Jump to content

geerdt

Members
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About geerdt

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ik heb royal dane planten in een maisveld staan. Ze zijn wel drie meter hoog geworden, maar de toppen zijn klein. Ze hebben hun bloeitijd wel gehad, ik heb ongeveer 5 juli geplant. Hoe komt dit? Is de bemesting in de grond ongeschikt voor de bloeifase? Zijn mijn zaden niet goed? Komt dit altijd voor bij buitenwiet?
  2. De mais is hier mooi groot en mijn plantjes ook... in lengte en breedte dan. Helaas zijn de toppen niet zo geweldig. Is dit normaal voor maiswiet/buitenwiet?
  3. Ik heb van een aantal plaatsen monsters genomen om het effect op PH en EC van mijn bemesting te meten. Mijn werkwijze is als volgt: neem grond in een bekertje, voeg hierbij zoveel water toe dat het net onder staat en stop dan de PH en EC meter er in. Geldt hierbij dat EC rond de 1000 en pH rond de 6 moeten zitten of is dat alleen voor als je je water geeft? Verder las ik dat er verschil bestaat tussen PH gemeten met water, of met kaliumchloride oplossing toegevoegd aan het monster (pH water en pH KCl). Dit komt omdat grond in staat is om de pH te bufferen, zodat de gemeten eigenlijk te hoog is voor de werkelijke hoeveelheid zuur in de bodem. Als er veel kalium bijgegooid wordt, daalt de PH dan verder. Welke van de twee methoden om pH te meten is de juiste?
  4. Heeft dat niet veel tijd nodig om in te trekken?
  5. Ik heb een paar plantjes (lowryder II) op een open plekje neergezet, alleen, de PH is daar 4,4. Beroerde voorbereiding dus. Volgende keer anders dus. Maar: wat is nu voor deze kweek de beste oplossing? Ik zie ze onvoldoende groeien, hoewel ze niet stervende zijn. Moet ik proberen nu de plantjes nog klein zijn de plantjes uit te graven en de grond hieronder te vervangen door andere grond?
  6. OK, da's heel mooi. Weet ik nu welke dames zijn, die gaan naar buiten min eentje, de mama Wat de andere vraag betreft: als een lowryder II vrouwtje duidelijke toppen begint te krijgen, is ze dan ook vruchtbaar? De plantjes zijn even oud en de mannetjes stuiven nu. Ik kan op zich wel stuifmeel opvangen en bewaren maar ik wil zo snel mogelijk bevruchten (het zaad moet wel tijd krijgen om te ontwikkelen).
  7. Ik heb lowryders II en royal danes in een kastje met TL5 (4000) staan. Ik wil hiervan zaadjes hebben. Ongeveer twee weken geleden zag ik de geslachtskenmerken van mijn lowryders, nu zijn de mannetjes aan het stuiven. Ze staan in een aparte ruimte nu met een vrouwtje. De andere vrouwtjes zijn naar buiten. Zijn de lowryder vrouwtjes al vruchtbaar op dit moment? Vandaag zag ik verder dat een van de denen ook ballen heeft. Het gekke is dat mijn kastje op 16/8 staat. Ik was van plan om binnenkort op 12/12 over te gaan omdat de lowrydertjes er uit zijn. Is het een uitzondering dat niet autoflower planten zo snel geslachtskenmerken tonen?
  8. Juist. Dit is alleen maar een voorbeeld. Het is ook denkbaar om de dagen juist te verlengen. Dat de lampen dan elke dag op een andere tijd aangaan boeit mij niet veel. De plantjes zijn afgesteld op bloeien als de dagen korter worden. In de kweektent is het pikkepokke donker gedurende 12 uur om de plant te neppen. Dit is niet natuurlijk maar het werkt wel. Er is een biochemische reden voor de bloei en die wordt veroorzaakt door die 12 uur donker (neem ik aan, omdat het belangrijk is dat het goed donker is). Dus mijn gedachten gaan in de richting van dagen met 12 uur donker en bijvoorbeeld 16 uur licht. Aangezien men hier zegt dat licht is gewicht, moet je snappen waarom ik met deze gedachte speel. De vraag is dus hoe kan ik de plant nog meer neppen in mijn voordeel. Of wellicht wil de plant juist evenveel donker als licht en werkt het ook met 10:10 (zou dat dan de bloeiperiode verkorten?) Als dit alles al gedaan is, graag een link maar ik kan op dit forum maar een thread vinden die in de buurt komt van wat ik wil weten. En, zoals eerder gezegd, ik wil niet voorspelbaar in de meetgegevens van de energieboer naar voren komen dus kijk ik naar de mogelijkheid om een kleine random factor (ca. 30 minuten maximum) in de belichtingsperiode toe te voegen.
  9. Deze vraag stel ik niet omdat ik niet de uren van een dag kan tellen. Een dag kan technisch heel goed 12 uur licht en 11 uur donker hebben. Dit houdt in dat je cyclus verschuift. Ik zit er niet mee. De vraag is of de plant er mee zit. Ook kan je de ene dag anders belichten dan de andere. Ik vraag mij af of de plant daar bezwaar tegen heeft. Waarom deze vragen? Ten eerste om een einde te maken aan regelmaat, want dat is een van de oorzaken die energieboeren op het spoor van kwekerijen brengt (en meer nog in de toekomst). Verder wil ik gewoon begrijpen wat de reden is voor de 12:12. Kan de plant ook toe met 12:8, bijvoorbeeld? Of wordt de boel versneld als je 10:5 zou aanhouden in de groeifase? Dit is een stukje biochemie van de plant waar ik wat van wil snappen.
  10. Het is algemeen bekend dat een plant 12:12 licht en donker moet hebben in de bloeifase. Maar waarom niet bijvoorbeeld 11:11 of 13:13 of nu eens 12:13 en dan weer 13:12?
  11. Ik heb normaal de mix uit drie verschillende shops. Dit spul is niet superpotent maar mag er wel wezen. Van een paar heisen merk je wel wat. Alleen, ik vind het spul niet meer of minder sterk dan mijn buitenwiet. Waarom wordt er door mensen zo neergekeken op buitenwiet? Is dit stieken gewoon het spul dat ze als mix verkopen?
  12. ok bedankt. Ik vind die lowrydertjes nu al geweldig, dus ik hoop op een boel zaad.
  13. Ik heb nu drie weken na kieming van mijn lowrydertjes duidelijke geslachtskenmerken (3 mannetjes, drie vermoedelijke vrouwtjes). Ze staan in kleine potjes (9x9 cm en 16 cm diep). Nu wil ik zaadjes hebben van deze kweek. Ik was van plan om de plantjes in grotere potten te doen (ruimte in het kastje is beperkend). Geven die mannetjes fatsoenlijk stuifmeel als ik ze laat staan in deze potjes? Van mij hoeven ze niet zo groot te worden, als ze maar de daad kunnen stellen.
  14. zaailingen. Er zijn er een paar met paarse stengel en ik vind dat ze knap lang worden. Ze staan onder T5 cool white in een geimproviseerd kastje.
  15. Is het mogelijk dat zeer jonge plantjes teveel en te geconcentreerd licht krijgen of is het alleen zaak temperatuur in de gaten te houden? De theorie zegt dat alle C4 planten in de volle zon van de tropen nog steeds geen zonnesteek krijgen, maar de zon is geen kweeklamp. Ik wil geen dunne sprieten maar sterke jonge planten.. maar ook geen geknakte nekjes van een plantje dat net wat teveel liefde heeft gekregen.
×
×
  • Create New...