Jump to content

knakenpoetser

Full member
 • Content Count

  1,610
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

knakenpoetser last won the day on December 14 2014

knakenpoetser had the most liked content!

Community Reputation

240 Goed

About knakenpoetser

 • Rank
  Ere lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

930 profile views
 1. als je hele ruimte gebruikt eb vloed , dan win je veel ruimte je geen looppaden meer hebt. de plek wat je verliest aan groter vat is kleiner dan de winst m2 aan looppad. wat ook een oplossing kan zijn voor een waterbak op moeilijke/kleine plaats , is zelf bouwen van hout en een 3d vijverfolie zak bestellen ervoor.(je kan de bak dan hoog maken om ruimte winnen)
 2. ha ha , gavita controller geen probleem kan je 2 x 40 stuks schakelen . http://gavita-holland.com/index.php/products/master-controllers/master-controller-el2.html
 3. hele ruimte vol zonder looppad neem ik aan ? ik zou 5 x 3 gavita 1000de ophangen ,4,8/5 = 96cm x 6,5/3=216cm. andere prima optie is 4x4 . dan 4.8/4= 120cm x 6.5/4=162cm.
 4. Ik heb nog even een tabelletje gemaakt met de kosten per hoeveelhed licht (umol/s per $) van de verschillende COBs bij Kingbrite: eerdere post @wiettefras
 5. Ga je nog een test doen met terug koelen van het "waterkoel ontwerp"? en bedoel je dan zoiets als door een radiator laten lopen ?(als je een chiller of iets gebruikt wellicht condensvorming)
 6. staan er inderdaad stuk beter bij , klauw lijkt zo goed als weg .
 7. is het mogelijk een c3 plant op een c4 plant te enten ?
 8. @foolonthehill , hoe lang duurt het +-voor planten aanmekaar gegroeid zijn?
 9. heb je slabs gespoeld met minder N ? of bedoel je dat ze zonder aktie bijtrekken ?
 10. Bladeren die naar beneden krullen als een klauw zullen snel vergelen en afsterven wanneer het stikstofoverschot niet verholpen wordt. Het lijkt op een plant die met teveel water of juist een stikstoftekort te kampen heeft waardoor het probleem snel over het hoofd wordt gezien. Wanneer de klauwvormige bladeren echter vergezeld worden door andere diepgroene bladeren, heb je waarschijnlijk met een overschot aan stikstof te maken bron?
 11. eb en vloed kan je je gangpaden eruit halen , dus ook met plek watervat eraf hou je per saldo meer m2 over. ik heb ook 1 keer bijna hetzelfde gehad , ik vermoed dat ik toen een te hoge ph had in medium(rfx). het vreemde is dat ik rondes ervoor en erna geen last heb gehad. heb je op meerdere plekken water uit je slabs getrokken en ph gemeten ? probeer ook is bij de planten met de ergste klauwverschijnselen.
 12. wat is je is je afmeting van je koelcel ? 4.8 x ?
 13. ik zou om het zekere voor het onzeker te nemen , een extra kool monoxide alarm halen (paar 10tjes bouwmarkt)
 14. maak is een foto als licht paar uur aanstaat , staan bladeren dan wel mooi opzij/omhoog? nu heb je haze staan? en had je tafels nog ingekort ?
×
×
 • Create New...