Jump to content

Buddha Cheese

Members
  • Content Count

    26
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Buddha Cheese

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

377 profile views
  1. Aha dat stelt me gerust, bedankt! Ik kijk er naar uit om deze plant te kweken, heb er veel goeds over gehoord, en dan kreeg ik plots de kans om aan de stekken te geraken..
  2. Heel erg bedankt voor de uitleg! Die DV-28 heeft inderdaad 2 stekkers, om over 2 groepen te verdelen. Ik heb enkel 1 groep ter beschikking, dus die heb ik niet gekocht. Ik heb ondertussen 2 van die budget relaiskasten van Davin gekocht, Die hebben 4 stopcontacten, dus kan ik elke lamp rechtstreeks op een relaiskast aansluiten (relaiskast rechtstreeks in een stopcontact). Zo heb ik dus geen stekkerdoos nodig, en kan ik ze dus ook apart laten aangaan, voor de zekerheid. Moest dus waarschijnlijk niet, maar die 70 € extra gaat het nu ook niet maken... Voor de stekkerdoos (voor ventilatie en andere randapparatuur) heb ik een Brennenstuhl gekocht met 3G 2.5 mm² draden, spatwaterdicht (IP54), geschikt voor 16A. Deze is 2m lang, en heeft wel een lampje (ik hang hem toch buiten de kast op).
  3. Oke, bedankt. Die bloeiverschijnselen zijn normaal? Heb schrik om ze te toppen om er dan achter te komen dat ze al in de bloei waren en niet meer hergroeien.
  4. Ik heb S5-haze stekken gekregen die volgens mij te lang in jiffy's hebben gestaan.. Ze zijn een 15-tal cm hoog, en hebben een 5-tal internodes. Ze zijn ook beginnen strekken. (De lat in de foto geeft een verkeerd beeld door perspectief, ze zijn wel degelijk 15cm hoog) Ook vertonen ze bloeiverschijnselen in de oksels. Is dit voorbloei? Gaan ze nog terug naar de groeifase gaan? Wat raden jullie aan om te doen? Ik kan heel moeilijk aan stekken geraken, dus zou hier zeker voort mee willen. Ik wil hier ook moeders mee maken voor de volgende rondes. Ik kan ofwel 9 ofwel 16 planten zetten op 1.20 x 1.20. Zou ik ze uitplanten, enkele dagen laten wennen, om ze dan meerdere internodes terug te toppen? Of is het beter om ze niet te toppen en ze na enkele dagen op 12/12 te zetten?
  5. Bedankt voor de reacties, ik ken niets van elektriciteit en vind het allemaal wat verwarrend. Daarom dat ik die plug and play lampen koop. Dat programmeren van het schakelschema zoals @Wietefras aangeeft, klinkt heel ingewikkeld.. Ik denk precies niet dat dat mij gaat lukken. Maar nu vraag ik me af of die 5 drivers wel tegelijk aan kunnen gaan door die hoge inrush? Dus als ik de Davin DV-14 met 4 stopcontacten koop, en dan 2 van die lampen via een stekkerdoos naar een stopcontact, en de andere 3 apart in de stopcontacten, gaat dit een probleem geven voor de inschakelpiek? Of ik koop 2 Davin Budget relaiskasten (https://onlinetopgarden.com/nl/verlichting-elektra/voorschakel-apparatuur/relais-en-relaiskasten/davin-budget-relaiskast-4x-600w-kachelcontact). Deze 2 relaiskasten sluit ik dan aan op een stekkerdoos. De relaiskasten hebben 4 stopcontacten, waarop ik dan 2 en 3 lampen op kan aansluiten. Deze relaiskasten laat ik dan op een iets ander moment aangaan. Zou dit veiliger zijn?
  6. Ik ben een tent aan het samenstellen voor 120 x 240 cm, en wou graag 5 x de TGL-220 gebruiken. In totaal dus 1100 Watt. Nu begrijp ik niet goed hoe ik deze 5 lampen zou aansluiten op een timer. Het liefst gebruik ik een relaiskast die ik gewoon kan kopen, maar die hebben meestal 2-4 stopcontacten voor lampen, en een kachelcontact. Kan ik bijvoorbeeld de Davin Relaiskast DV-12K 2x600W + kachel ( https://onlinetopgarden.com/nl/verlichting-elektra/davin-relaiskast-dv12-k-2x-600w-kachel ) gebruiken? En dan de lampen via een stekkerdoos in deze 2 stopcontacten (of in het kachelcontact?).
  7. Heb net een brief gekregen dat binnenkort de elektriciteit in mijn buurt gaat afgesloten worden voor bijna een hele dag. Nu heb ik net nieuwe stekken gemaakt, en vraag me dus af wat ik het beste kan doen. De stekken hebben nu overdag 18 uur licht. Kan ik, als ik ze overpot, het lichtschema gewoon omschakelen naar ’s nachts zodat het licht niet uitvalt met de stroompanne? Of moet ik het lichtschema beter elke dag bijvoorbeeld 1 uur opschuiven totdat het zo is? Of moet ik het gewoon zo laten en dat de planten dus 1 dag geen licht krijgen? Of een zaklamp ophangen? Ik kan ze eventueel ook tijdelijk in potten steken en dan een dag in de tuin zetten, maar ik gebruik eigenlijk één grote aardebak, dus dat is wel wat lastig. Wat is dus de beste oplossing voor een stroompanne? Bedankt!
  8. Vorig jaar zijn beide van mijn spots ontdekt, maar de zaadkweek die ik gedaan had onder een elektriciciteitsmast die in een maïsveld stond niet. Nu denk ik eraan om dit jaar onder zo'n elektriciteitsmast in een maïsveld te kweken. Het is 4 op 4 meter, je moet er geen maïs voor vernietigen, je hebt de héle dag zon, je vindt tientallen van zo'n plaatsen en de kans op ontdekking lijkt me vrij klein. Nu ben ik van plan om enkele moederplanten te starten en om de stekken pas 1 juli in de maïs te plaatsen (zodat er niet meer gespoten wordt en de maïs al hoog genoeg is en bovendien mijn examens gedaan zijn). Hierdoor blijven de planten waarschijnlijk vrij klein, maar daarom wou ik een soort van sea of green buiten doen door veel kleine planten neer te zetten. Lijkt me veel makkelijker om te knippen en van 16 m² per plaats krijg je wel wat opbrengst op deze manier zou ik verwachten? Hoeveel planten zou ik er dan moeten neerzetten? Hier heb ik namelijk geen idee van.. Ik kan natuurlijk perfect ook een dakje construeren als de laatste weken nat zijn omdat de structuur van de mast er gewoon staat. Misschien zelfs een echte serre van maken maar dan denk ik dat ik weer problemen met rot ga krijgen als er geen ventilatie is of niet? Of misschien enkel tijdens de groei? Moet ik de grond daar nog bewerken of zou die bemest worden samen met het veld? Welke soort raden jullie aan die klaar is voor de maïs geoogst wordt? Of denken jullie dat een autoflower hiervoor geschikter zou zijn? Ik kan ze natuurlijk wel pas eind juni plaatsen. Ik ben nog aan het brainstormen, dus alle opmerkingen, bedenkingen en meningen zijn welkom! Zou het een goed idee zijn om onder een elektriciteitsmast in een maïsveld te kweken en hoe zouden jullie het dan doen?
  9. Als jullie van plan zijn 2 hps lampen te hangen, gaat jouw kotbaas toch merken dat de elektriciteitsrekening veel hoger is? Waarschijnlijk betaal jij een forfaitair bedrag daarvoor, dus denk niet dat hij dat zo leuk gaat vinden? Sowieso lijkt het mij risicovol om op een kot (voor de Nederlanders, hij bedoelt dus een studentenkamer) plantjes neer te zetten. Bij mij kwam de kotbaas ook regelmatig binnen, denk dat de meeste dat eigenlijk wel doen (ook al mag het in principe dus niet).. En geen koolstoffilter gebruiken vind ik al helemaal uit den boze: er zitten 9 kansen op 10 studenten bij jou op kot die het niet zo leuk gaan vinden dat hun hele huis naar wiet ruikt?
  10. Op hun site staat dat het 50 € is voor een dagpas en dat ze niet op voorhand te bestellen zijn. Lijkt me wel erg veel als het zoiets kleinschalig blijkt te zijn. Zou er wel graag naartoe willen, zeker omdat het de laatste zou kunnen zijn.
  11. Mijn ticket voor Reggae Geel is binnen! Ga al enkele jaren en heb nog nooit problemen gehad met wiet. Je kan op het terrein amper een plaats vinden waar het niet naar wiet ruikt dus ik zou me niet al te veel zorgen maken. Ben al een paar keer al blowend door de security aan de ingang gelopen zonder dat ze er iets van zeiden en een groot deel van de medewerkers staat zelf te blowen.. Natuurlijk zal er politie aanwezig zijn, maar zo lang ze je niet betrappen met dealen zal je er geen last van hebben. Kijk er zo hard naar uit! Jah Shaka, Linton Kwesi Johnson, Luciano, Big Youth,... awesome. Vooral de 18 inch corner is geweldig: keiharde dub in een bos (met hangmatten!), wat wil je nog meer. Hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn, hoewel ze wel regen voorspellen op dit moment.
  12. DOUREEEEUUUUHHH! Net gezien dat Alborosie aan de line-up is toegevoegd, awesome! Laat die festivals maar komen, heb er zin in, hehe. Plantjes zien er goed uit, maar ziet er inderdaad naar uit dat ze wel wat langer zullen mogen staan.
  13. Nee, maar ze gaan ook niet beginnen debatteren als de coffeeshops een dagje sluiten of als er wietafval in Den Haag gedumpt wordt. Er is gewoon geen enkele enkelvoudige actie te verzinnen hiervoor. De enige manier om iets wezenlijks te veranderen aan het drugsbeleid lijkt mij als de publieke opinie over drugs volledig verandert (door aangehouden activisme en meerdere acties, debatten,...) zodat de politiek wel mee moet veranderen. Of dit ooit haalbaar is weet ik niet, want de anti drugs propaganda doet goed zijn werk.. Ofwel moeten we alle blowers weten te overhalen om voor één keer hun politieke visie aan de kant te zetten en één keer massaal op een one-issue pro-wiet partij te stemmen zodat ze ons niet langer kunnen negeren en er wel een verandering in het beleid moet komen. De volgende verkiezingen kan iedereen dan weer versplinteren naar hun eigen partijen (ook al is er als je het mij vraagt amper een echt verschil tussen alle ideologisch vervaagde centrum partijen maar oke). Misschien is het een goed idee om eens te kijken hoe het activisme in Amerika en Canada georganiseerd is? Daar lijken ze toch wel vorderingen te maken?
  14. Nee, maar het is wel een onschuldige en leuke actie om wat zichtbaarheid aan onze standpunten te geven, iets wat de pers zou kunnen opvangen. Natuurlijk moet je dit niet op je eentje in je tuin doen, maar bijvoorbeeld met een massa mensen bij een of ander protest. Volgens mij had ik dit gezien in een filmpje van Simon Vinkenoog, maar weet het niet meer precies.
  15. De meest ludieke actie die ik ken, is toch wel ballonnen loslaten met een zaadje eraan. Die vond ik echt goed gevonden. Verspreiding van de wietplant!
×
×
  • Create New...