Jump to content

SebasjJ

Members
  • Content Count

    108
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About SebasjJ

  • Rank
    Kind aan huis lid
  • Birthday 07/14/1987

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Oplossing voor je VSA`s kan heel simpel (maar kostbaar) met één, of meerdere scheidingstrafo(s) worden uitgevoerd. wat er ook gebeurd, de primaire zijde (net-zijde) blijft schoon van storingen en vervuiling.
  2. Waarom dat geknoei? Normale "huishoudelijke apparaten" hebben over het algemeen niet zo`n hoge in-rush als voor schakel apparatuur. daarom, en om het feit dat het een continue last is (i.p.v. tijdelijk zoals een stofzuiger of iets dergelijks) mag er niet te veel op één groep. Een kabel aanleggen met 5 x 2.5 mm. is ook geen oplossing omdat de aders die er nu liggen al 2.5 mm. zijn. 2 groepen door één kabel mag niet, dus een dergelijke kabel is totale onzin! Gebruik voor je vier lampjes of twee aparte groepen ;2 x 3 losse aders of 3 aderige kabel van 2.5 mm. apart van mekaar (niet in de zelfde buis), of leg/laat een dikkere kabel 4 of 6 mm. aanleggen naar je hoofd aansluiting. Deze kun je dan in de ruimte zekeren met 2 16 amp. automaten. Of, en dat heeft de voorkeur; Zekeren met de grootst mogelijk, nog selectieve zekering mogelijk (afhankelijk van je hoofd zekering)en aansluiten middels een CEE stekker (geen deel van je vaste installatie). minimale risico`s en, wanneer je eventueel gepakt wordt voldoet je elektrische installatie aan de voorschriften wat aanzienlijk in boetes kan schelen!
  3. De errorcode welke windows je geeft heeft 9 van de 10 keer te maken met een fysiek geheugen fout. Meestal heeft je RAM geheugen het dan opgegeven; even nieuwe bestellen, inprikken en kijken of windows weer blij is!
  4. Ben ik `t niet helemaal mee eens; onder tl of iets dergelijks zijn vergelijkbare resultaten te behalen, als je maar weet waar je mee bezig bent... "neem eens een kijkje in de topic`s van torsti" Alle type verlichting die je opnoemt werken middels starter en transformator apparatuur en hebben dus een vergelijkbaar risico op brand. een digitale 600 watt ballast wordt tegenwoordig zelfs minder heet dan een trafo van een tl8, het argument van "te heet" gaat dus niet meer helemaal op. Hou je doel in ogen en leg of laat je elektrische installatie vakkundig en veilig aanleggen; dan levert je ruimte niet meer risico op dan je badkamer verlichting!
  5. gisteren...? http://www.eatliver.com/i.php?n=8950 als dat je tattoo al is dan kloppen, behalve je fantastische beheersing van de Engelse taal ook je data niet helemaal...
  6. dergelijk defect is inderdaad veroorzaakt door gebruik van de kroonsteen; de kabel vanaf je VSA naar je lamp krijgt een hoog vermogen te verduren. wanneer je de kabel netjes had aangesloten met geïsoleerde adereindhulzen had dit waarschijnlijk voorkomen kunnen worden, maar liever helemaal geen gebruik van kroonstenen voor dergelijke vermogens. Lasdoppen in een hiervoor bedoelde afscherming bieden uitstekende en vooral "veilige" vervanging bovendien is de witte kabel, voor zover ik dit kan zien te dun. Gebruik voor HPS/HPI lampen en schakelapparatuur minimaal 1,5 mm2!
  7. haha ja leuk bedacht, maar wat dan als ze beide blijven plakken? zijn tenslotte de zelfde klokken dus van het zelfde materiaal en krijgen beide de zelfde last te verwerken... en voor de 2x €12,- die de klokjes kosten, heb je ook al een prima relais wat je 250 watt pitje kan schakelen... `t is maar net hoe omslachtig je het zelf wilt maken! Ik heb overigens bijna een jaar lang een 250 watt pitje over een goedkoop gamma klokje geschakeld om voor te groeien; nooit problemen mee gehad! maar veilig is het natuurlijk absoluut niet.
  8. dit is niet de bedoelling van het forum geloof ik, echter is het er stilletjes aan een beetje aan het insluipen dat stikkie graag zijn eigen opoffert voor `n testje; bovendien verschijnd er altijd een mooi verslag over wat zeker een toevoeging aan het forum is! stuur de keurmeester een pb zou ik zeggen
  9. Jammer, maarja volgens mij wel een goede beslissing. beter goed opnieuw beginnen dan doorsukkelen met slechte genetica. Vanuit zaad hou ik ze meestal op 24/0 of 18/6 tot ze zo`n 20cm zijn. levert bij mij altijd plantjes op van zo`n 60 tot 70 cm... wil je ze lekker breed hebben om je tentje vol te krijgen met wat minder planten kun je uiteraard toppen en wat langer op 18/6 doorgaan.
  10. lees je welkomstbericht; stel je eerst even voor in het daarvoor beste topic. je stekjes kun je vegatatief houden onder een paar tl-buizen. Een paar spaarlampjes doen `t ook prima als ze maar minimaal 18/6 licht krijgen.
  11. het sodium buisje binnenin de lamp is geknapt, het sodium is op het buitenste glas "gedampt". waarschijnlijk was de hoge frequentie net even te veel voor het glazen buisje. normaal kunnen de green powers het best aan, echter net als overal is er wel eens ééntje net wat minder van kwaliteit. nieuwe bulb erin en weer gaan, niets mis met je apparatuur iniedergeval!
  12. Wat schakelt jouw lamp dan aan denk je Ik denk het NO contact, moet bijna wel aangezier er geen NC aanwezig is op het relais.( vandaar ook de & tussen "..") on-topic jou davin mist ook het gecombineerde relais. je zou wel met uitgangs-singaal van je schakelklokje in de davin een 2e reais aan kunnen sturen voor je kachel. deze hoefd niet bijzonder groot te zijn daar dit geen piekspanningen veroorzaakt, met een beetje passen en meten kun je die en nog een extra wcd zelfs nog wel in de davin kwijt! Gtz, SebasjJ
  13. SebasjJ

    Plantenbak

    haha jah ik snap je idee, en ben ook echt wel van overtuigd dat het zal werken... vraag me alleen af waarom in godsnaam? een warmte matje is stukken makkelijker. bovendien mocht je kabel het opgeven(en dat doen die commerciele dingen nogal eens) is vervanging opnieuw een hoop werk. leg dan wat leiningen op de bodem, die kunstof waterleiding hebben ze gewoon bij de bouwmarkt. aquariumpompje en verwarming in een vat/bak en je hebt je vloerverwarming( doe je dit zoals het hoort; zelfs met 10 jaar gerantie ) Sterkte met de ketel 1
  14. SebasjJ

    Plantenbak

    waarom ingodsnaam beton op de bodem van je bak??? als je bereid bent zo veel moeite te doen om je wortels warm te houden leg dan een vloerverwarming met buizen aan... een verwarmings-mat voldoet overgens prima en zorgt tevens gelijk voor een uniforme verdeling over de gehele mat! Grtz, SebasjJ
  15. Hey lemonhaze, Leuke spulletjes zo!! Even een ander vraagje, als je de print voor je thermostaat in elkaar zet; zou je hier dan een kleine vermelding van willen maken? Een soort how-to... Ik denk dat hier op het forum, vooral kijkend naar de creativiteit in de bouwdoos etc. veel leden zijn die dit soort schakelingen graag zelf maakt. Met een duidelijke how to zou je dan ook mij, en ik denk vele met mij erg veel plezier doen. Grtz, SebasjJ
×
×
  • Create New...