Jump to content

Forambik

Members
 • Content Count

  171
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Forambik

 1. ik vind'm nogal laat bloeien voor een purple power(ofwel erg weinig direct zonlicht), ben je zeker van de variëteit? edit: zie eens die link in m'n signature
 2. dat zal een goede oefening wezen voor als de plant zwaardere toppen moet dragen, dus enkel pot verankeren.
 3. als je nu nog lang moet bloeien heb je vast een verkeerde soort gekozen, laatste periode bloei wordt doorgaans geen voedingsstof gegeven dacht ik.
 4. ik ben geen kenner op dit vlak (heb zelf nog nooit vloeibare voeding gebruikt), maar is het niet gewoon de bladeren die de opgebouwde stoffen afstaan tbv de voortplanting (de toppen dus)?
 5. nog maar je 3de post dusja.. mijn raad: gebruik zoekfunctie
 6. Forambik

  wietboom

  gaat inderdaad, wat je nodig hebt is een plaats waar het niet vriest en een TL lamp met timer om de plant in de groeicyclus te houden.
 7. Zulke personen mogen ze van mij gerust bannen. Er wordt hier al genoeg zever verkondigd, zeker nu seraph er niet meer is ..
 8. /ja vette plant! Maar bloei in redelijk vroeg stadium .. toprot zal vast je oogst verknoeien
 9. dat lukt misschien nog met de kweekjes waarvoor jij zorgt. Voor ieder serieuze kweker met een serieuze plant is dit onbegonnen werk (stel je voor lol), als het al enig nut zou hebben (wat ik sterk betwijfel).
 10. ik begin deze vragen over steeds hetzelfde onderhand beu te worden, van mij dus geen antwoord meer inzake wat jij vraagt. Je bent redelijk nieuw lid dus mijn vraag naar jou: ooit gehoord van de searchfunctie? Vast niet, ik kan je alvast zeggen dat het soms erg handig kan zijn.
 11. jij bent vast hoger opgeleid binnen de chemie of dergelijke?
 12. volgens mij bladeren die opgebouwde voedingsstoffen afgeven ten voordele van de voortplanting. Het valt mij ook op dat bij eigen bio-dynamische teelt, zonder enige vloeibare voeding uit growshop, het de grotere bladeren zijn die direct staan ingeplant op hoofdstam die geel worden.
 13. Het was de laatste dagen inderdaad prachtig weer voor de bloei! Niet te warm, niet te koud, vol zonlicht..
 14. ik heb er ook 2 achter vensterbank staan die enkel 's ochtends en 's middags (niet namiddag) licht hebben en ik heb de indruk dat de bloei wat langer zal duren als voorzien.
 15. je had best er eerst een plastiek zak over gedaan en dan pas verwijderen. groen in de afvalbak? En al zeker geen wietplant incl opgebouwde voedingsstoffen..
 16. inderdaad! Een hermafrodiet is volgens mij doorgans een éénhuizige éénslachtige plant éénhuizig: zowel vrouwelijke als mannelijke bloeiwijze komen voor op dezelfde plant éénslachtig: de bloeiwijze bestaat uit één geslachtelijke bloeiwijze (mannelijk/vrouwelijk) Indien je een tweelachtige hermafrodiet hebt kan je vast enkel een zak zaad overhouden.
 17. echte buitenkweek was nu al +- 4 weken in bloei (mooie witte plukjes van een vinger dik ongeveer schat ik)! Ik heb vorige jaar kunnen ervaren dat bloei en ons klimaat in october alvast niet samengaan, dit zal een les wezen voor latere teelt.
 18. Forambik

  Geur

  purple power is hier wel populait bij de buitenkwekers me dunkt. Ik was vorig jaar erg tevreden met m'n PP, goede vroege bloeier zoals het moet. Over de geur kan ik alvast zeggen dat je je niet aan een zoete groene wiet dient te verwachten, eerder aan iets wat ik omschrijf als een exotisch, kruidig geurtje. Vergt enige aanpassing als je witte binnenkweek gewoon bent.
 19. om min of meer hierboven aangehaalde redenen vertrouw ik geen additieven als: -beendermeel -bloedmeel als bestanddeel van zelf samengestelde teelaarde, ik zou ze niet gebruiken voor bio-dynamische teelt.
 20. ja het is vast normaal, de grote bladeren die direct op de hoofdstam staan ingeplant geven de voedingsstoffen af opgebouwd tijdens de groeiperiode. Ik herken de situatie, m'n purple power vorig jaar was ik erg tevreden me overigens
 21. gemiddeld denk ik droog +- 200 gram voor een middelmatige plant Maar er zijn zodanig veel bepalende factoren (beschikbare voedingsstoffen, wortelmogelijkheid, vochtgehalte, luchtgehalte, kweekmateriaal, enz...).
 22. je bedoelt vast met het blote oog. Om hars goed te kunnen zien heb je een (optimale) versterking nodig van ca. 10* tot 30*, best van al zou zijn een microscoop met lichtbron. Als je die mogeijkheid hebt kan je pas objectief oordelen over de rijpheid van de bloei, zie die link in m'n sig: female flower maturation.
 23. 2 weken is misschien nodig voor de massieve, vette toppen. Kleine topjes heb je vast veel sneller gedroogd (enkele dagen). Gewoon drogen is de boodschap, alle andere methodes (microgolfoven, pan, .. ) zullen enkel zorgen voor verknoeien van potentiële kwaliteit
×
×
 • Create New...