Jump to content

Spafruit

Members
  • Content Count

    236
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Spafruit

  1. ik wil in november tot april/mei draaien, temps zijn dan nog niet "zomers". Het is een woning op de 1ste etage en warmte is te regulieren door gewoon de verwarmingen uit te zetten in de woning (er word daar afgeblazen). Indien ik de calc volg van http://www.hennepdesk.eu/home/hd-vent-calc dan zou ik als i kde verwarmingen op 18c laat met 2500 genoeg hebben, zet ik ze uit duikt het al naar 2000 toe. Op hoelang gebruik zijn de meeste filters ingesteld? pak ik 2700m3 voor een half jaar lang moet dit afdoende zijn lijkt mij? EDIT: Tis een 3000m3 canlite geworden, mocht dit problemen opleveren dan laat ik het weten
  2. Hiya, Gezien dit de eerste keer is dat ik tempratuur afhankelijk laat afzuigen, heb ik een vraag over het filter. De ruimte is ong 20-25m2 incl schuine muren, plafond hoogte is 260cm. Er komen 16 lampen a 600W te hangen en ik heb een 3250kuub afzuiger die automatish geregeld gaat worden. De omgevingstempratuur is rond de 21c. Totale oppervlakte is 75m2. Het gehele hok zal een half jaar draaien, dus wat snellere verzadiging is niet erg. Zit te twijfelen tussen: http://www.eugrowshop.eu/nl/luchttechniek-...n-lite-2500-m3/ http://www.eugrowshop.eu/nl/luchttechniek-...-filter-2400m3/ Of zeggen jullie een zwaardere is echt noodzakelijk?
  3. Hi all, Na een poos op nonactief ga ik starten met een nieuw hok. Ook wil ik voor het eerst bezig met librabakken vanwege een slechte rug (en ik dus geen 10tallen zakken grond wil sjouwen). Heb altijd met aarde gekweekt, dus geen ervaring op hydro (al wel goed ingelezen) Hoe ik de opzet dacht te doen: 2000kuub aanvoer 4000kuub afvoer 16x 600W lamp 64 librabakken 1 meter 256 planten (ff kijken wat beschikbaar is, maar word iig een wit soortje) Verdeeld over 2 hokken die naast elkaar staan zodat de restwarmte voor het andere hok gebruikt kan worden. 16 lampen tegelijk aan wil ivm de omgevingswarmte & stroom ook helaas niet. Nu zit ik er alleen nog mee: * Hoe voer ik het beste de lucht van hok 1 naar hok 2? * Waar plaats ik het beste het filter of ga ik per hok filteren? * Met 4 planten per slab en een witte soort, hoelang +/- voorgroeien? * Welke pomp is stil en leverd genoeg vermogen?
  4. Waarom is het niet het slimste? Mijn redenatie was dat dan de wortels niet een overschakeling van blok naar slab hebben, waardoor ze dus minder stress zouden moeten ondervinden en het allemaal wat vloeiender gaat
  5. Is dat zo raar dan? Gewoon rechtstreeks de stekjes in de slabs ipv eerst nog in stekblokjes?
  6. Tim, zou je indien je tijd hebt misschien in de indoor vragen sectie eens een topic kunnen starten met wat je allemaal nodig bent voor een hydro kweek? Denk aan de benodigde bakken, slabs, aantal waterbeurten, etc. Vooral voor beginners is het aantal waterbeurten moeilijk in te schatten (we kunnen immers de tensio niet zo makkelijk in steenwol rammen of wel?) Persoonlijk begin ik ook aardig zat te worden van het sleepen met zakken aarde en zit al meer te twijfelen om over te stappen naar hydro. (voorkeur heeft dan steenwol waar ik dan zlef wel met een spijker gaten in prik om de steeltjes in te steken)
  7. Oh sorry, dacht dat die op 130/140 ofzo zaten Denk dat het dan toch echt zelfbouw gaat worden als je een lage maar toch grote oppervlakte wil.
  8. Zal de tempratuur dan niet te hoog oplopen aan het einde van de 18uur?
  9. Proppegator modellen zijn idd kleiner, maar dan ook gelijk heel veel kleiner. Beste voor jou is een secret jardin darkroom twin denk ik. (en hem dan los van elkaar te gebruiken ipv opelkaar)
  10. Tneon op 20m2 is onbegonnen werk. Denk dat je met spaarlampjes lichtelijke strekking krijgt maar dat dit verwaarloosbaar zal zijn. Beste manier om er achter te komen is om het gewoonweg te doen. Er zullen namelijk weinig mensen zijn die met een paar spaarlampjes op 20m2 standaard werken (dat zullen meestal n00bs zijn die dan een bouwlamp op die oppervlakte hangen). Zou wel iets eerder beginnen met de spaarlampen..... warmte is natuurlijk niet plotsklap weg!
  11. Wat is momenteel de beste die je kan krijgen voor <200? Zal em alleen thuis gaan gebruiken dus hoeft niet portable te zijn. Wel met ventiel vanwege hoest aanvallen
  12. Hoi, Gezien ik van groot naar nu weer opnieuw opbouwen zit, heb ik niet elke keer een stekbak vol. Hoelang kan je de blokjes in vochtig perliet zetten voordat de kwaliteit achteruit gaat? Inwateren met voedingsstoffen doe ik niet aan, het is onkruid en of het nu 2 dagen langer duurd om wortels te vormen maakt mij weinig uit (toch ruimte zat). 1x gehad dat ik een losse tray van een gs had gehaald, welke zelfs al bij aanraking uiteen viel. Ook een keer te veel wortelstimu er bij gemikt (factor 10) en toen waren de blokken ook pap =)
  13. Nog meer besparen: Gewoon T5 amatuur met T5 balken er in (geen dure omvormer & geen omzetslag die ook energie verbruikt)
  14. Mja twindaddy, als jou vriendin geld kost op die manier moet je maybe toch eens een andere zoeken @zODd: Als het gewoon het zelfde materiaal is, waarom zou ik dan meer betalen omdat er een merknaampje opgeplakt is? Vandaar ook mn vraag waar ik op moet letten ivm giftenten.
  15. Denk niet dat ze een chinees deze kant op sturen Prijzen zullen wel zo laag zijn omdat je daar dichter(of zelfs helemaal) bij de bron van alles zit
  16. Hi all, Ik zat eens rond te kijken naar een stel tenten en kwam ook een paar suppliers uit china tegen.... Een 1.2Mx1.2Mx2.0M zou me inclusief verzendkosten op 80 euro uitkomen. (elke extra die ik er bij bestel = 57eu extra en vanaf 10 gaat de prijs nog verder omlaag). Custom maten doen ze ook aan, 10m2 doek + stokken = 100eur Waar moet ik op letten ivm giftenten en dergelijke?
  17. Is de aarde wel luchtig genoeg dan? Dat het zo hard inklinkt heb ik nog nooit gezien.
  18. Wegens onverwachts een extra vakantie in het staatshotel is deze vertraagd. Stekhok is foetsie en nieuwe is alweer in aanbouw. Dit neemd uiterraard wel vlink wat tijd in beslag waardoor deze test waarschijnlijk ergens in eind augustus pas start.
  19. Hi allen, Welke is veiliger: Davin DV 33: VOI 24x600: Er komt 24x600W op te draaien, input is 3x40A Verzwaring geen probleem.(bijv naar 62A). De davin's heb ik goede ervaring(tenmiste de kleinere varianten) mee maar hoe komt het dat de davin (keer 2 dan) alsnog veel goedkoper is dan de VOI varianten? Ook staat er op internet niet echt duidelijk bij hoeveel inputs er aan hangen terwijl dit wel van groot belang is natuurlijk. Iemand die kan helpen?
  20. Zou je eens de formule kunnen plaatsen zodat we het ook kunnen uitrekenen met minder watt per m2 of meer grond per m2?
  21. Mocht iemand nog een goedkope leverancier weten voor RAW vloei dan hou ik me aanbevolen. Mn oude is er mee gestopt en heb nog maar een 10-15 pakjes over!
  22. op mdf? Hou eens kort een aansteker bij een mdf plaatje? En kijk dan eens wat er gebeurt, denk je in wat er gebeurt als dit 18uur lang zo blijft. Druk er afstandshouders tussen (of een stapel ringetjes) zolang hij maar een stukje van het materiaal afhangt.
  23. Spafruit

    LETGROW

    Hoe zit het met het omvallen van planten? Omdat de wortels alleen in nevel hangen hebben ze nergens houvast? EDIT: Ah, zie het al... netpotjes
  24. 2e hands heb je vooral kans op meer herrie..... en dat was juist wat je niet wou? Canna is redelijk goede beginners voeding, zodra je wat tijd over hebt en je een stuk gaat verdiepen zijn er voor de wat doorgewinterde personen betere voeding beschikbaar. (hoge concentraties of versprijd over een shitload flessen). Hier zou ik als beginner me nog niet aan wagen, staat garant voor kapotte planten. PH/EC meter is als je de hoeveelheden aanhoud bij canna niet 100% nodig, echter als er wat fout gaat is het wel handig om iets te kunnen meten. Ruck RVK125L is prima naast te slapen maat van me heeft hem ook gehad en had z'n bed er 1.5-2 meter vandaan staan. (wel opgehangen aan rubbers & met geisoleerde slang. Ook je filter niet rechtstreeks aan de fan hangen, altijd stukje slang er tussen.
×
×
  • Create New...