Jump to content

AntonAusTirol

Full member
 • Content Count

  449
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutraal

About AntonAusTirol

 • Rank
  Volwaardig lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Hier is de Hollands Hope x Guerilla Gold. Ze ziet er niet geweldig uit, maar zou je ook niet. Heb flink wat rot weggeknipt, maar eerlijk gezegd valt het me nog mee. Wat er ook gebeurt, ze zal de zonneschijn van komend weekend nog meemaken. De totale oogst van de tweede Manitoba Medicine x Herijuana (wat 2 oktober neer is gehaald). Echt belachelijk veel. Zo zie je ook dat die paar weekjes extra echt wel lonen. En waar het allemaal om draait, een topje van bovengenoemde plant. Superlekker wietje. de Heribei is een heerlijke zachte indica die heel smooth en dik smaakt. Deze is meer een klassieke hybride, kwa smaak niet echt opvallend maar kwa high hetzelfde als veel commercieel soorten zoals bv critical. Ben er erg blij mee ieg en ben benieuwd wat er nog van die HH-kruising afkomt over een week!
 2. AntonAusTirol

  Buitentuintje 2017

  Waarschijnlijk (...) 3x Heribei 2 x Manitoba Medicine x Herijuana 1 x Hollands Hope x Guerrilla Gold
 3. Ze is echt zwaar om te trimmen, maar is wel een superlekker wietje wat ervan af komt. Ben ook zeer te spreken over de Heribei, zware wiet en een zeer makkelijke plant om te kweken, heb er nauwelijks naar om gekeken. Nauwelijks rot in de 3 planten ook. Die wat ik het eerst heb geoogst was id te vroeg maar is een prima wietje om mee te mengen. Nu heb ik nog 1 plantje over, de Hollands Hope kruising. Heb er al rot vastgesteld maar dat is niet zo raar met dit weer. Ik hoop dat ze het nog een paar dagen volhoudt in dit baggerweer, want er zouden daarna nog een paar mooie droge dagen aankomen. Dan zou er mis nog wat vanaf te halen zijn tegen mid oktober. Maargoed ik heb het grootste gedeelte toch al in de weckpotten zitten
 4. Ja vandaag heb ik alsnog de schaar gezet in de Manitoba Medicine / Herijuana (2). Ik ontdekte rot in meerdere toppen. Denk dat ik een paar dagen te laat ben geweest. Anyway ik heb snel (anderhalf uur) alle grote bladeren eruit getrokken. Ik kwam wel 30 (!) slakjes tegen. Mijn handen plakten als een gek van de THC dit is sticky-icky. Dit zit nu in de kliko. Dit zijn de goodies. Moet ze nog gaan trimmen maar wil ze nu snel hoog en droog hebben. Zitten flink wat bruine plekjes op, maar denk dat ik 80-90% kan redden op dit moment. De laatste van de Heribei's kan veel beter tegen het weer. Behalve een klein topje wat ik eerder had ontdekt, is er niets van rot te vinden. Ook de Hollands Hope gaat nog goed, maar ik begin nu wel een beetje bang te worden dat er niets lekkers vanaf gaat komen, die moet nog wel 2 a 3 weken minstens.
 5. Ik ga de 2 planten die het verst zijn deze week oogsten. Gezien het weer zal het ws woensdag worden, donderdag wordt veel regen voorspeld. De Manitoba x Herijuana lijkt me een superwietje, ik heb spijt dat ik de andere van deze soort 2 weken geleden al gekapt heb. Zelfs al zou er een beetje rot inzitten was het dat wel waard geweest. Leermoment. De Heribei had ook nog wel wat kunnen hebben, maar die was omgehakt door een storm dus liet me niet veel keuze. Hier is trouwens de tweede Heribei, dit was de kleinste. Het lijkt niet zo veel, maar is toch veel meer dan een autoflower. Ik heb ze veel te dicht bij elkaar gezet. De 2 weken extra hebben ze wel goed gedaan, de toppen zijn harder geworden en de high ook. Lekker indicaatje, gister de schaar-hasj gerookt, ben nu nog gaar. Moet nog minstens een week drogen (ben al een paar keer te vroeg geweest, geduld is niet mijn sterkste eigenschap).
 6. Ziet er zo wel klaar uit moet ik zeggen. Maar zeker weten doe je pas met een microscoopje.
 7. Heb de eerste (3e) toch maar neergehaald. Ik zag bruine trichomen en was ook een beetje bang voor de vocht. Deze plant heb ik dan wel 48 uur in het donker nog op water gezet. Zij heeft sowieso 2 weken langer gehad dan haar grote zus dus dat heeft weg wel wat gedaan. De grote fanleafs heb ik eraf gehaald, maar het fijne knipwerk moet nog gebeuren. Nu ziet het er zo uit: Links de andere Heribei en rechts erachter de Hollands Hope x Guerrilla Gold. Deze loopt achter maar ruikt heel fris en sterk. Ik hoop op nog een paar weken redelijk weer voor deze... Hier zie je vooraan de pas gesneuvelde dame, dan de dikke in het midden is van 13-9 en daarachter die wat nog staat. Achter het kleine boompje zie je dan nog de getopte Hollands Hope. Dit is de Manitoba meds x Herijuana, deze begint nog ook zichtbaar te herfsten Topje van dezelfde plant: Ander topje Manitoba Meds, deze ruikt zwaar naar rottend fruit, heerlijke zoetweeige geur. Haar zus die 2 weken eerder neerging geeft een heerlijke high dus mijn hoop voor deze is groot.
 8. Korte foto-update. Ondanks de rot probeer ik ze nog tm zondag te rekken. Althans, de meest rijpe vd Heribei's hier vooraan, die gaat het eerste neer. Deze heeft niet zozeer gele bladeren, als wel gele randen vd bladeren. De Manitoba Meds x Herijuana, deze heeft de meeste zon. Omdat het echt lekker weer is (21 graden en zonnig) durf ik deze nog wel te laten staan. Maar hou het goed in de gaten. Topje van dezelfde plant. Tot nu toe een beetje rot gehad maar was ook ff kutweek zo'n anderhalve week. Nu heb ik wel weer vertrouwen om nog een weekje door te gaan. De warmte zal ze goed doen.
 9. Voor de volledigheid hier is de andere plant (Manitoba medicine x Herijuana) Ik heb al wat van de top afgehaald, maar zit hier nu nog meer rot? Mis niet heel goed te zien. ik hou ze strak in de gaten, want het liefst wil ik ze nog een weekje laten staan. Het plekje was heel donker en liet meteen los toen ik eraan pulkte. Wat ik niet wil is dat zometeen de hele plant weg is, als het erger wordt haal ik ze neer.
 10. Heb nu rot ontdekt. Beetje in een topje van de Manitoba en ook een beetje in de voorste Heribei. Het ijkt erop dat ook enkele takken rot zijn, ze zien er zwart uit en de bladeren die eraan hangen lijken dood. Denk dat ik niet al te lang meer ga wachten (ik merk dat ze ook lang vochtig zijn in de ochtend, nu nog bv terwijl het 12 uur is).
 11. Kleine update: 1 Manitoba x Herijuana is geoogst, deze heeft nog een paar dagen in het donker in het water gestaan. Erg potente wiet, maar nu nog niet droog genoeg. Er staat nog een andere van deze in de tuin (achter), deze lijkt nu klaar te zijn (maar probeer het nu lang vol te houden. Heb immers toch al een deel binnen). Ook de grootste van de Heribei's is weg: Dit was eig niet de bedoeling maar de storm van vorige week woensdag brak de plant in 2 delen. Deze heb ik gedroogd met bladeren, dat doe ik nooit meer. Wat een hels karwei om te knippen. Is een flinke hoeveelheid geworden, maar geen topwiet helaas. Een andere van de Heribei lijkt nu ook klaar: De foto laat het niet goed zien maar de meeste toppen zijn bruin. Heb mijn microscoopje binnen en als ik daarin kijk (kan geen foto's maken) zie ik toch echt witte trichomen. Het weer is voorlopig goed dus ik laat alles nog ff staan. Btw, de groene plant rechts is de Hollands Hope x Guerrilla Gold, deze begon het laatst met bloeien. Ze krijgt nu wat meer licht en beter weer ook, dus ik heb goede hoop dat hier wat fatsoenlijks af gaat komen.
 12. De bovenste (Herijuana's) gaan toch echt volgende week om. Dat weekje extra hebben ze aan jullie te danken, hoop dat ze ook dankbaar zijn. Komt mede ook door omstandigheden, volgende week komt er iemand in de tuin kijken die ze beter niet kan zien. Ik haal er ondertussen wat bladeren tussenuit om ze meer luchtstroming te geven. Ze zullen het nodig hebben wat het weer is omgeslagen en schijnt nog slechter te worden. Zodra ik ook maar iets van rot zie gaan ze eraan.
 13. Jullie zien toch hopelijk dat er verschil tussen de planten zit? Ik denk dat de bovenste planten ver klaar zijn. Daarvoor heb ik vier redenen: 1. Er zitten zaadjes in, ws herma wegens stress. Zoals gezegd het zit er vol met slakken en ander ongedierte en ze hebben weinig plek. Het punt is, de zaadjes zijn zo goed als volgroeid. Beetje pips nog maar vrijwel goed. 2. De test. Ik werd er knetterstoned van. Nu heb ik liever wat meer body, maar het effect overtrof mijn verwachtingen ruimschoots. 3. Toen ik de eerste tekenen van bloei op de Heribei's zag, heb ik er tien weken opgeteld en kwam ik op 22 september. Een weekje eerder kan niet zo'n kwaad denkik, al had ik het liever ook niet gedaan. 4. Weersvoorspellingen zien er echt slecht uit met lage temperaturen en veel regen. De plant op de laatste foto moet id nog wel een maand, maar dat zei ik ook. De MANxHER gaan er het eerste aan. Denk echt dat de foto's niet goed overkomen ofzo. De anderen (Herebei) ga ik eind volgende week omhakken. Zal ze nog een paar daagjes binnen op water zetten, om ze nog 3 dagen extra te geven in het donker.
 14. Hoi forumleden en -bezoekers. Net als in voorafgaande jaren heb ik weer redelijk lukraak wat zaad in de grond gegooid in de hoop dat ik iets kan gaan roken. En het lijkt nog te gaan lukken ook! Ik heb wel wat foto's gemaakt in het begin maar de kwaliteit is zo slecht, dat zal ik jullie besparen. Ik had vorig jaar wat zaad besteld en in mei ben ik gaan ontkiemen. De plantjes zijn meteen buiten gezet maar aanvankelijk wel in zaaigrond. Daarna zijn ze snel de volle grond in gegaan. Ik had ze per soort een beetje bij elkaar gezet, echter met labelen ben ik de fout in gegaan waardoor ik nu enigszins moet gokken wat welke soort is. Denk dat ik er wel ongeveer uit ben, maar mocht je mij denken te corrigeren: ga je gang! Een dikke week geleden zag ik tot mijn verrassing 2 bloeiende planten achter in de tuin staan, die mij tot dan toe helemaal ontgaan waren. Deze waren verder dan mijn 3 "hoofdplanten" Heribei, die waarschijnlijk al een weekje of 6 in de bloei stonden. Uiteraard kan ik mij wel herinneren dat ik daar planten had gezet, maar deze waren onmiddellijk door slakken en ander ongedierte te grazen genomen. Ik had ze, net als de vele mannen op andere plekken, gewoon als collateral damage beschouwd. In eerste instantie dacht ik aan Henkes Lolland, maar hoogstwaarschijnlijk gaat het om de kruising Manitoba Medicine x Herijuana. Het verbaast me dat ze er überhaupt zijn gekomen, want naast de slakken is er erg weinig ruimte. Hun slanke vorm is dan waarschijnlijk ook meer door plaatsgebrek dan door genetica bepaald. Topje: het is niet goed gezien maar ik denk dat ze ver klaar zijn. Microscoopje is onderweg maar ik heb intussen maar oldskool getest: topje geknipt en versneld opgedroogd. Niet ideaal natuurlijk maar om te kijken hoe ver de plantjes zijn. Volgende week gaan ze om (of eerder als het echt kutweek wordt zoals voorspeld). Topje van 1 van de 3 Heribeis: Deze liggen voor mijn gevoel een week achter op de Manitoba's. Toegegeven dit is met de natte vinger maar die zouden nog wel 2 a 3 weken mogen hebben. Wegens omstandigheden zal ik dit moeten inkorten, eind volgende week moeten ze weg. Ze staan zo dicht op elkaar dat ze ellaar beperken in de groei. Ik weet zeker dat de middelste, getopte plant in haar eentje groter zou worden dan ze nu alledrie samen. Hier is nog de (ws) Hollands Hope x Guerrilla Gold. Deze zal een maandje langer blijven. Ze is mede zo klein omdat ze door slakken te grazen is genomen als jong bloempje. Daardoor is ze wel perfect getopt en lekker laag.
 15. Overzicht van het restant dat er vandaag (11-10) ook af is gegaan. Keurig geknipt De oogst van 6 oktober ziet er ook wel klaar uit (door de kou is het warm geweest in de kelder, langzamer drogen is uiteraard beter) C-U helaas niet scherp topje auto AK47 (niet zo auto) Ik ga er ook een einde aan breien. Dankzij de auto AK's is het nog wat geworden. Het waardeloze voorjaar heeft een rol gespeeld, maar ook had ik de grond lossen moeten maken zodat de wortels meer kans hadden gehad in de zompige klei. Ik zou toch nog graag eens een echte indica willen kweken, volgend jaar mis de Manitoba Meds maar eens proberen in de volle grond. Namaste!
×
×
 • Create New...