Jump to content

valencia

Members
  • Content Count

    48
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About valencia

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Wat bedoel je precies met 'Ga dus een stuk lager zitten met je verhoudingen' ? Ik heb vandaag in de growshop ook een anti insectengoedje gehaald dat ik kan mengen met het water tegen witte vlieg, spint en trips. Ik heb ook last van een grijsachtig langwerpig vliegje, is dat die natuurlijke vijand waar je het over hebt? De plekjes zijn vrij beperkt gebleven omdat ik de plant iedere keer inspuit als ik ongedierte zie, dan blijven ze meestal twee á drie dagen weg en daarna komen ze weer tevoorschijn. Maar ze moet nog zeker twee maanden blijven staan, en die plekjes en rotte puntjes zijn ook zo begonnen op mijn vorige plant en die is nu helemaal dood, helaas! Een aardewerk pot is een goed idee, ik ga eens even opzoek naar een tuincentrum in de buurt van mijn verblijf! Bedankt voor de tip!
  2. Oke dat klinkt idd heel logisch! :-) Ik heb d'r nu op het balkon aan de zonkant gezet met een handdoek eromheen gevouwen en dat vastgezet met een witte plastic zak (wel open geknipt aan de onderkant), ook heb ik een soort scherm gemaakt aan de voorkant van mijn balkon tegen het zonlicht. Zo vangt de plant wel zonlicht, maar de pot niet. Ik zal morgen een foto maken, het is nu helaas te donker maar het ziet er erg grappig uit zo. Bedankt!
  3. Oke dat snap ik.. maar het is nu donker buiten, vandaar dat ik d'r van het balkon naar de keuken heb verplaatst. Of is het ook niet goed om 'n autoflower steeds te laten wennen aan ander licht??
  4. Ik heb d'r in de keuken gezet met het licht (TL) aan, is dat correct?
  5. Oke, zo had ik het nog niet bekeken. Dank je wel!
  6. Oke! Ik geef nu Goldbird Bloom van JBQ, 2 ml op 1 liter na aanrading van de growshop. Wat zou jij aanraden?
  7. Hahaha, foutje.. wiet bedankt! Ik bedoelde natuurlijk verduisteren van 19.00 tot 07.00 uur!
  8. ..edit.. Aah zoiets had ik al in gedachten, dank je! Is het dan misschien ook aan te raden om die handdoek nat te maken? Ik had d'r voor nu even op het andere balkon gezet, daar heeft ze in de ochtend zon en van 11.00 tot 12.30 zon en voor de rest alleen daglicht. En komen die plekken op de bladeren dan door de te hoge worteltemperaturen? Bedankt dat je met me meedenkt.
  9. Hoi allen!!! Ik heb een autoflower op mijn balkon in Spanje en ze heeft een paar rare plekjes én de onderste blaadjes sterven af.. Kan het zijn dat het te warm is voor d'r?? Ze heeft van 14.00 tot 20.00 volle zon en dan is het ongeveer gemiddeld 35 graden (tussen 17.00 en 19.00 is het het warmst). Heb ook wel last van wat ongedierte zoals trips en witte vlieg, maar daar heb een biologisch middel voor gekocht bij de growshop hier! Mijn vorige plant is gestorven aan wat ik nu weer zie gebeuren met mijn nieuwe plant, ik weet alleen niet wat het is.... Please HELP!!!!
  10. Hola allen!!!!! Ik heb in Spanje een autoflower op me balkon staan, en ik wil weten of je ook autoflowers kan verduisteren..... Zoja... kan het kwaad als je je plant steeds verplaatst om te verduisteren, Had wat gezocht op het internet en kom er niet echt uit. Vrij veel mensen doen het wel en sommige zeggen dat het stress veroorzaakt en je daardoor een ongezonde plant krijgt... Als je hem verduistert moet dat dan tot aan de oogst.. Ik zit hier in Spanje en de zon uren zijn hier wat anders ik heb er wat minder (wel een stuk warmer), het word hier ongeveer licht om 06.30 en het word donker om 21.30 mijn plan is dan om van 07.00 tot 19.00 te verduisteren..
  11. Ik ga d'r idd maar overpotten, dan heeft ze ook weer verse aarde. Ze staat gewoon buiten op het balkon, ze heeft volle zon van 15.00 tot 19.00. Voor de rest heeft ze daglicht van 6.00 tot ongeveer 21.00. Te droog zou kunnen, aangezien ik in Spanje woon en het hier best warm is en het al ongeveer anderhalve maand niet geregend heeft! Al denk ik dat ik in het begin juist teveel water heb gegeven... Bedankt voor de tips, meer meedenkwerk is welkom! Ik ga nu naar de growshop voor nieuwe aarde met voeding! Fijne groene vrijdag!
  12. ja er zitten gaten in, maar ik heb bruine steentjes onder in de pot gedaan zodat niet alles er uit loopt...
  13. Ik heb alleen water gegeven tot het moment dat ik de 2 draadjes zag komen en toen ben ik begonnen met 'GOLDBIRD bloom van JBQ', het is denk ik een Spaans merk dus weet niet of jullie het kennen. Op de fles staat 2.5 ml per liter en ik geef om de dag ongeveer een liter water met die 2.5 ml voeding.. Ik denk dat ik sowieso ga verpotten. In de aarde die ik koop zit voeding voor 3 weken (zeggen ze in de growshop). Thanks voor de reply hoop dat jullie me hierover nog wat meer kunnen vertellen? Ze gaat namelijk met de dag achteruit, en hoop ook van harte dat ik er nog wat aan kan doen.... Oke bedankt voor de tip. Is dit iets dat ik nu nog moet toepassen op dit topic of zal ik dat doen bij mijn volgende topic?
  14. Heey hallo allen!!! Ik heb last van een PH blokkade denkt men... Bijna alle blaadjes steven af en het lijkt of ze aan het dood gaan is. Het begon bij de onderste grote bladeren die geel werden. Toen werden de puntjes van de bladeren bruin en de zijkanten van de bladeren geel... en nu hangt alles en ziet ze er erg ongezond uit..... Als dit een PH blokkade is kan iemand mij dan vertellen wat ik daar aan kan doen en wat het precies inhoud.. hier zijn wat foto's Kan iemand mij alstublieft helpen??? Thank you all
×
×
  • Create New...