Jump to content

smoke-a-lot

Members
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About smoke-a-lot

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

272 profile views
  1. Ok, tijd voor een korte (foto) update vind ik. De plantjes zijn inmiddels lekker verder gegroeid en het balkon begint aardig vol te raken. De bloeiende plantjes gaan ook prima. Ik betrapte zelfs nog een stelletje viespeuken in de bosjes. Maar die heb ik lekker hun gang laten gaan.... Verder zijn er weinig bijzonderheden te melden.
  2. Meteen spieren kweken dus. Maar wat was nou het juiste oogstmoment? Jep 20 uur zit ik thuis. En om 8 uur ook. Had het nog niet gehad over de vier autoflowers (Bubblegum, Northern Lights en 2x Sour Diezel Haze) die er ook nog naast staan. Drie daarvan heb ik zo'n drie weken geleden in de potten gestopt, de andere vorige week
  3. Beste allemaal, Met groot genoegen deel ik hierbij de ervaringen die ik heb opgedaan en nog zal opdoen met mijn vier planten. Deze groeien (en bloeien) momenteel op mijn balkon op het zuiden. Begin maart heb ik vier zaadjes die ik in de wiet uit de coffeeshop heb gevonden laten ontkiemen en in universele potgrond gestopt. Ze zijn voorgegroeid op de vensterbank. Op enig moment heb ik ze in grotere potten gezet. Daar zit batmix in. Na ijsheiligen zijn ze het balkon opgegaan. Twee van de vier plantjes staan inmiddels een week te bloeien doordat ik ze elke dag om 20.00 uur binnen in het donker zet. Wil namelijk niet dat mijn balkon vol gaat groeien. De bloeiende planten blijken vrouwtjes te zijn De andere twee vertonen ook tekenen van vrouwelijke voorbloei. Deze probeer ik laag te houden door te supercroppen. Ik heb Canna Terra Vega en Flores aangeschaft maar die gebruik ik (nog) niet. Klein foutje gemaakt door bij daglicht water en groene zeep te spuiten op de bladeren tegen bladluis. Daardoor is op een paar bladeren van een plant wat brandschade ontstaan. Hierbij enkele foto's:
  4. dit is week 5. hier en daar worden enkele haartjes al beetje bruinig.
  5. goedenmiddag, tijdje geleden maar het is dus toch een vrouwtje en staat nu lekker te bloeien. heb afgezien van het scroggen, op de foto staat ze in het zonnetje voor het raam.
  6. Het plantje staat nog steeds in universele potgrond. Momenteel geef ik alleen om de dag 250 ml water, verder geen voeding. Zodra ik de lamp op 12 uur ga zetten wil ik Terra Flores gaan gebruiken.
  7. waarschijnlijk interesseert het niemand maar boeiend, dus hier een nieuwe foto van mijn plant. Ik vraag me nog wel steeds af wanneer ik moet gaan toppen, maja misschien dat niemand dat weet hier, zou kunnen.
  8. ik hoop het ook, met één gram wiet zou ik al tevreden zijn. Zo niet heb ik toch nog een beetje ervaring opgedaan. Het plantje krijgt wel veel vertakkingen en brede bladeren. Dit zijn toch vrouwelijke eigenschappen? Ik heb gelezen dat je op verschillende manieren planten klein kunt houden. Dit wil ik ook gaan doen aangezien mijn kastje niet zo hoog is (ongeveer 70 cm) Ik wil dit doen dmv scroggen en toppen. Wat ik me nog afvraag, wanneer begin je met toppen? Kun je daar het beste lang mee wachten of zo snel mogelijk mee beginnen?
  9. ok ondertussen best wat gelezen. Ik heb de gloeilamp weg gehaald en er een spaarlamp (23 watt = 100 watt) bij gehangen. Het is allemaal nog lang niet ideaal maar dat hoeft van mij ook niet. Ondertussen blijft het plantje groeien en komen er steeds meer vertakkingen Het plantje ziet er nu zo uit:
  10. update! Een paar dagen geen water gegeven. Gister weer een beetje. ik vind die twee grote blaadjes niet zo mooi meer, die verkronkelen een beetje. Kan ik daar wat tegen doen?
  11. ok bedankt allemaal voor de info. Ik zal maar eens wat rondsnuffelen hier op het forum. Het gaat trouwens inderdaad om een spaarlamp van 20 watt die licht geeft als 100 watt.
  12. Wat je dus eigenlijk zegt is je bij het bloeien pas kunt zien of het een mannetje of vrouwtje is? Ik hoef geen coffeeshop kwaliteit, kan ik dan ook andere lampen gebruiken dan natrium?
  13. Ja even afwachten. Wanneer kan ik dat ongeveer zien?
  14. viel op zich mee. Had alleen niet de juiste spullen dus heb nu van alles en nog wat gebruikt. Van wasknijpers tot meccano
  15. Hallo, momenteel laat ik één plantje groeien. Wegens gebrek aan ervaring, goede ruimte en geld doe ik dit vrij primitief. Ik heb een zaadje laten ontkiemen. Daarna deze in een pot met universele potgrond gedaan. Hij zit nu zo'n anderhalve week in de potgrond. Ik heb dit een paar dagen laten groeien onder een TL lamp. Ik moest verplaatsen wegens de kou en ik heb hem nu op zolder gezet. Ik gebruik een spaarlamp van 100 watt en een gloeilamp van 40 watt. Deze lampen heb ik onder een stuk karton gebouwd. Aan de onderkant van dit karton zit aluminiumfolie geplakt en het geheel hangt boven het plantje. Ik laat de lampen voor nu elke dag 18 uur branden op vaste tijden. Het plantje is nu ongeveer 10 cm hoog, de eerste twee blaadjes zijn elk ongeveer 2 cm en de nieuwe blaadjes beginnen ook al zichtbaar te worden. Mijn vraag is, kan dit wat worden?
×
×
  • Create New...