Jump to content

FutureOne

Members
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About FutureOne

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ok duidelijk, dan ga ik voor 4x600. Is het dan efficienter om de 600 pro 400v te halen of 4x een 600W digistar die dus ook op 660W kan draaien?
  2. Met 4x600W gavita kan ik boosten naar 2640W maar wat bedoel je met mooier lichtbeeld? Beter verspreid? Maar de 1000W dringt weer dieper door...
  3. Geen haze dus de hoogte moet goed komen. Ik dacht zelf ook dat 2x 1000W wel goed zou passen in de ruimte maar 4x600W is wel wat meer Watt. Vandaar dus misschien 3x 1000W als het niet teveel wordt.
  4. Voor een nieuwe ruimte van 2x2x2 (silverbox mylar) ben ik op zoek naar de optimale lichtverdeling. Ik zat zelf te denken aan 4x 600 maar gezien de populariteit en positieve resultaten met de Gavita 1000W de laatste tijd lijkt die me toch ook wel erg interessant. Is 3x 1000W haalbaar in deze tent? Of wordt het dan 2x 1000W? Als er maximaal 2x1000W in gaat dan lijkt me dat 4x 600W beter is toch? Suggesties?
  5. @haxxorz Tent. Luchtvochtigheid nooit boven de 60% en over het algemeen nog wat lager (6 weken bloei). Enige keer dat het doek echt nat is geweest is om schoon te maken, maar toen is hij ruim gedroogd voor hij terug ging en daarvoor was de geur er dus al. Eerste weken is de LV uiteraard wel altijd redelijk hoog... @Amnees Duidelijk, maar wat is het dan?
  6. Laatst zag ik wat berichten die redelijk beschreven wat ik ervaar en waar gesproken werd over "konijnenhok geur". Ik heb een Carbon Active 400m3 filter hangen. Via een combi slang zit deze op een 365m3 afzuiger waaraan een meter of 3 sonodeck slang zit. Nu heeft de lucht die uit de slang komt een "vreemde" geur. Je ruikt niet zo zeer wiet maar wel een sterke, soort van zoete geur die duidelijk op te merken is. De eerste maanden heeft hij dit nooit gedaan, hij hangt nu zo'n 6 maanden. Het doek was redelijk smerig dus die is laatst helemaal gereinigd maar het probleem blijft. Waar kan dit door komen? Nou las ik laatst het stukje van Whazzup over lucht, waarin hij beschrijft dat de motor altijd iets groter moet zijn dan de filter en dat een filter optimaal presteert wanneer hij volledig gebruikt wordt. 90% van de tijd draait de afzuiger op 30%, betekent dit dat de geur komt doordat de motor niet sterk genoeg is/ de filtercapaciteit te groot voor de afzuiger? Moet het doek vernieuwd worden? (de doeken zijn helaas erg moeilijk te bestellen, niet op voorraad en volgens verschillende shops niet te bestellen) Kan hij al op zijn na zo'n korte tijd? Mag hopen dat de levensduur wel iets langer is...
  7. Idd een fijne shop. Snelle en vriendelijke reacties en er wordt zonder problemen meegewerkt aan passende oplossing voor "problemen"(apparatuur die niet functioneerde zoals gewenst (geen defect) kon direct zonder problemen worden geruild.
  8. Geen ervaring met bezorging, maar om af te halen zijn ze wel OK, maar niet meer dan dat. Ik kom er vaak omdat het niet ver is en ze redelijke prijzen hebben. Redelijk grote voorraad en bestelling staat meestal snel klaar. Aardige jongens ook wel en 2 dames die de mail/ telefoon doen op kantoor. Laatst wel een afzuiger meegekregen met een andere flensmaat dan op de site aangegeven. Na wat gedoe en tijdsverlies hebben ze uiteindelijk de kist op maat laten maken met de correcte flensmaat (zoals op de site) en kon ik hem komen omruilen.
  9. Minimale % op 30% max op 100%. Draait 90% van de tijd op 30% en wanneer hij harder draait is dat nooit langer dan 30/ 60min. De inlaatslang krijgt verse/ frisse lucht direct vanaf het raam en blaast net onder de lampen dus met de huidige buitentemperaturen is dat makkelijk onder controle te houden. De omgevingstemperatuur is enkel 20graden wanneer de lampen uit zijn (dan wordt de kamer verwarmd, wanneer ze aan staan niet). In de zomer verwacht ik hier wel wat meer moeilijkheden mee ja. Maar de vragen gingen om de lucht inlaat/ verversing. Ok, dan laat ik het zo thnx
  10. Amnees, de temperatuur is inderdaad geen probleem. Minimale temperatuur komt nooit onder de 20 graden (lampen uit) en de maximale temperatuur nooit boven de 31. Gemiddeld hangt deze rond de 28graden met de lampen aan (de DCS 8A staat ook ingesteld op 28graden). Het was meer dat ik al verschillende malen gelezen heb dat de luchtinlaat optimaal gezien 2x de luchtuitlaat moet zijn. Vandaar dat ik zat te denken om een 2de 125mm opening toe te voegen. Denk je dan dat een 160mm slang ten opzichte van de 125mm slang ook geen toegevoegde waarde zal hebben? Nope. Zowel de min/max meter als de DCS fancontroller zijn het met elkaar eens. Ook de planten zijn het eens met de temperatuur.
  11. Afzuiger + slang is 125mm. Bovenste opening op 160mm zetten lijkt me dus niet zo handig dan is de boel niet goed meer afgesloten. Raam staat open en vanuit de onderste opening gaat er een 125mm slang naar het raam. Deze slang vervangen voor een 160mm zou dus al voldoende moeten zijn? En dan de lucht boven of onder binnen laten komen?
  12. @Klaproos... Nee, er is bovenop slechts 1 gat voor de uitvoer, achteraan een kleintje voor de bekabeling en aan de zijkant onderaan een gat voor de invoer. 800W is meer dan 600W? Gezien de afmeting past 2x 400 mooi naast elkaar en kunnen ze lekker laag hangen zonder in de problemen te komen met de temperatuur. @Locc... Thanks, dat was inderdaad ook de manier waar ik aan zat te denken. Grotere afzuiger gaat hem niet worden, dit is de grootste met 125mm. Geen zin om alles moeten wijzigen en de temperatuur is prima onder controle met de 365m3. @Tim... 1x actief 125mm beter dan 2x passief 125mm ?? Ik heb ook liever zo min mogelijk extra apparatuur dat weer extra geluid maakt @Iedereen... De gaten zijn sowieso te openen te 160mm (koordjes met sluiting). Is het anders verstandig om de passieve inlaat te vergroten naar 1x 160mm? En dan de lucht onder of boven laten binnenkomen?
  13. Even een vraagje over de Homebox XL (1,2m x 1,2m x 2m)... Ik heb verschillende malen gelezen dat de passieve lucht toevoer optimaal is wanneer deze 2x de lucht afvoer is. De Homebox heeft boven 1 uitlaatflens waar de afzuiger momenteel op uitblaast door een 125mm slang in de kamer. Links onder zit 1 inlaatflens met een 125mm slang die uitkomt bij het raam en daar dus de verse lucht haalt. Een 2de inlaatflens is niet aanwezig. Aangezien dit dus zou betekenen dat 2x 125mm inlaat optimaal is, zou ik er dus zelf een extra opening bij moeten maken? Momenteel heb ik de slang die onder in de tent binnenkomt binnenin de tent vastgemaakt aan de bovenkant en hij blaast de verse frisse lucht vlak onder de lampen door (2x 400W). Wat is nu het beste om te doen? Zelf een 2de gat erbij maken aan de bovenkant van de tent en hierdoor een 125mm slang hangen en deze onder de lampen door laten blazen, en de huidige opening aan de onderkant open zetten (zonder slang) en hierdoor dus extra lucht uit de kamer laten pakken? Of is de lucht toevoer zo voldoende met 1x 125mm? Wat is overigens jullie mening wat betreft de locatie van de frisse lucht (boven zoals ik het nu heb, of onder?). De opening zit onderaan dus als ik daar de lucht door zou laten komen dan blaast de lucht op de potten (en dan voornamelijk de voorste potten en veel minder op de achterste potten. De afzuiger is een 125mm 365m3 buisafzuiger die over het algemeen op 30% draait.
  14. Er gaan er uiteindelijk een stuk of 110 verder
  15. Ik ben inderdaad een beetje klaar met PP en NLx. Het prijsverschil maakt me niet zoveel uit. Ik doe het (voorlopig) liever vanuit zaad dan te beginnen met moederplanten.
×
×
  • Create New...