Jump to content

Kilzone

Members
  • Content Count

    170
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Kilzone

  • Rank
    Kind aan huis lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Bedankt voor de tips, ik zal hier morgenavond even naar gaan kijken, en dan alles op gaan knippen.
  2. Hallo, dan denk ik dat ik de wiet iets te snel (lang) heb laten drogen. Is dit heel erg of niet? Ik heb even gekeken op internet, maar zie dat die kleinste groene blaadjes dus bij het wiet hoord (met de kristallen erop) Klopt dit? Moet je alleen de lange blaadjes wegknippen, en dan is het klaar? Sorry, ben niet een echte smoker, maar ik liet ze voorheen altijd draaien, dus heb er niet zo heel veel verstand van. ALvast bedankt
  3. Ik heb 1 topje schoongemaakt gister, maar wat moet je knippen dan? Als ik met me vingers over die kleine blaadjes heen vrijf, dan vallen ze al van het steeltje af. Maar de toppen van het steeltje af halen, of gewoon lekker alles los in een wenkpot stoppen?
  4. Hallo, nadat mijn planten 11 dagen onderste boven in een donkere geventileerde ruimte hebben gehangen, zijn ze klaar voor het knipwerk. Nu zit ik met een paar vraagjes, en hoop dat julie hier antwoord op kunnen geven. De grote bladeren kan ik gewoon tegen de groeirichting afbreken op de stam. Moet ik de kleine blaadjes die bij de toppen zitten er ook op deze mannier afbreken? dat gaat namelijk heel makkenlijk omdat ze echt droog zijn. Moeten alle blaadjes (kleine) eraf zijn dat je echt wiet over hou? Bewaar je de toppen in kleine afgebrokkelde weed, of laat je dit normaal gesproken aan de steel zitten? Klopt het dat als je het eraf breek dat het hele kleine stukjes worden? Alvast bedankt allemaal
  5. Whow, best veel reacties hier, en die van smeed ook een hele goeie. Die met de 2 kunstof bakken ziet er ook netjes uit. Ik heb ook zon tensio meter, maar ga savond effe kijken, loop ik heen met mn gieter, en dan kijk ik, is hij hoger dan 100mb, dan giet ik me gieter leeg. Maar dan krijgen ze wel effies veel te veel water. Ik vind een systeem die precies voldoende water geeft wat de plant nodig heeft wel het mooiste. En waarom komen er steeds meer werkelozen, idd, omdat er tegenwoordig meer machinaal gaat. Ga jij maar eens kijken bij een kewekerij, hoeveel daar wel niet computergestuurd gaat. Moeten de thuiskwekertjes dan op achter lopen met een gietertje? hahaha. Wel leuk dat dit topic mooi actueel blijft, en er mensen ook met zulke ideeen zijn. Volgende kweek krijgt toch een aanpassing dat ik een week op vakantie kan zonder de buurman ervoor te hoeven vragen Groetjes
  6. Mooie volle toppen. Alleen mis ik bij jou inderdaad de vele kristallen. Ik kweek met spaarlampen, maar ik heb veel meer kristallen dan jij heb. Ook al zijn jou toppen wel voller dan die van mij (komt denk ik door mijn verzuipperiode) Verder ziet het er allemaal netjes uit. Zelfde Fan als mij en ook radiatorfolie zie ik Mooi kastje. Wordt toch stieken ook geil van T5. Spaarlampen gaan best snel stuk heb ik in de gaten. Al 3 groeilampen kapot.
  7. De vervanger van de gloeilamp? Hoeveel geld en chemische troep moeten ze wel niet gebruiken om daar behang van te maken? Zelfde als een windmolen, Groene stroom. PFFF, jah, nadat hij gemaakt is jah, en wat kost het om zon ding te maken aan CO2 uitstoot, en dan heb ik het nog niet eens over het onderhoud. Enigste wat wat opleverd is stuwdammen, dan laten ze water door turbines naar beneden gaan, en beneden pompen ze met pompen het water weer omhoog. Gaat 60 % aan verloren, maar toch 40 procent groen.
  8. ......Of hoe leeg je tentje gaat worden. haha Hopen dat het allemaal dames zijn. Blijf je ze fimmen, of ga je later schroggen met een netje? Ben benieuwd hoe jij dit aan gaan pakken. Veel planten in krappe ruimte. Suxes met je kweek. Ik moet nog 2 weekjes, en dan gaat de bijl erin. Had mischien nog wel een weekje gemogen, maar is niemand die ze water kan geven, dus is niet anders.
  9. Die vlotterschakelaar zal het niet begeven hoor. Wel is het verstandig de vlotter na elke kweek effe te ontkalken zodat hij niet vast komt te staan. En anders nog een vlotter voor tegen het overlopen van de bak. die de andere vlotter zal onderbreken waardoor de pomp alsnog uitgaat. Die vlotter kan ik een lampje aan hangen, en als die brand, weet ik dat er wat loos is, als hij niet brand brand er een groen lampje. Dan hoef ik niet steeds naar boven om te kijken of het allemaal nog goed gaat. Is namelijk in de schuur, en moet daar een trap op naar zolder,en dan daar weer klouteren:P Zal de volgende vlotters in mn volgende projectje gaan gebruiken: een voor het voeden van de plantjes een als beveiliging tegen het overlopen van de bak een in de ton voor laagste punt (tegen het verbranden van de pomp) een voor wanneer ik de ton weer moet bijvullen Dus kan ik voor het overlopen en drooglopen een rood lampje gebruiken als storing een oranje lampje gebruiken voor bijvullen buffervat groen lampje voor alles oke. Als dit niet gaat werken dan weet ik het ook niet meer:P Natuurlijk blijft het wel noodzakelijk om om de paar dagen effe je lampen hoger te hangen en te schroggen. Maar dit systeem is puur voor het voeden van de planten, dat ze niet te veel of te weinig krijgen.
  10. Hallo Soca, Waarom zal het niet goed zijn? Grondwater zit toch ook op een bepaalde hoogte? De wortels bouwen zich op de stand van het grondwater. Als het het grondwater zou veranderen van hoogte zullen de wortels inderdaad gaan rotten, en je plant dood gaan (of een klap krijgen.) Alleen raar dat ik dit systeem nog niet tegen kom op het forum. Mischien dat iedereen liever met de hand water geeft om er zeker van te zijn dat alles goed blijft gaan.
  11. Wel makkenlijk. Als de lampen uitgaan, neemt de coating het over, en krijgen de plantjes toch nog een beetje licht. Wanneer mogen ze dan slapen?
  12. Hallo, ik wou eigenlijk eens een topic openen hoe je je planten het beste water kan geven op een automatische mannier. Ik had zelf eerst de blumat geprobeerd, dit omdat de blumat water geeft op het moment dat de planten het vragen. Dit was bij mij tot een drama uitgelopen nadat mijn buffer leeg was, en toen ik hem weer vulde werkte de blumat niet, en stond met hele aardebak tot de rand vol water. Nu heb ik een electrische variant van blumat gemaakt, en wil graag weten wat julie ervan vinden, en julie meningen hierover. Werking: De plastic bakken staan continu 2 cm onder water (of minder). Hier zal op geven moment het wordtelstelsel op aan gaan passen. Als de plant water verbruikt, zal het waternivau omlaag gaan. Nu heb ik de tijdklok op op 12 uur staan, en zal de tijdklok 10 minuten spanning aanbieden. Als het waternivo in de bak op pijl is, zal er niks gebeuren. Als het waterpijl te laag is (detectie van vlotter) zal het relay omgaan, en gedurende het nivau weer op pijl is, de pomp water in de bak pompen. Indien het waterpijl op pijl is zal het relay terug gaan in de ruststand, en kan er geen spanning meer naar de pomp toe lopen. Hoop dat het een beetje duidelijk is, maar denk wel dat mensen dit principe werken. Wat vinden julie ervan, en wat zijn julie ideeen en ervaringen?
  13. Heb het niet over nu, heb het over als de bijl erin gaat, of ik dan de blaadjes moet laten zitten als ik ga drogen, of dat ik deze voor het drogen eraf moet knippen? Kom namelijk meerdere vormen tegen op het forum
  14. En met drogen alle bladeren er lekker aan laten zitten, of zoveel mogenlijk wegknippen. Zie namelijk verschillende mannieren hier op het forum.
  15. Hoelang denk je nog elmo? ga 14 januari op wintersport, dus hoop dat ze dan af zijn. Want zal niemand zijn die ze water zal gaan geven. En om ze nu weer op de blumat te zetten heb ik ook geen vertrouwen in, want ze drinken wel 2 a 2,5 liter per dag, dus moet ik minimaal 25 liter voor ze gaan maken. Wil voor de volgende ronde iets gaan maken dat er losse potjes op een verdieping staat in een bak vol met water. Dat de onderkant van de potjes mooi een centimeter onderwater staan. En dan zal eens per 12 uur, er een pompje de waterbank gaan aanvullen tot een bepaald nivau (nivauschakelaar) Dit lijkt mij erg makkenlijk. Als je wil overstappen op extra voeding (pk13/14) maak je dat aan in de buffer, en dan zal geleidelijk de voeding overgaan, niet de een op andere dag. De pomp (aqarium pompje) zal ik via een nivauschakelaar gaan schakelen via een tijdklok. Indien er nog genoeg water in de bak zit, en de tijdschakelaar geeft spanning door, dan zal de pomp niet gaan draaien omdat het nivau nog goed is. Al geeft de tijdschakelaar spanning, en het water nivau is laager, dan zal de pomp aanspringen tot de nivauschakelaar weer schakeld. Je kan natuurlijk ook de timer per uur zetten om de waterstand te controleren, is net hoe je het instel. Is dit wat?
×
×
  • Create New...