Jump to content

alevaps

Members
  • Content Count

    49
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About alevaps

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden
  1. Puntje 3.2.3 http://www.erowid.org/plants/cannabis/cann...ivation11.shtml
  2. Volgens mij kan je beter wachten tot na de ergste koude. Als de sneeuw langzaam smelt worden er veel voedingsstoffen uitgespoeld, dus is al je werk voor niks geweest. Je kan wel ergens een composthoop opzetten met snel-verterend materiaal zoals afgevallen bladeren, als die tegen de lente goed verteerd is is er nog tijd genoeg om de plaats voor te bereiden.
  3. Hier heb ik er ook iets over gevonden, maar geen woord over zonlicht. http://www.erowid.org/plants/cannabis/cann...ivation11.shtml Er staat daar ook iets over de oogst een tijdje in de grond te steken. Vreemd!!!
  4. Zeer interressant om m'n knipafval te verwerken, hash in een verdamper is toch maar een plakboel. Dit geeft een nieuwe dimensie aan 'een borreltje voor het slapengaan'. Zou de glazen pot in het donker of juist in de zon moeten staan? Bij het maken van andere kruiden-op-alcohol (zoals zweedse kruiden) moet dat in de zon staan. THC breekt af in zonlicht, maar da's misschien net nodig om het in de alcohol te krijgen. ps: De link werkt niet.
  5. Zijn deze genoeg van kwaliteit? Front: http://tinyurl.com/5lh7w Back: http://tinyurl.com/633mg
  6. alevaps

    grond

    Met deze grondmix heb ik tot nu toe (eerste buitenkweek) nog geen problemen. De plant (K2) is nu 1.70m hoog met een doorsnede van ongeveer 1 m. Je neemt ¼ liter Culterra (npk 10-4-6 (groene zak)), die korrels meng je onder 10 liter potgrond. Je voegt ook drie soeplepels beendermeel toe en perliet of cocos (om je grond luchtig te houden). Deze mix laat je twee weken staan en dan kan je stek/plantje er pas in.... Ik heb 20l potgrond gebruikt als basis en gewoon een gat gemaakt in de volle grond, de mix in de plaats en verder enkel nog water gegeven en in de groei om de 2 weken of zo wat brandnetelmix. Die brandnetelmix zijn dus geen plantenresten hé, enkel het vocht wordt gebruikt.
  7. probeer t zou ik zeggen Tja, mijn plant staat nog volop te bloeien buiten, dus tegen dat die goed droog is heeft misschien wel iemand anders het geprobeerd. Anders zal ik zeker iets laten weten.
  8. Omdat die machines om knipafval te verwerken nogal prijzig zijn: Heeft iemand al eens geprobeerd met zo'n sapcentrifuge z'n knipafval te verwerken. Als ik het goed begrijp zijn een hoog toerental en een goede zeef belangrijk, als je dus een goede sapcentrifuge koopt lukt het misschien wel.
  9. Mijn eerste kweekje (vorige winter) was binnen onder een 400W hps-lamp en grond gekocht in een growshop net over de grens (gevonden op internet). Daar komt ook het stekje van. Dat is me tegengevallen (plant ging dood), een 2e stekje ging wel onder 2 gewone groeilampen van 75W maar heeft maar 3/4 gram droog opgebracht. Nu heb ik een plant buiten staan met zelfgemixte grond en die doet het tot nu toe perfect (K2 van 160cm) met enkel water en af en toe wat brandnetelmix. Voortaan, het enige wat ik daarmee nog binnen doe is dus misschien voorgroeien en drogen. Trouwens, als je maar 1 plantje kweekt zijn volgens mij de elektriciteitskosten te hoog in verhouding tot de opbrengst.
  10. Cannabis is enkel geestelijk verslavend, zoals alle plezante dingen geestelijk verslavend zijn. Alcohol en tabak zijn ook nog eens lichaamlijk verslavend, bezie maar eens iemand die de avond daarvoor een fles sterke drank leeg getutterd heeft, die beeft nogal. Vergeet bij de nadelen van alcohol ook niet de vele mensen die gewrichtsklachten hebben (jicht en dergelijke). Nog een voordeel van cannabis, heb ik bij mezelf gemerkt: je gaat alles meer relativeren, zelfs de dagen dat je niet gebruikt hebt. Daarmee bedoel ik dat je minder snel 'op je tenen getrapt' bent, je maakt je veel minder snel kwaad en zo.
  11. Ziet er niet slecht uit, vraag me wel af hoe lang dat halogeenlampje mee gaat. Als dat constant aan/uit gaat om de juiste temperatuur te houden zal dat niet lang zijn. Kan je dat dan zelf vervangen? Is dat een speciaal type dat misschien enkel bij hen te koop is? Toch nog teveel vragen om al te bestellen.
  12. alevaps

    Schade van blowen

    Als je aan een normaal tempo ademt, gewoon zonder sigaret of zo, adem je een deel van de zuurstof ongebruikt weer uit (anders zou mond-op-mond ademhaling niet echt werken hé). Dan is het toch maar normaal dat, als je sneller weer uitademt met een joint, je dan weer een deel van de thc ongebruikt mee uitademt. Dus langer de thc binnenhouden = hoger rendement Lijkt me toch logisch.
  13. Even de uitzondering spelen dan: Ik heb een Volcano, gaat heeeeeel goed. Vergelijken met een joint kan ik niet want ik rook niet. Eigenlijk vraag ik me wel af of er geen kleine deeltjes mee de zak ingeblazen worden, aangezien in het begin de wiet een beetje verkruimeld wordt, na enkele keren vullen kan je die er weer uit halen en weer fijner kruimelen, dit gaat zo 3 a 4 keren, elke keer merk je dat er meer vrijkomt. Dit lijkt me ook wel wat: http://shop.grasscity.com/shop/grasscity/aromed.html Misschien heeft iemand daar ervaring mee?
  14. Zulke spelletjes lijken me niet echt gezond, sommige mensen kunnen daardoor buiten westen geraken. 1) door te hyperventileren breng je de CO2 - spiegel uit balans, als je high bent zou je wel eens te ver kunnen gaan met het inhouden van je adem of zo. 2) door daarna zo snel op te staan krijg je allicht een schommeling in je bloeddruk, er zijn al wel meer mensen op die manier tegen de grond gegaan, daarvoor hoef je nog niet high te zijn.
  15. Dan hoef ik niet verder te zoeken, een dezer dagen dus eens naar Duitsland rijden. Over de temperatuur: er zit toch nog een plezant stofje in cannabis (CBD of zoiets), verdampt die ook al bij 190°C? En om dan even te vergelijken, voor de volcano-bezitters: op welke stand staat het apparaat bij jou thuis? (1-9)
×
×
  • Create New...