Jump to content

Da_Was_Ik_Nie

Members
  • Content Count

    176
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Da_Was_Ik_Nie

  1. Ik ben nooit stoned geweest, maar wordt wel geil van knippen...
  2. Henkiepenkie is de grote leermeester in mijn optiek. Helaas zijn zijn topics wat verouderd waardoor het beeldmateriaal niet meer voor handen is http://www.wietforum.nl/topic/36983-kweken-op-cocosslabs/page__hl__henkiepenkie Maar hier staat erg veel info met betrekking tot cocoslabs.
  3. Tering....opti vol met pur. Stelletje barbaren.\ Breng ze maar niet op ideeën Amnees, met je zender...
  4. koelen/ontvochtigen en verwarmen gaan volgens mij niet tegelijk...? Toch? Dan krijg je wel hele hoge aansluitwaardes. Maar miss ben ik verkeerd geïnformeerd.
  5. Warme droge lucht. Geen idee wat de temperatuur is van de lucht, valt erg mee. Handig voor s'nachts En dat beetje warmte koelt de opti wel mocht je m overdag nodig hebben.
  6. Je maakt het jezelf wel moeilijk door 1 combi apparaat te willen... Why oh why houd je daar zo aan vast?
  7. Dat is die waar ik het over had in mn eerdere post. Is ook van cli-mate, frequentie gestuurde fancontroller.
  8. Hmm ok...ik denk niet dat je een klimaatregelaar die 100% bromvrij je afzuigers dimt in combinatie met schakelrelais voor lampen vindt voor minder dan 200 euro. Alleen al een bromvrije controller voor dat geld vinden is een uitdaging. Ben benieuwd!
  9. Een klimaatcontroller stuur je fans aan, niet je lampen. Althans, die mini controller kan je lampen schakelen volgens een vast tijdschema (tijdklok), maar schakelt bijvoorbeeld niet een lamp uit als het te warm zou worden. Zou wel een idee zijn, standaard instelbare thermische beveiliging (eventueel met bedrade sensor zodat je de controller buiten je hok kunt hangen). Ik zou een losse controller nemen samen met bijvoorbeeld een davin dv12 schakelkast. Als een van de twee stuk gaat ben je niet heel je apparaat kwijt http://www.wietforum...-fancontroller/ is een mooie controller die je afzuiger niet laat brommen. Die kost alleen wat meer dan 200 euro Een goedkope oplossing die je afzuiger 100% bromvrij dimt is een variac. Deze moet je alleen handmatig instellen en "regelt" het klimaat dus niet voor jou. Maargoed, als je aanzuiglucht stabiel is kwa temperatuur is het prima af te regelen. Overdag niet te warm, en snachts niet te koud (eventueel verwarmingingetje erbij). Edit: staat me bij dat de "mechanische standen" controllers beter werken als 't om bromvrij gaat dan de digitale controllers. De eerste genoemde gaat bij oplopende temperatuur steeds een stapje sneller draaien bijvoorbeeld: 50%-60%-70%-80%-90%-100%, een digitale loopt vloeiend op in toerental, maar zorgt dus voor brom. Misschien kan iemand dit bevestigen of ontkrachten, weet 't namelijk niet zeker meer
  10. Lemmens is top idd, maar ook die hoor je op max. vermogen. Iedere box hoor je op max, ook een softbox. Juiste capaciteit afzuiger in combinatie met juiste dimmer moet toch voor een redelijk stil hokje kunnen zorgen. Ik ben pro dikke afzuiger en die max dimmen. Maarja...niet iedereen gaat 2500m3 voor 2x600w neerhangen...
  11. Straks moeten we met licht aan nog gaan bijverwarmen
  12. Ik wou dat ik ervaring had met sharapova...
  13. Misschien doelt hij met z'n apparaatbeveiligingsschakelaartoestand wel een thermischebeveiliging. Als 't bijvoorbeeld 40C+ in je hokje wordt dat er wat lampen uitgeschakeld worden. Mag ik vragen waarom je niet kiest voor EVSA? Als je die per stuk of per 2 laat schakelen is er niets aan de hand. Je kan daarvoor schakelkastjes kopen (Davin12 bijvoorbeeld) en de timers net een minuutje ongelijk laten lopen. Of middels de vertrager die hierboven werd aangegeven die een relais schakeld.
  14. Wat maakt er lawaai? De luchtstroom of bromt hij omdat je 'm dimt? Als 't de luchtstroom is ben je er dan zeker van dat je juiste diameter slang gebruikt hebt. En zonder te veel knikken, bochten etc. Ik weet niet wat die regelaar dimt kwa percentage, maar alles boven de 50% zal je toch zeker horen. Dan moet je een zwaardere box nemen en deze verder dimmen (dmv variac oid). Succes
  15. Prima apparaatje voor de kleine topjes. Onderste helft vd plant topjes eraf knippen en in de tumble trimmer. De rest gewoon knippen, come on, dat hoort er ook bij. En je wordt er vanzelf handig hoor. Gaat behoorlijk rap. Zorg wel dat je geen uitstekende steeltjes hebt bij de topjes die je erin gooit, want dan breekt je snijdraad nog wel eens. Als je er eenmaal aan gewend bent rammel je er zo een flinke hoeveelheid doorheen hoor. Gebruik 't materiaal, net als je plantjes, wel met respect. En anders niet zeiken en een paar kapsters inschakelen of een geautomatiseerde knipper oid.
  16. Hoeveel co2 PPM gooi je erin en wat is overdag je RH? Weet je de PH waarde in je medium? Die kan bij onjuiste waarde vrij makkelijk zorgen voor problemen in de opname van bepaalde stoffen. En je zegt dat er geen spullen bij zitten die gifgassen veroorzaken? Wat dacht je van z/w folie? Je bakjes van de action? Allemaal vol met weekmakers, en wellicht die orcafolie ook, die ken ik niet verder. Of het schadelijk is en daarmee de veroorzaker van je probleem is een 2e. Dat is altijd verdomd lastig vast te stellen.
  17. Is gewoon een aan/uit schakelaar afgestemd op de ingestelde temperatuur. Ideaal om bijvoorbeeld een FAN of verwarming in/uit te schakelen als het te koud/warm wordt. http://www.conrad.nl/ce/nl/product/615910/ heb ik ervaring mee en werkt prima. Ik zou zeggen, gewoon bestellen bij conrad. Daar is niets verdachts aan mocht je daar bang voor zijn. En anders even informeren bij je GS.
  18. Is geluidsoverlast geen probleem bij die Dryfast? 52dB geven ze op, maar ik heb een Zibro D520 met opgegeven 38dB horen draaien, en sja....die brom van de compressor hoor je toch behoorlijk goed. Iemand ervaring met de dryfast die daar is zinnings over kan zeggen? Interessant topic btw
  19. Zal ik je er dan even op wijzen dat de Boneco waar jij naar verwijst (Typenummer: U7147W) een BEvochtiger is en geen ONTvochtiger? Als je een stille ontvochtiger zoekt moet je maar eens naar een Zibro D512, D516 of D520 kijken. Dat zijn zo'n beetje de stilste op de markt (ik heb ervaring met de 512 en de 520). Maar je blijft de werking van de compressor wel horen. Al kan ik me best voorstellen dat ik er naast zou kunnen slapen.
  20. Steek eens een pijpje (pvc of wat dan ook) tot halverwege die pot en giet daar wat water in. Trechter kan ook.
  21. Leg eens uit Ik citeer jou als het over de opti gaat: Met koelvermogen wordt bedoelt: 6kw= 6000watt = 10 lampen van 600watt. Ik lees "overal" dat je het koelvermogen van een airco (water of luchtgekoeld) berekend aan de hand van het aantal watts dat je hebt hangen... Of interpreteer ik dat nu iets te simplistisch
×
×
  • Create New...