Jump to content

Jeice

Full member
  • Content Count

    5,168
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Posts posted by Jeice


  1. On 5/18/2020 at 7:47 PM, MisterX said:

    een noob hydro vraag, Hoe hou jij je ph uberhaupt constant 5.8 bijvoorbeeld. Want bij mij is mijn water na 24 uur helemaal van slag al.

    Hoe vaker je moet wateren.  Hoe constanter je je PH kunt houden.  Met eb vloed systemen op rfx water je om de dag.  Vloed je kan t eens in de 4-5 dagen.   Ik merk geen verschil. Maakt niet zoveel uit als het iets fluctueert.  Dus keuze makkelijk gemaakt :P

    Of bedoel je enkel het water in je vat?  Sowieso wereld van verschil of je organisch of mineraal voeding gebruikt en waarmee je afzuurt


  2. Mooi om te zien dat de hydro mythe nog leeft.      Makkelijker dan vloeden op rfx kan het niet.  Elke 4-5 dagen de zelfde kwak water met dezelfde PH/  5.5 in groei  5.8 in de bloei.
    Moet je meter wel goed werken ja:P


  3. On 5/12/2020 at 7:26 PM, MisterX said:

    Het is gewoon lastiger kweken met zoveel licht. net of je met een auto 200 rijd. een kleine stuurfout en je vliegt uit de bocht.

    Dit zeggen ze ook over kweken op hydro lol.   


  4. On 5/12/2020 at 7:11 PM, Kees A said:

    Ik ben geen expert, maar meer licht betekent volgens mij niet meteen meer verdamping. Tenminste, zolang ook niet de hitte omhoog gaat.

    Maar als er meer licht is, moeten volgens mij de waarden van de andere bouwstenen ook omhoog gaan. Net zoals kwekers die op CO2 gaan kweken meestal bijvoorbeeld ook hun EC verhogen.

     

    Lamp hoger hangen is natuurlijk geen oplossing. Dan heb je lekker veel licht (dat de plant nog aankan) en dan ga je het met opzet afzwakken. Ik denk dat je eerder aan een andere oplossing moet denken waar de planten wel met zoveel licht kunnen groeien & bloeien.





    Reken maar van yes dat je verdamping omhoog gaat. Kan ik uit ervaring vertellen.  Meer verdamping, lagere EC. Dit isook het advies van fluence.
    Co2 verhaal is onzin.  Waar zie jij extreme parwaardes?  Met HPS kun je ook verhoogde opbrengsten behalen met co2. Je kunt altijd meer licht ophangen en lager op het gewas.  Met co2 Mits je het kunt koelen. Is geen vereiste en maakt het geen minder toffe of minder efficiente lampen  Zie foto

    fffffff.jpg

     


  5. 7 hours ago, Kees A said:

    In zijn algemeenheid: Als je planten meer licht krijgen (één van de bouwstenen) zul je er waarschijnlijk ook voor moeten zorgen dat de andere bouwstenen, zoals voeding, water en CO2 ook verhoogd worden. 

    correctie.  minder voeding ( hogere verdamping)

    co2 niet nodig. lampje iets hoger hangen als par waardes te hoog zijn.

    aan het eind van filmpje over de zeus die ik hierboven had gepost staat een mooie platte grond van 1.50x1.50 met umol verdeling.


  6. 5 minutes ago, JackyH80 said:

    @P H donner    de spydr 2i is duurder maar denk wel nog altijd de betere. Al die andere lampen zoals de zeus of de spyder farmer enzo zijn gewoon namaak varainten van de fluence spydr.  Maar die zullen zeker niet veel slechter zijn maar wat ik heb begrepen halen die het nog altijd niet bij de spydr 2i. Kan niet bij andere in de beurs kijken maar als je het je kan veroorloven zou ik dus gewoon voor spydr 2i gaan.


    deze rate hem boven de spydr
     

     

     

    • Like 2

  7. Ik heb helaas geen goede ervaring met Sannies seeds.  In t verleden ook vaak verslagen gelezen hier waar hermas de kop op staken.
    Los van sanniesseeds, heb laatst een keer die nieuwe soortjes autoflowers geprobeerd die hij verkoopt op zn site.  Alle soorten hadden een veel langere bloeitijd nodig dan geadverteerd. (zal geen onbekend fenomeen zijn in de zadenbusiness.)  de blackberry was troepwiet.  girl scout gaf mooie dikke toppen, enkel erg rot gevoelig.  cream cookies stond extreem lang.  Misschien kan iemand er zijn voordeel mee doen.

    Dank harrie en buyuk.

    Meer input welkom.


  8. Aangezien x graag een zaden ronde wil doen in een setup waar niet op herma's kan worden gecontroleerd ben ik benieuwd of jullie bepaalde ervaring of kennis hebben met/van specifieke zaden die niet(snel) herma's zullen worden. Als het niet teveel gevraagd is een beetje commericeel soortje die niet te groot wordt.

    Ik zat zelf te denken dat je daar bij een pp/ww of andere soort die al heel lang in omloop is de minste kans op hebt. Selectieprocedure moet dan enkel niet verslappen.  Dus aan/afraden van bepaalde breeders ook welkom. Zat bv ook te denken aan critical van RQ.  Maar de GS rade RQ af.

    Alvast bedankt.


  9. On 11/21/2019 at 5:22 PM, polletje said:

    Output is beetje hetzelfde maar komt van een centraler punt in plaats van verdeeld op een groter oppervlak. Ik ben bang dat vypr wat meer “hotspots” heeft daardoor maar hoor graag je mening hierover. De vypr is ook iets goedkoper...

    Pm me.   Als je hoogte hebt en oppervlakte zou ik zeker voor vyprs gaan.  Kun je mooi op 1 hoogte laten hangen. Hebben ook ver onder de lamp nog goede par waardes.   Zo heb je automatisch wat lagere maar mooie waardes in de groei, en bereken je je top hoogte uitgroeid rond de 800umol (ff uit mn hoofd/zonder opti/co2)  Dit is ongeveer op 50 cm maar ze mogen zeker hoger.    Tot onderop mooi afgebloeide/harde tomaten.  

    Kunt ook bij fluence terecht voor info.  Hebben goede support.  En check Meowy_Jane op insta.


  10. kun je niet iedere keer een vers vat aanmaken? mineraal een paar dagen laten staan is ook geen ramp hoor.

     

    je hoeft in princiepe alleen bloom te geven vanaf week 2 12-12 ongeveer. er zit genoeg groeivoeding in growmix als je daar je hele pot mee vult.

    2 ml (ec 1.1) is te weinig als ze in de bloei staan.

     

    roots en enzymen is allemaal zonde geld IMO.


  11. zuurstof pomp zorgt idd voor ph stijging. zie het nut er niet van in als je op aarde kweekt. die zou ik eruit laten om mee te beginnen

     

    ph 5.5 is idd te laag op aarde en als je met 2 ml al op een ec van 1.1 uitkomt is 5 ml idd veel te veel.

     

    de growmix is zwaar bemest. zit genoeg aarde in voor 3-4 weken. in deze periode hoef (moet) je dus helemaal niks te voeden.

     

    haze heeft idd minder voeding nodig. ik denk dat je met 2.5 a 3 ml wel voldoende voedt.


  12. gooi je zaadjes 2-3 uur in een glas water 20-21graden

     

    potje vullen met zaai en stekgrond. halve centimeter gaatje erin maken, zaadje met een lepeltje erin. afdekken. hoef je enkel de toplaag nat te houden met plantensproeier. vul de potjes 70% als zaaiingen strekken kun je wat aarde aanvullen om stam te verstevigen. suc6

×
×
  • Create New...