Jump to content

gendroid

Members
  • Content Count

    35
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About gendroid

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Blij te horen dat ik toch goed bezig ben! Ik vraag me wel af of ik nu nog verder voeding zou geven of niet? We worden net Oktober en ik zie toch al redelijk wat haartjes bruin worden... Start ik dan met gewoon water geven (mss nog wat kalk erbij)? Of kan/moet ik nog ff voortdoen? En inderdaad zeg, wat een mooie nazomer! Beter dan dit hadden we niet kunnen hopen voor de plantjes... Heeft dit nu eigenlijk nog veel invloed op die toppen? Want voor mij mogen ze gerust nog wat zwellen hoor
  2. Na enkele weken groei zijn de planten ongeveer een week of 2 geleden deftig in bloei geschoten... 1 ding is wel heel spijtig, de plant die was getopt, is door een hevige wind/storm in 3 geknakt.... De dag dat ik terugkwam van op reis en de persoon die voor m'n plantjes gezorgd had zei:" Ja ze zien er echt goed uit" Tot ik dus thuis kwam en het dan net gebeurd was... Ik heb dus die tak moeten verwijderen en ik heb de stam weer aan elkaar getaped. De andere tak blijft er goed uitzien en staat nu ook heel mooi in bloei dus ik zie wel wat er van komt. Spijtig genoeg heb ik geen foto's van de planten in groei, ben ik blijkbaar kwijtgespeeld Een ander groot probleem dat ik zag als ik thuiskam is dat de ene plant last begon te krijgen van spint. Ik heb direct de aangetaste bladeren verwijderd. En nu heb ik dus bijna het meeste van de bladeren verwijderd van m'n planten. Ik weet ook niet of dit goed is, in ieder geval staan ze wel mooi in bloei, duidelijk mooie toppen, mooie witte haren, trichomen zichtbaar en een lekkere geur! Dit zijn mijn laatste foto's die ik heb. Allemaal genomen de laatste 2 weken. Ik hoop dat dit een beetje klopt enzo en alvast bedankt voor het lezen van mijn verslag!
  3. Dit zijn de foto's van mijn eerste kweek tot dusver... Alles volledig zelf gedaan van kiem tot hoe ze nu staan...
  4. Enige tijd later heb ik beslist om ze naar hun uiteindelijke pot te verpotten. Dit is een stap die ik zou willen overslaan volgend jaar en ze dus van klein potje direct naar hun uiteindelijke pot te verpotten. Is dit een goed idee? Of blijf ik beter bij deze werkwijze? Voor het verpotten zagen ze er zo uit: Ik merkte op dat ze steeds beter groeiden maar opeens bleef het stagneren op een bepaald punt. Dan besliste ik om te verpotten. Dan ben ik maar naar de plaatselijke AVEVE geweest en mij direct alles gaan halen. Potten, perliet, beendermeel, ... Graag wou ik ook even laten weten dat de planten volledig met roze korrel en Substral zijn gevoed. Ik had nog niet direct een idee van wat ik wou kopen van speciale voeding voor deze planten dus heb ik dat voor dit jaar nog zo gelaten. Roze korrel heeft echt een boost gegeven aan de planten dus dat deed ze blijkbaar wel deugd, bladeren stonden altijd mooi recht (vooral s'morgens eigenlijk) Eventjes een paar foto's van de nieuwe potten enz... Uiteindelijk heb ik mijn aarde mengsel in mijn badkuip gemaakt, ik moet er nog steeds om lachen... Wat een leuke, grappige dag was me dat zeg... Aarde mengsel in badkuip: LOL Dus die dag alles verpot, ik heb ook een fotootje van de wortels van de planten... Die zagen mooi wit en gezond. Het resultaat van die dag was dit:
  5. Om de 1 of andere donkere reden staan een paar foto's op hun zijkant. Blijkbaar kan ik die niet meer draaien in mijn galerijtje. Dus dat word even het hoofd draaien Ik las op wietforum dat sommige planten getopt worden. Aangezien het mijn eerste keer is en dat ik dus een beetje schrik had dit te doen heb ik ervoor gekozen om 1 plant te toppen en de andere niet. Dus 1 plant heb ik getopt boven de derde node. Blijkbaar kwam dit wel volledig goed. Wietplanten in groei zijn blijkbaar heel sterk en gaan dus gewoon lekker verder met 2 hoofdtoppen aan te maken. De niet getopte zag er dan weer zo uit: Die tijd zagen ze er dan zo uit: Zoals je kan zien heb ik ook als toplaag een laagje hydrokorrels voorzien om het uitdrogen te voorkomen. Alle potten hebben onderaan ook een laag hydrokorrels om een goede drainage te hebben. In de aarde heb ik er ook wat bijgedaan om de luchtigheid te verbeteren/behouden.
  6. De eerste plantjes zagen er allemaal zo uit: Ik heb als eerste potgrond gewoon een goede potgrond met mest en osmocote gebruikt. Gewoon water gegeven tot de plantjes ongeveer een 15 a 20 cm groot waren. Nu heb ik de plantjes wel 2 keer verpot. Ik dacht dat ze dan dus al iets regelmatiger verse aarde kregen. Dus ik heb van deze pot naar een iets grotere om daarna naar de uiteindelijke grote pot te verhuizen. Plantjes in de 2de pot: Die Unknown (midden) is altijd een beetje achter gekomen en ik weet niet echt waarom. Hij kon ook niet zoveel water verdragen als de rest van de plantjes.
  7. Hallo iedereen, ongeveer eind Mei ben ik begonnen met 4 zaadjes te kiemen. 2 x Honey Bee / 1 x Unknown / 1 x Dutch Passion ... De Dutch Passion heeft nooit willen kiemen en heb ik dus voortgedaan met de andere 3. Die Unknown voor alle duidelijkheid is een gratis zaadje die ik bij een bestelling gekregen heb. In dit topic zal ik dus het verloop tot nu posten aan de hand van enkele foto's. Commentaar of eventuele opmerkingen zijn natuurlijk altijd welkom. Ik heb er bewust voor gekozen niet vroeger iets te posten omdat ik de eerste keer vooral zelf wat wou knoeien via info op het forum. Ik heb vooral al veel bijgeleerd en daar ben ik zeer blij om. Alvast veel plezier met de foto's en het lezen van eventuele beschrijvingen. Greets Gendroid!
  8. Is het niet juist daarvoor dat we helemaal moeten verduisteren? Omdat er s'nachts eig ook nog licht van maan en sterren komt? Want ik wil namelijk binnenkort ook beginnen verduisteren... Ik dacht dus aan planten binnenzetten s'nachts in de garage waar het écht wel donker is... Of is de nacht zelf al donker genoeg? Greets
  9. Belgie (Oost-Vlaanderen)
  10. Hallo beste Wietforum leden, heb me net ingeschreven hier! Wil dit even laten weten Alvast een nieuwe Belg bij die op dezelfde groene golflengte zit! Greets gendroid!
×
×
  • Create New...