Jump to content

Kweektentje

Full member
  • Content Count

    339
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Kweektentje

  • Rank
    Volwaardig lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

725 profile views
  1. Hoe staat het ervoor? Ben benieuwd nu 3 weken later?
  2. Planten gaan wel okay, bloei zit er goed in. Nog geen dikke toppen maar de bloemontwikkeling zal niet al te lang op zich laten wachten. Heb de dames nu totaal 4 x voeding meegegen en ook al gestart met Bac PK. Deze week 2 x gehad. Voedingschema: 3 feb dag 1 12/12 22 feb dag 19: bac bloei 1 ml/l 28 feb dag 25: bac bloei 1,5 ml/l 4 maart dag 29: bac bloei 1 ml/l & 0.75 bac pk 7 maart dag 32: bac bloei 1 ml/l & 0.50 bac pk Morgen 9Maart gewoon weer voeden denk ik maar. Zelfde verhouding of de dosis verhogen? Ben niet bekend met kolossus, gele bladpuntjes hebben ze zeker niet meer als in het begin. De,Criticals schijnen veel te kunnen hebben maar die geef ik hetzelfde. De mongol kolossus is raar qua bladvorming, soort 3 vingerig maar,wel gewoon topontwikkeling.. Morgen weer wat fotos als alles meezit. Temp redelijk vaak maar 23/24 graden, temp nachts 17/18 gr, lv 50% De,kolossus heb best veel paarse steeltjes misschien temp verschil onder en boven het redelijk dichte bladerdek ivm kacheltje? grtzz
  3. Hallo, Iemand bekend met deze PH - vloeitof geschikt voor zout en zoetwater-aquaria? Het is ook bedoeld om de KH te verlagen dus weet niet of het schadelijk is voor mijn bloeiende dames die nu leidingwater krijgen (PH van 9 koud leidingwater) Heb 2 ml geprobeerd op een liter (2x max aangegeven doering om ff te proberen) en de PH zakt naar een verbazende 5.5. Ik meet met teststrips voor in aquariariums en blijkbaar werkt het wel:) Kan dit schade toebrengen aan de planten of is het gewoon veiig te gebruiken?
  4. Net terug van een inspectie! Bladeren staan al wat beter als gister gelukkig:) Kachel vanacht op 20 ipv 22gr, MIN-temp was 17 gr in de tent. Heb vanaaf alles weer van bovenaf gewaterd met een drukspuit. Ben deze ronde best zuinig met water, schat dat de kolossus in de 25liter hooguit een liter per dag krijgen. Zit nu begin week 4 en ga vanaf nu wat meer water geven. Tensiometer moet ik effe wachten op de volgende ronde, meten is weten maar lees ook veel verhalen dat er ook weer soms niets aan af te lezen valt... Bloei zit er nu lekker in qua witte haartjes alleen de kolossus achterblijver nog niet echt... Morgen weer wat foto's Fijne avond grtzz De foto's waren idd van onderin genomen, veel mensen kweken het soortje waaronder ik, mijn eerste keer pas met de kolossus. Hoop op lekkere dikke toppen over een aantal weken:)
  5. 2x 600W of zo'n Gavita moet wel lukken. Je ziet eerder 2x400W en/of 1x 1000W+boost... Nadeel met die 2 x 400 of 600W is dat je altijd op 800 of 1200W kweekt is niet altijd nodig naar mijn idee. Had gewoon een dimbare Gavita genomen of 2 x 400W En weet niet of je fan het zomers op zolder het trekt.. Beetje overcapaciteit is niet erg hoor:) had wel minstens een 1000 of 1500m3 afzuiger genomen.
  6. Ivm met geluidsoverlast red ik dat niet, anders had ik dit veel liever al eerder gedaan. Heb gister de kachel anders laten blazen, straks even kijken of het wat minder is. Anders eens terug naar alleen de nachten bijverwarmen.. Laat hem meestal wel circuleren maar door de hoogte en indeling van de potten staat ie soms tegen een aantal potten te blazen ook al probeer ik dat te vermijden. Misschien in de toekomst een olieradiateur die zijn neem ik aan een stuk stiller als een ventilator kachel. Heb nog geen poeder op het blad gezien tot nu toe hoop wel dat de topontwikkeling nu snel op gang komt!
  7. Vandaag nog steeds hangende bladeren en stelen.. Een paar planten hebben er last van, zou dit misschien door te warme lucht kunnen komen door de kachel die onderin staat te blazen? De nachten zijn af en toe wat koud de kolossen hebben een beetje last van paarse verkleuring boven de steeltjes. De critical linksvoor De kleine Critical heeft er ook al last van. En de Kolossus heeft er nog het meest last van.. Denk aan 3 dingen namelijk of te koude nachten, te warme lucht van de kachel of de combinatie van voorgenoemde. Planten staan niet zeiknat en ook niet kurk kurkdroog. Heb ze gister en vandaag wat gegeven en voel meestal wel aan het gewicht van de potten, Iemand een idee? Heb de kachel al wat lager gezet en anders laten blazen.
  8. Mijn Kolossus mongoltje is ook een stuk later met voorbloeien merk ik nu wel. Heb ze eergister voor het eerst wat BAC bloei meegegeven (1 ml/liter) Dagje later stond de grootste kolossus en 1 kleine critical de bladeren de paar onderste onderin helemaal slap vooral in de stelen al en nu paar dagen later is er 1 blad afgestorven. Voor de rest alles in orde af en toe wat koude nachttemperaturen rond de 16gr. Hier wat fotos van een dag of 3 geleden. Achterin en rechtsvoor de kolossusen, daartussen nog 4 Criticals verstopt. Kolossus Nr1 Diegene rechtsvoor, mijn mongol, altijd beetje raar en lelijk geweest en nu nog steeds een achterblijvertje:) De Critical in de 25L ben benieuwd wat hier van af komt, best breed ongetopt. En een kleine Critical. Een lange spriet geworden weinig blad en vertakingen, ongetopt en gesnoeid van onder, top bijna altijd planten en hopelijk worden het lange knotsen. Dit was het weer, over een dag of 4 wil ik weer wat bloeimiddel meegeven als de bladpuntjes niet verbranden.. grtzzz
  9. Ja geen rare dingen te zien gelukkig behalve dat ik vandaag tijdens wat snoeiwerkzaamheden 2 kleine zwarte dingetjes zag vliegen.. lag gestrekt in de tent en zag ineens wat voorbijvliegen en leek me geen stofje ofwat.. Heb alle planten onderin wat kaler gemaakt en de scheuten verwijderd vaak met stengel eraan maar de grote 5 vingerige bladeren ben ik vanaf gebleven. Het water geven zal nu iets makkelijker gaan en hopelijk deze keer alleen maar dikke toppen! Van 1 Criticial heb ik weinig van overgelaten:) Hopelijk word dit een lange hoofdtop zal van de week weer wat foto's maken van onder en boven. Het is best een aardig veldje geworden, hopelijk worden de ongetopte criticals niet te lang en hoop dat ze stoppen met groeien nu.. of de kolossus moet langer doorgroeien om dat beetje hoogteverschil in te halen, dan is het ook prima heb nog hoogte genoeg over schat een cm of 40 wat de lamp nog omhoog kan. Grtzz Kweektentje!
  10. Leuk veldje hoor! Ben zelf ook bezig met kolossus en je planten zien er goed en gezond uit. Had jij geen problemen met het zaad ontkiemen en veel verschillen tussen de planten onderling? Ik heb vanaf de groei al gele bladpuntjes zonder extra bij te voeden. 4 weken bloei zeg je bedoel je vanaf omschakeling naar 12/12? Suc6 en blijf je verslag volgen!'' Grtzz Kweektentje
  11. Dan haal ik morgen de voorste potten eruit en ga ik eens effe flink aan de gang, Ik pas zeker op met voeding, heb ze dus nog niks gegeven en vanaf de groei al gele bladpuntjes.. Staan in speciale Platinium mix van Bolk maar qu ooeding gewoon als de Plagron Lightmix.. Beide soorten hebben er last van.. Misschien door opgeloste buffertabs die al in de grond verwerkt zaten? Grtzz
  12. Eindelijk wat recente foto's van vandaag. Alle 7 op de kop De grootste Kolossus, vandaag weer 1 platgelegd. Ze staat jammergenoeg achterin omdat ze het langst moeten en kan alleen aan de voorkant erbij, icm met een gespannen net waar alles aan vast zit is het erg lastig om bij te komen, kan ik onderin nog wat weg diefen nu in het begin van week 3 12/12 of gaat net te laat of krijg ik dan effe een paar dagen stilstand vanwege stress? Vind der wel aardig breed geworden! Een Critical.. Again.. 25liter Critical, is zeker niet hoger geworden als die in de 11 liters alleen wel 3 x zo breed allemaal ongetopt en met ongeveer 3 weken groei vanaf ontkiemen.
  13. Geen idee! Denk dat het niks ernstig was, misschien een koude nacht? nu sinds een paar dagen staan de bladeren wel een stuk strakker zoals het hoort en zoals te zien als op de nieuwere foto's.
  14. Haha fijn om te weten dat er werd meegelezen. Heb nog foto's van 2 of 3 dagen geleden, dagje na het binden. Weinig te melden gaat prima en de kolossus begint nu ook goed met de voorbloei. Vind er idd wel veel verschil inzitten maar heb dat ook wel wat met de Criticals alleen meer in grootte niet in het bladpatroon. Heb de scheuten geteld vanavond en telde er zeker wel 12 Volgens mij beloofd dit wel wat... Mag ik hopen Hoelang bleven de kolosjes bij jullie doorgroeien na omschakeling naar 12/12? En in hoeverre is een kachel slecht die warme droge lucht door de planten heen blaast? Mijn kachel slaat ook aan met lamp aan meestal 2 x 2 min per 15min. Staat op 20gr afgesteld. Here some pics just a few days ago! De Kolossus:) Gebonden.. En na een paar uurtjes staan ze alweer omhoog. De andere Kolossus, toch wel wat kleiner deze dame Vanaf pothoogte, genoeg ruimte hier nog maar het is nu bomvol in de tent!
×
×
  • Create New...