Jump to content

bruinevingers

Full member
 • Content Count

  1,145
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by bruinevingers

 1. Ik ga je topic even doornemen maar ik heb zoiets: https://www.ebay.co.uk/itm/X-STREAM-propagator-complete-kit-WITH-LED-LIGHTS-40-SITE-AEROPONICS/282592389138?hash=item41cbd1a812:g:FikAAOSwCtJaOYuX Edit: zie de eerste fotos en ziet er mooi uit man! Maar wat doe je vervolgens met die stek met wortels? Meteen planten? Of eerst nog in een blokje?
 2. He growers/blowers, Hoop dat alles goed gaat met iedereen in deze rare tijden. Ben een tijdje afwezig geweest, maar zit met een vraagje! Als ik stekken wil maken met een hydroponics cloner. Moet ik dan nog bepaalde zaken in acht nemen? Normaal deed ik een stekje afsnijden, in stekken poeder dompelen, en dan in een blokje. Maar iets zegt me dat ik bijvoorbeeld geen stekkenpoeder kan gebruiken bij een cloner. Iets zegt me ook dat ik niet gewoon een stek kan afsnijden en hem in de nevel kan hangen. Moet ik iets doen met de stek nog? Moet ik een bepaald soort water gebruiken in de cloner? groet!
 3. Herstellende maar waar komt dat groene mos vandaan :’)
 4. En dat vind je prima werken? @Xaim
 5. Sorry dat ik dit topic bump maar kwam er ineens terecht. Ik zit zelf namelijk te denken om een buisventilator te kopen, van ISO max dit keer. Die krengen zijn ontzettend duur en ik dacht dat dat is, omdat ze veel stiller en efficienter waren dan bijv een ruck of een max fan Ik ben dat gesleep met die enorme boxen zat. Alles vanaf 1000kuub en hoger is gewoon drama :-) Zeker als je een hobby uitvoert waarbij je moet handelen alsof je joden in je huis verstopt hebt zitten. Zijn die iso max dingen stiller of gelijk aan een kist? Weet iemand dat?
 6. Ik meet ondertussen weer met spuit. Denk dat het een combinatie is van meerdere factoren idd maar ben wel benieuwd hoe kou een tekort kan laten ontstaan aan iets, want alles hoort aanwezig te zijn in een all mix ik denk dat ik maar een beetje groeivoeding en schepje lavameel geef en kijken wat er gebeurd de aankomende dagen
 7. Ja dat dacht ik dus ook al. Honger is eerst onderkant wegeten, maar ze beginnen bij mij bij de uitgroei :--) Ik weet dat de persoon van wie ik de stekken heb gekregen ze op mineralen voeding heeft staan (steenwol) Ik vermoed (weet niet zeker) iets van mills. Omdat zijn kamaraad dat ook gebruikt. Ik denk dan toch misschien aan PH schommelingen van zijn minirale ding naar mijn aarde ding. Ik moet wel zeggen, die stekken zagen er top uit met wortels al van 15 cm lang!! Zou me niks verbazen als ie ze laat opkomen in een bubblebucket ofzo, zo zagen ze er iig wel uit. (maar dan zouden ze natuurlijk niet in een blokje zitten) Maar goed dat verklaard dan niet waarom groei voeding de boel recht trekt. er moet genoeg voeding in de aarde zitten. Of kan ie dat dan nog niet verwerken ofzo?
 8. De eerste keer (wat ik er allemaal heb uitgetrokken) was ik mijn doseer spuit kwijt en heb ik op het oog gedaan (was al bang dat ik veel te veel had gegeven en dat daar het probleem lag) de tweede keer helemaal geen wortel stim om te voorkomen dat als dat het probleem was, ik het niet erger maak. normaal geef ik max 2 ML mee van bac (die geconcentreerde wortel stim) waar bestaat dat wortel stim eigenlijk uit? Ik dacht altijd uit aminozuren die de plant signalen geven om wortels aan te maken.
 9. Normaliter zou ik bij een all mix de eerste drie weken alleen water bactos en wortel stim geven. Dat deed ik deze keren ook met het resultaat wat jullie gezien hebben. Eergisteren heb ik 5ml bac bio groei gegeven per 10 Liter water en een schep lavameel. Dat vier keer (elke bak tien) plus bacto’s (geen wortel stim) gisteren heb ik per bak 10 liter extra gegeven met bacto’s en 10 ML groeivoeding (geen wortel stim)
 10. het Lijkt erop alsof ze aan het herstellen zijn. Mijn theorie: door de kou breiden de wortels zich zeer traag uit, waardoor ze niet door de hele bak rijken en bij voeding kunnen komen, het stukje waar ze wel komen, is al depleted. zou dat kunnen? Tweede optie zou zijn: kut aarde met te weinig voeding? (Lijkt me niet) derde optie: de eerste keer (wat ik er allemaal heb uitgetrokken) heeft alles al opgevreten (lijkt me ook stug want die vertoonden precies hetzelfde probleem)
 11. reguleren net zoals alchohol en klaar. Waarom kan/mag ik wel 500 liter bier brouwen in mijn huis zonder gezeur maar geen cannabis?
 12. Nou mannen, of dit heeft me zoveel gedaan dat ik in een fata morgana zit, maar heb ze een zooi groeivoeding gegeven 2 uur geleden en ze lijken groener te worden terwijl ik naar ze kijk :’) ben benieuwd morgen
 13. Ja dat zou het enige corrrecte zijn. Heb ze alleen niet meer, en ben ze ook niet meer van plan te halen
 14. Alsof er niks veranderd is, terug bij af
 15. Daar gaat de wortel theorie tis 23 graden op de bodem
 16. Dat snap ik, maar ik zou nu bijvoorbeeld als quick fix gewoon de temperatuur in de tent kunnen laten zakken met 2 graden en de temperatuur van de omgeving laten opkomen met 2 graden. Het ding is nu dat er continu een raam openstaat. Dat kan dacht ik, omdat de lampen 24/7 draaien dus in de tent was het gewoon lekker warm. Maar de onderkant van de kamer is hierdoor te koud. Ik kan ook alleen het raam sluiten tot een kier en kijken wat de temperatuur dan doet. Maar ik denk zeker dat ik de kamer(grond) naar 16 graden minimaal snachts kan brengen. Dan kan ik het isoleren over 10 weken doen. Als ik de boel nu afbreek om te gaan isoleren, werkt het allemaal weer tegen de tijd dat de temperaturen buiten weer gestegen zijn en is het misschien wel niet eens meer nodig tot het ooit weer winter wordt Edit: dat raam staat dus continu open zodat ik hoog wattage kan draaien en de afzuigers nagenoeg geen herrie of lawaai hoeven te maken. Althans, dat was het idee erachter
 17. Top, mocht het probleem de kou zijn. Is het dan nog te redden en recht te trekken? Of weer overnieuw beginnen?
 18. Ik heb nog een goedkoop dingetje met externe voeler, die kan ik dus gewoon in de aarde duwen? Dan ga ik dat zo direct doen! Gvd wat een hoop gezeik, maar troubleshooten is ergens ook wel weer leuk. Jammer dat ik alleen al 3 weken kwijt ben aan deze ellende :")
 19. Nee, geen enkele vorm van isolatie. Dan denk ik dat we het probleem gevonden hebben niet?
 20. Haha het is meer dat er een GPS locatie systeem op zit om wereldwijd informatie te verzamelen over temperaturen. (kan je overigens in de instellingen uitzetten) Die buitenmodule, heb ik in me tent geplaatst, dus dacht misschien als ze dan zien; he, hoe kan het daar in Nederland 29 graden zijn terwijl het februari is, dat ze mss verder gaan zoeken of graven. Haha misschien ben ik wel te paranoia hoor. Maar het voordeel denk ik is vooral dat als 'ze' binnen komen en ze gaan gegevens opvragen aan netatmo naar welke telefoon er gestreamt word, dat die amerikanen dikke middelvinger opsteken en zeggen fuck you want privacy.
 21. Heb hem nu paar weken en ben er wel tevreden over. VBT prijs moet ik je helemaal gelijk geven. Heb geloof ik 150 betaald, maar dan had ik wel meteen een extra module erbij (zodat ik dus binnen en buiten de tent kan meten) Maar het werkt prima, krijgt mooie grafieken en je kan lekker troubleshooten met je temperaturen Ik heb hem vooral gekocht omdat ik een CO2 meter zocht (goede) en die waren ook prijzig. Toen dacht ik; dan gooi ik er wel 70 euro bovenop en kan ik meteen alles meten en loggen real time. Het enige dingetje wat me dus dwars zit is dat je via de netatmo server werkt, maar het is een Amerikaans bedrijf, dus verwacht geen gedonder en voor de zekerheid dus een anoniem 4G kaartje gebruikt. Hij verbruikt verder weinig data. Nog geen gig per maand volgens mij.
 22. Ik weet dat een vriend zijn aarde hergebruikt, geen id verder hoe of wat maar hij gebruikt gewoon groei en bloei voeding (geen schimmels, bacto's en waardeerd volgens mij ook niet op) De ander zal ik vragen. Ik gebruik een netatmo weer station om te loggen en voor real time data. Heb een anoniem 4g kaartje in een mifi router gestopt, die maakt vervolgens verbinding met het weerstation. De router weer met het netatmo netwerk en die streamt het vervolgens op mijn tel.
×
×
 • Create New...