Jump to content

bromsnor

Members
 • Content Count

  131
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutraal

About bromsnor

 • Rank
  Kind aan huis lid
 • Birthday 02/29/1984

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

413 profile views
 1. Ik wil juist van die warmte af...
 2. @boefje030 Die fles weegt totaal 115 KG maar is rond dus rolt vanzelf. @Rodja gewoon even wat gasboeren bellen bij jouw in de buurt en dan moet het geen probleem zijn. Zorg wel dat je een goeie smoes klaar heb liggen als je vragen krijgt
 3. Dit is het uiteindelijk dan geworden. Links 37 KG cilinder en rechts de 10 KG van de drankengroothandel.
 4. bromsnor

  co2

  co2
 5. @MeneerJansen nou ik google me helemaal leip.https://www.google.nl/search?q=co2+party&lr=lang_nl&espv=2&biw=1280&bih=695&tbs=lr:lang_1nl&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi_j67FwuXJAhVC8Q4KHexCDmc4ChD8BQgGKAE Maar sligro kost 10kg 46eu en nog even grote leverancier gebeld welke 37kg flessen heeft. Vulling slechts 40 eu ex.. Dus dat gedoe met brandblussers zet ik maar uit mn hoofd
 6. Nieuwe patroon?? Ben je niet in de war met een poederblusser? grappig.. kwam dit nog tegen http://www.ukaps.org...uisher-co2.266/ Word in de UK gebruikt omdat Co2 lastig te krijgen is. Bier word daar getapt zonder Co2. Maar op korte termijn zal het wel de horeca 10KG fles gaan worden. Ik las dat 10kg cilinder ongeveer 45eu kost. (borg 120eu) En een paar jaar geleden was de prijs de helft hiervan. Morgen maar is ff sligro/makro bellen. Op marktplaats staan lege cilinders van 80L (komt overeen met 60KG Co2) Als ik er hier een aantal van gevuld kan krijgen scheelt het me een hoop gesleep. En geen stress dat de fles leeg is.
 7. Dat vraag ik me af. In grote serverruimtes word nog wel eens een co2 blussysteem gebruik en voor evenementen gaat er ook nog wel wat doorheen. Denk aan die mist gloed over de grond. Dus ben er nog niet achter wat goedkoper is. En ik heb liever een fles of wat op voorraad dan steeds te moeten wissellen. Sterker nog, flessen koppelen zou helemaal perfect zijn. Maak niet uit maar wil gewoon zo groot mogelijke cilinder hebben en ik dacht die flessen van blussystemen zijn vaak groot.... Ik zoek dus een zo groot mogelijk co2 fles... Weet niet hoe groot die horeca dingen zijn?
 8. Beste, Er word voor allerelei hobbies Co2 gebruikt. horeca, aquariums etc Er bestaan dus ook Co2 brandblussers. (niet te verwarren met Inergen of Agonite) Ik vroeg me dus af of dit Co2 type ook bruikbaar is voor onze hobby??? Bovendien is het niet ongebruikelijk een cilinder van 80L te laten vullen.
 9. En met aggregaat. Aardig wat gesleep met diesel
 10. @zwemvis Afzuiger is 600m3 als ik me niet vergis. Maar word aangestuurd door fancontroller dus draait niet op volledige capaciteit. Schat dat alles slechts 1A trekt, maar moet ik toch maar even meten zsm. De ups in een 3000VA versie. Dus houd het wel een paar uur uit. En er komt uit een ups een prachtige sinus. Je kan op de site van apc berekenen hoeveel VA ups er gewenst is. http://www.apc.com/t...selector/NL/nl/ Heb een relais gepakt wat ik nog had liggen. Gewoon met wisselcontact. Hieronder ff simpel hoe je zo'n ding aansluit. Op dit voorbeeld is het relais dus bekrachtigd. Wanneer de ups overlijd dan valt het relais af en en draait de afzuiger via het lichtnet. In de witte behuizing op de laatste foto zit het relais geplakt
 11. Ik zweer bij de trimpro. Weet trouwens niet beter Supersnel apparaat. Net even 2x stopcontact erop geplaatst want die heb je altijd nodig in de buurt van dat ding. Denk aan een werklamp boven de trimpro. Nog een tijdrelais erin gemaakt met drukknop zodat ie 45 seconden (instelbaar) draaid en vanzelf weer uitgaat. Scheelt weer een handeling. Ik gooi er altijd met een liter maatbeker erin en haal het er met de hand uit omdat dat gewoon het snelste gaat en de plaat moet ook regelmatig ingevet moet worden.... Zoals je ziet ook nog een kistje omheen gemaakt met isolatiemateriaal en ben je na een tijd doof... Is er een machine die nog sneller, beter is?
 12. Een UPS is perfect bruikbaar om een afzuiger te laten draaien bij stroomuitval voor een aantal uren. Heb zelf ook één staan maar laatst was deze defect zonder dat ik het wist Gelukkig op tijd erbij dus niks aan de hand. Snel een andere gekocht voor weinig op marktplaats. Het belangrijkste is dat de accu's nog in goede staat zijn. Nu heb ik er een relais tussen geplaatst wanneer de UPS geen spanning meer geeft op de uitgang valt het relais af en gaat de afzuiger weer via de normale netspanning functioneren. En nu met alarmcontact erbij. Dus ook een UPS kan stuk gaan.
 13. @ Bass82 Mooi hoor. Ziet er veelbelovend uit. Jammer dat er een aantal zo para zijn wat betreft de beveiliging. Ik denk maar zo, dan onderzoek ik dat zelf wel. Je hebt er over nagedacht, een mooie app en nette prijs. Het belangrijkste kennis en enthousiasme gecombineerd waardoor er een veelbelovend gebruiksvriendelijk geheel is ontstaan. Er zullen altijd wensen blijven uit het veld, maar zolang jij daarop kunt inspelen kan het nog mooier worden. Schakelen op afstand kan ik ook maar dit vind ik nog mooier al is het alleen maar om de temp/lv etc te monitoren en pompen aan te sturen. Ik wil er wel 1.
 14. Hoi, Mooi pompje. Lijkt me wel bruikbaar. Heb je er meer? Als je er maar 1 heb dan zou ik de pomp gebruiken voor de ph regeling. Nu moet je alleen nog een voedingscomputer of ph controller hebben om de pomp aan te kunnen sturen.
×
×
 • Create New...