Jump to content

Roachclip

Members
 • Content Count

  186
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Roachclip

 1. Wat zijn het toch een mongolen die amerikanen. Trouwens als Rutte zijn zin zou krijgen dan gingen we hier dezelfde kant op.
 2. Het is een heel aktief forum hier, maar je moet je wel eerst voorstellen in het daarvoor bestemde topic. Dan zul je zien dat je vragen snel beantwoord worden
 3. Vanmiddag de eerste dame helemaal afgeknipt. Was wel véél werk! 4 to go
 4. bij mijn planten was de rot eerder grijs dan wit. Mss. andere soort rot? Ik hoop dat je nog wat overhoudt!
 5. Wel écht goed controleren op rot!! (iedere top, als er een geel of ander raar verschrompeld blad uit de top steekt dan heb je rot) Ik keek ook maar half en toen ik dan uiteindelijk de rot ontdekte, bleken al mijn planten het te hebben!! succes R.
 6. Lol, Doe Maar!! Wat een band was dat! Ok, blaadjes, roken we niet dus, maar ze staan stijf van de THC. Hasj van maken dus?
 7. ja, maar het liefst bier mét schuim
 8. Een week of 2 geleden had ik een tak afgeknipt om vast te drogen. Deze is nu droog genoeg om te knippen en te roken denk ik. Nu zitten er om elke top een hoog kleien blaadjes gekruld, ze zitten echt helemaal tegen en op de bloemetjes geplakt. Ze gaan er best moeilijk af. Kun je die blaadjes ook gewoon oproken? Of moet je die er allemaal afplukken/knipen? Net trouwens een klein topje van de oogst gerookt, en de high is super!
 9. Dank jullie wel allemaal voor de reakties! Al die info stond NIET in de growguide! Vandaag alle dames kortgewiekt en te drogen gehangen want er zat rot in alle planten! Ik hoop dat de takken die nu te drogen hangen het wél redden. Heb ik toch een mooi oogstje Oh ja, ik heb van mijn schaar een bolletje hasj geschraapt en dáár word je toch stoned van!
 10. Nou, gisterenmiddag ontdek ik tot mijn schrik toprot in 1 plant! 2 grote toppen waren besmet. Die plant heb ik maar snel omgehaald en te drogen gehangen (groot blad eraf). Vanmorgen check in de andere dames en ontdek ik meteen wéér toprot in een andere plant! De daaropvolgende en de dá'ropvolgende waren ook niet geheel butrot vrij! Toen besloten om ze allemaal om te leggen, en te knippen. Ik ben 5 uur bezig geweest! Een flinke klus, dat had ik wel onderschat. Ze hangen nu bij ong.20C in mijn verwarminghok, in het donker. Ik heb het raam op een kier staan en een ventllator aan. Zou dat goed komen? Van de week zal ik een foto van de hangende toppen laten zien. Ik heb nu nog 1 plant over, dat is degene die in de volle grond onder een afdakje staat. Ik ben benieuwd of die het wél rotvrij zal redden. Ik vrees het ergste.....
 11. Ik heb daarstraks mijn eerste dame omgehaald omdat er toprot inzat. 3 uurtjes later hangt ze te drogen in mijn kelder, alle grote bladeren zijn verwijderd. Wel heel veel werk en nu heb ik pijn aan mijn rug en enorme plakvingers! Aangezien jullie ongetwijfeld véél meer ervaring dan ik hebben en aangezien ik nóg 4 dames moet oogsten, vroeg ik me af of jullie nog tips hebben om het oogsten zo makkelijk mogelijk te maken. (bijvoorbeeld bladeren erafhalen terwijl de plant nog in de pot staat, of handschoenen tegen de vieze vingers, of een bepaald trucje om ze weer schoon te krijgen?). Alvast bedankt!
 12. Ja ik heb 5 dames, ze hebben het alle 5! Al maanden! Verder groeit en bloeit alles gewoon super. No worries dus!
 13. anders geef je een aantal planten géén PK 13/14 en de rest wél. Dan weet je binnenkort zeker of het wél of niet werkt.
 14. @ Carpe, ja idd, een 600 W lamp, zoals jij me ook adviseerde Zo staan ze iig droog, en schiet het een beetje op met afbloeien!
 15. Ik heb bij le plantage (via internet) een mini microscoopje gekocht voor 6,95, echt een super ding! Je ziet de trichomen heel goed (60x groter). grtz.R
 16. mijn schatjes staan al 2 dagen binnen onder een lampje.... Niet te doen al die regen. Overmorgen, zaterdag mogen ze weer naar buiten, zoals het er nu naar uitziet..
 17. geweldig toch? Een bakje koffie met een jointje, en dan met de drab weer zorgen voor een nóg beter wietje!
 18. Ik had ruim een week geleden precies hetzelfde, een soort grijze waas/film op het blad. Ook een stuk of 3 in totaal. Ik heb de blaadjes eraf gehaald, en afgewacht op wat komen ging.....Niets dus!! Het is nog steeds niet teruggekomen.
 19. Ik zag van de week iemand zijn senseopads openpeuteren en de inhoud in een bak doen. Toen ik vroeg waar dat goed voor was, kreeg ik als antwoord "da's goed voor de planten". Mijn interesse was daarmee gewekt. Op internet las ik dit: Koffieprut is een uitstekende bodemverbeteraar, voor zowel de korte als de langere termijn. Een kubieke meter koffieprut betekent ca. 440 kg organische stof voor uw (moes-)tuin. Dat is ca. 66%. Als het 15 - 20 cm diep in de aarde wordt verwerkt heeft het direct een wezenlijke toegevoegde waarde als plantvoeding. De prut bevat dermate hoeveelheden magnesium, fosfor, kalium en koper, dat er op een positief effect op de plantgroei mag worden gerekend. Het niveau van de mineralen mangaan, kalk (calcium), ijzer, zink en chloride is heel erg laag, soms niet aanwezig. Deze essentiële mineralen moeten dus van elders komen. N P K NPK, stikstof, fosfor en kalium - zijn wezenlijke voedingselementen voor planten. Maar niet de enige! Stikstof zorgt o.a. voor goede bladgroei. De prut van Starbucks laat zich als volgt omschrijven: N = 2,28%, P = 0,06% en K = 0,6% Een kubieke meter koffieprut bevat ca. 5 kg stikstof, waarvan ca. 0,09% in direct beschikbare vorm. De rest is "opgesloten" in de organische stof en moet door micro-organismen voor de planten worden vrijgemaakt. Dus in die zin is koffieprut een langzame meststof. Zuur Koffieprut is met een pH van 6,2 licht zuur. U kunt de koffieprut dus rustig op de composthoop gooien, maar ook direct in de tuin verwerken. Tot een verhouding van 25-35%. En verder.... wat volkswijsheden · Koffieprut in de tuin strooien weert katten. Wel telkens vernieuwen. · Koffieprut in de tuin strooien hindert slakken. Wel telkens vernieuwen. · Koffieprut is goed voor rozen (die houden van stikstof en kalium) en zou ervoor zorgen dat deze minder last van belagers hebben · Koffieprut is goed voor heideplanten · Wormen houden van koffieprut. · Koffieprut is ook goed voor de composthoop vanwege het hoge koolstofgehalte en de stikstof (C:N = 25:1) · Gebruik koffieprut niet in potplanten, daarvoor is het iets te zout. PS: Theezakjes bevatten maar liefst 4% stikstof Gebruiken jullie deze wijsheid ook voor onze hobby? Gratis biologische mest én de afvalberg reduceren, dat klinkt goed niet? grtz.Roachclip
 20. Ja, als je couchlock high wilt worden moet je toch pas oogsten als 80% van de trichomen amber van kleur is? Vandaag tóch maar het zekere voor het onzekere genomen en een 600W gekocht om de dames de komende 2 a 3 weken mooi af te laten bloeien. Het weer wordt nu wel écht slecht...
 21. Die trichomen zie ik nog niet amber worden, en dat terwijl ik zo graag wil oogsten.... Nou ja, dan zo lang maar de laatste frambozen oogsten en de eerste walnoten...
 22. Van de week reed ik langs een container en wat zag mijn oog? 6 enorme kuipen met boomstronken daarin. Ik ben gestopt en heb die potten gauw opgeladen (mocht van degene die ze weggooide) Het zijn mooie grote kuipen van maarliefst 130 liter , met handvatten en onderin gaten voor de afwatering! Nu vraag ik mij af, of het handig is om daar volgend jaar in te kweken. Zouden de planten dan héél groot worden? Ik moet ze namelijk tijdens het verduisteren wel naar binnen kunnen rijden met een steekwagen, en de ruimte waar ik verduister is maar 210 hoog? Graag jullie gedachten!
 23. Ok, dan gaan we dus wél spoelen, een weekje ofzo. Maar....wanneer begin je hiermee? Mijn trichomen zijn namelijk nog overwegend doorzichtig. (Als ik wil oogsten bij 80% amber trichomen)
×
×
 • Create New...