Jump to content

L3dnov

Full member
 • Content Count

  780
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Positief

About L3dnov

 • Rank
  Kern lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

657 profile views
 1. ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand zijn energie rekening moest overhandigen. wel om de bewijzen van (spaar)rekeningen. en ach, waarom jij stroom gebruikt gaat ze geen reet aan.
 2. denk kom eens na een paar maand kijken hoe het hier voor staat...
 3. toch nog een beetje opgeschoten!
 4. en? hoe staat het met je project?
 5. Er wordt hier teveel vast gehouden aan de max. vijf planten.Om te beginnen mag je nul planten hebben, dus ook met vijf ben je in theorie strafbaar. Nu is het zo dat, met vijf of minder planten, ervan uit gegaan wordt dat er geen bedrijfsmatige teelt plaats vindt. En de crux zit in de 'bedrijfsmatige' teelt. daar zit je namelijk zó aan. Voeden met specilistische voeding kan al wijzen op bedrijfsmatigheid. Heb jij dus max. vijf planten in een tent, ongeacht de grootte en hoeveelheid licht erboven, ben je dus al strafbaar, want bedrijfsmatig. in die zin maakt het geen fuck uit of je nou vijf of 500 planten hebt staan1. dus: Vijf planten in een DR120 met 600 watt, is even strafbaar als vijf planten met 5x1000 in een mammoth. Echter, bij de laatste situatie zal de bedrijfsmatigheid zwaarder wegen en dus een hogere (cel)straf betekenen. In het eerste geval is het aannemelijker te maken dat het puur voor eigen gebruik is dan in het tweede geval. 1 De hoeveelheid planten maakt overigens wel degelijk uit. Je wordt namelijk veroordeeld op de hoeveelheid planten die je hebt staan. 5 planten weegt minder zwaar dan 100 planten, wederom vanwege de bedrijfsmatigheid. En élk stekje telt als plant. Heb jij tien stekjes om vijf planten te selecteren, plus één moeder. dan ga jij op voor elf planten.
 6. zwemnoedels opknippen, zal nu wat lastiger te vinden zijn, van de lente in de gaten houden dus!
 7. Exact, het ligt ook maar net aan het beleid in jouw gemeente. Je mag namelijk geen enkele plant hebben (zowel mannelijk als vrouwelijk zijn verboden). De praktijk is vaak wel dat met 5 of minder je niet vervolgd zal worden, mits jij er direct afstand van doet.
 8. een grotere buffer kan ook een nadeel zijn, wil je temperatuur verlagen of verhogen kan dat even duren doordat je veel grotere ruimte hebt.
 9. leuke google, volgens die logica zou mijn laptop daar ook dan toebehoren...
 10. ik word een beetje moe van dit soort ongenuanceerd geouwehoer. politie is kut jaja en als je gloednieuwe telefoon gerold is, sta jij wel mooi bij diezelfde 'loopjongen' aangifte te doen. het voegt ook helemaal niets inhoudelijks toe aan het topic, dus kunnen wij dat achterwege laten?
 11. om met het laatste te beginnen, volgens een telegraaf artikel (heb het nog niet gelezen, hoorde het net op radio1) schijnen er geen 50K agenten te zijn, maar slechts 16k! das een factor 3 minder. capaciteit is dus ver te zoeken. dan het eerste, de growshop die een cannacutter verkoopt, kan het schudden. alleen een HPS lamp hoeft niet per definitie voor wiet gebruikt te worden, de kassen in het westland hangen vol met die lampen, en daar staan de tomaatjes welig onder te tieren. dus ook al koop je er 10, het is niet aannemelijk dat het inderdaad voor wiet is, tenzij jijzelf expliciet aangeeft dat het voor wietteelt gebruikt gaat worden.
 12. ik ben wel benieuwd hoe die advocaat tot die interpretatie komt. (voor de duidelijkheid, géén aanval, ik ben oprecht benieuwd).
 13. ik zei het al in het andere topic, deze wet is meer spierballentaal dan dat het ook maar écht iets uithaald. in theorie, ja. als zij 'redelijkerwijs' het vermoeden hadden dat de gekochte waren voor wietteelt gebruikt zou worden, en ze hebben toch verkocht. kunnen ze strafbaar zijn. Een Electricien die een nieuwe groep aanlegt ook! een zaak wat nu een 'growshop' heet, zal beste eraan doen zijn naam te veranderen. en dat is ook waarschijnlijk het enige dat zal veranderen. zolang een koper niet zegt wat het doel is, waarom zou een verkoper er naar vragen? Don't tell, Don't ask.
×
×
 • Create New...