Jump to content

Pacman

New Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Pacman

 • Rank
  zomaar een lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

113 profile views
 1. Beste Racker, ben jij nog actief? Ik zit in een bepaalde situatie die ik graag met je zou willen bespreken. Gr

 2. Wat voor toevoegingen zouden dit moeten zijn. Ik gebruik alleen hypro À en B
 3. Ik heb de Hanna meter al eens vervangen door een nieuwe omdat ik het niet vertrouwde maar nog steends hetzelfde resultaat. De voedingsvat van 300 liter wordt door de dompelpomp goed gemixt.
 4. Is dat de enige mogelijkheid? De beestjes en de eitjes ervan moeten toch wel te bestrijden zijn? Grv
 5. Ja dit is de eerste draai op deze aarde. Ik weet niet of ze springen daar zalmik de volgende keer goed op letten. Maar ik heb gezocht op bodemongedierte en kwam dus op dat middel van bio shark uit. Ook lees ik dat deze beestjes niet uit te roeien zijn Enig idee hoe ik deze beestjes kan bestrijden? Gr.
 6. Beste forumleden, Ik zit in de zevende week op 12 uur en merkte sinds een twee weken dat het water wat ik onderlangs geef niet meer zo snel opgenomen werd als normaal. Normaal nemen ze bij mij binnen een paar uur alles op en nu na een dag nog steends een laagje water in bad. Tot mijn verbazing ontdekte ik onder mijn potten met aarde beestjes en best veel ook Ik heb van bioshark een olie middel gekocht en geef dat nu mee met water en het water wordt wel steends sneller opgenomen maar de beestjes zie ik nog wel. Ik weet niet precies wat voor beestjes dit zijn! Heb wel last gehad van wat vliegjes maar heb nu ook plakstrips hangen in de hok en de inblaas nu voorzien van gaas zodat er niet nog meer ongedierte kan binnen dringen. Mijn vraag is of dat iemand een idee heeft wat voor beestjes dit zijn en of ik ze juist behandel en of ik ze op deze manier wel uitgeroeid krijg, Zo niet hoe dan wel? Wil de volgende oogst weer beestjes vrij kunnen beginnen! Gr.
 7. Nee ik heb geen foto's. Die komen nog wel. Maar veel bladeren zijn wel gaan krullen en geel verkleurd maar ook weer bladeren met bruine vlekken(soort van brandpuntjes) En de top ontwikkeling is gewoon niet zoals ik dat gewend ben. Voelen zacht aan en niet goed dichtgegroeid. De temperatuur is rond 30 graden. Kweek met de opticlimate en gebruik CO2. Maar dat heeft volgens mij nix te maken de hoeveelheid ph- in de vat om tot een ph waarde van 5,8 te komen. Alleen de laatste watergeefbeurt hoefde ik maar drie dopjes ph- te geven. Is er iemand die zoiets al eens eerder heeft meegemaakt ? Alle info is welkom. Gr.
 8. Ja dit klopt. Eerst A en dan na enkele minuten B. Morgen ga ik eens de ph in de grond meten door een monster uit de pot te nemen met gedemineraliseerd water. Hieruit zal wel blijken dat de ph te laag is. 275 ml ph- moet toch wel teveel zijn? Gr.
 9. Beste forumleden. Ik ben een nieuw lid sinds kort op dit forum en erg benieuwd naar jullie bevindingen over het volgende. Ik heb te maken met flinke schommelingen bij het waarnemen van mijn ph in de vat met mijn ph meter. De ene keer heb ik bijna 300ml ph- nodig om tot een ph van 5,8 te komen en de andere keer maar 3 dopjes?! Ik gebruik ph- van hypro en de voeding is ook van hypro A en B. Ik heb een combimeter van Hanna die ik goed heb geeikt en goed reinig en dat ook regelmatig herhaal. Ik schud alle voeding en ph- voor gebruik. Ik begin dus met mijn vat van 300 liter vol te gooien met water met een temperatuur van 24 graden. Vervolgens voeg ik daar een bepaalde hoeveelheid voeding bij. Tijdens het opvullen van de vat heb ik de dompelpomp aan om de voeding goed te laten mengen met het water. Als de vat vol is meet ik de ph en de eerste paar weken van de oogst heb ik altijd op een ph gezeten rond de 7. De kraanwater heeft een ph van rond de 7.4 En dus geef ik er wat ph- bij, elke keer een beetje maar wat denkje? Uiteindelijk heb ik bijna 300 ml ph- gegeven om op een ph van 5,8 te komen!! Dit leek mij al teveel omdat de meesten het altijd hebben over een paar dopjes op een vat van 300 liter. Nu zit ik in week zeven op 12 uur, het gaat hier om een oogst met een duur van negen weken, en van de week weer water gegeven 1500 ml hypro A en 1500 ml B. En nu is mijn ph opeens wel 6,3 en heb ik met drie dopjes ph- het water mooi afgezuurt naar 5.9 ! Hoe kan het nu toch zijn dat ik zoveel ph- nodig had de afgelopen weken. Tot twee weken geleden gaf ik 1300 ml van de voeding en toen moest ik 275 ml ph- bijgooien. En nu voor het eerst met 1500 ml voeding maar drie dopjes?! Het is nog maar de vraag hoe het de volgende water geef beurt zal zijn. Mijn angst is dat ik de aarde al die tijd teveel heb afgezuurt en dat niet ten goede is voor deze oogst of de volgende. Heeft iemand enig idee hoe deze enorme verschillen door kunnen ontstaan? Ik heb tijdens de oogst ook wel eens met een andere ph meter gemeten en kwam op dezelfde resultaten. Ik ben zeer nieuwsgierig naar jullie gedachten hierover Gr. Pacman
 10. Beste forumleden Bij deze wil ik mij nog voorstellen als lid op de forum. Ik hoop hier vele goeie dingen bij te leren. Gr.
×
×
 • Create New...