Jump to content

appl3

Members
  • Content Count

    51
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About appl3

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Okay, 19-06 staan 18 dagen vanaf minie stek. Lekker weer buiten, precies 28 graden, 2x 600 watt, groeistimulator,wortelstimulator,regulator en water Ik heb eergisteravond een gaasie erover gespannen en denk dat ik vanaf maandag ga bloeien en denk dat me netje wel vol komt dan. Ik heb de 2 ietwat kleinere potjes iets opgehoogd, dan zijn de pothoogtes gelijk, en met het netje spannen waren alle planten even hoog.
  2. Ik geef ze met de hand water, en voel of de grond gewoon vochtig is, vandaag 8 planten 15 liter water, gister niks daarvoor 10 ofzo nu wacht ik gewoon tot de grond weer wat droger wordt en geef ik wat bij.... hoe doet iedereen dat met kamerplanten dan? toch ook gewoon op gevoel? toch geen bluimats of iets anders? en de kuipen zitten vol met gaatjes, dus het teveel aan water wordt naar mijn idee afgevoerd, en blijft er alleen in de pot wat de aarde vast houdt, ik kan het fout hebben? ze groeien tot nu toe perfect maar goed het is mijn 1e x en aldoende leert men, oefening baart kunst zeg ik altijd maar.
  3. Ik had ze net benevelt! dat zijn waterdruppeltjes! ik ga er wel van uit dat hij zal smaken en dat het een leuk kweekje wordt voor de 1e x maar goed ik laat me niet te hard van stapel lopen, het is immers de 1e x! Gegroet!
  4. Okay, fotos van 16-6 (staan 2 weken, vanaf stek) De airco's had ik aangesloten en kreeg de temperatuur lekker op 28 graden, het is me eerste x dus ik wil eigenlijk te perfectionistisch zijn denk ik! Ik had 2 airco's gehaald en die hielden het goed, mooie airco's met 24 uurs schakelaars erop... (voor 2 mobiele airco units 70 euro betaald, ik zet ze op marktplaats, hierdoor verdien ik nog wel een paar tientjes denk ik! lol) Maar goed, de lampen aan de airco aan, en ik hoor het in de kamer ernaast dus ik heb ze even gauw weer uit gedaan, als ik het hoor hoort een ander het ook! Nu staan ze dus zonder airco met de lampen aan een temperatuur van tussen de 30,5 en 33,5 (ik leef er maar mee, liever heb ik hem precies op 28 zoals het hoort.) als de lampen uit zijn, 22 graden of ongv 21, jammer maar liever had ik het verschil wat kleiner het is niet anders! voor de rest staan ze nu dus 3 dagen met 2 lampen aan en ze groeien beduidend sneller heb ik het idee, ik moet wat minder kijken dan zie ik meer verschil... maar goed met je eerste kindjes ben je huiverig. verder heb ik 1 punt, ik weet niet precies wanneer ik ze in de bloei zal zetten, ik wil ze nog een weekie laten groeien (tot woensdag) dan staan ze 3 weken vanaf stek, tips ideeen advies welkom! alsmede ook commentaar! fotos: ik ga nu proberen om de 3 dagen een uploadje te doen!! Greets! thanks btw vrouwvanblower voor de tip, van de koude lucht! maar goed de airco's zijn alweer uit het hok!
  5. Nou, 500 m3 afzuiger omgewisseld voor 1000m3 afzuiger en de filter is dus nu ook twee keer zo groot, ik had al een actieve inlaat van rond 150 die heb ik ook verdubbeld, me temperatuur is eergisteren nacht rond de temperatuur van 32,5 33,5 gebleven(vanacht werd dat af en toe 34 en 34,5 dus ik had weer een lamp uitgezet, de temperatuur is door deze akties dus een paar graadjes gezakt, niet heel veel vandaag ga ik kijken voor een aircotje of iets, dat lijkt me verder de enige oplossing, de planten zijn overgepot in de grotere kuipen, vandaag aircotje ophalen vanavond fotos maken. groet!
  6. @ vrouw van blower & pablo Ik was vorige week bij de growshop toen zei hij zelf al iets van mischien kijken voor een andere afzuiger, dus ik ga het vandaag eens proberen of ik hem kan ruilen/goedkoop een nieuwe kan halen, kijken wat hun vinden.... ik had al het idee dat als die afZuiger 2x zo groot is dat het beter gaat, me inlaat is 260m3/uur afzuiger 500m3/u ik denk als ik een dubbele afzuiger(2x zo groot) heb en nog een extra koeling van buiten aan een temperatuur schakelaar hang dat het goedkomt, ik ga straks langs de growshop en zal vanaaf nog even een verhaaltje tikken of het lukt of niet, ik krijg er wel meer haast bij want ik wou me plantjes nog even een weekie of 2 3 laten groeien maar ik doe er nog 1 bij denk ik ik vindt dat ze heel hard groeien! en voor een lucht verdeelslang had ik gekeken, maar ik moet eerst de temperatuur lager hebben dan kan ik overpotten. thanks voor de hulp jongens, fotos morgen of vanavond. Gegroet!
  7. Afzuig is 500m3 en ik heb alle ventielatie luikjes open en ik zuig buitenlucht aan via de garage met een inblaas van rond 150 met een inhoud van 260m3 staat er ergens in dat boekje maar goed ik had in mijn kop ik boor nog een gat in de muur naar de garage die lucht is koeler en gooi er nog een inblaas ventilator bij in en zet daar zo'n regelaar qua temperatuur ertussen dat hij boven de 28/29 graden bij blaast en anders uitstaat.. swinters is dit minder erg bij verwarmen is wat makelijker met een kacheltje maar zou die afzuiger dit nog normaal bij kunnen houden? de voeding die heb ik de naam weet ik even niet uit mijn hoofd maar het zijn een paar kleine flesjes met wortelstimulater bloeistimulator en fulvine en fosfor en nog iets.... ikwil ze nog 2 of 3 weken laten groeien licht eraan hoe snel ze gaan die weken dus in totaal 3 of 4 weken groei.... wat denk jij? zal het een beetje lukken zo *edit* btw mooie tent vol heb je ik zal een trots gevoel hebben denk ik als ik dat ook straks voor het eerst bij mij heb! *edit*
  8. 90 liter!? dat is behoorlijk, denk je dat dat veel verschil levert? ik wil ze vrijdag in die grotere kuipen zetten ik had dit eigenlijk meteen willen doen maar vanwege de temperatuur moest ik 1 lamp uitlaten en wou ik ze in goed bereik van het licht hebben moest ik die kleine emmers aanschaffen, en de gedachtegang vindt ik wel goed dat ze het lekker vinden straks die kuipen, dit zal niks uit maken voor de plant zelf denk ik verder, ik moet eerst de temperatuur goed zien te krijgen, die wordt 33/35 graden en de plantjes leken dat na 2 uurtjes niet fijn te hebben de blaadjes gingen heel lichtjes krullen dus daar heb ik ze verder niet meer afgestraft.. mischien enig idee? jij of een lezer om het iets koeler te krijgen simpel en goedkoop.
  9. De emmers kosten me 1.30 p stuk de goedkoopste potjes die ze hadden waren tien liter en kosten iets van 3 euro en ik kreeg die dag me stekjes en ik kon ze niet meteen in die grote potten zetten omdat het ten eerste te heet wordt met 2 lampen aan waar ik nog niet een twee drie een oplossing voor heb en ik zie het als een verwenning voor ze als ik ze in die grote kuipen zet straks en ik ben ervan overtuigd dat ze me zullen belonen daarna haha ec ph meter heb ik niet, ik ben een simpele boer, eerst kijken hoe het me gewoon zo af gaat mischien volgende ronde ik heb heel me garage verbouwd en alles aangeschaft het was me allemaal al gek genoeg plus dat ik nu nog naar de coffeeshop moet.
  10. Ik heb in de zijkanten van de emmers 8 mm gaatjes geboort met de onderste gaatjes op een halve en 1 cm hoogte. Waarom ik emmers heb genomen is omdat ik een schraale kerel ben! die emmers waren 4x zo goedkoop als potten. en die emmertjes zijn maar tijdelijk straks gaan ze in witte 50 L specikuipen, deze ook natuurlijk met gaatjes erin geboord ! Thanks, want ik was wel bijna de gaatjes vergeten te boren me broertje wees erop, het zijn uiteindelijk de kleine dingetjes waar je aan moet denken
  11. Ok, daar gaan we dan. 8 stekkies. 8 x 12 liter emmer. 2 x 600 watt 1 x zo'n voeding setje van de growshop. Ze staan nu 6 dagen in de emmers, en het waren hele inieminies als stekje, links achterin is er een die heeft geen zin ze waren nog kleiner dan die. Mijn eerste domme fout heb ik al gemaakt en een paar hadden wat gekrulde gekleurde blaadjes maar dit herstelt naar mijn idee prima, ik had ipv 12,5 ml 125 ml voeding aan ze gegeven :S ik kwam er toen achter dat ik beter met een spuitje kan werken om voeding te doseren dan om de maatbeker van blokker te gebruiken Ik ben er een van aldoende leert men en indien ik iets zoek zoek ik hier in de growguide of tussen de topics en als ik iets niet kan vinden vraag ik het en ik hoop van commentaar wat te leren. Ik zal regelmatig een update houden, ik heb ook veel grow en foto verslagen bekeken, hoop dat het gewaardeerd wordt. btw, ze staan nu onder een lamp, luchtvogtigheid licht uit is 55 / 65 en bij licht aan 45 55 de temperatuur bij lichtuit is tussen de 19 en de 22 en bij licht aan tussen de 26 en de 29 licht eraan hoe warm het buiten is... De reden dat ik de tweede lamp nog niet aan heb is onderandere dat het te warm wordt, mischien heeft iemand ideeen ik zuig verselucht uit mijn garage die goed toch vanuit buiten. met een gewone buisventilator rond 125 (swinters is dit wel makkelijk denk ik omdat ik dan een kageltje in de tent zet die het warm houdt en op de temperatuur dus op niveau houdt) Gegroet! Hier gaan er 5 in straks: Stroom(aparte groep): Stroom: Afzuiger: En verder de plantjes: Commentaar tips advies welkom.
  12. Jawel maar pas na drie keer meestal heb ik ook, probeer maar! Thanks ik hoop wat te leren verder hier! Groet.
  13. Hmmm ik zou toch denken dat iedereen wel snapt dat dat niet klopt..... Geeft niet
  14. Ik ben Mike Ik woon op de amsterdagseweg nr 10 in haarlem ik ben 24 en mijn pincode is 2323 en mijn telefoonnummer is 023-5253658 en mijn email is mike@tweedekamer.nl Ik heb thuis een tentje opgezet van 240 bij 120 en 200 hoog, 2x 600 watt en daar staan in een paar tomatenplanten. aangezien ik de tomaten voorheen altijd kocht dacht ik eens laat ik het roer omdraaien en laat ik de andere kant van de zo geliefde plant eens bekijken, ik lees hier wat rond en kom met mijn vragen indien bij mij de kennis ontbreekt, ik ben er een van aldoende leert men dus we geven het een gooi, en uiteraard zullen jullie me wel eens voorbij zien vragen! Gegroet!
×
×
  • Create New...