Jump to content

Airmac

Members
 • Content Count

  296
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Positief

About Airmac

 • Rank
  Kind aan huis lid
 • Birthday 10/04/1991

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  utrecht

Recent Profile Visitors

349 profile views
 1. Beste mensen, Aangezien het een doorn in mn oog is dat ik dit verlsag niet heb afgerond,, hier nog een "conclusie post". Ik heb mezelf vaak zat geergerd aan onafgeronde topics, dus anders wordt het ook zo hypocriet he De test was: Links een minerale "hydro" kweek (cocos) kast, versus rechts biologische voeding op aarde. In het rechterhok (bio) is er nog onderscheid gemaakt door bij de ene kant verse opgewaardeerde aarde te gebruiken en aan de andere kant "lege aarde". Wat algemene conclusies (niet alleen uit deze testkweek maar ook mn andere kweekjes); - Een bio kweek is makkelijker groen te houden tot het einde. Opzich natuurlijk logisch door de buffer in de grond en omdat je niet hoeft af te zuren -Hydro gaat sneller mis bij een foutje (te hoge ec / verkeerde ph= vrijwel direct zichtbaar aan je planten) -Een biokweek produceert wiet met relatief gezien meer blad (ook dat is opzich logisch; in bio voeding zit meer stikstof wat zorgt voor bladvorming) Vergelijk bijvoorbeeld de NPK verhoudingen van: de bekende combi van sannies buffertabs (NPK 12-8-8) + bac bloom (NPK 6-5-6) , met een standaard minerale voeding van Canna ofzo , welke een NPK heeft van zeg 4-3-6. Relatief meer K zorgt voor compactere toppen , N zorgt voor meer blad -Het afzuren bij hydro is (vooral bij maar een paar planten) nogal een gehannes steeds. Liever niet zegmaar -Bij mineraal/hydro: de toevoeging van direct opneembaar Cal/Mag rond de 6e week is echt een groot verschil. Bio planten op schrale aarde vertonen rond die tijd vaak ca/mg tekorten. Goede bio voeding op rijke aarde geeft geen tekorten, maar de extra camg boost bij de minerale kant was wel duidelijk terug te zien. Momenteel ben ik alweer wat rondes, hokjes en tests verder . Zal over een tijdje weer eens een kweekverslag uploaden Kweekse allemaal
 2. @ iedereen hierboven Het moge duidelijk zijn dat de toppen nog niet helemaal klaar zijn, en dus grammen worden misgelopen wanneer er wordt geoogst. Ongeveer de bovenste helft van de toppen bestaat nog volledig uit witte haren en het is gewoon zichtbaar dat er nog vlees bij komt zegmaar. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de foto waar ik mn vuist tussen 2 toppen houd. Maaarrrr... de afweging is inderdaad of die rot niet stiekem overal aan het verspreiden is. Ik ben het er volledig mee eens dat rot niet te zien is zonder de top open te buigen + dat het open buigen van de toppen alleen maar helpt met verspreiden. De temperatuur heb ik geen invloed meer op. De hokjes draaien om en om in een cv verwarmde kamer. Met lampen aan is het 30 graden. met lampen uit ca 20. Lv is erg laag, ca 30%. Ik kan alleen in weekenden oogsten aangezien de hokjes in een bedrijfspandje van me staan. Ik neig er naar om alleen nog water te geven en dan deze zaterdag te oogsten (het linkerhok alleen). Ik heb een stuk of 5 bladeren weggehaald die veel schade hadden van de overdosing, omdat die bladeren volgensmij gevoeliger zijn voor rot. Oh en een microscoop voor de trichs heb ik niet.
 3. @Rodja Thanks voor het advies. Zou je echt alleen kraanwater geven, ookal is mn water maar EC 0.23, of zou je bijvoorbeeld voeding toevoegen tot EC 0.8 ofzo?
 4. Hier nog het vervolg van mn bericht van vanacht, met de fotos van het linkerhokje. Ik krijg steeds een foutmelding als ik naar gallery wil gaan "Fatal error: Allowed memory size of 268435456 bytes exhausted (tried to allocate 523800 bytes)" Het LINKERHOK (Hydro a+b voeding) Zoals ik al zei in het begin van mn vorige post heb ik een foutje gemaakt . Ik heb de planten vr+za+zo toen geen water gegeven, dat was op zich nog geen probleem. Maar daarna heb ik de potten vol geplenst met water dat een (veel) te hoge ec had. (Ik had voor 15L aan voeding in de bak gedaan met uiteindelijk maar 11L water). Ik besefte me dat ik vergeten was het laatste water aan te vullen zodra ik de voeding al aan de planten had gegeven. Ik zat nog te twijfelen of ik er nog wat kraanwater achteraan zou gooien, maar ik koos ervoor om het te laten en de keer erna water te geven met een stuk minder voeding. Het resultaat is dat in minder dan 1,5 dag allemaal schade door overvoeding is gekomen Ik heb wel vaker perongeluk teveel voeding geven (aangezien ik een blowende sukkel ben ) , maar het resultaat is nooit zo extreem geweest. Denk dat het ermee te maken heeft dat ze dus de 3 dagen ervoor niet hun dagelijkse waterbeurt hadden gehad. Beetje het idee van een uitgedroogd persoon sojasaus te drinken geven Zo zag het er uit toen ze een tijdje geen water kregen; Alles zag er dus nog goed uit. Alleen vooraan 1 top met een geel bladrandje. Heeft denkik te maken met een hoge bodem ec En zo zag het er later uit na de overdosing : Gelukkig heeft het probleem zich niet uitgebreid. Na water met een lage ec te hebben gegeven ging alles weer zn gangetje. Vind het wel zonde, want de bladeren zagen er allemaal net zo kunstmatig mooi groen uit Het verschil tussen de 2 planten is me wel ineens op gaan vallen. De linkerplant heeft helemaal geen gele punten maar heeft allemaal kanobladeren. De rechterplant heeft hangende klauwbladeren met gele punten. Ook de toppen zelf zijn verschillend; de toppen van de linkerplant hebben een soort amnesia bouw, terwijl de rechterplant meer standaard knuppels maakt. Hier een foto waarop je de verschillen tussen de 2 planten duidelijk ziet; Op de foto hieronder heb ik geprobeerd om een idee van het formaat te geven door mn hand tussen een gemiddelde top (vooraan) en een grote (achter) te houden. Is alleen niet echt gelukt. Hier nog een foto waarop de bouw van de linkerplant duidelijk te zien is.Heeft wat meer amnesia achtigs Ook heb ik helaas een plekje rot gespot!! Maar daar kon ik wel op wachten nu alles over elkaar heen begint te liggen: Waarschijnlijk hak ik ze over een aantal dagen maar gewoon om? Dit hokje loopt zeker een week voor op de biokant. Als ze eind deze week om gaan hebben ze precies 8 weken 12/12 gestaan. Thanks voor de views & replies , en ik ben benieuwd naar jullie input.
 5. Het is weer update tijd! De meiden hebben sinds de vorige update flink wat massa zitten bijbouwen. Er is niet zo heel veel bijzonders gebeurt, op 1 domme blunder na (daarover straks meer). De vliegjes heb ik maar hun gang laten gaan. Naar mijn idee zijn het er steeds minder. De planten hebben er ook geen last van zo te zien. Wat nu trouwens wel duidelijk wordt is dat de rechterkast (bio) er zeker een week langer over gaat doen dan de hydrokast. We bevinden ons op de 2e dag van de 8e week 12/12 (Dus dag 51) Hier de fotos van de afgelopen tijd, van de RECHTERKAST (BIO 2fasen voeding) De fan die ik heb opgehangen helpt echt een hoop. De linkerrij toppen (die zoveel luchtiger waren dan de rest) is als een gek begonnen met massa bouwen. Maar de andere toppen hebben nogsteeds een voorsprong Nog een overzichtje Ik denk dat ik dit hokje structureel wat te weinig water heb gegeven, want sinds ik een stuk meer water geef zien de bladeren er gezonder en feller uit. Ook vergelen de bladeren wat lager in het bladerdek minder snel. Ik heb voor de grap eens de EC gemeten van het voedingswater wat ik de biokant geef. En dat is dus maar rond de 0.8 !! (kraanwater 0.23). Toch staan ze er totaal niet hongerig bij en hebben ze zelfs afentoe wat kleine verbrande bladpuntjes gehad.
 6. Die zijn lekker bijgetrokken uiteindelijk! Wat me btw opvalt aan je kraanwater vergeleken met de waardes van mijn water hier; Je water heeft vrijwel precies dezelfde samenstelling als mijn kraanwater, alleen veeeel meer Na en Cl oftewel keukenzout. Mijn water is ec 0.23 en jouwe 0.9 Volgensmij, als jij dan met ec 1.3 inwatert (0.9+0.4) is dat ongeveer hetzelfde als wanneer ik water zou aanmaken van ec 0,63 (0.23+0.4) en dan nog 0.67 ec zou verhogen met keukenzout. Denk dat mn plantjes dan ook geel zouden worden ja
 7. Thanks voor de replys mensen, super tof! @oude rocker Volgensmij weet ik wat je bedoelt, het voorkomen van werveltochten, maar dat is meer van toepassing bij grote hokken met dikke inblazers etc. Bij mij is er achteraan rechts onderin een (grote pc fan) inblaas. De afzuiging zit achteraan links bovenin. Dus links vooraan in het hok staat dode lucht. Daar hangt nu een fan die richting midden achter blaast. Geen werveltochten in ieder geval @dilago op de allereerste fotos zie je de bakjes gestapeld staan op oude potten aarde. Volgensmij zijn de beestjes daarvan gekomen. Eigen schuld dus eigenlijk want ik let nooit op besmetting/ schoon werken (maar heb ook nooit ongedierte gehad) @cannarie Ow zie inderdaad dat het nergens staat. Het soortje is "WhiteWidow" , zaadjes van wietzaadjes.nl of hy-seeds.nl weetnietmeer. Ben er al wel achter dat er wat anders dan WW doorheen gekruist zit. Heb dit soortje genomen in een poging om 5 zo gelijk mogelijke planten te krijgen voor het experimentje bio/hydro. Normaal kweek ik meer fruitige soortjes als jackberry en sugarpunch. @twiet Thanks voor de input! Ik ga kijken of het bruikbaar is in mijn situatie zo tegen het einde (en rechts bio)
 8. Yo mensen Het is update-time Door drukte heb ik een weekje overgeslagen met updaten. Wel heb ik steeds fotos gemaakt tussendoor. Met de 2 hokjes gaat het gelukkig goed, ondanks dat ik in alle drukte een aantal keer te weinig heb watergegeven. Ohja ik heb wel voor de eerste keer ongedierte ontdekt; in beide hokjes zitten allemaal minescule kleine zwarte vliegjes in en rond het substraat. Als iemand hier een tip voor heeft; graag, anders laat ik het denk ik maar en hoop ik op het beste. De fotos; Het linkerhok (Hydrokant) We bevinden ons trouwens in de 2e dag van de 6e week 12/12 (dus dag 37) Zo staat het er nu bij; Ziet er niet verkeerd uit voor maar 2 planten ofnie Hier eerst nog de fotos van week 4 bloei; op de foto hieronder lijkt het of er witte vlekken op sommige bladeren zitten maar dat is de reflectie En de fotos van afgelopen week (week 5): Voeding heb ik in dit hokje rond EC 1.6 gehouden (A+B + wat pk/bloeibooster). PH zo’n 5.9 Het viel me op dat het bij allebei de hokjes bijna niet lukt om de bladkleur te fotograferen (donker hoekje vd kamer icm flits/spaarlamp). Dus ik heb losse bladeren in het licht gefotografeerd zodat jullie de echte kleur kunnen zien. De fotos van het rechterhok (Bio 2-fasenvoeding) Fotos week 4 Fotos afgelopen week (week 5) De meest linkerrij toppen had het zichtbaar veel te heet doordat de lucht daar stil hangt. De toppen hebben vergeleken met de middelste/rechter toppen veel meer blad aangemaakt en veel minder massa. ter vergelijking een andere top; Dit heb ik nu hoopik opgelost door de fans te verhangen. De luchtstraal kruist nu met de luchtstroom tussen de inblaas en afzuiging. In elk geval is er nu wel windverplaatsing in de hoek. Nog een random overzichtsfoto Deze planten krijgen trouwens alleen 3ml/L Fase-2 voeding. Lekker makkelijk zonder afzuren of toevoegingen zoals bij de hydrokast. Ik ben benieuwd of de reacties nog een beetje komen haha. En anders tot de volgende update (dit weekend)
 9. Yo medekwekerts Tijd voor een update. Momenteel bevinden we ons op dag 1 van week 4, dus dag 22. Hieronder de fotos van afgelopen week. De rechterkant Rechts (de bio kant) heeft afgelopen week voor het eerst ook fase2 voeding gekregen. Totaal 1ml fase 2 + 2ml fase 1 voeding per L water. Vanaf morgen wordt het 2ml Fase2 en 1 ml/L fase 1. De rechterkant krijgt om de dag tegen de 10L in de bak geflikkerd Het had denk ik wel wat voller gemogen, dus misschien volgende ronde wat later op 12/12. Maar het is in ieder geval beter dan het oerwoud van vorige ronde. De Linkerkant Links (de hydro kant) krijgt een ec van ongv 1.5 en een ph op 5.8. ze krijgen 1x per dag zo'n 2-2,5l water per plant. Ik heb geprobeerd om 2x precies dezelfde fotos te maken (4 dagen later) zodat de ontwikkeling goed te zien is Dit is halverwege de 3e week; Dit is aan het einde van de 3e week; (helaas niet zo scherp) Ik ben benieuwd of jullie nog tips of opmerkingen hebben
 10. Ik ben het met je eens dat hydro vaak met automatische bewatering op slabs etc is, maar ik noem dit hydro omdat; substraat zonder voedingswaarde 2 componentenvoeding ( A + B ) ipv 1 fles Afzuren naar ph 5,8 ec meten ik water dagelijks (tm drain) ipv om de dag Minder substraat zit ik niet op te wachten omdat dit ook maar 50L cocos onder 1 lamp is @dilago Sowieso heb je gelijk met nat is nat op cocos. Teveel water zorgt in mijn ogen voor slappere/meer iele planten. In mijn situatie komt het goed uit om 1x per dag de potten vol te gooien. Afentoe sla ik zelfs een dagje over als ze nog erg nat staan van de dag ervoor. De dag erna zorg ik er dan wel voor dat de pot weer helemaal verzadigd is ivm ec/ph verschillen in de cocos
 11. Leuk dat je het topic volgt! Mijn redenatie met kokos is dat er grotere oogsten mogelijk zijn als je alles goed doet, maar er ook meer dingen fout kunnen gaan (ec ph etc) doordat je niet zoveel buffer als aarde hebt.
 12. Wat een k*twerk om al die fotos los te moeten uploaden De rechterkast (bio) Deze 3 plantjes gaan echt top, al de hele tijd zonder problemen. Dat terwijl ik niet afzuur, geen ec meet, de grond niet heb opgewaardeerd en geen bacto/schimmels gebruik. Gewoon de hele tijd 3ml/L voeding, thats it. Enige minpuntje wat ik kan bedenken aan deze kant, is dat ik een wat te fijnmazig scrognet heb gebruikt. De fotos van de groeiperiode: Het moment dat de klok omging; Hieronder de fotos van start week 2 12/12 tot start week 3 12/12
 13. Zoals beloofd hier nog de fotos van de 2 kastjes (voorgroei tm heden, op volgorde) De linkerkast (hydro) : Tijdens de groei hebben deze 2 planten helaas wat moeite gehad met de veel te hoge inwaterPH, maar uiteindelijk is alles goed gekomen en zijn ze er doorheen gegroeid. Hier de fotos van de linkerkast van de groei tm heden voorgroeidagen; omschakelmoment; tweede week 12/12 tm heden (aan begin van week 3):
 14. Yo mensen Een aantal weken geleden ben ik weer gestart met een ronde. Momenteel zitten er alweer 2 weken bloei op. Het zijn weer 2 hokjes die om en om draaien. 1 lumatek VSA, 1 afzuiger 350m3 en 2x400w met 5 planten. Zoals altijd wordt er weer wat geexperimenteerd; In het linkerhok kweek ik (voor het eerst) hydro op cocos, en in het rechterhok geef ik bio voeding op aarde. Hierover straks meer, eerst wat info over de voorgroei. De 5 planten zijn samen in 1 hokje voorgegroeid onder 120w spaarlampen. Ik heb de zaadjes laten ontkiemen in bekertjes met cocos, en toen de blaadjes geel begonnen te worden heb ik ze overgepot met elk 2 liter oude potgrond met voor het eerst wat voeding. Tijdens de groei heb ik maar wat aangekloot kwa voedingsgift, ze hebben restjes gehad van verschillende merken. Uiteindelijk is alles goed gekomen gelukkig. Tussendoor zijn de plantjes trouwens 2x getopt en ik heb 1x wat grote bladeren weggehaald zodat de ondergelegen uitlopers wat meer licht kregen. Daarna zijn ze verdeeld over de 2 aparte bloei hokjes en daar hebben ze nog een dag of 10 voorgroei gehad. De aparte kasten; De linkerkast; Links staan twee 25L potten cocos (in elke pot 1 plant). Het linkerhokje is ca 80x70 cm oppervlakte. Deze twee planten krijgen dus hydrovoeding (A+. Het is voor het eerst dat ik moet afzuren en ec meten. Bij het inwateren van de potten heb ik daar niet goed overna gedacht; de linkerpot heb ik helemaal niet afgezuurd, en bij het inwateren van de rechterpot heb ik wel wat ml's ph- gegegeven, maar dat blijkt achteraf op een ph van ca 6,5 uit te komen (had met het inwateren nog geen ph meter). Deze voeding gebruik ik aan de hydro kant; . Sowieso is het even wennen/nieuw voor me al die hydro dingen. Ik ben danook van plan redelijk vast het voedingsschema aan te houden. Zo stonden de plantjes erbij vlak na het overpotten. De rechterkast; Hier staan 3 planten in een aardebak en het hokje is ca 100x70 cm. Ik geef hier biovoeding zoals ik gewend ben, alleen dit keer gebruik ik voeding waarbij je geen schimmels en opwaardering door de grond hoeft te mengen enzo. Gewoon simpel 2 flesjes; de ene voor de groei en eerste weken bloei, de andere voor de rest van de bloei. Ik ben benieuwd in hoeverre deze voeding compleet is. Vandaar dat ik een klein testje heb gedaan; de ene helft van de aardebak heb ik met volledig lege cocosaarde gevuld, en de andere helft met verse grond. We zullen zien of er verschil te zien is. Zo stonden de plantjes erbij direct na het verpotten; In mn volgende post komen de fotos van de voorgoei totenmet het heden (dag 2 van week 3 12/12) voor beide hokjes.
 15. goeieavond allemaal. Ter afsluiting van dit verslag nog even de totaalscores (en winnaars van het gokken). Rechts was dus 450 Links is 283 geworden. Dit maakt het totaal dus 733 De winnaars van het gokken: Links zat @Jaymaestro het dichstbij met 276 Rechts zat @Solomine het dichstbij met 410, ook met zijn totaalgok van 740 zat hij het best in de buurt, dus dat wordt dubbel prijs natuurlijk (een groene en een roze prijs denkik? ) Deze 2 heren mogen me even een pm sturen! De hoofdles van deze ronde: met een slecht klimaat/te hoge temperatuuur bij de toppen, is kweken zonde van je tijd, ongeacht voeding , watt/m2 en dat soort factoren. De volgende ronde gaat ondertussen alweer bijna van start, ben alleen nog aan het dubben over de temperatuurbeheersing, dus het duurt wat langer allemaal. (Om en om blijven draaien, en zo ja met airco?, of alleen snachts...) Jullie zien binnenkort vanzelf een nieuw verslag verschijnen later
×
×
 • Create New...