Jump to content

Spacy Cortex

Full member
 • Content Count

  390
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Positief

About Spacy Cortex

 • Rank
  Banaankwekert

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

1,322 profile views
 1. Hahah dacht even wtf is dit voor een vreemde vogelsoort.... Kakt gewoon wietplant eieren!
 2. Misschien kan je mij ook helpen, ik heb vaak last van een paarse stengel en hij is dan ook vaak slap. Hier ook een normale ter vergelijking. Om het op te lossen "top" ik de plant dan vanonderen. Daarna gaat ze in de stekpoeder en druk ik haar weer in de cocos. Ze zeggen dat het komt door kou maar heb net een half uur de stengel zitten wrijven, er kwam geen verbetering in helaas.
 3. Oeps me voetenkachel stond nog aan in de kelder.
 4. Ja begin van het jaar zijn de lichturen kort dus knallen ze in bloei. Als je ze zo laat gaan ze veggen in de maanden mei juni juli augustus en worden het best grote bomen. Je kan juni/juni flink dieven en de takken een beetje spreiden met wat planten binders. September gaan ze dan weer vol in bloei en krig je echt nice dikke drugsbomen. Zou nu niks doen. Lekker laten veggen en groeien en in de zomer bijtimmeren.
 5. Hmm gemalen eierschalen zit nog een gratis booster op de schil hehe.
 6. Spacy Cortex

  Led lamp

  Ben benieuwd hoeveel kilowatt uur stroom per gram dan in totaal uitkwam op zo een 2 gram per watt kweek. Ga ik eens uitzoeken. Een sativa die 120 dagen bloeit op 12/12 op een 300watt led en dan 600 gram op zou leveren okay.. Maar das hetzelfde als een indica binnen 60 dagen op 300 watt 300 gram zou scoren.. dan kan je meteen daarna nog 60 dagen zo een indica afbloeien onder dezelfde lamp en heb je ook 600gram wiet met die 300watt lamp. Grams per watt zegt me niks over hoe efficient zo run is. Totaal aantal kilowatt uur en grammen wel.
 7. Super schattige planties! (Onder de grond groeien ze ook he ;-) )
 8. Spacy Cortex

  Led lamp

  Dan push je al aardig richting de afstand tussen plantcellen en wat ze effectief om kunnen zetten van licht naar eigen energie. Natuurlijk de bladeren die lager zitten vangen ook wel wat op. Ik zou hier eens een mspaint schets van moeten maken om het duidelijk te maken. Kort door de bocht, op 1 moment maakt het niet meer uit en is je lichtdichtheid flux en hoeveel intensiteit je door de plant kan pushen op ideale hoogte bereikt en dan heeft meer energie erop bombarderen geen zin meer. AK Lectures heeft hier op youtube nog wat uitleg over en je zou nog kunnen zoeken op Planck en Chlorofyl enzo. Ik denk dat met 1.6 gram op 1 watt energie met licht voor een normale groei/bloei fase (20 dagen op 18/6 en 80 dagen op 12/12 ) je dr al krap an komt.
 9. @Kees A Woning 1 heeft fase 1 en 2 op groep 1 en fase 5 en 6 op groep 2 Woning 2 heeft fase 2 en 3 op groep 1 en fase 6 en 7 op groep 2 Woning 3 heeft fase 3 en 4 op groep 1 en fase 7 en 8 op groep 2 Woning 4 heeft fase 4 en 1 op groep 1 en fase 8 en 5 op groep 2. En dan woning 5 krijgt weer zoals wonig 1, woning 6 weer als woning 2, woning 7 weer zoals woning 3 etc etc Zo kan je vrij snel een aantal woningen uitsluiten waar stroom getapt kan worden. Deze fase paren gaan dus om en om per 3 woningen of aansluitingen. Je zou in theorie direct vanaf het 400kv substation (grote op de foto) kunnen tappen maar ja, das praktisch onmogelijk zonder kapot te sterven. Dus tap jij op fase 2 en 3 van "groep 1" in je kast (niet echt groep 1 want je pikt nog voor de meter) en op fase 5 en 6 van groep 2 (idem) maximaal vermogen, dan zijn er maar heeeeel klein aantal woningen die dit kunnen doen. Stel je pikt alleen op fase 1, 2, 5, òf 6, wordt het al een stuk lastiger achterhalen. Dat bedoelde ik met dat er een aantal fases gedeeld worden. Dus als je stroom jat moet je echt wel weten wat je doet, plus zelfs wanneer je van maar 1 aansluiting pikt en de stroomboer vraagt netjes bij alle ander mensen of ze mogen kijken en er doet er maar 1 moeilijk.. tsja. "Redelijkerwijs" is genoeg voor n bevel om met pluisje te deur open te maken.
 10. Dwc of hydrokorrel jacuzzi? Haha. Leuk project. Meer hydrokorrels erin. Meer bruistablette erin en een dompelpomp voor circulatie en eventueel met een klep erop om de boel leeg te pompen. Als je echt hard wilt borrelen zou ik die stenen nog wat hoger maken voor meer wortelruimte en wortelwater. En een plaat met een gat erin waar je plant door kan groeien, maar de korrels wel afdicht tegen schijtende vogels en katten. Kan ook 2 platen knippen in de vorm van pacman en die over elkaar leggen dan is het makkelijk losmaken gat vergroten en terugsteken.
 11. Klein beetje jatten en niet te gulzig doen (alleen 1 fase maar een beetje belasten) kom je wel mee weg. Maar ik bedoel als je 24u per dag 2 tenten af en aan op 12/12 hebt als 1 donker is de ander licht en v.v. en je zou wegkomen met 2x250w hps, (non stop 250wat verbruik zo nog gezien kunnen worden als een vijverpomp of een verstrooide diepvries uit 1960) das dan wat? 500gram tomaten in 90 dagen? Vind 2 kilo in een jaar wel karig voor zo een risico. Je hebt dan 400 euro stroom per jaar gestolen en wat doe je met die 100 euro aan voeding dan? Ook jatten in een winkel? Beter een wasserette kopen en 16x1000watt op de 1e verdieping draaien dan heb je meer te pakken in een jaar.
 12. Je hebt eigen fases op het net maar je deelt ze ook met andere huizen en panden. Zo ist makkie uitsluiten waar meer wordt afgenomen dan voor betaald wordt. Dit zou je kunnen omzeilen maar dan moet je ook bij mensen in de tuin graven en de juiste fases ook naar je kweekpand verlengen. :p hoe meer mensen stroom stelen hoe lastiger dit uitzoeken gaat worden. Als het er maar 1 is op een substation dan is het easy peasy.
 13. pk? Das echt geen voeding. Mag je meer zien als iets wat je maar een paar keer naast bloei voeding ,1 of 2x met beleid tijdens je run kunt geven om bloei nog wat te boosten. Beter zoek je een vloeibare bio bloei voeding bij en laat je pk voor wat het is met je fijne bio turf grond. Succes met je kweek!
 14. Waarom zou je die weghalen? Dan staat je veld een stuk leger. Zou ff afwachten. Tenzij je nog reserve hok hebt wat te vol staat met bloeiende planten - dan kan t wel. Maar gok dat je geen reservebank hebt.
×
×
 • Create New...