Jump to content

Bluebloomer

Full member
  • Content Count

    1,836
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bluebloomer

  1. Voor zover ik kan nagaan zit er geen pure zwavel in maar sulfaten, dus ik weet niet of je dan zomaar kunt zeggen dat het zwavel gehalte dan 2% is. Een sulfaat is een zout van.. Ik gebruik het waar het voor bedoeld is; een late blooming forcing solutiion. Heb nu nog 2 dames buitenstaan, die ondanks de ripen nog steeds knalgroen zijn. Aangezien daar ook al rot begint te komen denk ik dat ze ik ze maar gewoon omhak, ondanks de donkergroene bladeren.. Het is een Kings Kush, die ondanks de Ripen maar niet wil sterven, hehe
  2. Harstikke mooi van die variac, idee was om een slijptol wat trager te laten draaien.. En ja een microklimaat is al lastig genoeg, denk dat veel mensen dat onderschatten. Ik ga nu van 3.2 M3 naar 4.4 m3 inhoud dus ik denk zelf dat dat al iets prettiger te regelen is allemaal. Maarre die smscom, niemand op of aanmerkingen ?
  3. Oh ja, dat zou wel handig zijn om te vermelden ja.. Ik wil tot max 5 plantjes kweken op een oppervlake van 85 x 85 cm. Vorig jaar een leuke opbrengst gehad met 4 plantjes in een scrog setup, en dit jaar misschien een nieuwe poging om 4 plantjes te zetten in een Hempy Bucket. Daarbij wil ik 15 - 25 liters potten gebruiken, handmatig wateren, voorgroeien onder T-neon en MH lamp en de bloei met een 250 W HPS. Omdat de ruimte 2,30 breed is en ik maar wil kweken op ca 85 x 85 heb ik ruimte over om te kunnen knippen, voorgroeien en drogen in die ruimte. Plus dat de plantjes het in mijn optiek beter doen in een grotere ruimte dan noodzakelijk ivm Lv, en Co2.
  4. Kijk met 2 variacjes en een relais zit ik al aan de prijs van een Smscom controller. Even los van mijn onderwerp, zou je met een variac ook een borstelmotor kunnen regelen?
  5. Ik las de 2% ergens op een USA forum, daar stond ook wat onderbouwing bij. Als ik het kan vinden post ik de link ook ff.
  6. Er zitten een aantal sulfaten in Ripen, en een sulfaat is het zout van zwavelzuur. Wat ik er uit ophaal is dat er geen zwavel in Ripen zit, maar een aantal zwavelzuur zouten, waardoor men indirect zou kunnen zeggen dat er zwavel in Ripen zit. Maar het gaat natuurlijk om de interactie tussen al die ingredienten die een chemische reactie in de plant triggeren. Ik meen te hebben gelezen dat de oplossing van Ripen om en nabij de 2% zwavel bevat als gevolg van die sulfaten.
  7. Hi all ! Mijn vorige kweek kastje was 0,8 x 2 x 2 meter, gemaakt van spaanplaat en vurehout. Stevig genoeg om alles in te hangen maar er zat nogal een harmonische vibratie in de kast, en omdat de bodem van hout was, is alles weggerot. Vermoedelijk was dat de reden dat mijn laatste kweekje al na 6 weken mislukt was, Anyway, ik wil het nu anders aanpakken; een kamertje van 2,30m breed met een scheidingswand gemaakt van gips plaatjes, en het resterende spaanplaat aan de binnenkant, afgewerkt met z/w folie. De kweekruimte zou dan wederom 85/90 cm breed worden. Mijn slak heb ik stuk gedraaid met een gloeilamp dimmer, logisch maar dat krijg je als je wil bezuinigen. Nu wil ik de volgende zaken gaan kopen, voor een kweekruimte van 0,9 x 2,3 x 2,3 M: SMS Twincontroller 2 x 2,25 A 365 M3 buisafzuiger 300 M3 Phat Rhino filter Nanolux 250 W Zat eerst te denken aan een variac van Growcenter noord, maar die sms twincontroller lijkt me wel wat, omdat we nu in een koude periode zitten en ik met een variac de boel elke dag opnieuw moet bekijken en regelen. Wat denken jullie is die twincontroller goed voor mijn doel, en zijn de afzuiger en filter passend voor deze setup met 250W HPS ? Zoals ik het zelf uitreken zou de afzuiger op ca 54% tot 72% draaien met een 250W HPS lamp. Thanks !
  8. Kleine update; Ik heb Ripen 3-4 maal per plant ingezet en elke waterbeurt voorzien van ofwel Ripen ofwel water met detrose afgwisseld met melasse. Hier en daar kleine rot plekjes maar gezien het weer is dat niet vreemd. De toename in thc was drastisch te noemen, en alhoewel een 40-50% van de plant nog doorzichtige trichomen heeft moeten de plantjes om, omdat er weer veel regen aan zit te komen. Wederom veel pech dit jaar, en weer zit ik in oktober te wachten tot de plantjes rijp zijn. Maar ja, liever een beetje wiet die goed is, dan het het risico dat alles wegrot.
  9. Hi groenfingers ! Thanks en ja goed idee, het lijkt erop dat het weer nog even ten goede omslaat dus misschien heb ik nog 2 tot 3 weken tot de oogst. Ik ga er niet vanuit, maar ik zal idd de boel per dag goed in de gaten houden en stoppen met de Ripen als de plantjes hun eindfase naderen, of als het weer dreigt om te slaan zodat ik nog ten minste een paar dagen kan spoelen. Ik heb me laten vertellen dat er mensen zijn die spoelen met H2O2 3% een dag of 4 voor de oogst om de aarde helemaal leeg te trekken omdat H2O2 alle goede en slechte bacterien dood, en dus ook voor een groot deel de opgebouwde zouten en voedingsresten, maar ik kan er weinig over vinden. + Kan iemand zich vinden in die stelling ? Het zou misschien wel de Ripen smaak kunnen verdunnen / wegspoelen.. ?
  10. Als ik de aanbevolen dosering gebruik dan zou de plant in 2 weken haar eindpunt moeten bereiken, dus vanaf het 1e Ripen moment geen voeding meer geven klinkt inderdaad logisch. Om de dag klinkt goed, met alleen in het weekend 2 dagen ertussen ga ik dus aanhouden. Ik denk niet dat ik het ga redden met 2x Ripen P H, er zit wel wat volume aan de topjes maar ik denk dat ik de volle 2 weken cycle in moet of in elk geval 1 week, en daarna eens kijken hoever het staat, en misschien die 2e week alleen spoelen. Dit jaar besloten om eind mei de buitenplantjes buiten te zetten, maar met wederom een flut zomer, en wederom veel te grote planten kan het wel eens november worden als ik Ripen niet in ga zetten. Met het oog op ruk zomers ga ik vanaf nu kleinere buitenpotten gebruiken, want 25 liter geeft al planten van 2 bij 2. Dan heb ik nog geluk dat ze in de bloei schoten, want een kleine 6 weken geleden was er nog geen teken van bloei. Toen heb ik besloten ca 60% van de plant weg te snoeien, vanaf onder beginnend, en boem week later schiet de bloei er in en in 6 weken tijd lijkt het net zo snel te gaan als in 4 weken indoor. Enige wat ik kan doen is beginnen met de Ripen, en na elke bui de takken een beetje uitschudden dat het ergste water er uit, en hopen dat het rot nog even wegblijft... Bedankt voor de tips
  11. Hi all, Na een hele poos afwezig te zijn geweest heb ik toch weer even een voor mij belangrijke vraag. Mijn buitenplantjes zijn helaas nog lang niet zo ver om te oogsten, maar nu het weer aardig kan gaan omslaan wil ik pakken wat ik pakken kan, en dus GHE Ripen inzetten om toch wat te kunnen oogsten voordat straks alles zo nat is en wegrot.. Ik begrijp hoe Ripen werkt, en ook dat sommige mensen ervaring hebben met een vieze wietsmaak etc maar dat neem ik dan maar voor lief. Wat ik niet weet is HOE je Ripen precies inzet. Er staat elke 2e waterbeurt, maar ik geef mijn plantjes momenteel 2x per dag een liter, met voeding om de 2 a 3 dagen. Voornamelijk maandag - woensdag - vrijdag tenzij ik het een dag vergeet. 1. Is het nu de bedoeling dat je Ripen met of zonder voeding toevoegt aan het water ? 2. is Ripen nu een vervanging geworden voor de PK 13/14 / basisvoeding en hoeft ik dus geen voeding meer te geven die laatste 2 weken, of moet ik vanaf nu 1 dag Ripen en 1 dag voeding geven met 1 dag alleen water? 3. Als ik 2 x per dag 1 Liter water geef, met om de 2 a 3 dagen voeding, hoe past Ripen daar dan het beste tussen, in welk schema ? Thanks,
  12. Bluebloomer

    Dieven

    Nee ik ben niet gestoord dank je, ben jij het wel dan ? Is weer zo'n typisch schoolvoorbeeld van wie was eerder, de kip of het ei, iedereen heeft zijn eigen mening daar over en iedereen denkt dat ie gelijk heeft.. Het verwijderen van dode en gele bladeren is ook een soort van dieven, maar dieven is voor mij ook systematisch bladeren verwijderen omdat andere bladeren daardoor geen licht krijgen, of de kleine blaadjes 10-15 cm vanaf de bodem voor betere ventilatie. Als je denkt dat ze daardoor stressen ben je zelf gestoord denk ik..
  13. Bluebloomer

    foutje

    Whaha duur foutje, en zuurrrrrrrrrrrrrrrrr
  14. Ikzelf hou het gewoon bij een MH (MetalHalide) voor het blauw/witte spectrum voor de groei, waardoor je plantjes laag en breed worden, en dan switch ik naar het zelfde wattage HPS lamp voor de bloei. Al die dure termen zoals dual spectrum, zal best goed zijn, maar ik hou het lekker bij wat ik ken en wat voor mij goed werkt, TL buizen voor de voorgroei, MH voor de gewone groei en HPS voor de bloei. Dat je plantjes niet aanslaan zoals je wil, kan aan zo veel dingen liggen; temperatuur als de lamp uit is, luchtvochtigheid, en natuurlijk je medium. Ik zou het mezelf niet te moeilijk maken met die spectrums, MH en HPS werken, groei en bloei. Als plantjes niet aanslaan is het je medium, LV of temp die niet in orde zijn of je lamp hangt gewoon te hoog. 40-45 cm voor een 400W 60-70 cm voor een 600W en 25-35 cm voor een 250W lamp op een meter hangen is omdat je ze wil laten strekken ? dan zou ik eerder een T-neon setje kopen en die boven je plantjes hangen..
  15. Bluebloomer

    Dieven

    Dieven of fimmen zijn toch 2 verschillende zaken ? Fimmen is net als toppen, dat doe je voor de bloei inzet. Dieven is het verwijderen van bladeren om meer licht op bepaalde plantdelen te laten schijnen. Dat laatste blijf je toch de hele kweek door doen ?
  16. Balen van je baan in 2014 Blowsterke, maar eigenlijk is het zo rete krom allemaal he.. Nederland wil op de VS lijken op zoveel manieren, maar de VS zijn juist bezig om cannabis te decriminaliseren, terwijl Opstelten iedereen strafbaar wil stellen die INdirect met cannabis teelt te maken heeft. Nog ff en je moet een vergunning hebben om als tuinbouwteler lampen te kopen.. Stelletje nazi's..... Ik schaam me rot voor wat dit land geworden is...
  17. Hey all, excuses voor de late update maar helaas nam een depressie het weer even over. Motivatie, concentratie en logisch redeneren waren even compleet verdwenen met als gevolg dat mijn hele Hempy Bucket experiment tot een total failure is gekomen.. Al mijn plantjes zijn ernstig ziek en sommige zijn gewoon zo dood dan de worteltjes niks meer doen. Vergeten PH te meten, te veel water en voeding gegeven, te heet in het hokje enz enz enz het is een opeenstapeling geworden van catastrofale fouten enkel en alleen omdat die klote depressie het weer even overnam, en ik eigenlijk totaal niet meer echt wist hoe en wat ik nog moest doen in mijn kweekhokje. Dan modder ik maar wat aan, en dan kun je op je vingers natellen dat het fout gaat. Dus dit Hempy Experiment is een vroege dood gestorven... De moraal van het verhaal is dus; niet kweken als je er niet met je volle verstand bij kunt zijn.. In een wanhoopspoging heb ik getracht de (dood)zieke plantjes over te potten op aarde en enkele reageren daar wel een beetje op, maar daarna heb ik de 250w MH lamp te laag gehangen waardoor ze daarna ook weer eens lichtschade hebben opgelopen... De 2 Kush n Cheese plantjes zijn nu nog maar 2 bij 2 cm ondanks dat ze al een maand oud zijn. Zal straks wat foto's plaatsen van deze rampzalige ervaring, wie weet is het een leermomentje voor een ander... Maar voor wat dit log betreft is het denk ik einde verhaal... Een hoop geld er in gestoken dat verloren is gegaan, alle belangrijke zaadjes op en een paar karige plantjes over die het heel misschien al dan niet overleven.. Sorry voor de dissapointment.. Hempy is no more.... R.I.P...
  18. Nou, dank u voor de leerzame educatie. Zoals gezegd heb ik Ripen ingezet omdat ik nog steeds enerzijds topjes heb niet groter dan een stukje popcorn uit magentron, en anderzijds topjes die je ziet na 3 weken bloei. Dat wprdt dus echt nix meer. Als ik op dat plantje moet wachten denk ik dat het Kerstmis gaat worden eer ze klaar is, vandaar de Ripen. De rest van de plantjes (zonder Ripen) zijn in een stroomversnelling gegaan, met grappig plaatjes zoals een bolletje op een bolletje met pistels, de torentjes, alleen dat ene plantje is en blijft een zielig beteutert plantje dan ws alleen goed is voor wat ice, tinctuur, chocolaatjes of andere edibles.. En van alle 4 de plantjes heb ik geen enkel topje dat groter is dan mijn duim.. Like I said, a very very very bad year...
  19. Dank je wel voor de uitgebreide uitleg Lostchild. Dus volgende keer als ik echt in nood zit 10 dagen ripen achter elkaar geven en 10 dagen spoelen voor een snelle oogst, ivm ziektes, beestjes of schimmel, óf 10 dagen EOD geven voor een versnelde afbloei ? En nee, voeding is gestopt vanaf het moment dat ik Ripen ben gaan inzetten. Het enige dat ik nog wil doen nadat ik klaar ben met Ripen is eventueel dagelijks spoelen met melasse. Ik weet het, het inzetten van melasse, suikerwater, cola of andere zaken is controversieel, de een zegt dat de wiet zoeter zal smaken, de ander zegt van niet, maar in feite komt het er op neer dat alleen het bodemleven er op reageert, en dat kan eventueel invloed hebben op de smaak. Toch ? In elk geval begrijp ik het gebruik van de dosering nu iets beter, daarvoor mij dank Groene finger en Lostchild
  20. Hallo Groene fingers ! Thanks ! I always like to overcomplicate the situation it seems @Lostchild; ook jij bedankt voor je input. Dan heb ik Ripen dus verkeerd gebruikt, omdat ik het slechts om de dag gaf. Er stond elke 2e waterbeurt en ik geef maar 1x per dag water, dus vandaar mijn vraag. Helaas staat er niet op de fles of in de handleiding dat je dit elke dag gedurende 10 dagen moest geven. Nu vraag ik me dus af of die hele Ripen nog wel nut heeft gehad ? Het gaat om een plantje dat voor de helft prima in bloei staat zoals vorig jaar augustus, en de andere heeft ziet er uit alsof het plantje 2 maanden achterligt. Niet boven of onderkant, maar zeg maar de linker en rechterkant van de plant. Het plantje met mega paarse stelen en witte bladern. Met foliarfeed en extra calccium is ze wel iets bij getrokken, maar rookbare wiet is daar nooit meer van te scoren. Daarom heb ik ripen ingezet om de thc glands te forceren af te rijpen zodat ze kort gemaakt kan worden voor tinctuur, hasj of andere medicinale doeleinde.. Hoe averechts is mijn plant geweest om E2D Ripen te geven ip ED ? Krijgt ze nu nog het signaal om dood te gaan, of raakt ze alleen maar lichtelijk vergiftigd zonder einde leven signaal ?
  21. Hallo Grow Weed bedankt voor je input Vrijdag en zaterdag continu aan het knutselen geweest en een re-circulerend systeem gemaakt omdat 1 van de pvc aansluitingen begon te lekken en ik de boel dus moest aanpassen. Plantjes tijdelijk buiten gezet (overdekt balkon) net voor de lamp uitzien, en de overige potten over de plantjes gezet bij wijze van verduistering (lights out at 14.00) lekkende PVS eruit gezaagd en nieuwe materiaal geplaatst. Dus begrijp ik je goed; continu druppelen gedurende de licht periode en daarna stoppen tot lampen weer uit gaan, en weer druppelen als de lampen aangaan ? Het druppelen net voor de lampen aan gaan was juist een goed ding had ik begrepen, omdat de wortels dan een verse dosis voeding krijgen zodra het licht aangaat. Maar elders hier op WF lees ik weer dat je pas een uur na licht aan moet gaan druppelen tot uur voor licht uit ? Koude voeten en wortelrot wil ik natuurlijk koste wat kost voorkomen
  22. Hi all, misschien domme vraag of misschien denk ik er te hard over na maar; Als er op een fles staat; elke 2e waterbeurt meegeven, gedurende 10 dagen. Betekend dat dan : A: Als je 1x per dag water geeft, elke 2e dag geven over en tijdsbestek van 10 dagen, dus 5 waterbeurten, of B: Als je 1x per dag water geeft 10 doseringen mee geven dus kom je uit op 20 dagen ? en C is voor mij niet van toepassing: C: Als je 2 maal per dag watergeeft, alleen de 2 waterbeurt meegeven dus kom je precies op 10 beurten in 10 dagen... Ik geef een plantje Ripen mee, eerst 5ml nu 6 ml maar ik geef 1 dag vers water, en de volgende dag Ripen. Moet ik dan in totaal 5x Ripen geven dan kom ik aan de 10 dagen, of moet ik 10 x Ripen geven waardoor ik uit kom op 21 dagen ?? Op de website staat iets heel anders dan op het label daar geven ze Ripende laatste 10 dagen van de oogst, maar wij willen graag nog 10-14 dagen spoelen vóór de oogst.
×
×
  • Create New...