Jump to content

bruinevingers

Full member
  • Content Count

    1,231
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by bruinevingers

  1. Ze komen onder 5 watt led vandaan, daarna heb ik ze ook weleens gewoon op onregelmatige tijden eruit gehaald. Blijkbaar vinden ze dat toch niet zo fijn/gevoelig voor. Alles begint nu wel een beetje recht te trekken. Ik heb ze nu staan op 1,20 bij 1,50 met 900 watt HPS erboven. rustig opgebouwd van 400 watt naar 900 watt. Hoger kan ik niet zonder dat de temp boven de 31 graden uitkomt, dus daar laat ik ze op staan. Misschien dat ik afhankelijk van wat mogelijk is een tandje terug ga naar 800 watt
  2. hlv is zoiets als tmv toch. Dan zou ik ook verkleuringen/malformaties moeten hebben. Alles is mooi groen. Behalve dan dat ze 1, 3 of 4 vingers hebben
  3. Heb een raar probleem wat ik nog nooit eerder heb meegemaakt. Heb enkele gelato's staan. Die staan nu ongeveer 2 weken op 18/6 Daarvoor paar keer ff rare fratsen gehad met de klok, maar nu dus al 2 weken op 18/6 Ze hadden alleen al drie vingerig blad wat ik frappant vond, maar nu beginnen ze ook nog eens een vingerig blad aan te maken. Hoort die stress na 2 weken niet al eens een beetje weggetrokken te zijn?
  4. Vraag: Heeft EC meten meerwaarde wanneer je organisch kweekt? Stel je kweekt in een grote bak aarde. Heeft het dan meerwaarde om EC te meten of na te denken over NPK waardes? Ik bedoel, je propt toch gewoon de aarde vol met nutes en de plant haalt zelf wel eruit wat het nodig heeft? Dat is toch het hele idee achter organisch kweken? Volle grond vol nutes ----> micro organismen icm symbiotische samenwerking plant; bepaalt zelf wel wat ze omzetten en naar gelang behoefte? groet!
  5. Het is dat ik zelf twee linker handen heb wat dat betreft anders zou ik zelf wat bouwen. Ik wil overigens met deze lamp 5x gelato kweken zodat ik weer wat THC olie voor mezelf kan brouwen. Normaal zou ik 20 planten doen, maar ik ga eens kijken wat er gebeurd met 5 planten. Als het goed is kan ik het hele voorgroeien doen met deze 4K strips. Als het goed is ook (en dat is mijn vraag) kan ik zelfs tot 3 weken na 12/12 deze 4k strips gebruiken toch? Pas bij de eerste tekenen van de bloei dien ik terug te schakelen naar 2000 kelvin, correct?
  6. Hey Al Green, ik ken G-Tools, maar die kasten liggen ver ver buiten mijn budget op het moment :--)
  7. Hi Bonkie Kong, Ik ben blij dat je dit topic omhoog haalt want dit is informatie die ik zocht haha, maar ben bang dat ze zeven jaar na dato niet meer gaan reageren op je vraag Je vraag kan ik niet beantwoorden.
  8. Wat bedoel je precies met space boosters? Ik weet niet of die 50kg lichthangers genoeg zijn. Ik wil echt twee lagen creëren voor mijn moeders. Heb nu 4 grote 25 liter potten en dat wil ik dus eigenlijk veranderen in 2x16 potjes ofzo. Ik wil meerdere soorten genetica bewaren dus heb gewoon liever heel veel kleine plantjes dan 4 hele grote. Maar denk dat 50 kilo dan gewoon te weinig is? wat denk jij? @Wietefras ben je nu sarcastisch ? :') want volgens mij kan een armatuur niet simpelerer in elkaar gezet worden dan dat hij nu is haha. Ik vind hem zelfs lelijk! edit: @Wietefras heb je nog een tip voor leuke strips voor een bloei lamp of full spectrum? Ik heb de smaak te pakken en ga nog een armatuur maken :--) Als ik wil kunnen dimmen en kunnen aansluiten op een controller, heb ik AB drivers nodig correct?
  9. Jawel heer, precies zoiets alleen dan dus stevig en vast. Deze dingen worden standaard meegeleverd met die Secret Jardin tentjes toch? Meen me te herinneren dat altijd als ik een secret jardin tentje had dit erbij zat en dat ik mijzelf afvroeg, wat moet ik ermee? Het leek iig niet veel te doen :')
  10. Weet iemand trouwens of het mogelijk is om een een soort tweede verdieping in een mammoth tent te bouwen? Er bestaan toch iets van klemmen voor die stangen, waar je dan eventueel weer een nieuwe laag op zou kunnen bouwen? Hoe heten die klemmen?
  11. Hij dringt eindelijk tot me door met ''onder 3000k'' :') :') Maar waarom zou je eigenlijk niet 2500 of 2000K gebruiken?
  12. ik snap het ff niet, moet ik nu strips gebruiken van 3000k of lager? :--)
  13. Onder de 3000k heb ik nog niet gehoord, iemand die daar meer over weet en het daar over eens is? :--) Volgens mij draaide mijn oude dimlux lampies op 3000k dus vandaar dat ik daar die 3000k vandaan haalde. Thanks voor de tip over de koeling! wist niet dat door de warmte ze minder efficiënt worden! Ik zou er dus eventueel wat pc fans overheen kunnen laten waaien? of heatsinks plaatsen op het aluminium? Ja dat beveiligen, weet eigenlijk niet. Kwam het idd volgens mij ooit eens tegen in pindarots zijn topic zoals Kees al vertelde. Maar heb liever dat mijn stoppen er niet uit knallen :') :')
  14. Nu wil ik dus eigenlijk ook een bloeilamp maken. En het wat netter doen allemaal. Maar kan ik gewoon 3000K strips gebruiken inplaats van deze? En hetzelfde principe aanhouden en dan komt het goed? En als ik full spectrum wil, moet ik dan gewoon strips gebruiken in verschillende kelvin's? Of moeten de LEDS op de STRIPS dan in verschillende kelvin's? En wat zou er eigenlijk gebeuren als je afbloeit onder 4000 kelvin? Gaat het dan 'gewoon niet'? Of gaat het wel maar ben je dan niet efficiënt bezig?
  15. Had een X aantal strips op de kop getikt na aanraden van wietefras in één of ander topic. Samsung F serie's gen 3 dubbele rij leds. Dit is hem geworden. Heb het lekker simpel gehouden naar voorbeelden van andere bouwers hier. 4 moedertjes eronder. Kunnen ze niet mekkeren want gedoogbeleid, toch? In totaal 6 x 55 watt Frame is 120 lang geworden, maar de strips kunnen verschoven worden zodat ik hem op verschillende maten kan instellen. Verder hebben we de strips gewoon op een aluminium plaat geschroeft. Geen hitte tape eronder, maar recht op de plaat? Is dat een probleem? Ik vroeg me dus af, hoe kan ik hem nu beveiligen dat in geval van kortsluiting hij stopt met branden?
  16. Geen ID wat het nu uitiendelijk was, maar sinds ik ze op een andere plek heb waar het 22 graden stabiel is, heb ik geen problemen meer en 10% uitval de laatste batch. Beter dan 100%
  17. wait whut? Is het schip stuurloos? Heb je al prijzen gewonnen met je wiet, Chris?
  18. heb nu maar een mini afzuiger van 250m3 erin gehangen op een controlertje, laagste stand, maar trekt nog steeds de lv naar 70%, maar dan is er iig lucht cirulatie. Weet het ook niet meer hoor. Nieuwe batch staat er nu in, van de vorige is 100% overleden. Nieuw ten opzichte van vorige keer is: stabiel op 20 tot 23 Graden gedurende de hele dag. Afzuigertje geplaatst voor lucht circulatie. LV was voorheen rond de 84% maar die afzuiger trekt hem naar 70%... kijken wat er gebeurd...
  19. Daar gaan ze weer. Donkere verkleuring in de punten schutbladeren ---> dood. Donkere verkleuring in de nieuwe aangroei --> dood Wordt een soort donkerbruin dan zwart dan necrosis. Dit heb ik dus elke keer. Echt elke keer. Terwijl ze wel gewoon wortels hebben aangemaakt.
  20. Was net bij een bedrijf dat een vertical farm in de stad heeft. Zag er echt heel vet uit. Maar de hele reden dat ik zo'n klimaatkast wil(de) bouwen is omdat ik iets soortgelijks in het klein wil nabouwen uiteindelijk. Ik wil dus eigenlijk een klimaatcel maken maar een klimaatkast is me op dit moment al een brug te ver In ieder geval, zij gebruikten lange rijen van een soort metalen geulen. Daarin lag een soort wit doek. Nu wil ik dus in het klein zoiets namaken. Heb ongeveer 20m2 tot me beschikking, 2,5 meter hoog. Dus kan ongeveeer 60m2 beplanten. Maar weet iemand hoe die geulen heten? Kan ik eens kijken of ik dat ergens goedkoop op de kop kan tikken.
  21. Misschien een rare vraag voor op dit forum maar ergens ook weer niet Maar als ik boompjes wil laat opkweken. Citrus, appel, peer, dat soort dingen, hoeveel kelvin moet ik dan gebruiken voor mijn led strips? Ik neem aan een mengelmoes van verschillende aantallen kelvins?
  22. Wanneer ik de bevochtiger niet plaats is de LV zo laag dat ze het ook niet halen. Natuurlijk kan ik voor die paar stekken een propegator gebruiken, maar dat is niet mijn doel. Mijn doel is een strak klimaat krijgen in een bepaalde ruimte. En of daar nou 10 stekken in staan of 1000, dat maakt verder niet uit. Maar misschien ligt het probleem ergens anders, maar doe volgens mij niks gek. Ik pak een strip eazy plugs, de hoeveelheid die ik nodig heb. Hou het onder de kraan tot zijknat Snij een stek. Haal het overtollig blad weg Snij de steel schuin af. Schraap de buitenkant eraf onder Haal de onderkant door de stekken gel Steek hem in de eazy plug. Dan de eazy plug strip de DP in. LV 84% Temp 22 tot soms dus 29 graden Lamp: 5 watt led stripje 1 USB fannetje voor luchtcirculatie 1 bevochtiger 1 uur aan half uur uit cyclus. 7 dagen lang was de temp rond de 24 graden en zagen ze er top uit minder dan 10% uitval ergens dag 9 / 10 werd het warm buiten, binnen ook, 29 graden... Overal weer rot. Dus vandaar mijn conclusie: volgens mij ligt het probleem bij de temperatuur? In die zin dus: het klimaat. Edit: Wat ik bedoel is, is dat die stekken met niet zoveel uitmaken, ik kan 'eeuwig' van die moeder afhalen. Ik gebruik ze gewoon om te oefenen om dat strakke klimaat te krijgen, of eigenlijk meer: ervoor te zorgen dat ik minimale uitval creëer. Op dit moment heb ik heel veel uitval en ik denk dus dat dat komt door een kut klimaat.
  23. Haha nee ik heb een soortje die ik graag wil bewaren, dus heb daar 1 moeder van gemaakt. Ik snij daar steeds stekjes vanaf om een beetje te klooien en kutten. Die stekjes probeer ik dus in leven te houden en dat gaat steeds niet. Na een x aantal dagen komt er rot in en ik denk dat dat komt door de hoge temperaturen (soms 29 graden) dus die kan ik steeds weg donderen. Nu heb ik een klein DP tentje van secret gardin. Daarin heb ik een klein usb fannetje draaien en een luchtbevochtiger. De LV krijg ik dus wel op peil, alleen de temp niet. Nu kan ik paar dingen doen. 1: de hele kamer koelen met een mobiele airco 2: de DP koelen (vandaar mijn vraag voor mini airco) 3: Jouw methode, een koelkast omtoveren tot 'klimaat kast' door de jouw genoemde controler er aan te hangen en er een verwarmingselement in te plaatsen (gloeilamp?) Daarin wil ik dus kijken of ik de stekjes dan wel in leven kan houden, ongeacht de buiten temperatuur.
×
×
  • Create New...