Jump to content

pietlutvlierefluiter

Members
 • Content Count

  87
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by pietlutvlierefluiter

 1. bedankt voor alle antwoorden, ik heb het toch maar anders opgelost door druppelaars te gebruiken, ze geven misschien geen gelijkmatig water maar dat is niet anders. en wat is sherlock?
 2. de opvoerhoogte is 60cm volgens mij zegt de liter per uur wel degelijk wat namelijk hoeveel liter per uur het pompje maximaal kan leveren als je haar simpelweg aanzet. het is gewoon een pompje die ze ook in vijvers gebruiken of als circulatiepomp in het vat.
 3. kan iemand mij vertellen hoeveel liter per uur de pomp aan moet kunnen die ik gebruik voor 25 rayjet sproeiers? ik heb nu een 350liter/uur maar die maakt van mijn sproeipennen druppelaars bij voorbaad dank
 4. 1,6 x 230 = 368watt 1,75 x 230 = 402watt op internet zie ik slakkenhuisventilators 2500kuub 2,5 ampere 248 watt 248 / 2,5 = 100 volt? 100/ 230 = 0,43 cosinus? ik snap er niks van worden die ventilators op internet op half vermogen aangegeven ofzo?. en die 0,15 amere verschil van jouw is uitgerekend 30 watt maar wie zegt dat hij eerder 1,75 ampere heeft verbruikt? dat zeg je er niet bij. ik denk dat je het gewoon jezelf verbeeld (geen belediging) omdat slakkenhuiventilators langzmar horen te draaien ivm geluidsbeperking. en als je dan een grote diameter slang erop aansluit dan kan je verbaasd raken en denken van 'hoe kan dat nou is dat normaal'. ik snap alleen niks van die gegevens, hoeveel watt staat er aangegeven bij jouw slakkenhuis?
 5. kan makkelijk. je zit ruim onder de max met 3 x 600 watt bekijk het van deze kant, in een normale woning heb je per groep 1 of meerdere centraaldozen die zich aftakken naar wandcontactdozen. nou met alles bij elkaar wat daar op aangesloten zit in een gemiddeld huishouden kom je makkelijk aan de 2000watt met bepaalde groepen, vanaf die centraaldozen gaan net zulke dikke draaddiameters naar de groepenkast als dat er van de wcd naar de centraaldozen gaan. enigste verschil is dat jij alles op 1 wcd wil aansluiten en de wcd die jij gebruikt moet dat wel kunnen hebben, als je geen jaren 50 woning hebt of een woning waar door amateurs is geknoeid en verbouwd dan zou ik me geen zorgen maken. moet je alleen wel oppassen dat je die groep van die wcd verder niet teveel belast in je huis ivm dat de stop er elke keer uit vliegt. er zijn toch genoeg apparaten de 2000 watt verbruiken? denk aan een elektrische kachel of magnintron en koffieyet apparaat op 1 dubbelstopcontact
 6. beste hasjer. dat zwarte kastje daar staat op aangegeven waar wat op moet. wel apart, heb je ook een losse condensator of zit die bij de transformator gemonteerd? ik zit nu op een slechte pc dus ik kan niet al je fotos zien. zoals ik zei dus, het staat aangegeven op het zwarte kastje, links boven moet dan dus de voeding komen (die je eventueel laat schakelen door een tijdschakelaar met relais), of je moet het leuk vinden om 2 keer per dag precies op tijd de stekker in en uit de wandcontactdoos te doen. dan links onder de lamp (3 kleuren) rechts boven condensator en rechts onder de transformator. die aparte aarde rechtsboven is denk ik overbodig alleen als je een apart aardeaansluiting hebt op je condensator gok ik.
 7. het voordeel is dat ik al op een verhoging zit dus als ik wel eb en vloed wil doen dan kan ik gewoon een afvoer maken met een bak eronder. hetgene wat me tegen zit met eb en vloed is dat de bovenkant droog blijft maar dat is natuurlijk onzin want ik kan ook met de hand bijgeven. waar moet ik nou nog meer opletten met eb en vloed? en voor Frits Bom; wat bedoel je met water weg als het donker is? is dat met eb en vloed ook nodig?
 8. ik weet niet o ik hier een link mag plaatsen maar zoeits is dit bedoel je dan? https://www.growshoponline.nu/vmchk/waterbe...set-economy-20/ als je dan die pomp in een voedingsvat zet ben je dan klaar of moet je daar ook een afvoer bij maken? en die slangetjes zijn toch veel tekort? als je dat ding in een voedingsvat doet dan ben je al 50 cm kwijt. ik ben niet van plan eb en vloed te doen
 9. kan je op mapito ook met de hand water geven of is dat niet praktische? ik heb nu 1 grote aarde bak van 400 liter en mijn idee was om gewoon simpelweg de aarde te vervangen voor mapito en dan hydro kweken. Uiteraard moet ik dan wel hydrovoeding gebruiken en alle handeling voor mapito zoals inwateren.
 10. zoals al eerder gezegd. je inlaat op dezelfde manier fixen. niet de lucht binnen in de caravan gebruiken voor je inlaat dus. haal je inlaat uit hetzelfde raam als je uitlaat als je geen ander raam hebt, of uit de vloer. Zagen in die caravan!!
 11. Beste mensen ik hoop dat iemand mij hier mee kan helpen, ik heb al heel wat theorie gelezen in sticky's hier op het forum en ik zou graag nog advies krijgen voordat ik veel geld uit ga geven en van de zomer er achter kom dat ik een te kleine afzuiging heb gekocht. Ik ben van plan 2 kasten te laten draaien. 1 overdag en 1 snachts, de kast die overdag draaid kan van de zomer dus behoorlijk warm worden. Het gaat om 2 x 400 watt in een ruimt van 1.5 meter hoog sog ontkieming op 12/12. Bedoeling is dat de plantjes niet hoger worden dan 60 tot 80cm hooguit, 25 tot 30 op 1m2. Ik heb in de sticky's gelezen en wat ik heb begrepen is het advies " net zoveel kuub als watt plus 20%. Nou zat ik te denken om gewoon ipv 20% overcapaciteit 100% overcapaciteit te nemen of misschien nog meer, ik wil dus gewoon niet lopen klooien met de temperatuur en het liefst dat het hok in 5 seconden leeg gezogen word als het te warm wordt. Nou wat is nou echt overdreven en wat is een geinige overkill die mijn hok met 400 watt in 5 seconden leeg blaast? ik heb al wat theorie gelezen maar ik kom er niet uit met al die formules.
 12. heel leuke allemaal maar als je zo dicht tegen de buren zit dan en je afzuiging staat gedimd dan maakt hij nog meer geluid dan dat hij op volle toeren draaid. een gebrom die je krijgt door de manier waarop een standaard fancontroller werkt. als je nou een freqeuntieregelaar koopt dan heb je geen gebrom meer, kost alleen wel 350 euro. denk ik reageer ook maar even omdat ik ook met deze kwestie aan het brainstormen ben. ik hoop dat iemand wat inhoudelijke kritiek kan geven op deze post.
 13. wat is de logica daarvan dat je de worteltemperatuur niet hoger mag hebben dan de luchttemperatuur? lijk mij eerder dat het beter is om de worteltemperatuur hoger te hebben dan de luchttemperatuur. in de natuur hebben de planten snachts ook een warme grond. denk dat mensen hier een beetje dag en nacht door de war halen. ik zou zeggen 19/ 20 graden snachts en overdag hoef je de aarde niet op te warmen lijkt mij.
 14. ik heb geen kapotte apparatuur. misschien dat het allemaal gewoon toeval is en/of slecht aangesloten. misschien door een kortsluiting. ik blijf het raar vinden maargoed. Als iemand me daar meer over kan vertellen over die apparaatjes tegen netvervuiling graag, ik zou niet weten hoe ik dat op moet zoeken op internet.
 15. maakt het trouwens uit of je een vsa of evsa hebt kwa detectie? ik las wel iets over stuursignalen die verstoord worden door de frequentie van assimilatie lampen en of vsa en dat ze dat kunnen meten. is dat waar? en kan ik er wat aan doen?
 16. Beste forummers hier een vraagje, een paar maanden terug ging mijn ouderwetse killowattuurmeter kapot. Nou vind ik het al raar dat een kilowattuurmeter zo snel kapot gaat, bij 5000 kwuur maar vond het helemaal raar dat die schijf wel draaid maar die teller niet, hij blijft staan op 4999. Het bleef me wel een beetje bij en ik vond het raar dus ik bleef denken maargoed is een ouwerwetse en hij was voor weinig gekocht bij de gamma dus het zal wel. Nu een paar maanden later kom ik erachter dat ze de kilowattuurmeter op de camping vervangen hebben mijn stand op mijn eindafrekening stond op een andere waarde en toen ik na een korsluiting mee ging met de beheerder zag ik allerlij dingen met pijltjes met een ander kavelnummer. Misschien dat die ook kapot is gegaan dus? Nu zit ik dus met het mysterie en de vraag: kan een kilowattuurmeter kapot gaan door assimilatielampen? of heeft het een andere oorzaak, het gekke toeval is dat de buren nu ook een kapotte meter hebben dat zijn er dus 3 kapott kilowattuurmeters in totaal. Nou ken ik wel electromensen en heb ik zelf ook voor geleerd maar zoals de meeste electromensen wel weten is de electro een heel breed vakgebied en kan je nimmer nooit alles weten. nog even voor de info ik heb 2 normale philips vsa. ik zat al te met van alles in mijn hoofd dat het door de piekstroom van die dingen kan komen of door de faseverschuiving maar omdat ik daar niet genoeg verstand van heb hoopte ik dat iemand me hier mee op weg kon helpen.
 17. ik denk dat ik nog even wat zoekwerk ga doen, bedank voor de reacties in ieder geval.
 18. 12/12 ? ik moet eerst een aantal weken laten groeien op 18, wat bedoel je daarmee? ik zat net te kijken voor kleinere potten en vond 4 liter potjes, daar kan ik er 36 van op 1m2 zetten. ik wil ook een keer over op hydro(mapito denk ik) dus hoe doe ik dat dan met slecterenen en overpotten, misschien dat ik dan steenwol in de 4liter potten kan doen en na het selecteren in de mapito overpotten. Hoe doen jullie dat of zijn er geen kwekers die met zaden hydro kweken? en zijn 4 liter potten groot genoeg tot het selecteren?
 19. bedankt voor het antwoord skunkmonster. ik denk dat een moederplant geen oplossing is want dat is net zoveel gedoe en extra stroomkosten als 2 lampen. misschien moet ik een creatieve oplossing vinden in de trand van kleinere potten zodat ik er 40 op 1m2 kan zetten en na het selecteren weer in 11l potten. ik weet niet hoe andere mensen dat hier doen met selecteren, ik ben niet echt een vindingrijk persoon.
 20. Ik hen nu Santa Maria zaden van nomercy en ik ben er heel blij mee maar wou toch alvast informeren naar een anderen soort die er heel erg op lijkt. Het nadeel is dat Nomercy geen gefeminiseerd zaad verkoopt, ik weet ook niet waarom. Het klote ervan is dat ik 2 keer zoveel potten moet neer zetten als dat ik er uiteindelijk ga kweken, ik heb nu 40 staan om er 16 vrouwelijke aan over te houden weten jullie een soort die heel erg op Santa Maria lijkt? er zijn zo ontzettend veel soort te vinden op internet.
 21. ik wilde weten of dit goeie potgrond is potgrond op basis van tuinturf turfstrooisel calcium magnesium en meststofen. Organische stof 31% ph (water) zone: 5,1 - 5,9 Elektrische Geleidbaarheid (EC): 350 uS/cm meststoffen: samengestelde NPK meststof 12-14-24 met sporenelementenn - 1 kg/m3 ik wil namelijk geen potgrond van de growshop waar vermiculiet in zit dit omdat ik de grond na gebruik in mijn tuin wil dumpen.
 22. aah dat gaat niet automatische dus in je postvak uit. oke bedankt.
 23. ik heb net een bericht gestuurd naar iemand en ik krijg hem niet in mijn postvak verzonden berichten. is dat normaal of heb ik iets verkeerd gedaan?
 24. Als ik zo gauw door je topic heen lees zie ik alleen maar problemen. Dan denk ik , waarom aan kinderen begonnen als je het niet aankan (zelf nog een kind bent) maarja wie ben ik. Ik vind kinderen nemen de hoogste verantwoordelijkheid die je kan nemen en dan kan je wel met je papiertjes aardrijkskundeleraar wuiven maar dat voegt niks toe aan je volwassenheid.
×
×
 • Create New...