Jump to content

Kiliyo

Members
  • Content Count

    78
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Kiliyo

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Espanol + English

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Singularity
  1. Hoi lezers! Turbulente tijden, dat kun je het noemen. Hoop dingen aan de hand, hoop geregel net een neef... Telefoon is kapot dus moet foto's maken met 2mp camera en dat is waardeloos gewoon zonde om te posten. Ik moet zeggen dat het erg goed met de meisjes gaat, nu staan ze 5 dagen op 12/12 en het netje zit er ook overheen. Een paar puntjes zijn verbrand omdat ik een aantal dagen niet thuis ben geweest en toen is de plant in de nacht rechtop gaan staan en tegen de lamp aan gekomen. De paarse steeltjes ben ik al geruime tijd kwijt, en ik heb een blad met 13 vingers ontdekt. Dit vind ik erg goed gaan omdat mijn maatje die onder 600w kweekt in een tent mij vertelede dat hij nog nooit verder dan vijf vingers is gekomen. Binnekort leen ik de camera van me broer en dan zal ik jullie verrassen met wat heerlijke plaatjes van deze wonderschone uberkushjes, wat een krachtig en prachtig plantje!! Groetjess
  2. Hoi Menu!! Ik denk inderdaad dat je een klein probleempje hebt, want dat valt idd erg op! Ik zat zelf ook gelijk te denken aan een dubbele plafond, als het goed is zitten bovenin in je schuur tussen de bakstenen een paar gleuven en hier kan dan de koude buitenlucht doorheen circuleren en is voor zon groot probleem op zich een redelijk simpele oplossing toch? Met de nepsneeuw zou ik niet gaan werken, als het dan eens lekker is ben jij nog de enige met sneeuw!! Succes man wel een leuke uitdaging tog? Groetjessss!!
  3. Hallo Lezers!! Het is alweer een hele poos geleden maar ik ben trots om te zeggen dat ik het uitstekend vind gaan! Ik heb er onlangs 2 x 20w Philips Tornado spaarlampen bij gehangen, omdat ik gewoon wil kijken hoe het lukt met deze lampen want ik kan altijd nog andere aanschaffen. Ik heb ongeveer een week geleden een blaadje ontdekt met 7 vingers daar was ik erg blij mee en tot mijn stomme verbazing daarnet gezien dat het volgende blaadje al met 9 vingers komt echt vet! Ik vind het alleen erg raar dat het linker plantje een stuk lager is? Dan nu een hele zooi foto's want een foto zegt meer als duizend woorden toch? Komtie!!: Ik vraag me af wanneer ik in de bloei moet gaan? ze groeien nog zon 3 weken door als ik overga op 12/12?? Tips en kritiek altijd welkom!! Bedankt voor het lezen en ik ga proberen wat vaker en meer georganiseerd te updaten!! Groetjessss!!
  4. Hoi DonGucci, wat een prachtig mooie plantjes!! Ik vind dat ze er super gezond uitzien dus ik zou me over de gele puntjes niet te druk maken hoor ! Ik vind het elke keer weer interessant om jou verslag te lezen . Ga zeker zo door ik hoop dat je goeie resultaten zult behalen!! Groetjes!!
  5. Hoi emtee bedankt voor het advies! Mijn hokje is 60 cm breed zou de 75w daar in passen ?
  6. Hoi lezers!! (en Buum ) Bedankt allemaal voor het lezen, zie je dat je het in ieder geval niet voor jan met de korte achternaam op schrijft . @Dongucci : Hoi ik zit voor de groei sowieso goed met deze lampen, maar hoop tog voor de bloei wel het 2x 55w t-neon armatuurtje te hebben hangen. @John Beton : Hoi en bedankt voor de tip! Ik heb alleen geen problemen met strekken, zoals je op de foto's hieronder kunt zien zijn ze nog bijna net zo hoog als de eerste dag 18/6. Ze groeien wel degelijk elke dag een beetje, maar ik zie dit alleen aan de blaadjes. Ik maak me een klein beetje zorgen om een van de meisjes(->Zie foto onderaan<-). Deze vertoont namelijk een lichtelijk paars steeltje en ook de bladsteeltjes. Ik zeg met nadruk lichtelijk omdat het vandaag iets minder lijkt te worden, gister en eergister was hij echt pimpelpaars. Zou dit misschien kunnen komen omdat de circulatie-fan er zo'n 15cm van af staat, en is dit dan te dichtbij? Verder heb ik een redelijk constante luchtvochtigheid van rond de 50% en een temperatuur van rond 25.5C. Ik ben van plan om een nieuwe lamp te gaan aanschaffen, en dan wel deze: "http://www.wietforum-shop.nl/set-55-watt-a...2x-pl-buis.html" Is dit een verstandige keuze voor mijn kleine hokje? Geldt hier ook nog "Licht is gewicht" ? Dan nu wat foto's van de afgelopen dagen in (gepoogde) chronologische volgorde: De meisjes samen: Nummer 1: Nummer 2: En dan de foto's van daarnet (ongelofelijk hoe dat groeit het worden al echte kooltjes ) : Nummer 1: Nummer 2: Wat denken jullie ervan ik hoor graag jullie meningen! Dan nu het bewuste paarse steeltje: Bedankt voor het lezen weer allemaal en ik spreek jullie snel!! Groetjes!
  7. Hallo luitjes!! Wederom bedankt voor jullie toffe reacties! @dongucci Bedankt, ik heb ook al veel over jou led kweekje gelezen vind ik ook erg leuk! Ik heb nu Philips spaarlampen erin zitten en dan wel deze: Ik rook zelf ongeveer een gram per dag dus ik zou hoe dan ook nog wel naar de coffeeshop gaan, maar ik wil gewoon af en toe een echt lekker blowtje hebben waar ik zelf tijd en energie in heb gestoken dat lijkt me echt relaxed. Het maakt me dus op zich niet uit hoeveel ervan gaat komen, maar als jullie mij vertellen dat ik met t-neon er een stuk meer van af kan halen en ik het na mijn eerste kweekje al heb terug verdiend dan ga ik er wel serieus over nadenken. Als ik me niet vergis is een t-neon armatuur van 2x 36w incl. 2 lampjes voor 55 euro? Denken jullie niet dat dit te warm is voor in mijn hokje? Ik hoor et wel, en dan ff kijken of ik er toch maar 1 moet gaan bestellen.. Dan hier nog ff de foto's van de eerste dag 18/6: Kleine edit: Ik ben nu ook begonnen met het geven van groeivoeding in de vorm van :Canna Terra Vega. Nummer 1 Als je goed kijkt zie je een klein nieuw blaadje komen Nummer 2, iets korter als de ander maar zijn blaadjes zijn net zo groot Dan nog ff samen in de pose Excuseer als ik niet overal op in ben gegaan, moet snel richting een afspraak . Bedankt voor het lezen groetjes en een fijne avond nog!!
  8. Hoi PF! Ziet er heel goed uit ik vind het echt kicken dat je het zelf niet gebruikt en dan toch zo goed kan kweken . Ben benieuwd wat "de kids" van je ervan gaan vinden . Toppie groetjes!!
  9. Hallo Lezers! Het is alweer een tijdje terug maar ik wil jullie bedanken voor de reacties. Tegen deze tijd zijn de zaadjes uitgekomen en heb ik ze met spongepot in de grond gezet. Ik heb een grote fan erbij geplaatst voor de circulatie van de lucht omdat ik inderdaad heb gemerkt dat de verse lucht direct boven word afgezogen. Het is een grote fan die behoorlijk wat lucht omzet maar tegelijkertijd heel zachtjes blaast. Ik heb hem gemonteerd op een oude tv-antenne, dit heb Yalliej ergens op het forum gelezen en ik vond het een briljante oplossing. Hier de nieuwe plaatjes: De nieuwe Fan: Het aanzicht: De meisjes eergisteren: De meisjes vandaag: De lamp zit ongeveer 7 cm van de meisjes af en de fan blaast er lekker tussendoor, maar kan ik dit zo laten om te voorkomen dat ze gaan strekken? Zoals je ziet is het kastje vrij laag en moet ik dus beginnen met kleine kooltjes. De temp is bijna constant 26.2C en luchtvochtigheid 52% edit: Nog wat scherpere foto van de plantjes: Ik ga later nog wat specifieker in op jullie reacties Groetjess!!!
  10. Hoi, Ik ben et zeker met mastersisco eens, als ik jou was zou ik gewoon fe langs de bouwmarkt gaan en daar voor de proseleinen fittingen kijken, bij zo'n kastje zou ik dingen als fittingen gewoon compleet aanschaffen, je hebt al goeie voor 1 euro en dan weet je gelijk dat ze goed zijn en porseleinen fittingen zijn idd erg goed voor de brandveiligheid, maar geen noodzaak afhankelijk van wat voor lampen je erin gaat schroeven. Veel succes met je bouw!! Groetjess!!
  11. Hoi! Ik heb zelf geen ervaring met kweken, maar heb wel zelf een keukenkastje omgebouwd naar kweekkastje. Naar mijn mening kun je vrijwel alle soorten kasten gebruiken, ik heb mensen het hier zelfs in een oude computer zien doen:). Ik zou gewoon lekker aan de slag gaan ermee, want er zit sowieso al een deur in en als het goed is is die ook al gelijk lichtdicht en goed geisoleerd dus dat zijn alvast voorsprongetjes . Ik wil je wel een paar ideeen geven wat ik ermee zou doen? Groetjess!!
  12. Hoi ! Bedankt voor de reacties ! @Peperfreak: Ik ga een stuk kattebakfilter achter de fan plakken, ik hoop dat dat voldoende is, moet ik maar even mee rommelen. @Northernlight: 100 watt lijkt mij ook wel wat alleen wil ik proberen om de kosten zo lag mogelijk te houden en 60 euro vind ik eigenlijk al wat veel Dit zijn trouwens de zaadjes die ik heb geplant : Ik heb 4x uberkush geplant, 2 ervan gaan naar Yalliej en 2 in mijn kastje. Ik heb deze aarde gebruikt in een 10 liter pot. De zaadjes staan nu onder een colafles in de spongepots onder de lamp met ongeveer 24.5 graden. En nu maar afwachten Groetjes!!!
  13. Hallo allemaal! Ik ben van de week begonnen met de bouw van mijn eerste kweek kastje . Laat ik allereerst beginnen met een bedankje aan mijn buurman Yalliej! Ik wou gewoon een klein kastje hebben voor een echte mini-scrogje en dus is mijn keuze gevallen op een Ikea keukenkastje genaamd "Udden" van e35,-. Voor de lampen heb ik gekozen voor 3x Philips Spaarlampen van 18w per stuk van ongeveer e4,50 per stuk welke ik in plastic fittingen van e1,15 per stuk heb vastgemaakt aan een stuk hamerslagkap van Yalliej's ouwe viskanus. Voor de ventilatie heb ik gekozen voor een passieve inlaat onderin en bovenin zit een computer fannetje van 12v op een ouwe sony-ericsson oplader van 5,2v de diameter van de fan is ~7,5cm. Ik heb alle randjes dichtgekit en daarna heb ik de gehele binnekant in de grondverf gezet. Daarna alle randjes aan de voorkant afgeplakt met tochtstrip. daarna de lamp erin en alles aangesloten met als resultaat: Zoals jullie kunnen zien heb ik de zaadjes in de spongepots gestopt, besprenkeld met sannie's bacto en onder de lamp gezet met het deurtje open. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is en alle reacties en kritiek zijn welkom! Ik ga nu ff eten groetjes!!!
  14. Hoi, bedankt voor je snelle reactie! Ik dacht al dat hij niet geschikt zou zijn dit is ook de reden dat ik hem niet impulsief gelijk heb gekocht. Ik ga gewoon nog even verder neuzen! Bedankt! Groetjes!!
×
×
  • Create New...