Jump to content

koch

Members
  • Content Count

    23
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About koch

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • MSN
    koch@zeelandnet.nl
  • ICQ
    0
  1. Het zijn toch echt wietplanten hoor!! M'n eigen planten zagen er ook zo uit in het begin. De bladeren van deze planten worden nog langer en groter en lijken dan niet meer op aardbeienplanten!! Ik heb al jaren met steks gekweekt, maar ik ben over gegaan op zaden. Het op de juiste manier kweken uit goed zaad heeft veel voordelen(onder andere een hogere opbrengst!!) . Er zijn steeds meer kwekers die daar achter komen!!
  2. Na het afstoten van het zaadhoesje heb ik ze direkt het volle licht gegeven (tijdens het ontluiken) Ze kunnen er goed tegen !! stekken die nog maar net zijn geworteld kunnen nog niet veel licht verdragen,maar een zaadplantje wel. Probeer het maar eens.
  3. Er wordt vaak verkondigd ; plaats het ontkiemde zaadplantje niet direkt in het volle licht!! Hier denk ik nu heel anders over. Mijn visie is de volgende : Plaats een ontluikend zaadje direkt onder intens licht (tl op 2 cm of 400 watt n.lamp op 45 cm) zo voorkom je lange dunne stengels!! (sprieten) zorg wel voor een zeer goede ventilatie De kans op uitdrogen van de bovenste laag grond en je plantje is onder deze omstandigheden groot . Dit kun je voorkomen door de juiste grond te kiezen(voor de bovenste laag van +/- 4 cm waarin je het zaadje steekt). Deze grond mag geen/heel weinig vezels bevatten en moet heel fijn van struktuur zijn. Je kan een hoeveelheid grond zelf uitzeven of zaai-grond kopen. Deze grond bevat meestal ook wat zand, omdat dit de grond zwaarder maakt en dus de kans groter maakt dat het zaadhoesje+vliesje in de grond achterblijven als het plantje wil ontluiken. Ik heb dit ook zelf uitgetest (om het met eigen ogen te zien) en de plantjes hadden geen last van de hoge lichtintensiteit. Ook in de natuur krijgt het zaadplantje immers het volle licht van de zon , dus is het ook logisch dat ze er tegen moeten kunnen. Bij een zaadplantje is de wortel / plant verhouding al in balans ,wat bij een stekje nog niet het geval is . Vanwege het ondermaatse wortelstelsel van een stek moeten we deze niet blootstellen aan te veel licht of een te lage luchtvochtigheid. De wortels kunnen de 'watervraag' nog niet aan(de eerst paar dagen). Hier heeft een zaadplantje geen last van. Deze plantjes zijn uit zaad opgekweekt ,wat goed te zien is aan de bladvorm. Ze zijn hier bijna 2 weken oud en toch al compact en stevig. Deze foto heb ik van het internet afgehaald . Over een tijdje hoop ik foto/'s van m'n eigen jonge zaailingen op het forum te plaatsen. [/b]
  4. vraagje ; waarom heb je gekozen voor zo'n dikke glasplaat? een dunne glasplaat reflekteerd toch ook de stralingswarmte?
  5. Als de grond voldoende 'zuigende werking ' (of cappilaire werking) heeft dan zou het water hoog genoeg moeten komen, en de wortels bereiken. Zelf heb ik de gehele kweek water onderin gegeven. in de eerste weken groeiden de wortels snel richting het water/vocht. Ik ben wel begonnen met vochtige grond(cocos),ook bovenin. Het lijkt me dat de wortels van zelf op zoek gaan naar het water. Er waren in ieder geval geen problemen in de groei-fase(gelukkig!) Die Bambo weet het vast wel beter/duidelijker te omschrijven,hij geeft waardevolle info!
  6. Mijn planten staan in een ruime hoeveelheid cocos(met wat potgrond gemix) . Ik geef de planten geen water vanaf boven op de 'normale manier'. In plaats daarvan giet ik het water in pvc buisjes (25 cm lang) die een cm of 10-12 in de cocos steken(er niet doorheen). Elke plant heeft er 4. Op deze manier wordt het water direkt in het onderste deel van het medium gegoten. Ik geef water tot het eruit loopt(drain). de bovenste laag wordt zo ook vochtig omdat het water naar boven toe trekt,en dus niet wordt doorgespoeld zodat de afvalstoffen van de plant niet naar de wortels worden meegevoerd.
  7. bij een oppervlak van 1m2 zou ik voor een 600 watt lamp gaan! dat is efficiënter. Je verdient je investeringen dan eerder terug (zeker na meerdere oogsten) Een afzuiging met koolstof-filter is best prijzig. Voor een kleine koolfilter betaal je al zo'n 50 euro,en dan bedoel ik ook een kleine. Wat de afzuiging betreft ;dat zal nog duurder zijn ,Tís maar net hoe groot je kiest. Deze onderdelen zijn wel ergggg belangrijk, verse lucht toevoer kan je nooit genoeg hebben! . En bij een verkeerde windrichting buiten kan de stinkende lucht(wanneer je niet filterd) op de gekste plaatsen terecht komen!
  8. kijk eens op www.nomercy.demon.nl, daar is zeer goede info te vinden over ontkiemen enz. Kijk bij growinfo en dan bij 'hoe ontkiem je zaad'.
  9. Ja ,er komt een beschrijving met (bouw)tekening v/d kast. Tis alleen nog niet helemaal klaar.
  10. het is gelukt: hij staat hier.
×
×
  • Create New...