Jump to content

vrolijkeklopzak

Members
 • Content Count

  124
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About vrolijkeklopzak

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. dit zijn de foto's die Lesley wilde plaatsen
 2. vrolijkeklopzak

  info

  info
 3. ik heb zelf geen buiten ervaring maar had het geholpen als je bv de eerste week van mei had geplant, of zelfs de laatste week van april al? Of blijft de bloeitijd buiten afhangen van de korter-wordende dagen?
 4. schreef ik net hierboven, dus het kan weinig kwaad (bij mij deed het geen kwaad, natuurlijk kan ik geen garantie voor jouw plant geven. Herpotten is alleen nodig als de wortels tegen alle randen en onderaan je grond zitten, zolang dit niet het geval is, is de pot nog goed.
 5. Voor mijn verslag zie mijn ondertitel. Mijn plant was oogstklaar, dus ook gedaan een week geleden, en de rijpe toppen eraf gehaald. Onderaan zaten nog een paar minitopjes die nog niet rijp waren, (waarschijnlijk omdat deze te weinig licht kregen doordat de bladeren en toppen bovenaan alle licht pakte en alleen schaduw overlieten) dus ipv weggooien heb ik ze maar even laten staan. De plant is nu een week verder en de topjes zijn al wat beter gegroeid en meer bruine haartjes erop, maar het gekke is dat er nu nieuwe topjes ontspruiten, oftewel het lijkt alsof de plant opnieuw begint te bloeien. Mijn vraag is dus: Werkt dit? gaat ze nog een keer bloeien en zijn deze topjes dan te roken of is dit kansloos en kan ik beter de plant euthanaseren?
 6. Normaal is omhoogkrullen water tekort... maar... dat omhoog krullen bij jouw plant is volgens mij geen probleem, maar komt omdat de plant geen plek heeft voor z'n bladeren dus ze groeien tegen elkaar op, dat veroorzaakt omkrullen, had ik bij mijn plant ook bij een blad maar dat blad is wel gezond gebleven. De gelige plant kan vanalles zijn, geef je ze ook voeding en wat voor een grond is het?
 7. Ik ben geen buitengroeier maar ik kan wel een paar antwoorden geven 7.is dit economisch slecht voor de boer? Als jij zijn mais eruit gaat trekken om plaats te maken voor je planten wel, anders nee. 8. zal het slim zijn om de boer te informeren? Nee, de meeste boeren zullen er niet aan willen, en dan heb je nog een aantal boeren die meteen naar de politie stapt en een aantal boeren die je aan hun gaffel rijgen 11. in wat voor pot moet je voor groeien? Een driehoekige pot
 8. Zo mooi zie je ze zelden! Echt heel mooi hokje! Hoe heb je die brandblusser/sprinkler nou aangesloten en waarop? ik zie niets van leidingen of dergelijk. Hoeveel ruimte is er nu met de filter nog over vanaf de bovenkant pot tot (ong 50cm) onder de lamp? Als je dat weet weet je hoe hoog je planten mogen worden Als ik het goed begrijp als de deur dicht is ziet het er uit als een normale deur? Als je wil mag je daar een fotootje van plaatsen, ben erg benieuwd!
 9. Topicstarter, als jij ouder dan 10 jaar bent. mag je je diep gaan schamen voor dit verhaal, totaal onsamenhangend, vol met fouten en geen interpunctie. Als je ons morgen, wanneer je weer nuchter bent, kunt overtuigen dat je onder invloed was, vergeef ik je... Als je dit typte terwijl je niet onder invloed was, moet je toch echt terug naar school.
 10. telt horen ipv zien ook in dit topic? Ik was laatst aan het spelen op m'n gitaar en had flink wat gerookt van te voren, en tijdens het spelen hoorde ik opeens een soort koor zingen met mijn muziek mee. Dus ik stop met spelen om te bepalen waar dat geluid vandaan kwam, stopt het koor ook... ik begin weer met spelen begint het koor ook weer... toen kwam het besef dat het niet echt was maar het klonk zo mooi dat koor echt zo'n mooie muziekervaring nog nooit gehad dus ben maar door blijven spelen. Daarna nooit meer gehoord
 11. kan ook gewoon tekort aan licht zijn, oftewel de onderste en middelste bladeren krijgen minder licht (schaduw van de andere bladeren), als dit het geval is maakt het niet veel uit, plant zal er weinig schade van ondervinden.
 12. weet je zeker dat die balletjes mannelijk zijn? in mijn verslag heb ik ook een foto gepost van een "balletje" en kreeg er zelfs een reactie op dat het waarschijnlijk een man was, maar naar 1,5 week kwamen er witte haren uit en bleek het zo'n pistillate te zijn wat dus gewoon bij de vrouwelijke groei hoort zie rechtsonder
 13. dankje vond het zelf best ook heel leuk om te doen, deze eerste kweek. Ik heb geen weegschaal dus weet niet precies wat eraf komt maar ik ga het wel wegen als het droog is, maar de microscoop-man die schatte rond de 20g droog. Of dat ook zo zal zijn zal zich moeten uitwijzen, ik heb die 18w lamp gebruikt de hele kweek dus als het 1g/w is dan zou dat best kunnen kloppen. Ben zelf al reuze tevreden, verkopen ofzo doe ik toch niet, dus het is puur eigen gebruik, en met 18gram ofzo droog doe ik heeeel lang, met 2g van de shop doe ik wel een dikke maand, dus een half jaar tot een jaar zal ik ermee kunnen doen als het inderdaad 18g droog wordt. foto van de hele plant... ai... hij is gehalveerd en heb de laatste weken geen foto van de totale plant gemaakt, maar ongeveer 1m hoog en 60cm breed is zij geworden. Kan wel morgen een foto posten van de overgebleven helft, deze blijft nog een paar dagen staan om de kleine topjes nog op te peppen. trouwens je opmerking over kleine kweek klopt helemaal, en daar bedoel ik niet alleen de omvang van de plant mee, maar ook dat ik eigenlijk niets speciaals heb gedaan, ik heb gewone potgrond gebruikt, een spaarlamp van 4 euro, gewoon kraanwater gegeven etc, dus het blijkt dat speciale lightmix/voedingen/lampen/water etc geen vereiste zijn, al begrijp ik wel dat je met deze hulpmiddelen een veel grotere opbrengst kunt krijgen.
 14. ik heb de 2 hoofdtoppen gekapt, geknipt en te drogen gezet, maar onderin zaten wat minitopjes die nog niet echt iets waren, die heb ik laten zitten en er de lamp eens goed dicht op gezet, ga kijken of dat nog iets beter wordt de komende dagen en dan knip ik dat ook weg. will keep you posted.
×
×
 • Create New...