Jump to content

cityboxer

Full member
  • Content Count

    2,872
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by cityboxer

  1. @dialogo Klopt inderdaad. Maar goed, degene die kweekt op harde EC waarden zal altijd een onvoldoende halen. De plant geeft zelf aan wat die nodig heeft en de plant heeft altijd gelijk. EC is meer een soort kompas waarop je je koerst kunt uitzetten. Het is geen GPS met exacte coordinaten.
  2. Ben wel benieuwd waar die jongens dat doen dan? Je bedoelt daar nu de professionele legale kweek? En hoe lang groeien ze dan voor op hoe veel m2? Want ik ken jongens in Amerika die dit ook in huis deden en die groeien eerst 4-6 weken voor, krijgen daardoor ontzettend grote bomen, hebben 1 plant per m2 en halen dan natuurlijk in verhouding met het aantal watt wat ze er in hebben hangen ook veel meer grammen dan wij hier halen. Tijd en ruimte nemen ze daar niet in mee. Grootst mogelijk discussies met ze over gehad en pas tot ik ze heb laten zien dat je met meer planten en kortere voorgroei veel dus snel een maand bespaart en op jaarbasis dus veel meer opbrengst hebt zijn ze daar ook op vergestapt. Hun systeem is er op gebaseerd dat ze veel strenger beboet worden per plant dan hier. Dus andere manier van kweken waardoor je ook andere gr/w verhoudingen krijgt die een vertekend beeld geven. Eigenlijk moet je per m2 per jaar rekenen. Tenminste als je optimale nastreeft. Dus ben wel benieuwd hoe dat ging dan met die 2gr/w waar jij het over hebt Boef!
  3. Je meet je EC toch met een EC meter aan het eind na het toevoegen van al je additieven dus het is altijd alles inclusief.
  4. Dimlux had ze jaren geleden al. Kon je dan je licht en co2 ook mee sturen.
  5. Super high tech hokje, leuk om te zien! Heb je ook apparatuur om de waardes die je krijgt van je app te controleren? Nauwkeurige (geijkte) thermo en hygrometers bijvoorbeeld?
  6. Boereverstand zegt dan: Hoge luchtvochigheid is dus geen factor want die is zowel in overdag als snachts nu hoog. Natte toppen ook niet want er is regen. Warmte ook niet want het is koud. Enige wat dan overblijft is dat de plant in de natuur misschien sterker is? En natuurlijk de wind. Misschien meer luchtcirculatie bewerkstelligen in een LED kweek?
  7. De plant geeft idd zelf wel aan als hij voeding tekorten heeft. Al heb ik ook hele mooie planten gezien bij een EC van 3 en hoger! Succes!
  8. @thommyttIk lees het topic nu pas maar inderdaad iedere ontharder heet een bypass maar wat was dat het probleem nu dan? Of toch iets te veel water? Handig metertje om je vochtigheid in de aarde te meten: https://www.intratuin.nl/catalog/product/view/id/71071/s/talen-tools-vochtigheidsmeter/?q=talen vocht Heel verstandig! Precies komt het niet, als je maar onder 7 blijft imo. Mooist 6.5 idd. Wel ph- gebruiken die geschikt is voor je biologische kweek! Anders help je je hele bodemleven om zeep!
  9. Heeft dat niet te maken met de manier van kweken? Ik lees dat temperatuur een dingetje is juist om die typische Gelato kleur (en smaak) er in te krijgen.
  10. Wat voor dag en nacht temperatuur hou jij aan voor deze soort?
  11. Kennis van mij heeft ook die plant staan en heeft ook allerlei gekke deformaties hij vroeg me even mee te kijken. Ik snap het zelf ook niet goed, begint nu wel bij te trekken maar inderdaad veel bladeren met 3 of minder vingers. Zit misschien wel in de strain. Waren ook een paar die het gewoon niet redden. Had het idee dat hij gewoon veel stress heeft gehad van de overgang in licht en het verpotten. Wat voor licht en hoe veel licht kwamen ze onder vandaan en wat voor licht heb je ze nu onder? En hoe veel licht heb je ze nu onder? EDIT: Iets wat je ergens anders noemde, hier een vuistregel: Je maximale aantal umol is 1500 per m2 per seconde. Met dat gegeven kun je dus heel gemakkelijk berekenen hoe veel licht je boven je gewas hebt. En reken voor het gemak dat 80% van je lamp op je gewas krijgt (reflector en wandverliezen) dan weet je dus dat je maximaal plus minus 1800micromol per m2 wilt.
  12. Oke, dat klinkt allemaal vrij normaal ja. Maar ben zelf nu wel benieuwd hoe die Gelato gekweekt wordt. Je hebt het dus over iets koeler dan amnees? Las ook dat het belangrijk is om de nacht temperatuur naar beneden te gooien voor deze soort als je die typische Gelato kleur wilt hebben. Verder nog tips and tricks?
  13. Als dat de enige reden zou zijn om op LED te draaien wel ja... Maar dat zijn natuurlijk niet de enige redenen.... Of je nou afzuigt of met airco werkt, met LED heb je dus minder koelvermogen nodig. Dus bijvoorbeel in plaats van een 3500OC kun je overstappen op een 2000OC. Je hebt minder hoogte nodig, dus in lage ruimten en schuine daken heb je meer mogelijkheden. Dan wordt er ook veel gezegd dat de LED wiet beter van kwaliteit is dan de HPS wiet. Bovendien stel de vraag omdat ik overal hetzelfde probleem terug hoor komen met maar weinig oplossingen. Ik heb nu 3 mogelijke oplossingen genoemd op het forum en was toen benieuwd wie al wat heeft geprobeerd en wat de resultaten zijn. Afzuigen onder het bladerdek noemde ik en later kwam ik er achter dat Wietefras dat al doet en het goed werkt. Heb het ook steeds overm hybride gehad en hoorde toen dus dat canarie daar goede resutlaten mee haalde dus dat dat ook werkt. Maar wat ik nog niet had gehoord is iemand die veel rot had met een airco, dus ik ben benieuwd of iemand daar iets meer over kan zeggen....
  14. Er is genoeg te vinden over de hoeveelheid ppm ozon en wanneer die schade aanricht. Maar goed je wilt een punt maken. Mijn punt is dat het in hoge concentraties schade aanricht aan organismen maar ook materialen, zoals ik zei is daar van alles over te vinden. Mijn punt is dus niet doen want met de concentraties om schimmels bacterien en beestjes te doden beschadig je dikwijls ook dingen die je niet wilt beschadigen. Juist omdat je niet weet hoe veel ozon je daadwerkelijk toevoegt in je hobby kamertje. En waterzuivering, ziekenhuizen, KOI vijvers wordt het inderdaad ook allemaal gebruikt. Maar dan weten ze wel hoe veel ze toevoegen en hoe veel nodig is. Als je dat niet weet is de kans heel groot dat het of niet werkt of alleen maar schade aanricht. Overigens is in kantoren wel door de ARBO wet een grenswaarde bepaald maar dat wil niet zeggen dat het gezond is, sterker nog je ziet de schade die het aanricht aan levendweefsel (longblaasjes bij mensen bijv) heel snel toenemen naarmate de ozonconcentratie toeneemt. Dus natuurlijk valt er iets voor te zeggen dat je je planten niet direct dood maakt met ozon. Maar gezond is het niet, en wij willen het beste voor onze planten. Nogmaals juist omdat je neit weet hoe veel je daadwerkelijk toevoegt en bovendien onder werlke waarden je moet blijven voor je plant en tegelijk hoe hoog je moet gaat voor de schimmel. Dus de theorie is heel leuk maar tenzij je al die variabelen kent en ook daadwerkelijk je ozonniveaus in je hok gaat meten gewoon niet doen.
  15. Donneer; aangezien jij hier alle bewegingen op het forum volgt kun jij ook vast zeggen of al die mensen met een gesloten (airco) systeem werken of gewoon met afzuiging? Koelen met een airco geeft een veel lagere RLV dan via afzuiging...
  16. Onlinegardenshop is legit trouwens. Daar worden ook alle top kwaliteit bio en PHC spullen verkocht goedkoopste op internet zie ik. En ondertussen ook alle apparaatuur OptiClimate, nieuwe SKID LED lampen van OCL, Dimlux armaturen dus goed gedaan! Helemaal als alles eerlijk en netjes gaat....
  17. Mooie gezonde planten zag ik. Jammer van de rot! Maar als ik je luchtvochtigheid zie (60-80) dan lijkt het mij daar niet perse door te komen. Eerder doordat er niet genoeg luchtcirculatie door je gewas gaat. Afzuigen van onderen, minder dik bladerdek of toch meer ventilatoren zou moeten werken. OZON maakt alles op moleculair niveau kapot, zowel mens, dier als plant. Dus niet in je hok gebruiken met planten er in! Kun je wel gebruiken na de ronde om alles even te ontsmetten, deed ik ook vaak. Gaan alle schimmels etn zelfs grotendeels ongedierte vliegjes spint etc dood. Moet dan wel in hoge concentraties maar voorzichtig het tast ook je tent aan etc. PH zou ik ook bij biologisch altijd afzuren met een biologische ph-. Je hebt ze ook voor in de vijver, of AgroAcid. Donner gebruikt ook een biologisch PH- poedertje. Aarde neutraliseert een hoge PH wel maar als jij je aarde vaak hergebruikt dan heb je zeker de kans dat de aarde op een gegeven moment een niet optimale PH waarde krijgt. In sommige gebieden van nederland is de PH 7-8 en als je een voedingswater vat aanmaakt dan loopt die ook altijd op. Ondanks dat Sannie zegt dat het niet noodzakelijk weten we ook allemaal wel dat grond PH erg belangrijk is. En na verloop van tijd zal die toch oplopen. Als je altijd tussen 6--7PH waarde geeft zit het wel goed, komt niet precies als het maar niet constant boven die 7 zit. Maar goed dat is mijn opinie. Heb nog vragen; 1. wat zijn de grootste verschillen met HPS? Nu ook meer opbrengst? Betere kwaliteit? 2. Nooit gelato gekweekt maar hoe verschilt die met amnees? Kon niet terug vinden wat voor temperatuur en luchtvochtigheid je had gedurende de ronde bij lampen aan of uit? 3. Hoe veel hoogte gebruikte je nu vanaf de grond tot aan je lampen? En hoe hoog bleef je steeds van de toppen af zitten?
  18. Mijn conclusie was destijds ongeveer hetzelfde. Bedankt voor je uitleg! Maar nog even een dingetje; met een tumble trimmer en 2-3 man knip je nooit 10kg droog in een weekend! Ik gebruikte ze ook altijd had dan 2 stuks staan terwijl de ene draait de andere vullen en dan constant afwisselen. Had daar dan een tafel met 2 gaten voor gemaakt zodat ze blijven staan. Maar uiteindelijk knipt zo'n ding alleen fluf goed, al het andere moet op de hand. En ik had juist de hoop dat zo'n twister bijvoorbeeld dat tafel model dus ook goede toppen kon knippen. En dan is het snel de moeite waard. Want als je 2 dagen lang van 12 uren per dag 5 man aan het werk hebt dan zit je snel op 150-200 uren die betaald moeten worden. Dan nog het risico en de organisatie er van. En een hok vol met 5-6 mensen is ook nooit stil ! Dus ja ik hoopte dat er inmiddels al wat beters op de markt was maar in sommige gevallen is het toch nog veiliger zo'n apparaat te halen. Alleen dan moet hij wel goede toppen aan kunnen want als hij alleen fluf kan dan heeft het weinig nut... Moet er netjes uit komen...
  19. @cannarie Ja dat is wel echt een hybride kweek! Waarom heb je dat zo gedaan? Wat zijn de voordelen?
  20. @Fatamorgana; Inderdaad, als je minder hoogte hebt is het handig over te stappen op slabs. En wat betreft je kweek ronde, ziet er heel goed uit! Enig idee waarom die Gelato zo veel minder opbrengt dan de rest? Had die heel andere klimaat behoeften? Las wel dat die bijvoorbeeld iets kouder in de nacht moet staan (voor de paarse kleur) en graag iets hogere RLV heeft (wat me geen probleem lijkt met LED). Weet niet of die dingen invloed hebben op de opbrengst daarom ben ik benieuwd naar jouw eigen idee... @Kees A Ik bedoelde; wat is jouw conclusie? Ik ben er zelf toen ooit mee bezig geweest en kwa kwaliteit voor zover ik kon vinden kwam ik toch op die Twister. Ik heb alleen nooit de kwaliteit die zo'n ding aflevert gezien noch het lawaai wat zo'n ding maakt gehoord. En ik snap dat het verschil is of je 1k, 5k of 10k moet verwerken. 10k met externe knippers en risico wat daar weer uit voort komt. Voor 1 of 5k snap ik dat je een schudzak of tuble trimmer gebruikt. Maar stel je hebt 10k met 2 man doen en je hebt niet meer dan 2-3 dagen de tijd. Welk apparaat zou je dan gebruiken en waarom?
  21. Ik ben hier jaren geleden ook erg mee bezig geweest en toen kwam de conclusie ook uit op de Twister. Maar ben heel erg benieuwd hoe de markt er nu voor staat. Wat is je verhaal Kees?
  22. Ja dat is ook de reden dat ik het benoem in jouw kweekverslag. Al is denk ik 2.60 net te hoog voor een gemiddeld tentje. 2.4 tentjes zijn er wel, dan zou je dus 2x1.20 hebben. Al ben je natuurlijk wel snel weer een 7cm kwijt om de tussenverdieping te maken waar de tweede laag op staat. Belangrijkste is dat je dus gewoon heel goed kunt kweken met zo weinig hoogte. Dit is heel anders dan mijn HPS tijd :)
×
×
  • Create New...