Jump to content

viton

Full member
  • Content Count

    531
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About viton

  • Rank
    Volwaardig lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Heerlen
  1. De bloei is zichtbaar en het veld groeit langzaam dicht.
  2. Hey Little In post nr. 5 zeg je dat het pp planten zijn. In je laatste post zou je iets heel anders denken ! vreemd plantje. Als het een pp plant is moeten ze nog heel wat dagen staan om hard te worden. Met een vochtigheid in de aarde, van 40 mbar en aan de zware kant, zou ik even niet druppelen totdat je voelt dat de potten droger worden. De aarde niet onnodig lang nat houden ! Laten oplopen tot 80-100 mbar of zo iets voordat je met minder minuten gaat druppelen. Het veld staat goed vol met kerstbomen. Nu nog cola flessen ! Succes
  3. @ Sativied Kijk ! daar kan men iets mee Dat is ook precies wat ik ga doen. Ook mindere goden kunnen verrassend auto rijden als ze achtervolgt worden, haha ! @ The-Predator Best leuk dat je probeert erbij te horen. @ Donnie Wil zeker geen lange stelten. Ik hang de lampen er ongeveer 15 cm vanaf. Weet zeker dat ze nog behoorlijk gaan knallen !!! Ik houd het in de gaten.
  4. @ jadasveel Opnieuw beginnen duurt nog wel even @ Krasi @ prutsertje Ik zou jou forum naam kunnen opspelden Ik houd geen enkele ronde bij op datum. Nog nooit een kweek perfect gedraait, ook al vond ik het prima gaan ! Ik leer elke ronde weer iets bij en vergeet ook wel eens iets Ik kijk naar de plant en probeer in te schatten wat ik het beste kan doen de volgende weken. Ze zijn vanuit de voorgroei na 1 week op 12 uur gezet en tijdens de bloei periode ongeveer een week geleden een paar dagen in de groei gehouden met een tl-lamp. Zo prutsen we vrolijk verder ! Er is nu nog geen bloei te zien.
  5. Jip ! Ik vind ze ook aan de kleine kant. Gaat vast goed komen Van mij hoeven ze niet groter dan 70 cm te worden als er maar voldoende toppen aan zitten. De lucht temperatuur gemeten op 2 m hoogte is lampen aan rond de 30 - 32 en met de lampen uit 24 graden. Ik verwacht een 5 tot 10 stevige toppen per plant. Als er toppen doorschieten wil ik die gaan knakken.
  6. Natuurlijk is dat voor de volgende ! Snap ik ! Morgen weer een update
  7. Kutten met licht Jullie maken het me niet makkelijk zo ! Krijg de opmerking/aanmerking dat ze te vroeg op 12 staan en doe daar dan iets mee. Beter nu iets ondernemen dan straks een gematigd veld en dan krijg ik te horen dat ik niet moet lopen kutten.
  8. Ik snap je niet, is dat de bedoeling dan, haha Ik zal er wat mee doen. @prutsertje Daar wil ik ook wel eens mee werken, volgens mij wil ik dan niet meer anders ! @Budgetgrower Op 1.8m gemeten is het wel vaker 34 graden in mijn hokje. Ze hebben er niet echt last van. De de potten zijn dan voelbaar warm, dat vind ik minder. @jadasveel Dat is ook zo!!! Is i lekker ? @ Jeice Ik had hetzelfde gevoel toen ik ze op 12 zette, ze zijn gisteren getopt en ik laat 2 dagen een lampje aan staan om de stilstand van het toppen te overbruggen. Ik denk dat het dan wel goed komt. Ik schat dat ze tussen de 60 en 80 cm gaan worden. @The-Predator Ik heb er wat aan gedaan. @Littleganjaman Deze kappen werken super met 400 W Hps, 32 graden onder de kappen met de lamp 15-20 cm van de planten. Geen blad die aangeeft dat ze het warm hebben. Je zou zeggen doordat de kappen bijna gesloten zijn de warme lucht vasthouden maar ik zie geen probleem. @Littleganjaman Leuk dat je volgt @Krasi Ze zijn heerlijk om te zien. Ben er ook heel blij mee. Leuk dat je volgt. Heb je info, heel graag !
  9. @ Budgetgrower Natuurlijk blijven de planten gedrongen als er meer licht boven hangt. Cool tubes is toch niet meer van deze tijd, verlaagd je lumen op de planten behoorlijk. Met het topshield concept kun je de planten ook bijna tegen de lamp laten groeien. Met een topshield vergeleken met een cooltube haal je betere resultaten. Meer lampen bijvoorbeeld 6 * 250 w is ongeveer hetzelfde aan watt maar zeker niet aan lumen !!!! Het dubbele aan trafo's, kappen en lampen, dan is aanschaf ook niet echt goedkoper. De term 1 op 1 is als ik mij niet vergis helemaal juist indien ( gram / Watt / week ) Volgens mij word deze term niet altijd juist gebracht of gerekend. Men zegt wel vaker ik had 600 gr met een 600 W lamp, maar daar hoor je de aantal weken ook bij te vermelden. Wel of geen gebruik van co2 eigenlijk ook. @ little sin Wow, die zijn flink opgeschoten
  10. Ik begrijp heel goed dat 12/12 voor jullie te vroeg is ingezet ! Toch is het precies het zelfde als de vorige. Ik had ook het gevoel dat ze nog niet zo ver waren. Even afwachten hoe ze opkomen. Het juiste moment van toppen dat kan ze nog wel een beetje sturen. Het klimaat is nu moeilijk te regelen, ik heb er mijn handen vol aan ! Toch ! ook nu maak ik er weer het beste van.
  11. Even een rekensom om de situatie in te kunnen schatten. Ik schat de pot 25 cm hoog en de plant tussen de 25 en 35 cm hoog en de bovenkant reflector tot onderkant lamp 10 cm. 25 + 30 + 10 = 65 cm 85 - 65 = 20 cm tussen lamp en planten. 70 planten => ik schat 20 per m2 => 70 / 20 = 3.5 m2 1200 W op 3.5 m2 met de lampen op 20 cm van de planten. 1200 gr / 70 planten is ruim 17 gr 17 gr gemiddeld per plant lijkt niet veel en is ook best haalbaar denk ik, maar 1200 W op 3,5 m2 met de lampen zo dicht op de planten, ik heb er zo mijn twijfels over ! Hoe krijg je dat voor elkaar, heb je de ruimte helemaal reflecterend gemaakt of zo ? Je spreekt over speciale kappen Wat voor kappen heb jij dan hangen ?
  12. Dag 5 ( 12 / 12 ) Volop 7 vingers zonders ongedierte. Ik verwacht dat ze de komende dagen zichtbaar gaan opkomen.
  13. Nuttig stukje info MJ! De thermoperiodism mythe Dat temp verschil tussen dag en nacht, ook wel DIF genoemt, en de invloed van thermoperiodism 'schijnt' op relatief 'lage licht intensiteit' kweken te zijn gebasseerd en inderdaad met "zoveel lichtgeweld" is die invloed verwaarloosbaar en is een kleiner verschil juist beter. Uit een test setup in een artikel van High Times blijkt 26(!!) 's nachts en 29 overdag goed te zijn voor tijdens groei. Zo hou je planten compacter, lager, minder strek dus, en een betere basis voor dikkere toppen. De eerste twee weken 12/12, overdag max 26-27, en 's nachts 23-24. Om dezelfde reden wordt de DIF hier klein gehouden (internodes korter op elkaar). http://www.hightimes.com/read/optimize-you...ing-environment Ik kan er zeker wat mee ! mooie info Volgens mij word bij little geen co2 toegevoegd. Ik kan mij vergissen, maar ik zie dat niet vermeld.
  14. Ja een mooi begin zo met deze gezonde stekjes. Natuurlijk worden ze getopt. De helft staat op aarde van de eerste kweek en de helft staat op de nieuwe lava aarde. Ik ben benieuwd of er verschil zal zijn waar te nemen tussen de nieuwe en gebruikte aarde. Leuk dat jullie er weer bij zijn.
×
×
  • Create New...