Jump to content

No-Know

Full member
  • Content Count

    762
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by No-Know

  1. Lieveheersbeestjes werken alleen tegen bladluis. kun je ergens roofmijt phytoseiliusus van bv koppert krijgen? Of californicus, deze werken goed tegen spint. gr
  2. Hej cannaz en jij dan. jij hangt hier ook al een eeuw rond
  3. Van harte boef, beter een week te laat dan over tijd toch😂😂
  4. Beetje raar filmpje als ik het mag zeggen. Zowel de gavita als de papillon hebben dezelfde print en dezelfde lamp. (Philips) Het enige verschil is de reflector. Doordat de reflector van gavita dicht is wordt de lamp heter en geeft deze meer licht. Hij zal daardoor ook sneller versleten zijn. Maar als je dan toch een hetere lamp met meer licht wil, moet je de hortilux nemen. Deze heeft precies hetzelfde armatuur als de papillon, maar dan met een gesloten reflector. En die wordt het warmst van alle met dus het meeste licht en de kortste levensduur. Een 1000w DE hoef je trouwens nooit te vervangen zolang hij nog brand. De lamp stopt er vanzelf mee als deze onder de 95% output komt.
  5. Bij ons heet dat een wkk. Google maar eens op mini wkk.
  6. Worden zo gebouwd af fabriek. V16 kan ong 1500 1000 watters aan. Kost met rookgasreiniger een dikke miljoen.
  7. Wij hebben er wat lopen. V8 of een V16 op aardgas. Kost wat maar dan heb je ook wat.
  8. En wie garandeerd dat jij niet de gps gegevens naar jezelf stuurt?
  9. Bij de bouwmarkt kun je een slang voor een dakbrander kopen. Past op een propaan fles. Hebt ze van 5 en 10 mtr.
  10. Vind het knap gedaan! Maar,..............waarom heb je niet gewoon voor een siemens logo 8 gekozen? Alles online bedienen, uitlezen, grafieken, app............
  11. Bij de ene plant is dit wel het geval, bij de andere niet. Bv bij paprika wel en tomaten niet. Bij wiet......? En dan nog, het gaat niet zozeer om het aantal huidmondjes. Het is van veel groter belang hoever ze open staan. Ik ben het met poetser eens dat je beter van begin af aan kunt doseren. En dan idd de voorgroei tijd verkorten. Wetenschappelijk gezien, kan een plant weinig met de grote hoeveel licht in de beginfase bij een laag co2 niveau. De ketting is zo sterk dan de zwakste schakel...... Water krijgen de planten genoeg, licht ook, dus de bottelnek wordt dan co2. Kun je evengoed minder licht geven met wat meer co2.(voor degene die de stroom betalen).
  12. Zuur wordt bepaalt door H+ Salpeterzuur heeft er maar 1 HNo3 Zwavelzuur heeft er 2 H2So4 Fosforzuur heeft er 3 H3Po4 Salpeterzuur is dus de zwakste. Fosforzuur is de sterkste.
  13. Bloei zou sterker moeten zijn. Bloei is nl H3pos en groei HNo3. Corr. H3Po4
  14. Koop dan beter een k4 van veugen. Hoef je niet door je hok te rijden.
  15. Daar krijg je schoon water doorheen. Bestrijdingsmiddellen erbij gaat niet lukken volgens mij. Maargoed, probeer het en je weet het Met grotere vernevelaars wordt het een beregening
  16. Gaat niet werken boef. Nozzels van 10 micron zijn te klein.
  17. En waarom zou je geen turf willen?
  18. Een gebouw er omheen? Weet je wel wat dat kost?!!
  19. Zo ziet het er bij ons uit. (wil ook eens een foto plaatsen )
  20. @ racker Ik durf tenminste mijn gezicht te laten zien hier. :lol @iedereen (kan het niet laten) Gutatie ontstaat in de loop van de nacht. Als de verdamping nagenoeg stil valt nadat de lampen uit zijn. Eerst worden alle cellen weer vol gepomt zodat alles weer klaar staat voor de volgende dag. Als alle cellen en vaatbundels vol zijn, lopen ze als het ware over. Sommige gewassen hebben speciale membramen aan de blad/bloem punten die dan open gaan. Andere hebben dit niet, en daar worden de cellen gewoon kapot geduwd. Die kapotte cellen zijn een ingang voor botrytis sporen, waar wiet onder valt weet ik niet. Bij een aantal gewassen is guteren een must voor calcium transport naar niet verdampende delen. Oppervlak temperatuur en dauwpunt zijn van belang voor het natslaan. Een temp in combinatie met een vochtgehalte bepaalt het dauwpunt. Alles wat een lagere temp heeft dan het dauwpunt slaat nat. Als het licht wordt warmen de bladeren idd snel op. Een top ook, aan de buitenkant. Van binnen niet, daar zal dus condens ontstaan. Hoe groter de top, des te meer kans op natslaan van binnen. Opdrogen doet zo'n top niet makkelijk van binnen. Een ideale plek voor botrytis sporen om te ontkiemen.
  21. Ehhhhh, Nee, ik bemoei me er niet mee.
  22. 16m2 is ruim 10k toch? En dan zeuren dat je met 5 flessen moet leuren. Sjongejonge
  23. En toch denk ik dat het moet lukken. Ligt er ook aan waar je het doseert.
  24. Wat erbij zit maakt niet uit. Alle anionen en kationen zullen altijd in evenwicht zijn. Je hebt verschillende soorten kali, Kaliumfosfaat, Kaliumnitraat, Kaliumsulfaat en Kaliumchloride. Er zit zie je dus altijd een anion aan. En om dan te zeggen dat het enkelvoudig is klopt gewoon niet.
×
×
  • Create New...