Jump to content

Jackberry

Members
  • Content Count

    236
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Jackberry

  • Rank
    Kind aan huis lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Hey Iedereen! Aan alles komt een eind, dus ook aan mijn kweekverslag. Vandaag heb ik mijn Jackberry geoogst, en ik ben erg tevreden met de opbrengst. Vanaf ongeveer de 1e maand was deze plant al op weg een monster te worden, ze is bijna altijd de grootste plant geweest, uiteindelijk is ze 2 meter lang geworden. Zoals jullie al wel gezien worden, is de Jackberry flink paars geworden de afgelopen maand, tevens is de geur ook sterk toegenomen. Helaas begonnen er op sommige topjes wel een beetje rot te voorschijn te komen, dus ik heb de hele plant maar geoogst. De toppen van de Star Kush ( de andere geoogste plant ) zijn inmiddels gedroogd en het is best een aardige opbrengst. Hier alle foto's dan weer. De hele opbrengst van de Star Kush, verdeeld in 6 categorieen zoals, Hoofdtop, zijtop, oogstijd etc.. Nou, dit is/was ze dan, m'n Jackberry. Op deze foto is goed te zien hoe de toppen wel 2x zo dik zijn geworden in de afgelopen weken. Alle toppen vanaf de bovenkant op een rij, lekker paars he Nogmaals. Een close-up van de zeikant van een van de toppen. Op deze foto kan je dat ook wel goed zien. Ook heb ik weer 2 mooie foto's van de bovenkant van een top gemaakt. Ik vind dat paarse echt zo mooi joh. En deze is echt donker paars. Nou, dit is ongeveer 60% van de toppen van de Jackberry. Een aanstekertje erbij zodat jullie een beter idee hebben van hoeveel het eigenlijk wel niet is. En uiteindlijk gingen ze de kast in, waar ze nu lekker kunnen drogen. Nou dit was dus mijn laatste verslag (denk ik). Ik vond het een groot succes, en heb een mooie oogst van de 2 overgebleven planten. Alle kijkers bedankt voor het volgen! Tot kijk!
  2. Ja klopt, de plant zelf had nog ongeveer 1 a 2 weken tijd nodig. Sindsdien ik over 3 weken, niet meer in Nederland ben, moest ik ze nu wel oogsten, om ze nog een beetje optijd gedroogd te hebben. De jack wordt dus hoogstverschijnlijk aan haar lot overgelaten Maar voorderest is de geoogste plant wel goed hoor!
  3. Alsnog bedankt voor de reacties. De plant in kwestie heb ik ondertussen al geoogst. Maar, deze tips zijn goed opgenomen voor me andere plant die nog buiten staan. Mocht nog iemand benieuwd zijn naar het resultaat, kan je die onderaan me post in de hyperlink natuurlijk zien.
  4. Hey iedereen! Nou, het moment is eindelijk aangebroken... Ik heb m'n eerste wietplant compleet volgroeid en geoogst!!! Ik ben zelf erg trots op het resultaat. Terugkijkend op de afgelopen 5 maanden, heb ik dankzij jullie veel wijsheid opgedaan. Voor de duidelijkheid is het dus plant #15 Sannie's (free) Star Kush die geoogst is. Ik heb namelijk nog 1 andere plant staan, maar die moet nog 6-8 weken. Dan nu, de foto's!! Als eerst 3 foto's van de plant voordat zij gekapt werd. 1. De laatste foto van de gehele hoofd-top. 2. Een beter idee van het aantal toppen. 3. En de laatste foto van de plant. Na anderhalf uurtje knippen tot dus zo ver het resultaat. Hier de hoofd-top die er op dat moment al afgesneden is. Bijna alles op een rijtje. Nogmaals. En uiteindlijk alle planten in de droog kast. Dat waren dus de foto's van m'n eerste geoogste plant. Ziet er leuk uit of niet soms? Als afsluiter heb ik nog een foto van me andere plant. De beruchte ''grote'' Jackberry F4. Lekker paars wordt ze. Tot volgende keer!
  5. ik had nog 1 vraagje, vannacht wordt het aardig koud, en waar ik woon wordt vorst aan de grond verwacht. Vandaag dan maar oogsten, of denkt de plant door de vorst juist dat ze dood gaat en meer hars produceerd?
  6. Dankje Wsteb mooie oplossingen / ideen. Nadat ik 2 zijtakjes geknipt heb zit er nu geen toprot in de plant, omdat het zondag keihard gaat regenen/stormen, ga ik ze denk ik zaterdag avond of zondag ochten maar eens oogsten en/of in de bloemen vaas zetten.
  7. Maar het zijn buitenplanten, die in de volle grond staan. ( sorry dat ik het niet eerder aangegeven heb )
  8. Tja, ik heb net alweer een takje met een beetje toprot gevonden. Niet zo best allemaal. Maar zoals ik al zei moet de plant nog 1 a 2 weken, maar de rest van de toppen zien dr perfect uit. Ik denk ook wel zeker te weten dat de regen en de kou de boosdoeners zijn.
  9. Hallo iedereen. Ik inspecteer dagelijks m'n planten en tot mijn verbazing heb ik zojuist m'n eerste topje met toprot gevonden. De toprot is in nog een heel jong stadium en ik het de gehele zijtak er af geknipt. Mijn plant moet ongeveer nog zo'n 1 a 2 weken denk ik. Nu is de vraag aan jullie, wat moet ik doen? Ik zelf denk eraan om het nog eventjes af te wachten, de rest van de plant ziet er namelijk prima uit. Tegerlijkertijd maak ik me zorgen sindsdien, ik morgen voor 3-4 daagjes weg ben, kan toprot zich alsnog verspreiden ookal heb ik de hele tak er al af geknipt? Als laatste heb ik ook nog een foto, erg duidelijk zie je het niet, en zoals ik al zei, is het nog erg klein.
  10. Het is weeeer tijd voor een update! Ditmaals, heel veel foto's. De star kush plant is nu ongeveer in week 5-6 van de bloei, ik denk dat zij nog 2 weekjes te gaan heeft. De toppen in de plant zijn bijna 2x zo groot geworden, in de laatste 2 weken. De Jackberry plant is nu ongeveer in week 2-3 van de bloei, en begint langzaam haar toppen te vormen. Het mooie aan deze toppen is dat ze paarsig van kleur zijn. Ik heb ook een stengel afgesneden, dat mijn proef oogst wordt. Veel kijkplezier. Als eerst eventjes snel de jackberry plant in z'n geheel. Een foto vanaf de bovenkant van de jackberry. En een close up van die top. Dan nu de andere plant, de star kush ziet dr prima uit! Prachtige foto van de hele hoofdtop. Close up van de hoofd top. Close up van een close up van de hoofd top. Zoals ik al zei, heb ik een zij-tak er af geknipt om deze nu al te drogen, gewoon omdat het kan. De zelfde geknipte tak, alleen dan ook met geknipte bladeren. Nogmaals. De tak in de droogkast. Dat was hem weer. Hopelijk is de plant snel klaar voor de oogst, want heb begint wel erg koud te worden buiten.
  11. Even een snelle Foto update. Deze vier foto's zijn van Kush #15, die dus al eerste haar toppen begint te vormen. Geniet! De hoofd-top, schuin vanaf de zeikant. Hier een beter idee van waar de toppen komen. Een close-up van de hoofd-top. En een close-up van een andere top op de plant. Bemoedigend toespreken dus
  12. Hey Iedereen, Even een snelle update van me planten. Van de 5 planten die ik op een rijtje had staan, zijn er 3 man en 2 vrouw (#7 jackberry & #15 kush). De 3 mannen zijn omgehakt, ookal waren ze zo mooi, ik heb er niets aan. De groote plant #7 begint heel langzaam topjes aan te maken, de bloei is nu in week 2 - 3. De kleine plant #15 heeft al mooie kleine toppen aangemaakt, de bloei is nu in week 4 - 6. Tevens heb ik nog 2 vrouwlijke guerilla planten. ( Foto's komen andere keer ) Dan nu de foto's. En toen waren er nog maar 2. Groote plant #7 vanaf bovenaf. Langzaam zijn er overal meer haartjes te zien (als je goede ogen hebt), #7 begint langzaam haar toppen aan te maken. Kleine plant #15. Kleine plant #15, vanaf bovenaf. Vrouw #15 is dus aardig behaard aan het worden. Vanaf de zijkant kan je langzaam de verdikken rondom de gehele stam van topjes zien. Afsluitend met een close up van #15. Tot de volgende update!
  13. Hallo Iedereen! Na 7 weken weg te zijn geweest ben ik weer terug. Zoals jullie misschien nog weten had ik de dag, dat ik op vakantie ging, de planten vanuit de pot in de volle grond gestopt. Op deze manier kon vooral moeder natuur de planten door deze fase heen helpen. Week 1 t/m 3 was het verschrikkelijk weer en erg koud. De planten hebben dus nagenoeg ''stil'' gestaan, mede ook door door de verplaatsing in de grond. Het was dus even wennen voor ze. Week 4 t/m 7 was het dus heel warm. De planten zijn veel gegroeid maar hebben veelste weinig water en voeding gekregen. Doordat de planten zo erg ondervoed-waterd zijn de bladeren erg geel geworden. Na deze periode ben ik tevens nog steeds niet zeker wat ik in de kuip heb, maar zelf denk ik 2 vrouwtjes, 2 mannetjes en 1 geen idee. Het zijn 5 planten totaal dus. Zoals jullie zometeen kunnen zien is er veel veranderd, Plant #7, die altijd de grootste is, is nu rond de 1,80 meter. De andere planten blijven nog wat achter, maar zijn wel beter qua kwaliteit. Ik ga nu proberen de planten zoveel mogelijk te helpen beter te worden, zodat er uiteindelijk nog redelijk geoogst kan worden. Ter opfrissing van het geheugen. Zou ik als u zijnde nog eventjes snel naar mijn vorige post scrollen om de planten te zien hoe ze eruit zagen. Hoe dan ook, veel kijk plezier! ;-) Zo, hier hebben we haar dan, Miss #7 (Jackberry) Groot & Sterk. ze ruim 1 meter de lucht ingeschoten, en aardig aangedikt. Alle 5 planten op een rij, tevens zoals jullie kunnen zien een compleet nieuwe plek. Nogmaals plant #7, toen ik zag hoe dik die stam was, keek ik erg verbaasd. Plant #7 vanaf de andere kant. Een close-up van de vorige foto. Kijk, dit bedoelde ik met het te weinig voeding en water. Hopelijk trekt het wat bij, en tevens zijn deze bladeren aan de onderkant van de plant dus zo erg is het niet. De 2e plant in de rij, nummer #9 (Jackberry), is wat kleiner dan haar zus, en het is ook nog niet zeker welk geslacht het is. Een close-up van de top van #9 als iemand toevallig weet of dit een vrouwtje is laat het me weten! En nu dan plant nummer #15, tevens geen blackberry maar een Kush soort. Ze is misschien wel de kleinste plant van allemaal maar ik vind haar wel de mooiste. #15 is ook de enigste plant die ook echt toppen begint te vormen, iets dat ik zeer op prijs stel! De 4e plant in rij sla ik even over, sindsdien het sprekend op de laatste plant #5 lijkt. Ze zijn beide getopt, waardoor er dus 2 hoofdstammen zijn. Ook zijn deze planten het mooist qua bladeren. Ze zijn niet zo geel als de eerste 2 - 3 dus ik ben erg benieuwd wat er voor deze planten in het verschiet staat. Hier dus een blad in het midden/onderste gedeelte van de plant. En daarmee houd het op, misschien dat ik volgende keer nog even de lengte van de planten vermeld. Ik hoop iedergeval dat jullie er net zo erg van kunnen genieten als ik. Dankje voor het lezen !
  14. Dankje wel voor de tips, vooral dat zakje tegen de zure regen, sindsdien je de wortels wel een beetje boven de grond ziet uitsteken! Tevens had ik meneer de kruisspin al gesignaleerd en inderdaad laten zitten.
×
×
  • Create New...