Jump to content

Der Langstudierder

Members
  • Content Count

    179
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Der Langstudierder

  • Rank
    Kind aan huis lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    I'm in SPAAAAAAAACE
  • Interests
    Muziek, films, games, wiet.
  1. Uiteindelijk 1 plant met (vermoedelijk) tabaksmozaïekvirus weg moeten doen, waardoor ik met 4 planten overbleef. Daarnaast is 1 van de 4 bloeilampen vrij vroeg stukgegaan, ik deed een beetje lomp . Hiermee had ik 165W over. BB was niet zo'n potent soortje, maar het beviel me evenzozeer. Het hokje functioneert ook prima als drooghok, trouwens! Als ik het me goed herinner hielden we zo'n 80 gram over, schoon aan de haak. Al bij al komt het neer op ongeveer een halve gram per Watt en heeft het kastje zich meteen na de eerste ronde terugverdiend. Overigens heb ik inmiddels wat aanpassingen gemaakt: - de buisventilator is eruit en is vervangen door 2x 12cm pc fans. Het geheel is nu nagenoeg geruisloos. - electra naar de andere kant verplaatst, 2 stopcontacten toegevoegd. - ventilator geplaatst om wat wind op mn blaadjes te verkrijgen. - aan de zijkanten en in het midden van de deurtjes zaten redelijke kieren waar aardig wat licht doorheenkwam, deze zijn nu afgedekt.
  2. Heeeey gefeliciteerd met je eerste kweek! Ben blij dat het smaakt!
  3. Joh, al lang niet meer! Mijn studie heeft me echter behoorlijk beziggehouden. Het kastje is nu al ruim een maand af en het is tijd dat ik het eindresultaat eens liet zien . De bodem: Plankje erover... Het plafond: Simpel ophangsysteempje: En zo staan ze er op moment van schrijven bij: Ik had op de bovenstaande afbeelding net wat aarde aangevuld, daarna is de gieter er nog even overheengegaan.
  4. Der Langstudierder

    Diversen

    Dump voor niet aan kweekverslagen gerelateerde afbeeldingen.
  5. Spannend hoor, ben buitengewoon benieuwd naar de opbrengst! 'k Heb zelf ook niet stilgezeten en zal komende week een update posten (kastje is bijna klaar, zaden zijn besteld...).
  6. Heey Vermicelli! Nog steeds niet beter... ik denk dat we in elk geval kunnen vaststellen dat verkoudheid niet wordt genezen door wiet . 'k Heb het zwaar te pakken: mijn lachbuien gaan voorts over in hoestbuien, hilarisch! Alle onderdelen heb ik inmiddels in huis, evenals het bouwmateriaal (hout, verf,... etc.). Tussen m'n huiswerk door ben ik begonnen met de bouw. Het frame staat, dus ik kan een goede indruk krijgen van de afmetingen. De eerste laagjes verf zijn er ook al overheen. Hopelijk heb ik hem voor het eind van de week af. Oh, die lampjes hebben inderdaad groene en oranje verpakkingen. Ik had er nog een vraagje over, misschien dat je het weet: aan de kap zitten twee lusjes om ze aan op te hangen. Als je even lange haakjes gebruikt hangt hij scheef, is dat bewust - zodat de warmte wegstroomt? Of hoort-ie juist horizontaal te hangen? [edit] Ik zie dat jij hem gewoon recht hebt hangen, zo zou ik het bij mij ook het liefst zien! [/edit] Morgen ga ik weer lekker verder knutselen .
  7. Licht en lucht is besteld! Het hout moet nog en het kan nog wel even duren, ik ben namelijk snipverkouden. 'k Heb geen zin om de kou in te gaan en het hoeft ook niet, want mevrouw Langstudierder zorgt goed voor me . Zo'n tijdschakelaar zou toch ook een relais moeten hebben? In elk geval zeggen de specs dat hij tot 16A zou moeten schakelen. 'k Hou het in de smiezen! Over de soortjes: bedankt voor de tips . Leuk om te zien dat jullie je favoriete soortjes aan het promoten zijn. - Big Bang ziet er heel goed te doen uit, wat een korte bloeiperiode! - Hericules lijkt me absoluut verrukkelijk! Suggesties blijven welkom.
  8. Tomaten! Misschien moet ik de keus van de plant wel aan dit forum overlaten... 'k Heb sowieso nog een sativa mix (12x man/vrouw) en NYCD x Cocoa Kush (5x man/vrouw) van Sannie. Die waren wel bedoeld voor buiten, voor in het kastje wil ik gefeminiseerde zaden. 'k Heb trouwens lekker geshopt vandaag . Elektra is besteld, ijzerwaren is (grotendeels) binnen. Licht en lucht moeten nog.
  9. Op deze afbeelding: ...zie ik dat je die TNeons netjes door kan lussen! Daar word ik nou blij van . Als je inzoomt op het origineel kan je het nog iets beter zien: tegenover het aansluitpunt zit een doorluspunt.
  10. Dapper, lekker bezig! Ik vroeg me trouwens af: hoe dicht heb je je lampen op je plantjes staan?
  11. Bedankt dat je de tijd neemt om naar m'n ontwerpje te kijken! Kast wordt 120cm breed en 35cm diep, volgens de specificaties zijn de lampen 57cm x 24cm, dus zouden er wel twee naast elkaar moeten kunnen passen. [edit] 'k Heb een horizontale dwarsdoorsnede ter hoogte van de lampen gemaakt, ter verduidelijking: [/edit] Ok, ik neem het in overweging. Ik ben benieuwd of er meer zijn in deze micro/fluo sectie die het met je eens zijn! Veiligheid staat voorop, maar als een relais voor deze opstelling niets toevoegt kan daar op bezuinigd worden. [edit] Het wordt een simpele tijdschakelaar... [/edit] Fancontroller/dimmer/variac laat ik nog even achterwege, volgens de specificaties levert de ventilator 38 dB op een afstand van 3 meter. Ik wil eerst eens kijken hoeveel geluid er nog overblijft als het hele ding in elkaar zit. Het plan is de hele kast zo geluidsarm als mogelijk te maken door (bijvoorbeeld) de ventilator aan rubbertjes op te hangen en de kast goed te isoleren. Staat op het lijstje . Rookmelder heb ik al, blusser is inderdaad misschien wat overdreven, maar: veiligheid voor alles! Ik ben vooral bang dat als ik hem niet voor de eerste kweek aanschaf en ophang het er nooit meer van zal komen. Zal er nog over nadenken. Ik maak me niet zo'n zorgen om de geur, het ruikt hier wel vaker een beetje wiet-achtig . Als ik voor Kast 1.0 ergens extra fans ophang dan is dat op de lampjes en plantjes, maar ik kijk eerst even hoe de luchtcirculatie is zonder. Wel zal ik in de constructie aan de onderkant rekening houden met eventueel te plaatsen fans. Bedankt dat je jouw ervaringen hebt gedeeld! Ik laat je eerst je planten mishandelen en daarna kom je me nog helpen ook . Bedankt!
  12. @taiga 2: Ik kan niet wachten het hele zaakje te bestellen en aan de slag te gaan . @Piet_Piraat: Helemaal waar! Mijn budget is iets krapper geworden, maar ik wil toch nog steeds voor TNeon gaan. 'k Heb nog wel een paar overpeinzingen... Het boodschappenlijstje ziet er nu als volgt uit: Lucht - afzuiger: Vents 125 buisafzuiger (190m3) - filter: Can 9000 koolstoffilter (200m3) - slang: Sonodeck 127mm luchtslang, een bocht van 90°, slangklemmen, flensbus De flensbus wil ik gebruiken om de slang aan het gat aan de achterkant van de kast te bevestigen. Kan ik trouwens gewoon slangklemmen gebruiken om de slang aan de buisventilator te hangen, of kan dit mooier? Licht - armatuur + bloeilampen: 2x TNeon 2x 55 Watt armaturen - groeilampen: 4x TNeon 55W Elektra - tijdschakelaar - relais Het valt me niet mee om op Conrad.nl te vinden wat ik hebben moet, heeft iemand tips zodat ik m'n speld uit die hooiberg kan vissen? . Diversen - min/max thermo-/hygrometer - automatische brandblusser Dit zou zo'n 300 euro moeten kosten, ik zie niet hoe ik nog verder kan bezuinigen zonder de TNeon te moeten schrappen...
  13. Hey,... je hebt 2011 posts gemaakt ! Verder wil ik je graag laten weten dat je een belangrijke inspiratiebron bent voor me! Keep it up (ja: ik ben fan)!
  14. De inlaatconstructie is nu ook uitgedacht. Dit is een verticale dwarsdoorsnede van het onderste deel van de kast: De lucht... - gaat aan de voorkant tussen de plint en de bodem van de kast door, - komt onder de kast, - gaat door de filter, - onder de dubbele bodem door, - en aan de zijkanten omhoog.
  15. Een beetje knijpen (of flink knijpen, afhankelijk van hoe dik de stammetjes zijn) op de plaats waar je het stammetje wil buigen wil ook helpen om de plek wat weker te maken. Zelf probeerde ik ze in twee stukken van 45° te buigen, maar dat was me duidelijk niet gelukt . Maak je geen zorgen als het stammetje in de lengte scheurt... schijnt erbij te horen.
×
×
  • Create New...