Jump to content

Roka

Members
  • Content Count

    30
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

4 Neutraal

About Roka

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Roka

    Ssr 20Amp

    Meen ooit is te hebben opgevangen dat er 5v stuurstroom door die controller gaat. Bij de meeste in webshops aangeboden relais staat ook de stuurstroom vermeldt, zou dus geen probleem moeten geven dan.
  2. Roka

    Ssr 20Amp

    Hoi racker, Dank voor je input, ik begrijp dat er een luchtstroom nodig is om je heatsink van nut te laten zijn. Volgens mij herinner ik me dat topic van polletje nog wel, had ie op een gegeven moment ook fans op zn evsa gezet als ik me goed herinner. Jij zegt: Voor de maxi controller bestaat er ook een kleiner relais, is dit relais dan anders dan andere ssr, maw is dat relais specifiek op die maxi controller gericht?
  3. Roka

    Ssr 20Amp

    Mmm, dr zit toch niet voor niks een heat sink bij gemonteerd en dan nog te warm worden?
  4. Roka

    Ssr 20Amp

    Excuses, maar per ongeluk een dubbele topic aangemaakt, graag verwijderen.
  5. Roka

    Ssr 20Amp

    Ha Bosrand, dank voor je reactie. Is dat wel een beetje betrouwbaar spul dan, lijkt me nml wel erg goedkoop voor een degelijk relais? Op het linkje in mn post zit de heat sink al gemonteerd trouwens.
  6. Roka

    Ssr 20Amp

    Goedemiddag allen, Het idee is om een elektrische kachel met behulp van een ssr door mijn maxi controller te laten schakelen. De ssr die je in de meeste groei-winkels ziet zijn minimaal 40amp en dus redelijk prijzig. In mijn situatie zou het ssr een kachel van 2000w schakelen daar is in mijn ogen toch geen 40amp relais voor nodig?! Veiligheid voor alles maar 40amp is in dit geval toch een beetje overkill. Voldoet dit relais in mij geval? http://www.mercateo....e_4_30_VDC.html Alvast dank voor de input!
  7. Roka

    Ssr 20Amp

    Goedemiddag allen, Het idee is om een elektrische kachel met behulp van een ssr door mijn maxi controller te laten schakelen. De ssr die je in de meeste groei-winkels ziet zijn minimaal 40amp en dus redelijk prijzig. In mijn situatie zou het ssr een kachel van 2000w schakelen daar is in mijn ogen toch geen 40amp relais voor nodig?! Veiligheid voor alles maar 40amp is in dit geval toch een beetje overkill. Voldoet dit relais in mij geval? http://www.mercateo....e_4_30_VDC.html Alvast dank voor de input!
  8. Zien er goed uit bosrand! Wat die spint betreft, als je zaailing een week of twee oud is behandelen met pvp dit een dag of vijf later herhalen en de babe's zijn zo goed als spint resistent. Heb zelf zowieso geen last van spint als ik met zaailingen werk,zijn toch wat sterker dan stekken. Als je straks gaat knippen en de planten in je hand hebt ga je denk ik wel wat meer dan twee roze/paarse pheno's vinden. Bij HPS zie de kleur nietzo goed maar eenmaal in de hand heb je er beter kijk op, let maar op!
  9. Probleem met die HPI lampjes is dat ze zo gruwelijk veel warmte produceren en dus minder dicht op je plantje kan dan zo'n tl. Twee weken onder tl, dan onder HPI en vervolgens afbloeien onder HPS moet toch compacte ladies opleveren. Iets hogere start ec voor je plantjes, lage rlv en niet te hoge temperatuur maakt dat ze ook niet echt willen strekken.
  10. Hoi Spint, Zou er persoonlijk minstens 1 armatuur bijhangen. Omdat je de lamp echt dicht op de plant wilt hebben is het effectief belichte oppervlak ongeveer de afmeting van je kap. De potjes in je tekening zonder overlap vd kap, 36 totaal dus, zullen weinig licht krijgen en naar je tl toe buigen! Werk(te) zelf met 3 armaturen en daaronder maximaal 54 potjes van 9x9cm, dat gaat prima, kropsla! Gr Roka
  11. Ha die Bosrand, gelukkig gaat alles goed met je suikerbeestjes! (die lange radio-stilte's betekenen nml meestal niet veel goeds) Die problemen met rot heb ik nooit gehad bij de sugars, bij geen een indoor kweekje trouwens. Blijft in mijn ogen toch een kwestie van direct naverwarmen bij lampje uit en halfuurtje voorverwarmen lampje aan. Hierdoor zal je afzuiger waarschijnlijk ook aan slaan en de lv alvast wat doen dalen. Lukt dit je om een of andere reden nou niet, zou je er ook voor kunnen kiezen vanaf week zes a zeven bloei het temperatuurverschil tussen dag en nacht niet meer dan een graad of vijf te laten zijn. My piece of cake!
  12. En willen ze nog een beetje knallen die suikerbeestjes van Bosrand?
  13. Ben ook een fervent gebruiker van een flinke laag kleikorrels onderin de pot. Buiten de voordelen die Cum Laude al aangaf, denk ik dat er nog een groot voordeel aanzit en dat is het 'bodemleven' wat je zelfs na hergebruik grotendeels in tact houdt.
  14. Hoi Bosrand, Dat inwateren en vervolgens redelijk droog laten trekken doe ik ook, is inderdaad een goede manier om een volle kluit te krijgen. Hoge(re) ec en lage rlv staat garant voor een kortere plant, hoeft niet altijd verkeerd te zijn als je bv beperkte hoogte hebt in je tuintje. Dus als je volgende x wat langere planten wilt gooi die rlv dan maar wat omhoog een procentje of 65 a 70 met zaailingen is al zat. Die sugarpunch heeft het nml echt wel in haar om gigantische afmetingen te bereiken!
  15. Beste Bosrand, Ben zelf redelijk bekend met de sugarpunch, noem ze altijd liefkozend suikerbeestjes maar dit terzijde De haze pheno's die willen idd groeien als beesten en zijn bij jou wat aan de korte kant. De indica lookalike's zijn een stuk minder explosief van groei in mijn ervaring. Wat ik zo lees heb je vooral in het begin van je ronde een nogal lage lv icm met redelijk hoge temp gehanteerd. Weet niet of je de ec van je medium bij aanvang hebt gemeten maar het kan zomaar een (te)hoge ec hebben gehad waardoor een plant ook minder strekt. In ieder geval succes met de suikerbeestjes, ze zien er mooi uit!
×
×
  • Create New...