Jump to content

Markoz

Members
  • Content Count

    43
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Markoz

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden
  • Birthday 10/27/1988

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Bedankt voor de snelle reactie. ik heb de startblokken incl pluggen net in 1.5L water gedaan met rootfast, ata leaves a+b. EC 1.2 PH 5.3. De zaadjes liggen nu in een glas met leidingwater, en zal ze morgen in de startblokken willen stoppen. Moet ik dan alsnog een x de waardes van de startblokken meten? Zo ja hoe?? Kun je me misschien ook wat meer uitleg geven hoe ik mijn mapito inwateren moet, en hoe ik deze klaar maak om de blokken erin te kunnen stoppen? Groeten Markoz
  2. Hee allemaal, Is er iemand die mij kan helpen? Vandaag wil ik beginnen met mijn 1e ronde op hydro. Ik wilde vanavond de startblokken (4x4) en de plugs gaan spoelen/inwateren met 1Liter water met 1ml atami ata rootfast, maar ik krijg de EC-waarde van het water niet hoger dan 0.8. Elke x wanneer ik er 1ml rootfast bij doe, stijgt de EC met 0.1, maar het lijkt me niet dat ik meer dan 6ml rootfast moet toevoegen op 1 lliter? Wat kan hier aan doen? Ook weet ik nog steeds niet hoe ik de waarfes van mijn nieuwe mapito goed krijgkrij kan iemand mij uitleggen hoe ik dit doe? Groetjes Markoz
  3. Hee, Binnenkort wil ik weer beginnen met een eigen kweekje. Dit keer 4 dames in 11L potten in een tentje van 80x80 met een 400watt evsa. Een 425m3 afzuiger. Voor wanneer de lamp uit is heb ik een warmtekabel op de bodem, en de worteltemperatuur is 19graden. Ik ga kweken met een recirculerend systeem op mapito, en als voeding ga ik de bloombasticbox van atami gebruiken. Mijn vraag is nu hoe ik mijn mapito precies vochtig moet houden. Moet ik mijn druppelsysteem(bovenaf) continu laten druppelen, meerdere malen per dag een beetje, of om de paar dagen tot dat het water eronderuit loopt? Ook zou ik graag willen weten hoe ik de ph/ec waarde van de mapito kan meten wanneer ik bezig ben met het kweken. Groetjes Markoz
  4. Thnx voor de tip. Ik denk idd dat de dames een tekort aan magnesium hebben. Dit door een te koude nachttemperatuur heb ik het idee. Mja die is nu al verholpen. Wat ik nu moet doen om het probleem op te lossen weet ik niet. Kalkoenmest oid hebk niet tot mijn beschikking. Iemand andere huis tuin en keuken tips?
  5. Niemand die me kan vertellen wat deze plekjes op mijn bladeren zijn??
  6. Heee... Hier nog maar eens een update. @bubblekush Op dit moment heb ik mijn temperatuur aardig onder controle met deze setup. Ik ben er zeker van bewust dat dit in de warmere maanden van het jaar wat problemen met zich mee zal brengen. Ik zal dan of de lamp moeten dimmen, of mijn setup aanpassen. Een 1000m3 softbox als afvoer misschien? Anders moet ik gaan zorgen voor verse lucht uit een andere ruimte waar het koeler is. Gelukkig zijn we nog niet zo ver, en moet ik eerst deze ronde maar eens tot een mooi eindresultaat zien te brengen. Hier wat foto's De dames staan er redelijk goed bij. Ze beginnen nu tegen het netje aan te groeien. De dame met een achterstand.. Hopelijk kan ze nog iets bijdragen aan het vullen van het netje. Wel krijgt er een wat bruine plekjes op het blad. Wat dit is weet ik niet. TMV geloof ik niet. Ik raak de dames amper aan, en desinfecteer mijn handen altijd met gel voordat de tent open gaat. De temperatuur is naar mijn idee ook goed Lamp aan: min 26 max 29 Lamp uit: min 17 max 22
  7. Hee bubblekush, waarom 400 ipv 600?? De eerste drie dames zijn twee dagen geleden voor het eerst gefimt. Even kijken hoe dit aanslaat.
  8. Hee.. Hier dan een update met de eerste fotos... Sorry voor de slechte kwaliteit, maar heb weinig bewegingsruimte op de plek, en ben niet echt een kei in fotograferen. Aller eerst de voorgroeiruimte. Deze is nu niet in gebruik. Hier mijn schakelbord voor de bloeiruimte, met daar boven de automatische blusser. en hier dan de dames.. en ja die ene ziet er erg sneu uit... Ik hoop binnen nu en 2 weken het netje een keer te kunnen gaan vullen.
  9. Hee Bob... Ziet er netjes uit. Mooie grote stekken heb je, van een heerlijk soortje. Ik ga je deze ronde zeker volgen. Succes met je kweek.
  10. Hee Bob, Bedankt vr je reactie. Het ontkiemen heb ik als volgt gedaan; Ik heb gebruik gemaakt van een cheapass propagator van het tuincentra. Hierin heb ik een laag seramis gedaan, en hier 4 spongepots in gezet. Dit alles goed vochtig/nat gemaakt met bacto, zodat alle seramis en de spongepots het water goed op konden nemen. daarna het overtollige water een beetje afgegoten, en de 4 spongepots voorzien van de zaden. De propagator heb ik onder de LED gezet. Veel heb ik niet fout gedaan volgens mij?? Ohja en om nog even terug te komen op het voorgroeien onder de HPS... Ik vind het erg zonde om voor het voorgroeien mijn 600watt te gebruiken. Wel zal ik ze volgende ronde idd sneller onder de HPS zetten, of gewoon langer laten voorgroeien. Dat is ook geen probleem, zolang ik nog dames heb af te bloeien in de bloeiruimte. En het is dus hoe minder reacties ik heb, hoe beter het gaat... Sorry dat ik nog steeds geen foto's heb geplaatst. Ik ben er nu iig uit hoe ik deze moet uploaden, maar ben nu even een dagje telefoonloos. Morgen heb ik mijn telefoon weer terug, en zal morgen avond eens wat foto's posten. Dan hebben jullie al een iets beter beeld misschien.. fijne avond nog.
  11. Iemand enig idee hoe ik foto's kan toevoegen met mijn ipad?? Een verslag zonder foto's is natuurlijk geen verslag haha.
  12. Ola medegrowers, Een aantal weken geleden ben ik begonnen met een binnenkweekje. 4x Jackberry*MS van Sannie in 18L potten met terra growmix (enige hier te verkrijgen). Voor de voeding gebruik ik ook producten van sannie. Ik heb de potten voorgevoed met sybiosis, bacto, en drie buffertabs geplaatst per pot. Allereerst zal ik jullie wat meer vertellen over mijn setup. Ik heb hiervoor een nieuwe groep aangelegd naar mijn meterkast. Ook hangt er boven de tent en schakelbord een 4kg auto. brandblusser die genoeg moet zijn om eventueel 22m3 te blussen. Hier gaan we natuurlijk niet van uit, maar het zekere voor het onzekere..... Als voorgroei ruimte gebruik ik een DP90 van 90*60*90cm. Hierin hangt een LED van 300watt; en een 225m3 afzuiger met 250m3 filter. Deze heb ik aangesloten als schoorsteen, dus de afzuiger en filter buiten de tent. De temperatuur onder de lamp is 25 a 26 graden. Prima dus. Als de lamp uit is, is het helaas iets de koud. Ik haal dan een temperatuur van ongeveer 14 graden.. Hiervoor wil ik een warmtekabel gebruiken, maar ben er nog niet over uit hoeveel watt deze moet zijn. Mijn afbloei ruimte is een homebox van 100*100*200cm. Ik regel alles met een cli-mate mini grower. Hier ben ik nog niet helemaal tevreden over. Ik heb voor de verlichting een 600watt Dimlux met een philips greenpower. Voor de lucht inlaat heb ik een 250m3 softbox. Als ik de mini grower op 100% laat draaien hoor ik deze amper. Maar als ik deze ga dimmen, gaat hij een beetje brommen. De ruimte wordt afgezogen door een 450m3 buisafzuiger in homemade softbox met 450m3 filter. Deze maakt ook amper geluid met de grower op 100%, maar begint te tikken als ik deze ga dimmen. Iemand enig idee wat dit is? Wanneer de lamp uit is, verwarm ik de ruimte met een kacheltje. De minigrower zorgt er voor dat deze alleen aan kan op het moment dat de lamp uit is. Zo krijg ik nooit een overkill aan energie. Wat ik eigelijk wel had verwacht van de minigrower, is dat ik de kachel kan regelen met de thermostaat. Maar dat is dus helaas niet het geval. De temperatuur met de lamp aan is 26 graden, en met de lamp uit 20. Genoeg nu over de setup. Nu het kweken zelf, wat tot nu toe ook niet helemaal vlekkenloos verloopt. Het ontkiemen in de spongepots ging langzaam...Van de eerste vier zaden kwam er maar een naar boven. Dus nog maar vier zaden laten ontkiemen. Hier kwamen na een week twee mooie plantjes uit, en een "halfje". Deze heeft beetje een achterstand. Wat ik met het ontkiemen fout heb gedaan weet ik niet. Volgende ronde nog maar eens proberen denk ik. De dames hebben nu drie weken 18/6 onder de led gestaan, en wil ze er nu nog twee geven onder de 600watt om mijn netje te gaan vullen. Van het weekend zal ik wat foto's toevoegen... Dit is met een ipad volgens mij niet mogelijk (?) Voor nu een goede nachtrust toegewenst..
  13. Hmmzzz dus met 500m3 ga ik dat niet halen? Is een 1000m3 afzuiger niet btje te groot voor in die tent? Gaat dit wel passen, of moet deze dan buiten de tent geplaatst worden? En de led wil ik puur gaan gebruiken voor de voorgroei... Dan alsnog ervaring vereist? Thnx voor de snelle reactie trouwens.
  14. Hallo allemaal, Het heeft allemaal een tijdje op zich laten wachten, maar de plannen worden steeds duidelijker... Binnenkort ga ik verhuizen naar een appartement, waar ik een mooie zolder tot mijn beschikking heb. Hier wil ik mijn eigen rokertje gaan verbouwen, en heb al aardig wat spulletjes. Omdat ik in mijn voormalige woning niet veel ruimte tot mijn beschikking had, wilde ik dus een micro kweekje gaan starten met een LED lamp. Deze setup wil ik nu gaan gebruiken als voorgroeihokje. Afbloeien wil ik doen in een homebox 1x1x2. Hier wil ik een 600watt Gavita setje in hangen, met een 500m3 softbox met fancontroller+ 500m3 filter. Kan dit qua warmte, of kom ik dan in de problemen? Deze tent kan ik samen met 400watt vsa, 350m3 buisfan + 350m3 overnemen van een maatje. Omdat ik graag een softbox wil ivm geluid, gaat mijn voorkeur uit naareen 500m3, met ook een grotere filter. Ook wil ik graag een EVSA aanschaffen ipv een VSA. Is een 600watt dan mogelijk, of tog beter een 400watt? De plantjes wil ik voorgroeien in 11,6L smartpots, en later als ze naar de grote tent gaan, wil ik ze overpotten in 26L smartpots. Kunnen jullie me vertellen of ik goed op weg ben, en wat ik nog kan verbeteren. Grzzz Markoz
×
×
  • Create New...