd. Verder dacht ik zelf dat misschien dat PK 13/14 hiervoor zorgt. Binnenkort wordt dit vervangen door een "bietenmelange" (een organisch product). Verder heb ik weleens mensen gezien die stroop door de voeding heen deden om een zoete smaak te krijgen, dit is jaren geleden en ik was toen in de veronderstelling dat het onzin zou zijn, maar wie weet is het wel zo. Graag zou ik jullie input krijgen om te bepalen wat ervoor kan zorgen dat er wel het gewenste eindproduct wordt gehaald.
  3. ik begrijp het. Waarschijnlijk heeft de desbetreffende breeder een vrij instabiele soort (ik heb dit nog nooit meegemaakt). Het was ook de enige die ik kon vinden waar ik in bulk kon bestellen. Zo zie je maar dat goedkoop soms duurkoop is. het is wel wat jammer, met 5000 zaadjes had ik wel even vooruit gekund, helaas! Misschien dat ik ze door iemand laat testen. Ik heb nog wel spullen liggen om STS te maken, dat staat nog steeds in de planning om getest te worden. Vooralsnog geen mogelijkheid voor gehad en eerlijk gezegd te weinig kennis over zaden kweken.
  4. helder verhaal, jullie raden het dus af. wat ik mij nu wel afvraag is hoe dat normaa gesproken gaat. Om feminised zaad te maken moet je toch juist een herma krijgen die zichzelf bevrucht?? Of werkt het dan anders Wat is er bijvoorbeeld anders als 1 plant wordt behandeld met STS?
  5. Toch wil ik ze graag gaan gebruiken. Het ding is wel dat we helemaal geen ballen zien zitten eigenlijk, Jah op enkele kleine topjes zie je wat maar in bijna alles zijn er geen ballen te zien. Daarom is het ook dat we tijdens het oogsten er pas achter kwamen, verder ziet het er gewoon uit als een normale top. De zaadzakjes die normaal gesproken leeg zijn daar zit nu zaad in. Het gaat niet nog eens gebeuren met deze, ik denk dat er wel 3000 zaden vanaf gekomen zijn. Vrij vors daarom is het wel erg fijn als ze gebruikt kunnen worden.
  6. AH fijn dus eigenlijk heb ik nu hetzelfde als ik dat feminised zaad zou kopen van een seedbank? IS dit de truc om zelf feminised seeds te maken, zo ja dan gaat het vaker gebeuren . Moet het zaad eerst nog drogen of kan het direct ontkiemd worden?
  7. Ik heb even een vraag. Ik heb een ronde gedaan met bubble feminised seeds, het zijn ook allemaal vrouwtjes geworden. Nu is het gekke (nog nooit eerder gehad) dat er allemaal zaadjes tussen zitten. Bijvoorbeeld in de oksels zit bijna op elke plant wel zaad en ook tussen de toppen. Op 1 tak van 40cm zitten soms wel 10 zaadjes verstopt aan de onderkant van de topjes.. Ook zijn er planten zonder zaadjes De breeder geeft 9 weken bloeitijd voor deze, echter na 11 weken waren de haartjes nog maar voor 50% bruin en enkele nog een stuk minder. Kan het zijn dat door het maken van zaden de rijping langer duurd, omdat de energie in het zaad produceren wordt gestoken? Nu is het natuurlijk geen enkel probleem, wat ervanaf is gekomen ziet er prima uit en er is behoorlijk wat zaad vanaf gekomen. Nu rest mij nog wel de vraag of het nu feminised seeds zijn aangezien er geen mannelijke planten aanwezig waren. Ik verdenk dat het door stress komt, ergens in het midden van de bloeifase is in de donkere periode het licht ongeveer 3 uur aangeweest. De zaadjes zien er precies zo uit zoals ik ze gekocht heb. Als nu blijkt dat het feminised is wil ik ze uiteraard zelf gaan gebruiken.
  8. Even een bump haha. Hoe is het uiteindelijk afgelopen hier mee? Zijn de zaden nog in omloop? Ik zit nu terug te lezen maar wat mij opvalt is het volgende. De mexican sativa heeft een bloeitijd van 50 tot 70 dagen. De A5 meen ik 12 tot 13 weken. Naar mijn geheugen moet een originele mexican haze ongeveer 14 weken bloeien? Praten we trouwens over de mexican haze van sensiseeds?
  9. Ikzelf gebruik altijd biobasis en biobodem gemixt door de aarde. Misschien leuk om eens te proberen ik heb er goede resultaten mee. En vindt het net iets beter dan tabs. Gedurende de hele ronde geef ik green accelerator mee en pk13/14 van canna. 1x per week kan je green leaf geven daar worden je planten wst sterker em resistenter van. Het is btw ook een goede manier je voeding is spotgoedkoop en je doet er lang mee. Ik mix 30ge biobasi en 15 gram biobodem door 11 liter grond. Het is te verkrijgen op tuinkenner.nl. Tevens verkochten ze daar vroeger xardin tabs die volgens mij ook hetzelfde zijn. Via google zijn die te vinden ik meen 20 euro voor 40 tabs.
  10. is er nog een andere winkel waar je STS kunt bestellen?
  11. @jeff-1986. De elektrische schaar geeft hetzelfde resultaat als met de hand maar dan een stuk sneller. Ik kan je vertellen dat ik een paar uur bezig was met de elektrische en toen eens probeerde met de hand, wat een verschil dan lijkt met de hand veeel langzamer. Ik ben iemand die de beste kwaliteit wil en daarom vrijwel altijd met de hand heb geknipt. De TT heb ik ook vaak zat gebruikt, nooit voor mooie eindproducten, maar voor het kleine tijdrovende spul wat toch minder mooi is. Er zijn een aantal mensen positief hier over de TT, maar echt eerlijk waar het is bij mij nog nooit mooi eruit gekomen zoals je zou willen. -Blaadjes blijven er nog voor een gedeelte op zitten, of je moet zo vaak draaien dat je halve top weg is. -Ik vind het naar gras ruiken als het eruit komt -Het ziet er minder mooi uit -Er gaat meer van de toppen af Daarbij heb ik de mesjes en draadjes gebruikt, 35x draaien naar recht en dan een paar keer naar links verschillende volgorde zonder het gewenste resultaat het blijft hetzelfde. Tuurlijk als je veel hebt dan is het een prima ding, maar mijn voorkeur gaat 200% uit naar de elektrische schaar. Met de elektrische schaar weet je zeker dat je kwaliteit goed (beter) blijft en de investering heb je in 1x alweer terugverdiend. Dikke plus!
  12. Nou we hebben de bonsai testerossa gebruikt en we zijn er zeer tevreden over en vinden het een erg goede investering, wij zijn dan ook blij verrast met het resultaat. -werkt een stuk sneller dan met een schaartje -kwaliteit is net zo goed als met de hand -het is een stuk ergonomischer --> je hand wordt niet moe en je blijft continu op hetzelfde tempo werken. -zit netjes in een mooi onopvallend doosje -maakt geluid gelijk aan een elektrische tandenborstel. Kortom prima uitvinding en wij gaan nog een setje aanschaffen of de bonsai hero. Zeker een aanrader!
  13. Grappig dat er zoveel pagina's over de TT gaan. Ik blijf erbij dat het gewoon lelijk wordt met de TT. Ik doe alleen het kleine grut erin. Heb hem al vaak zat gebruikt en altijd met hetzelfde resultaat met mesjes en snijdraad maakt nauwelijks verschil. Inmiddels wel de bonsai testerossa duo gekocht ( 2 stuks) binnenkort gaan ze gebruikt worden en ben erg benieuwd. Ik denk dat het ergonomisch is en een stuk sneller werkt als je er eenmaal handigheid in krijgt. In weze is het gewoon een mesje wat heen en weer gaat wat dus een knipbeweging simuleert. Ding is lekker stil maakt helemaal geen herrie. Her draaien van de TT maakt meer geluid. Als ik ze gebruikt heb zal ik hier mijn ervaring delen.
  14. 4 pagina's over de tumble trimmer . Zijn er nou ook nog mensen die ervaring hebben met iets anders?
  15. Die trimbag ziet er wel veelbelovend uit. Ik heb het nog nooit zo gedaan alles laten drogen en dan op een soortgelijke manier de blaadjes eraf halen. Heb ooit 1 x een partij buitenwiet met blad en al laten drogen en dat was een hels karwei om te knippen. Dit had gigantisch veel tijd bespaard. Heb overigens net naar de trimpro gekeken en het resultaat ziet er hetzelfde uit als de tumble trimmer. Dan zou ik gezien de prijs toch voor de tumble trimmer kiezen. Wrsch ga ik de bonsai hero aanschaffen om uit te proberen of het eerst drogen en dan knippen. Zal eens kijken of ik doe trimbag kan krijgen via internet maar dat zal vast wel.
  16. Precies zo heb ik het ook ervaren. De tumble trimmer gebruik ik alleen nog maar voor het echt kleine spul wat te tijdrovend is. Maar ervaringen met bijv. De trimpro of de cannacutter? Is dat vergelijkbaar met de tumble trimmer?
  17. Ik klaag niet vind het gewoon geen geweldig ding. Afgezien van de tumble trimmer iemand nog wat anders?
  18. Dat zeg ik ook in mijn begin post. Heb je ervaring met machines is de vraag? De bonsai hero is een elektrisch schaartje en een stuk sneller dan met de hand knippen heeft iemand daar ervaring mee?
  19. Ik heb beide gebruikt zowel mesjes als ronde. Inderdaad de mesjes zijn iets beter maar nog steeds vind ik de kwaliteit een stuk minder. Je ziet het er ook aan als het klaar is.
  20. Goedemorgen. Momenteel zit ik met de vraag hoe ik het knippen sneller kan doen zonder al teveel kwaliteits verlies. Tot op heden heb ik altijd alles met de hand gedaan om het beste resultaat te krijgen. Dan kwamen er wat hulp enzo je kent het wel. Echter zit ik nu in de situatie dat ik maar met 3 man kan werken en we zijn een passende oplossing aan het bedenken zodat we 180 stuks in 1 dag af kunnen krijgen. Nu heb ik weleens de tumble trimmer gebruikt maar vind het niet zo geweldig. -er gaat veel vanaf -is nog steeds niet super mooi -ruikt naar gras -de kleur wordt erg groenig. Nu zijn er een aantal knipmachines op de markt. De cannacutter heb ik weleens gezien en nu verkopen ze online de trimble pro in allerlei varianten. Heeft iemand hier ervaring met deze machines. Het moet uiteraard geen klere herrie maken en de kwaliteit moet goed zijn. Tuurlijk is met de hand het beste maar ook het meest tijdrovende. Als de kwaliteit iets minder is maar nog steeds goed dan is het prima. Ik kwam na de search wel iemand tegen die de bonsai hero gebruikt en die heb ik in het echt weleens gezien. Lijkt me een fijn apparaat en sneller dan knippen plus dat je hem alleen beet hoeft te houden dus ergonomischer is. Hoor graag jullie tips en adviezen. Jfg
  21. Hallo iedereen. Sinda begin dit jaar heb ik het genot ondervonden van trip middelen. Ben begonnen met truffels en heb sindsdien al wat tripjes achter de rug gehad. 2cb is ook iets wat erg leuk is . Nu vind ik truffels best duur en aangezien je kant en klare kweeksetjes coor paddos kan kopen ben ik dat gaan doen. Wat gaat dat onwijs makkelijk zeg! Je zet het bakje weg 2 weken en je kan oogsten. Uit hetzelfde bakje heb ik 3x kunnen oogsten met in totaal 15 porties. Dit bakje heb ik gekregen van een vriend, maar meer zullen er zeker volgen . Het zijn cubensis b+ Nu ondervind ik echter een nadeel en dat is die ongelofelijke misselijkheid. Alcohol in combinatie met 2cb geeft mij maagkrampen. Truffels/paddos wordt ik ook misselijk van. Ik ben dus opzoek gegaan naar een manier om de misselijkheid tegen te gaan. Ik kwam uit op het vloeibaar maken van de paddos zodat je de werkzame stof psicolybine eruit haalt en concentreert. Het schijnt dat je hierdoor een betere trip krijgt zonder de misselijkheid etc. Ik heb daarvoor deze tek gebruikt: Https://youtu.be/H00mmYD8ZtQ Aangezien je geen ethanol kan kopen dat 95% of hoger is, heb ik dat via via toch kunnen krijgen. Samen met een vriend hebben we het geprobeerd. De overgebleven vloeistof staat nu in een kommetje waar het op kamertemperatuur aan het verdampen is tot de gewenste hoeveelheid. Ik hb er helaas geen foto's van, maar als het spulletje goed werkt dan gaat het zeker vaker gemaakt worden Heeft iemand anders hier ervaring met vloeibare psilocybine? Altijd leuk om ervaringen te horen.
  22. Oke ik ga dat maar doen dan. Thnx voor de info! Toppen gaat zeker gebeuren ja, is en blijft voor mij het mooiste resultaat.
  23. Een beetje gemengde antwoorden. het is amnesia van superstrains wat volgens mij de hypro versie is. Ik ga zo toppen en ze staan in 11 liters op aarde strak tegen elkaar. Ik wil dat de planten vanaf de pot ongeveer een hoogte krijgen van 90cm. Dit is voor mij ideaal omdat er dan vrijwel geen fluf aan komt. Als ik ze top en direct op 12/12 zet hoe hoog worden ze dan ongeveer? En als ik ze een week op 18 uur zet hoe hoog worden ze dan ongeveer. Ik heb niet zoveel ruimte om alles te gaan buigen dus het liefste dat dat niet nodig is. De temperatuur is ongeveer 28 graden met licht aan en 20 graden met licht uit. Lv ligt rond de 40%.
  24. Hallo beste mensen. Binnenkort ga ik weer beginnen, maar dit zal voor het eerst uit zaad zijn. ik heb altijd amnesia uit stek. Ik heb voor het kweken ervan mijn eigen methode die werkt. Stekjes in 11 liters op aarde. 3 dagen op 18 uur en daarna over op 12 uur. Ik top ze na de eerste of 2e dag op 18 uur, afhankelijk of ze het naar hun zin hebben of niet. Ze worden dan iets minder dan een meter hoog en er komt geen fluf aan. Nu bij de start van een nieuwe ronde heb ik door samenloop van omstandigheden zaden i.p.v. stekken. Mijn vraag is hoe ik het nu aan kan pakken om ongeveer tot hetzelfde resultaat kwa hoogte etc. Te komen. Het gaat mij vooral om de start en eigenlijk hoe lang ze op 18 uur moeten en wanneer ik ze kan toppen. Ik heb wel ervaring op het gebied van zaad maar dat was voor planten buiten. Graag tips en tricks. Als er al een topic is waar het in staat dan is dat ook prima, ik kon zo even niks vinden. Ik maak gebruik van 600w met hamerslag kap. Per m2 hangt er 1.
  25. je hebt helemaal gelijk dat er beter een verslag kan komen met foto's. Maar ik vind het te groot en te riskant om het op internet te zetten. Jullie hoeven mij verder ook niet te geloven. Ik heb er een zeer positieve ervaring aan en in het vervolg blijf ik op deze manier verder gaan. Ik win er niks mee door een heel verslag te maken en dan openbaar op internet te zetten. Ze kunnen je op allerlij manieren checken via internet etc. Dat ik dingen zeg is 1 maar ik ga het bewijsmateriaal er niet bijzetten. Begrijpelijk denk ik zo
×
×
  • Create New...